Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
tomas612

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od tomas612 »

Vitus píše: Nicméně posuďte sami jak to vypadá, hlavně ve tmě na pódiu budou ty bílé k nezaplacení - já občas nevidím při oslnění ani jeden gombík - stejnou situaci zažívám se svým starým dobrým Equinoxem (všechny slidery černé).
Mohu se zeptat cca na postup výměny těch gombiků? Vypadá to cool ;)

Neo

Příspěvek od Neo »

Takže barevné slidery z Ebay již jsou na cestě, pokud má tedy někdo zájem o část těch, co zbydou, dejte vědět.

Jinak dobrá práce Keyboarder, když tě oslovil i Weiser ;-)

Vitus

Příspěvek od Vitus »

Tomas612: Mohu se zeptat cca na postup výměny těch gombiků? Vypadá to cool ;)

Výměna sliderů je skutečně elementární.
1. Sehnat gombíky s rozměry "nasazovací" části 4 mm x 1,2 mm (odkaz na ebay je na předchozí straně)
2. Sundat originální konflíky - jde to lehce, některé jsou mírně přilepené, ale citlivým tahem jdou bez problémů sundat
3. Nasadit nové, důležitý je rozměr té nasazovací části na spodní straně gombíku, jinaK celkové rozměry mohou být pravděpodobně podle chuti

Fantazii se meze nekladou, já jsem to nasadil podle vzoru Hammond...

Keyboarder
Vybavení

Příspěvek od Keyboarder »

Hammond píše:Keyboarder: Skusal si niekedy Kurzweila prehnat cez skutocny Leslie Box? Podla mna to, co robilo z toho vasho testu najviac nerovny boj bol fakt, ze original siel cez 122 a PC3 direct. Z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze Leslie spravi skoro polovicu vysledku.
To Hammond: Kurzweila jsem přes leslie box nikdy nezkoušel a ani to zkoušet nepotřebuju. Cokoliv totiž proženu přes leslie, bude přece zákonitě znít jako přes lesllie. :? Mne zajímá spíš to, jestli se ta velká, těžka, neskladná a drahá škatule dá nějak použitelně nahradit. Taky mi chodí dotazy, jaký to program je v tom testu použit. Je to program, který jsem si upravoval sám, včetně nastavení většiny parametrů FX chainu, který ale samozřejmě vychází z továrního BigLeslie. Až budu mít trošku víc času, tak ten program někam umístím a dám sem link ke stažení, ale letos už to asi nebude :lol:
Kromě toho jsem odedneška na antibiotikách :evil:

miles

Příspěvek od miles »

Ahoj Keyboarder, záslužný počin, zajímavé. I takto hraje PC3/KB3.
Přílohy
Kurzweil PC3 KB3.mp3
(2.22 MiB) Staženo 139 x

Neo

Příspěvek od Neo »

bezva nahrávka, použils nějaký standardní program nebo něco svého? mohl bys to případně sem hodit? O:-)

Keyboarder
Vybavení

Tady je uložen ten program, který jsem používal ve srovnávacím testu s originál Hammondem: http://www.ulozto.cz/12192878/real-b3-pc3

To miles: výborné demo!!!

tomas612

Příspěvek od tomas612 »

Neo píše:Takže barevné slidery z Ebay již jsou na cestě, pokud má tedy někdo zájem o část těch, co zbydou, dejte vědět.
Já bych o to zájem měl: 1 červený, 2 šedé, 3 bílé...
...kdyžtak na mailu: tomas.dombek@gmail.com

Neo

Příspěvek od Neo »

Ok, napíšu ti na mail, až mi slidery dojdou...

MDudas

Příspěvek od MDudas »

.... jaký je feeling hraní akustických klavírů. Je tam tuším Fatar TP8Piano (Fatar vyrábí rovněž TP8Organ). Tahání 88 kláves mě někdy zmáhá, přičemž jsem spíše organ-synťákovým hráčem než klavíristou.
Vitus, ja nahodou mam PC3.... Asi takto by som to popisal:
- rozmerovo a hmotnostou je to SUPER !!! Hmotnost je na pohodlne prenasanie tak-akurat (samozrejme 10kg by bolo lepsich). Pokial nehras virtuoso klavir a nepouzivas velmi aktivne multi-zony, tak aj rozsah klaviatury je OK. S tymto som velmi spokojny.

