Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Keyboarder
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder »

Kdo nezkusil, neuvěří!!!
Nechal jsem si vyrobit lampový pream (link zde: http://midi.cz/Comment.aspx?id=94819). V pátek dorazil a doteďka nevycházím z údivu, jak úžasně to dokáže zvuk nástroje oživit. Původně jsem si myslel, že jej budu používat jen na hammondy a el. piana, ale i ostatní akustické a elektronické zvuky dostaly úplně jinou dimenzi! Nedokážu si představit, že bych ještě nekdy měl hrát bez něj. Za ty prachy je to neskutečné!!! Ten výrobce je schopen vyrobit i různé modifikace podle přání zákazníka. Komunikace s ním je skvělá a je vidět, že tomu opravdu rozumí. Měl jsem kdysi doma na vyzkoušení nějaký firemní preamp za mnohem více peněz a bylo to super - proto jsem si taky nechal vyrobit tento - a připadá mi ještě mnohem lepší.
Myslím si, že takové udělátko by mělo být ve výbavě každého klávesáka, nebo i každého muzikanta. Díky oddělovacím trafům na výstupech nahradí i DI box, takže fyzicky mi vlastně žádná krabička v sestavě nepřibyla. Pro jistotu si asi časem přesto nechám vyrobit ještě jeden... Doporučuji všem!

Neo

Příspěvek od Neo »

Keyboarder: Mohl bys, jestli teda máš možnost, udělat nějakou "porovnávací" nahrávku, jednou s preampem a jednou bez nebo něco takového? Celkem by mne ten zvukový rozdíl zajímal.

Keyboarder
Vybavení

Tak jsem udělal krátkou ukázku. Použil jsem vždy krátkou sequenci z nástroje přímo do zvukovky a pak totéž přes preamp. Bohužel nemám žádné extra vybavení a ta komprese tomu taky nepřidala, takže kdyby náhodou někdo tápal:
0:00-0:15 - orig
0:15-0:30 - preamp
0:30-0:43 - orig
0:43-1:10 - preamp
1:10-1:22 - orig
1:22-1:35 - preamp
1:35-1:47 - orig
1:47-2:10 - preamp
2:10-2:19 - orig
2:19-2:29 - preamp
2:29-2:40 - orig
2:40- 2:50 - preamp
2:50-3:00 - orig
3:00-3:11 - preamp
3:11-3:20 - orig
3:20-3:35 - preamp
3:35-4:07 - orig
4:07-4:40 - preamp
Chtěl jsem to umístit tady, ale i v MP3 je to příliš velký soubor, takže je ke stažení zde:
http://www.ulozto.cz/12588448/tubepreamp-robotman-mp3

Hammond

Příspěvek od Hammond »

keyboarder: Vdaka. Ja som uz tiez pokukoval po dotycnom vyrobcovi, tak mi prisli tvoje ukazky velmi vhod. Zda sa, ze je v tom naozaj dobry.

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Tak to je samozrejme, ze lampovy preamp urobi zvuk este viac analogovo-paskovo znejuci, na sluchatkach to az tak nepocujem (KOSS) a citit tam trocha hissu.

Dost znamy je aj Ventilator na simulaciu rotary speakra, http://neo-instruments.de/en/ventilator ... r-features ale myslim ze uz v tomto stadiu KB3 rezimu s KDFX uz to ani nie je nutne.
Naposledy upravil(a) demsky dne 17 led 2012 10:30, celkem upraveno 1 x.

SoundsFine

Příspěvek od SoundsFine »

Promiň, ale mě to nepřijde lepší.
Když jsem srovnal ve WaveLabu hlasitosti a objem (kompresi lampy), pak musím říct, že originál je o třídu lepší.
Takže cesta tudy určitě nevede.

