Kurzweil PC4
Re: Kurzweil PC4
No ja neviem. Podla mna na to netreba viac ako 3-4 sekundy. Ked to ma plnost, basy , vysky, cistotu, dynamiku - tak to clovek zisti za 3 sekundy. Drobne nuancy - to je ine.
Profesionální hudebník to pochválí vždycky, už jen ten rozdíl váhy mezi PC a origoš Rhodes, Fander je neskutečnej. Rozhodující je, jestli dál hraje na ten originál. V tom případě to poznal
Zdravím, jsem šťastný majitel nástroje Kurzweil PC4-7 ale trápí mne nyní následující věc. Při přepínání jednotlivých Multis prostřednictvím MIDI mi některé z nich provedou to, že mi jednu vrstvu (vypadá to jen na 1.) hodí o oktávu níž. Do nástroje opravdu nejde nic, než MIDI Bank message a pak Program change. Když vyvolám "Paniku", vše se srovná zpět...Když zvolím Multis přímo na nástroji, je vše ok. Poradí někdo, co dělám blbě? Děkuji.
Fú, to som nikdy nepotreboval, menit Multi cez midi, poznam akurat toto, malo by to fungovat aj pre PC4:
https://kurzweil.com/2022/01/19/select-setups-via-midi/
Ja si pametam akurat to, ze na Forte, ked som v Program mode a skacem po kanaloch 1-16 s tymi sipkami hore a dole, tak hoci ho aj vypnem a na druhy den zapnem, tak si pameta nastavenie Transpozicie, ale to zistim hned, ze to hra o oktavu nizsie alebo vyssie, takze hned to dam na nulu.
Multi mod ma samozrejme tiez nastavenia pre kazdy program, respektive pre kazdy kanal, ako rozsah klaviatury a transpoziciu atd.
https://kurzweil.com/2022/01/19/select-setups-via-midi/
Ja si pametam akurat to, ze na Forte, ked som v Program mode a skacem po kanaloch 1-16 s tymi sipkami hore a dole, tak hoci ho aj vypnem a na druhy den zapnem, tak si pameta nastavenie Transpozicie, ale to zistim hned, ze to hra o oktavu nizsie alebo vyssie, takze hned to dam na nulu.
Multi mod ma samozrejme tiez nastavenia pre kazdy program, respektive pre kazdy kanal, ako rozsah klaviatury a transpoziciu atd.
Děkuji moc za reakci, při vystoupení mám vše napojené na notebook (PC4, Hammond XK3, VST, čtecí monitor pro zpěváka...) a nastavené tak, že na jedno klepnutí do mezerníku se mi vše na základě midi příkazů nastaví na následující song. Před PC4 jsem měl PC3, tam se mi výše popsané nedělo. Multis na PC4 vyvolávám dle návodu:
https://kurzweil.com/2021/06/28/pc4-sel ... -via-midi/
V Multi modu u každého programu nastavenou transpozici právě mám, ale někdy se nechá "rozhodit" příkazem MIDI Bank (cc#32) a následným Program Change. Když se poté podívám do transpozice jednotlivých programů v Multi, je vše OK, nicméně 1. vrstva hraje o oktávu níž, po vyvolání funkce Panic se vše srovná... Výše popsaný jev se někdy objevuje dokonce i poté, co prostřednictvím MIDI příkazů zkusím vyvolat Multi, které neexistuje... Zkouším to nahoru, dolů, nemůžu tomu přijít na kloub...
Děkuji.
https://kurzweil.com/2021/06/28/pc4-sel ... -via-midi/
V Multi modu u každého programu nastavenou transpozici právě mám, ale někdy se nechá "rozhodit" příkazem MIDI Bank (cc#32) a následným Program Change. Když se poté podívám do transpozice jednotlivých programů v Multi, je vše OK, nicméně 1. vrstva hraje o oktávu níž, po vyvolání funkce Panic se vše srovná... Výše popsaný jev se někdy objevuje dokonce i poté, co prostřednictvím MIDI příkazů zkusím vyvolat Multi, které neexistuje... Zkouším to nahoru, dolů, nemůžu tomu přijít na kloub...
Děkuji.
Tou prvou vrstvou myslis normalnu layer v ramci programu, alebo skor myslis ze prvy program v ramci multi, dajme tomu hned ten prvy na kanale 1? Skratka ked prepnes cez externe midi na dalsie multi, tak prvy program hraje cely o oktavu nizsie? Este viem, ze tam su nejake entry/exit values ale ja som ich nikdy neriesil.
Ano, první program v rámci Multi (takže program v 1. zóně, omlouvám se za nepřesnou terminologii). Když přepínám přímo na nástroji (tlačítky, kolečkem...), tak je vše ok... Jen když přepnu pomocí MIDI. Entry/exit values znám, ale kdyby byly blbě nastavený, měly fungovat stejně ať přepínám Multis prostřednictvím MIDI nebo na nástroji, ne?