- feeling pri hrani ... je cisty kompromis, a myslim, ze s tym to aj Kurzweil vyprodukoval. Prvy dojem je "solidna pevna klavesnica", ani organova ani pianova. Proste taka nejaka "pevna synthy". To vyvazovanie sa snazili nahradit silnejsimi pruzinami. Na jazzove klzacky po klaviature je to teda pomerne tvrde a na piano to zase moc taha prsty dohora (taky ten non-stop tlak pri drzani klaves).
Kamarat, co hra slusne na piane a el.pianach Yama to ohodnotil: "Ale... da sa to. Neni to uplne zle". Kamaratka, co cely zivot hra iba na klasickych velkych pianach, ta moc nadsena nebola. Mne sa zase zda, ze to jednak trati na dynamike - zatial sa mi nepodarilo najst/upravit response curves tak, aby som v pohode hral pianisimo (Midi vel. 0-30) a aj forte (100-127). Co mi vadi viac je, ze ten neustaly tlak na prsty aj v dolnej polohe mierne znemoznuje hru s Aftertouch, takze je potom ten aftertouch hodne kostrbaty. Osobne by som mal radsej vyvazenu klaviaturu a rovnaky rozmer PC3. Na druhej strane ale - nie som profi hrac a organy v zasade nemusim.
Jednou vetou - ani organ, ani piano - proste pevna synthy - nie zla, ale ani moc vydarena.
MDudas: Na Mastering VAST a Sonik Matter jsem zaregistrován, takže bych tam ty fotky mohl taky hodit. Oficiálně Ti ale dávám povolení, abys tam ty fotky dal a užil si mediální slávy Ty...
Dik za povolenie - urcite to dam na Mastering VAST. Ale s Vasim dovolenim ... pouzijem aj tvoje meno (nick)- nerad sa chvastam niecim, coho nie som panom. :wink:

Keyboarder
Vybavení

To Vitus: Já jsem s klaviaturou PC3 velmi spokojen! Pokud by sis ji chtěl sám vyzkoušet, jsem Ti plně k dispozici - nástroj mám v Havířově, popř. ve Frýdku-Místku. V případě zájmu napiš na: l.sipula(z)seznam.cz

Vitus

Příspěvek od Vitus »

MDudas: moc díky za info, jsou to pro mě velmi užitečné informace, pořád jsem na vážkách, principiálně jsem s PC3Xkou spokojen, skoro vždycky používám několik zón různě rozdělených po klávesnici, proto je 88 kláves perfektních. Píšeš o tlaku v prstech - myslíš, že pružiny jsou silnější než u kladívkové TP40L? Předpokládal jsem, že klávesnice TP8PIANO bude "měkčí" než TP40L...

Když rvu do auta PC3Xku, tak vždycky vyloudím velmi neslušné připomínky...když ji nechám chvilku nést třeba kytaristu, tak jak jinak, než že on by se na to mohl vy.... když si zase vzpomenu, že bych na 76ku nezahrál hluboké D1 nebo C1 v některých klavírních kouscích, tak se mi dělá nevolno... když mě začnou bolet moje neohrabané ruce, tak si říkám, že 76ka by byla pro mě lepší... atd atd...

Mimochodem moji schizofrenii je možno dokladovat taky tím, že Equinoxe od GEMu jsem koupil se 76 klávesy, vyměnil jsem ji za 88ku a pak zase zpátky za 76ku. Tento případ byl asi obdobný tomuto, protože klávesnici na Equinoxu 76 jsem rovněž ohodnotil jako ty na PC3ce jako tvrdší synťákovku... ale je fakt, že mi vyhovovala a vyhovuje (ovšem až na klavír). V Equinoxu 88 byla klávesnice taky od Fataru, ale bylo a něco lehčí, resp. ještě lehčí než TP40L v PC3X, hrálo se na ní úžasně (nejen klavír, ale i organ a synth). Bohužel Equinox88 vážil 35 kg, a to rozhodlo o zpětné výměně...

