Kurzweil PC4
Re: Kurzweil PC4
Zdarec, nejsem sice tlumočník či překladatel, ale udělal jsem, rozpracoval "svoji formu" překladu do češtiny původního manuálu pro PC4, po kapitolách, 1-7 je hotovo v pdf - https://drive.google.com/drive/folders/ ... LQvMEvAEfb soukromý DiskGoogle, takže na e-mail povolení a odkaz, nechám to free, kapitolu 8 uvidím, jestli se do ní pustím, kapitolu 9 dopracuju.
Jinak jsem se začal prohrabávat nataženými SYX daty z FM(DX7), diskutoval jsem o tom i s Danielem Forró po Messengeru. No musím napsat, že některý mě teda dostaly do vzpomínek i zvukem, už jen lehká ve Program, když zvuk hodíte na Layer2 lehce rozhodíte panoramu, pokud chce efect --- pecka mezi uši.
Jinak jsem se začal prohrabávat nataženými SYX daty z FM(DX7), diskutoval jsem o tom i s Danielem Forró po Messengeru. No musím napsat, že některý mě teda dostaly do vzpomínek i zvukem, už jen lehká ve Program, když zvuk hodíte na Layer2 lehce rozhodíte panoramu, pokud chce efect --- pecka mezi uši.
Takže to si ty na tej facebookovej grupe. Dobre vedieť 
Ja tiež plánujem v najbližšej dobre prekutrať SYX, čo mám.
Inak tie PC4 sú celkom intuitívne zariadenia

Ja tiež plánujem v najbližšej dobre prekutrať SYX, čo mám.
Inak tie PC4 sú celkom intuitívne zariadenia

bude i sekce 8 překladu, zapotil jsem se s převodem do wordu (mají tuto sekci úplně jinak psanou formátovanou) ale nejpozději příští týden bude, mám zatím 1/2 z ní). Včera jsme měli pocovid zkoušku po 8 měsících a oproti ARTIS tu posun je, hlavně pro mě s těmi FM barvami, ale přiznám se, že klavír se mi z Artis hrál i zněl "lépěji", chce to čas, ale i kapela si pochvalovala
Re " klavír se mi z Artis hrál i zněl "lépěji"" - zkus si pohrát s citlivostí mechaniky, možná jen nemáš techniku úhozu takovou , aby to vyznělo stejně
Díky za myšlenku, mrknu zítra doma, jinak manuál celý dopřeložen, i kapitola 8, myslím, že by měl být srozumitelný, buď můžete stáhnout po kapitolách nebo RAR - https://drive.google.com/drive/folders/ ... LQvMEvAEfb ale budete potřebovat na e-mail přístup, můj pro rychlost jest Rosta.Foret@gmail.com . Jinak 3,5 týdne práce, jako netlumočník ......
Chalpci s PC4 a Forteckami, vytvaram pistalovy organ na zaklade samplov z sf2. Nie je to super mega ako Hauptwerk, ale zvukovo lepsie ako tovarenske organy.
Ak by ste niekto chceli, dal som malu ukazku na fejsbuky. Potom, ked ho dokoncim, dam to tam komplet.
Ak by ste niekto chceli, dal som malu ukazku na fejsbuky. Potom, ked ho dokoncim, dam to tam komplet.
Možná jsem nějaký pomalejší, ale hodil bys sem prosím odkaz na fcb? Teda ne že bych se chystal hrát v kostele, ale i tak 

Fiha, a v com je ten trik? Ved su to len sinusiody. Mas nejake lepsie v .sf2 ?
Ja osobne povazujem organy na PC3 za dost vydarene (tie v Setup Mode). Ale su dost "dry".
Moj Kurz bol jediny raz v kostole na svadbe a islo sa len cez obycajne, lacne bedne. Hral skusenejsi organista, takze som si to mohol vypocut s odstupom a ... bol som fakt milo prekvapeny, co s tym urobila ziva akustika kostola.

Efekty v Kurze su celkom dobre, ale parametricky reverb realnu akustiku nikdy neda uplne na 100%.
Cize moja otazka - neni to len zalezitost nastavenia lepsich reverbov ?
No ja mám tiež skúsenosť s tým, že keď som hral na Kurzovi organové veci v kostole, znelo to super. Asi by sme sa zasa dostali k problematike, že ako to počujú poslucháči a ako hráč. Nemyslím teraz ani tak stereo, ale skôr farbu/hodnovernosť zvuku. Mne niektoré továrenské organové registre lezú na nervy, lebo pri sólovej hre (rozumej nie ten plný zvuk organu, keď všetko hučí, ale skôr dvoj-troj registrové chorály a pod.) to neznie moc reálne.MDudas píše: ↑29 kvě 2021 23:22Fiha, a v com je ten trik? Ved su to len sinusiody. Mas nejake lepsie v .sf2 ?
Ja osobne povazujem organy na PC3 za dost vydarene (tie v Setup Mode). Ale su dost "dry".
Moj Kurz bol jediny raz v kostole na svadbe a islo sa len cez obycajne, lacne bedne. Hral skusenejsi organista, takze som si to mohol vypocut s odstupom a ... bol som fakt milo prekvapeny, co s tym urobila ziva akustika kostola.
Efekty v Kurze su celkom dobre, ale parametricky reverb realnu akustiku nikdy neda uplne na 100%.
Cize moja otazka - neni to len zalezitost nastavenia lepsich reverbov ?
Tieto sf2 sú zo softwaru "jOrgan", čo je free emulácia píšťalových organov. Tie sample v sf2 nie sú veľké, ale sú to aspoň reálne sample z reálnych nástrojov. Hehe, ten organ, čo teraz robím, si vystačí s 2-4 samplami na 4 oktávy...
Uvidím, čo to dá, keď dorobím tento organ. Možno si naozaj poviem, že je to naprd. Alebo skúsim prerobiť iný organ s lepšími samplami. Skúšam možnosti a teším sa z nového PC4-7 a to je hlavné

Já mám CD v KRZ formátu, pokud by ti to pomohlo, jsou to vzorky z nějaké americké katedrály 44,1KHz
Super, pošli mi, pozriem sa na to 
tady je odkaz na stažení, mám potom ještě slušný organ od DLN sounds bez samplů
https://uloz.to/tamhle/S4PU2rQ5IbMa#!ZJ ... cyFGHkLt==
https://uloz.to/tamhle/S4PU2rQ5IbMa#!ZJ ... cyFGHkLt==
Super, ďakujem.