Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 28 pro 2011 13:14

Cauko, je to vsetko na strane 185 Musician's guide, treba ist do song modu, selektnut si vybrany drum set, nahrat biciu sekvenciu bud manualne z klavesnice, alebo z mid suboru, pripadne si to zlozit v DAW sekvenceri a tento recordnut pri prehravani do PC3 sekvencera. Potom staci ist do tvojho setup programu, pridat si dalsiu zonu, priradit RIFF a nastavit mu vsetky tie nastavenia, ci sa to bude opakovat donekonecna (Forever) a co bude ten loop triggerovat (tlacitko, slider a podobne, myslim ze to moze byt aj PLAY tlacitko, alebo stale zapnute (ON).

Vela zdaru v roku 2012 :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 29 pro 2011 09:20

Díky za odpověď. Bohužel, to nastavení spouštění riffů je ale složitější... Takže se v tom musím ještě trochu vymáchat.
A teď z jiného soudku: kamarád z Ostravy si splnil svůj sen a pořídil si originální B3 s originální Leslie 122. Včera jsme se dohodli, že je porovnáme s mou PC3 a tady je odkaz: http://www.youtube.com/watch?v=616uZSd6xmg
Prosím, buďte shovívaví k našim hudebním výkonům, měli jsme už řádně natroubeno... :lol:
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
Vitus
Příspěvky: 37
Registrován: 11 kvě 2008 20:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Vitus » 29 pro 2011 09:58

Pěkný povánoční čas,
došly ty gombíky z Anglie, z PC3 jdou bez problémů sundat (prof. Demský se tudíž nemusí obávat soudního stíhání...), nové pasují perfektně, ale jak už jsem psal o té své natvrdlé hlavě, nevím, jak dostat fotky na tento blog. Může někdo napsat polopatický (tedy srozumitelný) návod na takový upload?

Neo
Příspěvky: 46
Registrován: 17 zář 2011 14:42

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Neo » 29 pro 2011 11:03

Pokud tě chápu dobře a chceš jen vložit fotky do tohoto vlákna, tak je to jednoduchý. Dáš Odpovědět (ne rychlá odpověď, ale to tlačítko dole vlevo). Tam potom dáš dole záložku přílohy, vložíš obrázky - vždy jeden, nejdřív zvolit pomocí tlačítka procházet potom dát přiložit soubor a toto zopakovat se všemi obrázky. Potom se ti obrázky ukážou pod textovým polem jako odeslané přílohy a odtamtud je můžeš vložit do textu nebo připojit nějaký popis... ale i pokud je nevložíš, tak se zobrazí dole pod příspěvkem... Snad je to srozumitelné, pokud ne, tak se ještě ozvi ;-)

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 29 pro 2011 11:51

Som zvedavy na fotky, inak ked mozes tak ich zaves napriklad na imageshack.us (hosting fotiek zadarmo) nech ich linknem aj na Sonikmatter.com kde chodia aj zamestnanci Kurzweila. Tu ich staci otagovat ako obrazok cez Img tlacitko.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Vitus
Příspěvky: 37
Registrován: 11 kvě 2008 20:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Vitus » 29 pro 2011 12:25

Díky Neo,
záložka Příloha mi doteď zůstala utajena. K tomu Tvému dotazu na "zbylé" slidery Tě bohužel musím zklamat, jistěže zbyly, ale svoji PC3Xku prodávám svému synáčkovi a kupuji PC3K8 nebo PC3K7 a tam bych chtěl rovněž takovou okrasu, a pak už gombíky nezbudou. Nicméně posuďte sami jak to vypadá, hlavně ve tmě na pódiu budou ty bílé k nezaplacení - já občas nevidím při oslnění ani jeden gombík - stejnou situaci zažívám se svým starým dobrým Equinoxem (všechny slidery černé).
Mimochodem bych uvítal, jestli někdo máte PC3ojku nebo PC3K7 se 76 klávesama, jaký je feeling hraní akustických klavírů. Je tam tuším Fatar TP8Piano (Fatar vyrábí rovněž TP8Organ). Tahání 88 kláves mě někdy zmáhá, přičemž jsem spíše organ-synťákovým hráčem než klavíristou. U PC3X to někdy přeženu a po vášnivých hammondovských glissandech mi musí vášnivé dívky foukat do dlaní...Hmotnost PC3X se mi zdá, že je vyšší než proklamovaných 25 kg (nevážil jsem). U PC3(K7) by těch 17 kg bylo pro mě asi lepší...

