Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 15 led 2012 11:41

Kdo nezkusil, neuvěří!!!
Nechal jsem si vyrobit lampový pream (link zde: http://midi.cz/Comment.aspx?id=94819). V pátek dorazil a doteďka nevycházím z údivu, jak úžasně to dokáže zvuk nástroje oživit. Původně jsem si myslel, že jej budu používat jen na hammondy a el. piana, ale i ostatní akustické a elektronické zvuky dostaly úplně jinou dimenzi! Nedokážu si představit, že bych ještě nekdy měl hrát bez něj. Za ty prachy je to neskutečné!!! Ten výrobce je schopen vyrobit i různé modifikace podle přání zákazníka. Komunikace s ním je skvělá a je vidět, že tomu opravdu rozumí. Měl jsem kdysi doma na vyzkoušení nějaký firemní preamp za mnohem více peněz a bylo to super - proto jsem si taky nechal vyrobit tento - a připadá mi ještě mnohem lepší.
Myslím si, že takové udělátko by mělo být ve výbavě každého klávesáka, nebo i každého muzikanta. Díky oddělovacím trafům na výstupech nahradí i DI box, takže fyzicky mi vlastně žádná krabička v sestavě nepřibyla. Pro jistotu si asi časem přesto nechám vyrobit ještě jeden... Doporučuji všem!
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Neo
Příspěvky: 46
Registrován: 17 zář 2011 14:42

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Neo » 15 led 2012 20:18

Keyboarder: Mohl bys, jestli teda máš možnost, udělat nějakou "porovnávací" nahrávku, jednou s preampem a jednou bez nebo něco takového? Celkem by mne ten zvukový rozdíl zajímal.

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 16 led 2012 13:57

Tak jsem udělal krátkou ukázku. Použil jsem vždy krátkou sequenci z nástroje přímo do zvukovky a pak totéž přes preamp. Bohužel nemám žádné extra vybavení a ta komprese tomu taky nepřidala, takže kdyby náhodou někdo tápal:
0:00-0:15 - orig
0:15-0:30 - preamp
0:30-0:43 - orig
0:43-1:10 - preamp
1:10-1:22 - orig
1:22-1:35 - preamp
1:35-1:47 - orig
1:47-2:10 - preamp
2:10-2:19 - orig
2:19-2:29 - preamp
2:29-2:40 - orig
2:40- 2:50 - preamp
2:50-3:00 - orig
3:00-3:11 - preamp
3:11-3:20 - orig
3:20-3:35 - preamp
3:35-4:07 - orig
4:07-4:40 - preamp
Chtěl jsem to umístit tady, ale i v MP3 je to příliš velký soubor, takže je ke stažení zde:
http://www.ulozto.cz/12588448/tubepreamp-robotman-mp3
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Hammond » 16 led 2012 14:11

keyboarder: Vdaka. Ja som uz tiez pokukoval po dotycnom vyrobcovi, tak mi prisli tvoje ukazky velmi vhod. Zda sa, ze je v tom naozaj dobry.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 16 led 2012 14:29

Tak to je samozrejme, ze lampovy preamp urobi zvuk este viac analogovo-paskovo znejuci, na sluchatkach to az tak nepocujem (KOSS) a citit tam trocha hissu.

Dost znamy je aj Ventilator na simulaciu rotary speakra, http://neo-instruments.de/en/ventilator ... r-features ale myslim ze uz v tomto stadiu KB3 rezimu s KDFX uz to ani nie je nutne.
Naposledy upravil(a) demsky dne 17 led 2012 10:30, celkem upraveno 1 x.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od SoundsFine » 16 led 2012 21:48

Promiň, ale mě to nepřijde lepší.
Když jsem srovnal ve WaveLabu hlasitosti a objem (kompresi lampy), pak musím říct, že originál je o třídu lepší.
Takže cesta tudy určitě nevede.

