.... jaký je feeling hraní akustických klavírů. Je tam tuším Fatar TP8Piano (Fatar vyrábí rovněž TP8Organ). Tahání 88 kláves mě někdy zmáhá, přičemž jsem spíše organ-synťákovým hráčem než klavíristou.
Vitus, ja nahodou mam PC3.... Asi takto by som to popisal:
-
rozmerovo a hmotnostou je to SUPER !!! Hmotnost je na pohodlne prenasanie tak-akurat (samozrejme 10kg by bolo lepsich). Pokial nehras virtuoso klavir a nepouzivas velmi aktivne multi-zony, tak aj rozsah klaviatury je OK. S tymto som velmi spokojny.
- feeling pri hrani ... je
cisty kompromis, a myslim, ze s tym to aj Kurzweil vyprodukoval. Prvy dojem je "solidna pevna klavesnica", ani organova ani pianova. Proste taka nejaka "
pevna synthy". To vyvazovanie sa snazili nahradit silnejsimi pruzinami. Na jazzove klzacky po klaviature je to teda pomerne tvrde a na piano to zase moc taha prsty dohora (taky ten non-stop tlak pri drzani klaves).
Kamarat, co hra slusne na piane a el.pianach Yama to ohodnotil: "Ale... da sa to. Neni to uplne zle". Kamaratka, co cely zivot hra iba na klasickych velkych pianach, ta moc nadsena nebola. Mne sa zase zda, ze to jednak
trati na dynamike - zatial sa mi nepodarilo najst/upravit response curves tak, aby som v pohode hral pianisimo (Midi vel. 0-30) a aj forte (100-127). Co mi vadi viac je, ze ten neustaly tlak na prsty aj v dolnej polohe
mierne znemoznuje hru s Aftertouch, takze je potom ten aftertouch hodne kostrbaty. Osobne by som mal radsej vyvazenu klaviaturu a rovnaky rozmer PC3. Na druhej strane ale - nie som profi hrac a organy v zasade nemusim.
Jednou vetou -
ani organ, ani piano - proste pevna synthy - nie zla, ale ani moc vydarena.
MDudas: Na Mastering VAST a Sonik Matter jsem zaregistrován, takže bych tam ty fotky mohl taky hodit. Oficiálně Ti ale dávám povolení, abys tam ty fotky dal a užil si mediální slávy Ty...
Dik za povolenie - urcite to dam na Mastering VAST. Ale s Vasim dovolenim ... pouzijem aj tvoje meno (nick)- nerad sa chvastam niecim, coho nie som panom.