MDudas: Na Mastering VAST a Sonik Matter jsem zaregistrován, takže bych tam ty fotky mohl taky hodit. Oficiálně Ti ale dávám povolení, abys tam ty fotky dal a užil si mediální slávy Ty, protože to by mě už nenapadlo...(klidně vypomůžu s angličtinou, jestli náhodou by byl v tom problém).
Vše nejlepší do Nového roku všem kurzweilistům!! (a aby se stále o nás tak starostlivo staral pravý Kurz - Martin Demský)
PC3sliders_1.jpg
PC3sliders_1.jpg (76.34 KiB) Zobrazeno 390 x
PC3sliders_2.jpg
PC3sliders_2.jpg (67.29 KiB) Zobrazeno 390 x
PC3sliders_4.jpg
PC3sliders_4.jpg (97.12 KiB) Zobrazeno 390 x

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Hammond » 29 pro 2011 12:45

Odvazne porovnanie, ale vysledok len potvrdzuje ohromny potencial PC3. Klobuk dole pred Kurzweilom.

Uživatelský avatar
Vitus
Příspěvky: 37
Registrován: 11 kvě 2008 20:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Vitus » 29 pro 2011 14:41

Keyboarder píše:Díky za odpověď. Bohužel, to nastavení spouštění riffů je ale složitější... Takže se v tom musím ještě trochu vymáchat.
A teď z jiného soudku: kamarád z Ostravy si splnil svůj sen a pořídil si originální B3 s originální Leslie 122. Včera jsme se dohodli, že je porovnáme s mou PC3 a tady je odkaz: http://www.youtube.com/watch?v=616uZSd6xmg
Prosím, buďte shovívaví k našim hudebním výkonům, měli jsme už řádně natroubeno... :lol:
K těm riffům: Tak jako psal Demský. Nahrát požadovanou stopu (nebo více stop) do sequenceru, uložit pod jménem songu. V setupu na stránkách Riffů umístit tento "song" do požadované zóny a provést nastavení spouštění (trigger) - já osobně spouštím riffy vždy pomocí vybrané klávesnice a vybranou klávesnicí (nebo sejnou) se riff zastaví. Je možné samozřejmě nastavit jedno přehrátí nebo donekonečna(loop) a další finty jako synchronizace atd.

K porovnání: Úžasné, krásná práce. Prosím Tě, ty Hammondy jsou nové (digitální) nebo repasované staré tonewheel mechanické? Asi by stálo porovnat i další nastavení organmap a wheelmap v PC3, např. staré Junky vers. Equal atp. A jak to vypadá na Hammondech s overdrivem? To je alespoň pro mne prubířský kámen. Kurzweil je skvělý, i když se zvuk z presets musí doupravovat. Mimochodem kvůli overdrivu či distortionu jsem si nepořídil Claviu. GEM Equinox a jeho hammondy byly v tomto lepší...