Keyboarder
Vybavení

Jak pro koho... :lol:

gasma

Příspěvek od gasma »

Keyboarder super krása pro mne to je lepší :-)

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Hele je to super, ale

a) prijde mi, ze to je hlavne o vetsi hlasitosti
b) desne mi vadi ten sum, to dela ten zesilovac? Brrr
c) zkusil jsem PSP Warmer2 a dosahne to uplne stejneho efektu, paklize posloucham na bednach ve studiu, alias nevim nevim, na zive hrani asi super, ale do studia?

skacma

Příspěvek od skacma »

Ahoj,
chci se zeptat, kdo z vás tady má PC3 jak dlouho a jestli měl, má nebo začíná mít problémy s dynamikou u některých klapek ?
Jestli budete muset do servisu, nebo jestli jste už byli a kolik to stálo, popřípadě jestli vše funguje ok ? Nejsou problémy s dynamikou třeba po 2-3 letech ?
A nemá aftertouch vliv na větší opotřebení gumiček v klaviatuře ?
Děkuji moc za odpověď (zvažuji koupi PC3)

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Neviem ake gumicky mas na mysli, aftertouch je pasik natiahnuty pozdlz klaviatury (na konci). Pokial nehras denne niekolko hodin, respektive neabsolvujes koncertne turne kazdy tyzden jedno, tak klaviatura by mala vydrzat minimalne 10-15 rokov. Samozrejme ze su aj pripady kedy treba niekedy vymenit klavesu, ja som mal doteraz pomerne stastie. Co sa tyka konkretnej klaviatury, tak myslim ze tie nove Fatar mechaniky su o dost menej statisticky poruchove nez tie z rokov 1995-2005 napriklad.

Vitus

Příspěvek od Vitus »

Keyboarder: Nahrávky mp3 (256 kb/s) jsem poslouchal přes sluchátka Sennheiser HD380Pro, rozdíl jsem byl schopen pozorovat jen u některých zvuků, u zkreslených a u kytar, ale nebyl nijak razantní (viz Demský). Na druhou stranu jsem dost hluchý, takže kdoví...
společně s funkcí directboxu může být ale preamp užitečný... výstupy s PC3 jsou ale už symetrické, takže správně mají být do levého i pravého výstupu zapojeny stereojacky...
Skacma: Podle mě a co jsem četl jsou klaviatury Fatar jedny z nekvalitnějších, takže pokud se do nich nemlátí kladivem nebo nástrojem do zdi či o zem... poslední co mám GEM Equinox-synth 76 od r. 2000, PC3X-hammer 88 od r.2008 hrají bez problémů, vč. aftertouche.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Toš hoši, ja mam otazku k teme "Keyboarder a jeho nahravka":
1/ ked pusti analogovy signal z PC3 cez preamp do nejakej karty, pojde ten signal cestou AD-DA-Line-Out alebo priamo bez dvojiteho prevodu na Line-Out?
.... ja predpokladam, ze priamo - teda keyboarder asi pocuje v repro "lampovo-analogovy zvuk"... Mylim sa ? Popripade ma signal niekde rozboceny, a nejde cez kartu vobec....
2/ ak to nahraval .... potom to samozrejme ide cez AD prevodnik = strata makkeho analogoveho zvuku...
3/ skomprimuje do MP3 = dalsia strata na analogovosti - vyhodi sa cast maskovanych frekvencii (tie krasne, nepresne, premenlive, analogove, nedigitalne)
4/ potom si to MY doma pustime cez DA (teda digitalny) prevodnik = dalsia strata "analogovosti"

Mozno, ze to chapem uplne spatne, ale javi sa mi, ze keyboarder pocuje doma "napriamo" nieco celkom ine, ako my ostatni..
To by vysvetlovalo, ze ani ja (okrem hlasitosti) velky rozdiel nepocujem... :oops:
Skúste ma opravit, ak sa mylim. :roll:

Paris

Příspěvek od Paris »

MDudas píše:1/ ked pusti analogovy signal z PC3 cez preamp do nejakej karty, pojde ten signal cestou AD-DA-Line-Out alebo priamo bez dvojiteho prevodu na Line-Out?
to zalezi na tom, jaky ma karta monitorovaci moznosti. kdyz nema hardwarovy monitor, tak AD-DA.

markuc

Příspěvek od markuc »

Kurzweilisti, omluva za mírný of-topic :

Můžete mi prosím někdo objasnit, co znamenají písmena u modelů Kurzweilu ? Konkrétně mě zajíma K2500s k2500X ...

moc díky :)

Odpovědět