Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 25 led 2012 20:07

K2000/K2vx/K2000VP/K2661 - 61 klaves synth action
K2000S - 61 klaves synth action +sampling option
K2500/K2600 - 76 klaves polovyvazena, K2500S/k2600S je +sampling option
K2500X/K2600X - 88 klaves kladivkova mechanika, K2500XS/K2600XS taktiez +sampling option

PC3/PC3LE7 - 76 klaves polovyvazena klaviatura
PC3x/PC3LE8/PC3K8 - 88 klaves kladivkova mechanika
PC361 - 61 klaves synth action
PC3LE6 - 61 klaves polovyvazena klaviatura

vsade je samozrejme aftertouch (mono)
Naposledy upravil(a) demsky dne 30 led 2012 15:03, celkem upraveno 4 x.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 645
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od markuc » 25 led 2012 20:11

Super, díky moc, Demsky !

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 30 led 2012 15:05

Obrázek

Haha konecne realny dokaz ze Bob Moog bol skutocne viceprezident Kurzweilu, ze sa podielal na vyvoji K2000 a tym padom Kurzweil filtre su skutocne jedine digitalne filtre, na ktorych sa podielal ako vyvojar so svojim teamom. Doteraz bol o tom len nejaky clanok na wikipedii, takze som si nebol uplne isty :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2652
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 30 led 2012 19:04

Majster Demsky, mam opat raz otazku:
zistil som, ze mi PC3 obcas pri normalnej hre (piano a pod.) v rezime Program nahodne oneskoruje niektore tony. Je to iba velmi obcasne - vacsinou ide len jednorazovo o cca 2-4 desatiny sekundy a potom zase nejaky cas OK. Ked to mam k niecomu prirovnat - take male "zavahanie", ako ked sa vo Windows prepnes medzi oknami. Niekedy sa to nedeje vobec. Nema to nic spolocne s akymkolvek prepinamim cohokolvek na nastroji - proste v strede hry. Mas nejaky tip ?

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 30 led 2012 20:21

Fuha, to som sokovany, nikdy v zivote sa mi to nestalo a urcite to nie je normalne. A co si pametam tak ani na forach som o tom nikdy necital, aky mas model a kde si to kupoval?

http://forum.sonikmatter.com/forums/ind ... and-sound/
tu je nieco o tom, podla vsetkeho to ma do cinenia s nekorektnym updatom OSu na verziu 2.00 a pomoze tomu hard reset.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2652
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 31 led 2012 15:32

Super! Dakujem. Idem zalohovat a resetovat. Pri poslednom update som isiel presne podla navodu, tak neviem preco....
A prosim pekne, ako si to na tom fore nasiel? Cez Google ? Ja som pomocou ich vlastneho vyhladavania na forach MastVast a SonMat este nikdy nic poriadne nenasiel. To ich vyhladavanie je nejake chore...
A ked uz davam otazky - nejaky zdroj, kde su vysvetlene PC3 DSP bloky nejako jasnejsie, ako je tomu v manuale K2600, nepoznas ?
Hlavne mi ide SHAPER - z toho mam chaos v hlave... (ostatne ako-tak rozumiem)

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 31 led 2012 15:53

Hej musis zadavat minimalne 4 znaky, ja som dal iba PC3x a latency. Shaper no to je taky jednoduchy FM modulator, ked si napriklad das ako keymapu sinusoidu a potom ako dalsi blok SAW+ tak nasledujuci blok SHAPER frekvencne moduluje sinusoidu priebehom sawu. Pri zlozitejsich samploch bez dalsich blokov to asi moduluje samo seba takze pri vacsine pripadov su vysledky celkom dirty, pouziva sa to aj na primiesanie takeho tvrdsieho zvuku napriklad pri base, viem ze to casto pouzival aj Brian Transeau (BT) kedysi na K2000RS. Ked chces blizsie popisy k VAST modulom, tak staci si stiahnut manualy napriklad ku K2600, pripadne ku KDFX. Tam je vsetko detailne rozpisane co jednotlive moduly robia. A samozrejme, ze nie vsetky moduly z K2600 a KDFX su v PC3 a niektore nove su zase v PC3.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

ivovavra
Příspěvky: 11
Registrován: 21 dub 2009 11:53

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od ivovavra » 02 úno 2012 12:25

