Kurzweil PC4

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
demsky
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od demsky »

https://www.samplephonics.com/products/ ... hall-organ#

Tento je zadarmo, mam ho zopar rokov v kontakte a je fakt dost dobry.

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

Ďakujem za tip :palec+:
Znie super, len vidím len pár presetov. Niečo podobné mám od Vlastu (vďaka Vlasto), kde nie sú k dispozícii jednotlivé organové registre, ale len vopred spravené presety. Ono na to, že len 1x do mesiaca hrám na Kurzovi omšu, mi asi postačia tie SF2 :mrgreen:
Teda podarilo sa mi zohnať asi 20 rôznych SF2 o veľkosti dokopy ca 2GB, tak keď sa mi tento organ podarí, ale nebude mi stačiť, spravím iný. Samotný proces od SF2 cez wav, krz, úpravu loop pointov až po samotný funkčný program nie je až také zdĺhavé. Inak neviem, čím to je, ale keď nastavím loop pointy podľa originál SF2, tak nesedia, čiže ich aj tak musím manuálne upraviť. Našťastie je tam len pár samplov na keymapu.

EDIT: keď budem mať ten organ hotový, postnem ho aj sem a mr. demsky ho môžeš otestovať a okomentovať ;)

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Díky, těšim se na vyzkoušení!
Musím si taky vylít srdce: Forte mi cestuje z Belgie už 14 dnů. Někde ho ztratili a teprve po patnácti dnech je pošta na podnět odesilatele ochotná balík hledat. Řeknu vám, zlatá Česká pošta.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Benqo, furt to nejako nechapem.
V PC3 je 46 roznych zakladnych simulacii registrov. (zakladne pistalove skupiny alebo co to je). Od 16-stopych az po 2-stope.
To na PC3Le a novom PC4 nemate ? Alebo ti vadi ich farba zvuku alebo nedostatok kombinacii?

A z nich su potom urobene Setupy - to si mal aj na PC3Le. Tie ti nesedeli preco? Slaba simulacia priestoru, ci nieco ine?

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

MDudas, takze po porádku:
PC4 má tie isté registre tiež, ale už od PC3/K/LE série mi v určitých prípadoch vadí farba zvuku niektorých registrov, ako som písal. Lebo organové zvuky nie sú "len" sínusoidy, ale na výsledný zvuk registrov má vplyv veľa vecí ((malé intro do náuky o organoch) materiál píšťaly, "menzúra" = pomer dĺžky a priemeru píšťaly, či sú drevené píšťaly kryté alebo otvorené a pod.).

Ono ber to tak, že robím pokusy, čo mi bude znieť lepšie. Už mám hotový 7 registrový organ z SF2, taký základ (teda ako pokus som použil SF2 z nie až tak pekného organu (ja som zaťažený na barokové, tento je neobarokový... :oops: )).
Hehe a vždy, keď si k nemu znova sadnem, nájdem pár vecí na úpravu.

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

No, jestli se budeš chtít vyrovnat skutečným varhaním zvukům, tak to bude těžké. Podle mě velikou úlohu hraje akustický tlak reálných píšťal, který vytváří ten maximalizmus toho výsledného zvuku. Taky s tím laboruji, protože u nás dosluhuje manuál a oprava bude šíleně drahá. Ale PC4 je zajímavá i tím, že si můžeš vytvořit nespočet kombinací na různé příležitosti.

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

Jasne :)
Vyrovnať sa skutočnému organu neplánujem, mám iné priority ako zapratať PC4 :)

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

2GB to bude snadné a pak koupíš další kus :mrgreen: :mrgreen:

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Další nevyžádané info o anabázi: po třech (!) týdnech Forte konečně překročilo českou hranici a snad se ho dočkám v nejbližších dnech/hodinách. Škoda, že se právě nějak nahromadila práce.

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

Hehe, to poznám.
Ale pri PC4-7 som sa hecol a sem-tam potiahnem cez polnoc, aby som sa s ním hral :mrgreen:

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Tak konečně je tu! Měl jsem na hraní jen chvilku, musím se naučit hlavně co s efekty. Nahrál jsem taky programy upravené Davem Weiserem a na první poslech mi to zní výrazně líp než tovární presety. Doporučuju všem.

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

Chlapci a dievcata, mam hotovy ten pistalovy organ pre PC4/Forte. Dal som to na facebookove grupy.

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Máš už nějaký feedback? Na Forte mi z nějakého důvodu nespojil program a samply. Alespoň tomu tak rozumím. Nahrajou se samply, vznikne příslušný program, ale místo varhan mi hraje klavír.

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

Dal si load with dependencies?

Prípadne mi napíš na FB a vyriešime to ;)

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

Chlapci, takto to znie, nahral som zatial 2 kombinacie registrov:

Odpovědět