Keyboarder: Možnost vyzkoušet PC3ku by byla úžasná, určitě bych tuto nabídku využil. Pošlu mail a dohodneme termín. Předem díky!

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Píšeš o tlaku v prstech - myslíš, že pružiny jsou silnější než u kladívkové TP40L? Předpokládal jsem, že klávesnice TP8PIANO bude "měkčí" než TP40L...
Vitus, ked mas tu ponuku od Keyboardera, urcite to odskusaj osobne! Fakt sa to neda dost dobre popisat. Proste akasi docela vydarena stredna cesta, ale v ziadnom smere neexceluje. Logicky ani nemoze - tak bola dizajnovana. Je mozne, ze ak hras aj organ aj synthy aj piano, tak Ti to celkom dobre splni co chces. Pre mna je zbytocne "tazka" a radsej by som mal hammer action. Kludne bych dal 200-250EUR a +3kg navrch za to, keby si mi razom zmenila na vyvazenu (Arabela styl).
Pruziny v PC3 su urcite silnejsie... :( Su vyrazne silnejsie ako na vacsine synthy klaviatur a su silnejsie ako na vacsine hammer-action klaviatur. V tvojej PC3X je TP40L - to L na konci znamena Light. Takze tvoja je aj v ramci vyvazenych Fatar TP40 verzii ta najlahsia.
Asi si cital, ze na oboch "ostatnych" forach sa o klaviaturach dost diskutuje. Niektori menej spokojni manici tam nasli dodavatela na alternativne pruziny- http://www.syntaur.com/PC3KC.html. Vraj su to lahsie pruziny z K serie.

Vitus

Příspěvek od Vitus »

Hmmm, to je zajímavé... TP40L je Light, to ano, ale oproti některým starším keybedům je zřejmě "těžší" - možná taky kvůli pružinám... já už nevím jaká byla v Equinoxu88, ale je možné, že tam byla TP10MDR, ta byla, tuším i v K2600. Na tu většina pěla chválu a byla pravděpodobně ještě lehčí než TP40L.
V každém případě využiju nabídky k odzkoušení, ale teď si mě trošku zmátl s těmi náhradními pružinami... je to ze série K2 nebo ze série PC3K? Že by klávesnice TP8 měla v PC3 silnější pružiny než v PC3K7? Označení setu pružin je PC3KC, takže teď nevím... Ale asi spíše budou pružiny z K2600, ne?

gasma

Příspěvek od gasma »

MDudas píše:
Píšeš o tlaku v prstech - myslíš, že pružiny jsou silnější než u kladívkové TP40L? Předpokládal jsem, že klávesnice TP8PIANO bude "měkčí" než TP40L...
Vitus, ked mas tu ponuku od Keyboardera, urcite to odskusaj osobne! Fakt sa to neda dost dobre popisat. Proste akasi docela vydarena stredna cesta, ale v ziadnom smere neexceluje. Logicky ani nemoze - tak bola dizajnovana. Je mozne, ze ak hras aj organ aj synthy aj piano, tak Ti to celkom dobre splni co chces. Pre mna je zbytocne "tazka" a radsej by som mal hammer action. Kludne bych dal 200-250EUR a +3kg navrch za to, keby si mi razom zmenila na vyvazenu (Arabela styl).
Pruziny v PC3 su urcite silnejsie... :( Su vyrazne silnejsie ako na vacsine synthy klaviatur a su silnejsie ako na vacsine hammer-action klaviatur. V tvojej PC3X je TP40L - to L na konci znamena Light. Takze tvoja je aj v ramci vyvazenych Fatar TP40 verzii ta najlahsia.
Asi si cital, ze na oboch "ostatnych" forach sa o klaviaturach dost diskutuje. Niektori menej spokojni manici tam nasli dodavatela na alternativne pruziny- http://www.syntaur.com/PC3KC.html. Vraj su to lahsie pruziny z K serie.
Ahoj,
to znamená,že se dá měnit tuhost klaviatury pomocí pružin???Mám PC3K8 a osobně se mi zdá mirně tužší dohmat než na PC3X ,ale může to byt jen dojem.
Když už jsme u těch mechanik.Čím se liší konstrukčně TP40M a TP40H od TP40L je to jenom v pružinách ???
diky za info.

Odpovědět