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 17 led 2012 10:21

Jak pro koho... :lol:
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

gasma
Příspěvky: 63
Registrován: 19 pro 2008 22:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gasma » 17 led 2012 12:29

Keyboarder super krása pro mne to je lepší :-)

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od upman » 17 led 2012 12:32

Hele je to super, ale

a) prijde mi, ze to je hlavne o vetsi hlasitosti
b) desne mi vadi ten sum, to dela ten zesilovac? Brrr
c) zkusil jsem PSP Warmer2 a dosahne to uplne stejneho efektu, paklize posloucham na bednach ve studiu, alias nevim nevim, na zive hrani asi super, ale do studia?
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

skacma
Příspěvky: 33
Registrován: 21 říj 2009 22:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od skacma » 17 led 2012 19:30

Ahoj,
chci se zeptat, kdo z vás tady má PC3 jak dlouho a jestli měl, má nebo začíná mít problémy s dynamikou u některých klapek ?
Jestli budete muset do servisu, nebo jestli jste už byli a kolik to stálo, popřípadě jestli vše funguje ok ? Nejsou problémy s dynamikou třeba po 2-3 letech ?
A nemá aftertouch vliv na větší opotřebení gumiček v klaviatuře ?
Děkuji moc za odpověď (zvažuji koupi PC3)

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 18 led 2012 11:30

Neviem ake gumicky mas na mysli, aftertouch je pasik natiahnuty pozdlz klaviatury (na konci). Pokial nehras denne niekolko hodin, respektive neabsolvujes koncertne turne kazdy tyzden jedno, tak klaviatura by mala vydrzat minimalne 10-15 rokov. Samozrejme ze su aj pripady kedy treba niekedy vymenit klavesu, ja som mal doteraz pomerne stastie. Co sa tyka konkretnej klaviatury, tak myslim ze tie nove Fatar mechaniky su o dost menej statisticky poruchove nez tie z rokov 1995-2005 napriklad.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Vitus
Příspěvky: 37
Registrován: 11 kvě 2008 20:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Vitus » 18 led 2012 22:20

Keyboarder: Nahrávky mp3 (256 kb/s) jsem poslouchal přes sluchátka Sennheiser HD380Pro, rozdíl jsem byl schopen pozorovat jen u některých zvuků, u zkreslených a u kytar, ale nebyl nijak razantní (viz Demský). Na druhou stranu jsem dost hluchý, takže kdoví...
společně s funkcí directboxu může být ale preamp užitečný... výstupy s PC3 jsou ale už symetrické, takže správně mají být do levého i pravého výstupu zapojeny stereojacky...
Skacma: Podle mě a co jsem četl jsou klaviatury Fatar jedny z nekvalitnějších, takže pokud se do nich nemlátí kladivem nebo nástrojem do zdi či o zem... poslední co mám GEM Equinox-synth 76 od r. 2000, PC3X-hammer 88 od r.2008 hrají bez problémů, vč. aftertouche.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 18 led 2012 22:56

Toš hoši, ja mam otazku k teme "Keyboarder a jeho nahravka":
1/ ked pusti analogovy signal z PC3 cez preamp do nejakej karty, pojde ten signal cestou AD-DA-Line-Out alebo priamo bez dvojiteho prevodu na Line-Out?
.... ja predpokladam, ze priamo - teda keyboarder asi pocuje v repro "lampovo-analogovy zvuk"... Mylim sa ? Popripade ma signal niekde rozboceny, a nejde cez kartu vobec....
2/ ak to nahraval .... potom to samozrejme ide cez AD prevodnik = strata makkeho analogoveho zvuku...
3/ skomprimuje do MP3 = dalsia strata na analogovosti - vyhodi sa cast maskovanych frekvencii (tie krasne, nepresne, premenlive, analogove, nedigitalne)
4/ potom si to MY doma pustime cez DA (teda digitalny) prevodnik = dalsia strata "analogovosti"

Mozno, ze to chapem uplne spatne, ale javi sa mi, ze keyboarder pocuje doma "napriamo" nieco celkom ine, ako my ostatni..
To by vysvetlovalo, ze ani ja (okrem hlasitosti) velky rozdiel nepocujem... :oops:
Skúste ma opravit, ak sa mylim. :roll:

Paris
Příspěvky: 51
Registrován: 10 led 2011 12:47

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Paris » 18 led 2012 23:44

MDudas píše:1/ ked pusti analogovy signal z PC3 cez preamp do nejakej karty, pojde ten signal cestou AD-DA-Line-Out alebo priamo bez dvojiteho prevodu na Line-Out?
to zalezi na tom, jaky ma karta monitorovaci moznosti. kdyz nema hardwarovy monitor, tak AD-DA.

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 645
Registrován: 02 led 2007 04:44

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od markuc » 25 led 2012 20:01

Kurzweilisti, omluva za mírný of-topic :

Můžete mi prosím někdo objasnit, co znamenají písmena u modelů Kurzweilu ? Konkrétně mě zajíma K2500s k2500X ...

moc díky :)

Odpovědět