Jak mají hrát Hammondy:
Hamm_ovdrive.mp3
(220.13 KiB) Staženo 36 x

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 29 pro 2011 19:43

Ty hammondy jsou nově repasovaný kousek z roku 1958. Dělal to jeden borec ze Severní Dakoty a poslal to letecky do Prahy. Cena včetně dopravy DPH a cla vyšla na cca 410.000,-Kč. Regulátor přebuzení (overdrive) konkrétně tento kousek nemá (je to typ, který se dělal především pro kostely a obřadní síně), ale když se to pořádně vyhulí, ty lampy tam jsou slyšet. 8)
HAMM02.jpg
HAMM02.jpg (110.77 KiB) Zobrazeno 365 x
Přílohy
HAMM01.jpg
HAMM01.jpg (137.64 KiB) Zobrazeno 365 x
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
Vitus
Příspěvky: 37
Registrován: 11 kvě 2008 20:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Vitus » 30 pro 2011 10:00

Tak to je šupa, slyšel jsem, že se ty varhánky již předváděly v klubu Garáž. Ostrava je totiž malá... Zřejmě jde o splnění definitivního životního snu, to gratuluji... Když si vzpomenu, jak jsem slyšel poprvé Hammondy na nahrávkách Deep Purple a Uriah Heep, taky jsem měl ten pocit, že kdybych tak jednou v životě...
S tím zkreslením zvuku, se to na těchto typech Hammondů, tuším, řešilo taky nějak, snad na koncovém stupni zesílení, lampovými zesilovači jako u kytar, ne?
Ještě jednou gratulace k takové kráse, my obyčejní smrtelníci se musíme vrátit k simulacím, ale věříme, že PC3ojka nás nezklame...

Neo
Příspěvky: 46
Registrován: 17 zář 2011 14:42

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Neo » 30 pro 2011 10:11

Odkaz na video je již na Twitteru Kurzweilu i na jejich Facebook stránce: https://www.facebook.com/kurzweilmusicsystems https://twitter.com/KurzweilMusic ;-)

Jinak k těm sliderům, asi si je taky objednám z ebay z odkazu od Vituse, opravdu se mi to po úpravě líbí, je to přehlednější a stylovější ;-). No a jelikož mám jen jeden nástroj, tak kdyby měl někdo zájem o zbývající, tak se ozvěte.... Použiji 2 šedé, 4 bílé a jeden červený, takže zůstanou 4 šedé, 4 bílé, 1 červený no a hodně rezervních černých...

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 30 pro 2011 10:48

super super, to video ako aj farebne slidre :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 30 pro 2011 12:08

Ten hammond mi bohužel nepatří (já jsem ten za kurzweilem). Vaše gratulace ale šťastnému majiteli rád vyřídím (Ostraváci asi dobře vědí o koho jde). Já asi nikdy originál hammond mít nebudu, takže jsem taky odkázaný jen na simulace. Objednal jsem si proto ještě lampový dvoukanálový předzesilovač, který by měl ten zvuk k originálu zase kousek přiblížit. Ale z té naší ukázky je myslím zřejmé, že už moc neschází. Oslovila i samotného Dava Weisera, který se chce se mnou zkontaktovat a na něco se zeptat, což je docela příjemný pocit :lol:
Kdyby má špatná angličtina na komunikaci s ním nestačila, měl byste někdo zájem mi v tom pomoci?
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Hammond » 30 pro 2011 12:28

Keyboarder: Skusal si niekedy Kurzweila prehnat cez skutocny Leslie Box? Podla mna to, co robilo z toho vasho testu najviac nerovny boj bol fakt, ze original siel cez 122 a PC3 direct. Z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze Leslie spravi skoro polovicu vysledku.

Demsky: Nemas nejake indicie, ze by sa Kurzweil chystal vypustit nejaku rackovu verziu (PC3K-R ??)? Dalsie klavesy su pre mna zbytocne (a tiez drahe) a rad by som uz konecne mal nieco od Kurzweila, ktory zatial len z dialky s uctou sledujem.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 30 pro 2011 12:50

Keyboarder: nie je problem, ked bude chciet Weiser nieco tazko zrozumitelne rad helfnem.

Hammond: rack verzia asi nebude vobec, bolo kedysi hlasovanie a napriek zaujmu odmietli to vyrabat. Mozno kvoli celkovej koncepcii nastroja ako Performance Controller (PC).
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Odpovědět