Ahoj, mám asi hodně stupidní dotaz :D Chci používat PC3 s externím sequencerem Ableton Live. V něm je mi vše jasné, horší je to s PC3. Mám vizi, že v sequnceru budu mít jen noty, a nastavení programů pro jednotlivé stopy si budu dělat v režimu SONG. Co skladba v sequenceru, to skladba v PC3 v SONGu. Akorát když si zvolím v SONGu programy pro jednotlivé stopy a uložím to, tak po opětovném zapnutí nástroje jsou tam jiné programy - zase ty původní, co tam byly před navolením mých nových. Zkoušel jsem to i v SETUPu, ale to je to samé v bleděmodrém. Prosím o radu - jak tedy používat PC3 v režimu Multitrack s externím sequnecerem? Díky moc za náměty. V podstatě by se asi můj dotaz dal zjednodušit takto: jak uložit skladbu v režimu SONG, aby i po opětovném zapnutí PC3 v ní bylo vše, co jsem tam nastavil před uložením skladby. A aby se uložilo i nastavení v EFFECT pro danou skladbu. Už jsem měl Roland Fantom G6, Korg M3, Yamahu Motif X6 a vždy jsem si poradil (nejsem, myslím, žádný kretén :lol: ), ale Kurzweil je pro ně oříšek. Co oříšek - OŘECH :mrgreen:

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2652
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 02 úno 2012 15:57

Ivo, tak toto je hodne jednoducha vec, ale ak Ti ju niekto prezradi. PC3 uklada nastavenia aj ostatne veci v Song mode, len ak pred zmenou stlacis Record. Teda - stlac Record, zmen nastroje, hlasitosti a pod., stlac Stop a uloz.
Ak som pochopil tvoj problem, tak by to malo byt vsetko....

ivovavra
Příspěvky: 11
Registrován: 21 dub 2009 11:53

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od ivovavra » 03 úno 2012 11:17

MDudas: díky moc. To by mne v životě nenapadlo :lol: Jednoduché = geniální :idea: Ale mám další problém: když používám PC3 ve spojení s Abletonem, nelze používat zároveň pc editor. Ve verzi editoru pro Mac je v menu položka pro virtuální midi kabel, který je pravděpodobně standardně součástí Macu. Takže když chci používat externí sequencer v notebooku a zároveň pc editor, tak si musím koupit Mac? Anebo má někdo zkušenost, že to ve Windows pořešil instalací nějakého virtuálního MIDI kabelu - např MIDI YOKE? Díky, díky, díky moc za rady.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od pavlii » 03 úno 2012 12:04

Virtuální MIDI kabel ve Win funguje OK. Zkoušel jsem Hubi`s i YOKE.

P.

ivovavra
Příspěvky: 11
Registrován: 21 dub 2009 11:53

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od ivovavra » 03 úno 2012 18:11

OK, vím, že Hubi i YOKE ve Win funguje, ale měl jsem na mysli konkrétně, zda funguje najdednou Ableton a PC3 a PC3 editor. Zkoušel jsem to a buď mi jedem Ableton + PC3, anebo PC3 editor + PC3. Ale všechny 3 najednou se mi nepodařilo rozchodit. Vám jo?

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2652
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 04 úno 2012 00:17

Majster Demsky, tak testoval som to asi 10+ krat a mozem na 100% potvrdit, ze:
ak je pocas startovania PC3 stlacena nejaka klavesa, tak to neskor robi blbosti s latenciou :!: :!: :!:
Zamernym skusanim sa to da dohnat do poriadnych extremov. :shock: :D
(takze ziaden reset nebol potrebny)

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 05 úno 2012 14:09

sorry nebol som teraz zopar dni na internete, skusim zistit kde moze byt problem
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

gasma
Příspěvky: 63
Registrován: 19 pro 2008 22:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gasma » 05 úno 2012 19:49


Odpovědět