Díky za snahu pomoci. Až se k nástroji zase dostanu, budu pátrat dál...
Díky za snahu pomoci. Až se k nástroji zase dostanu, budu pátrat dál...
Vyzera ze s Multi na PC4 maju ludia problemy, nasiel som rozne thready o tom:
https://forums.musicplayer.com/topic/19 ... me-glitch/
https://forums.musicplayer.com/topic/18 ... ti-issues/
Ja to oskusam doma, som zvedavy ci to robi aj na Forte, tak skusim menit externe Multi setupy z Logicu ci to bude blbnut.
https://forums.musicplayer.com/topic/19 ... me-glitch/
https://forums.musicplayer.com/topic/18 ... ti-issues/
Ja to oskusam doma, som zvedavy ci to robi aj na Forte, tak skusim menit externe Multi setupy z Logicu ci to bude blbnut.
Multis, respektive dříve Setup je režim, který přemosťuje různé kanály do jednoho celku, kdy nástroj propojuje jednotlivé banky externíma funkcemi, které normální midi norma nezná, není to tedy zvuk. Jednotlivé kanály ale stále přijímají externí povely ale vždy jen pro ten který midi kanál. Program samotný má třeba pro ladění jiné schèma, než je potom v Multis . Takže pokud nástroji pošleš povel na změnu Multis z venčí je otázkou co mu tam posíláš a na jakém kanálu. Protože jakoukoliv změnu mu tam potom uděláš tak to nastroj mění jen v tom kanálu, v kterém to pošleš. Doporučuji si prostě vše nakonfigurovat v rámci programu, včetně vrstev . Neposílej změnu banky Multies v kanálu, který používáš pro hraní. Při ovládání zvenčí nemusí všechny věci fungovat tak jako když to nastavíš na nástroji , protože ten nástroj to prostě může chápat jinak
Pokud tě zlobí ladění klavíru tak si ho nastav v rámci programu ne Multies
Pokud tě zlobí ladění klavíru tak si ho nastav v rámci programu ne Multies
Chápu,
v Multis každá zóna má svůj MIDI kanál (1, 2, 3..., určitě ne 16), v Global nastaven Local Kbd Chan na 16. Na 16 MIDI kanálu posílám z počítače MIDI Bank/Program Change. Většinou vše proběhne OK, v některých konkrétních případech Program Change povelu však dojde k výše popsané transpozici o oktávu... Vyřešil jsem zatím tak, že Multis využívané při vystoupení mám na ID, kde se problém zatím neprojevuje, ale v čem je zakopanej pes zatím nevím... Díky moc za snahu pomoci.
v Multis každá zóna má svůj MIDI kanál (1, 2, 3..., určitě ne 16), v Global nastaven Local Kbd Chan na 16. Na 16 MIDI kanálu posílám z počítače MIDI Bank/Program Change. Většinou vše proběhne OK, v některých konkrétních případech Program Change povelu však dojde k výše popsané transpozici o oktávu... Vyřešil jsem zatím tak, že Multis využívané při vystoupení mám na ID, kde se problém zatím neprojevuje, ale v čem je zakopanej pes zatím nevím... Díky moc za snahu pomoci.
Ak to spravne chapem, tak Panic button len posle na vsetky kanaly default hodnoty a vypne noty - cize pracuje len na urovni MIDI kanalov.
( Na PC3 ked som kedysi experimentoval s dlhoznejucimi efektami (napr. Degen-Regen) ... PC3 sa lahko dalo dostat do stavu, ze Panic nezafungoval --> efektovu jednotku vobec neriesil. )
Tym celym chcem povedat, ze ak ti Panic button zafunguje, tak sa PRAVDEPODOBNE zle naladoval/nastartoval/nainicializoval nejaky MIDI kontroler/hodnoty pri prepinani Multi. Ale pretoze MIDI nepozna kontroler pre Transpose (nie standardne) ... ja tipujem, ze si nasiel bug.
Mozno este skus, ci to nesposobuje zle inicializovany Pitch Bend - ked sa ti to stane, pohybat koleckom.
Ine mi nenapada....
( Na PC3 ked som kedysi experimentoval s dlhoznejucimi efektami (napr. Degen-Regen) ... PC3 sa lahko dalo dostat do stavu, ze Panic nezafungoval --> efektovu jednotku vobec neriesil. )
Tym celym chcem povedat, ze ak ti Panic button zafunguje, tak sa PRAVDEPODOBNE zle naladoval/nastartoval/nainicializoval nejaky MIDI kontroler/hodnoty pri prepinani Multi. Ale pretoze MIDI nepozna kontroler pre Transpose (nie standardne) ... ja tipujem, ze si nasiel bug.
Mozno este skus, ci to nesposobuje zle inicializovany Pitch Bend - ked sa ti to stane, pohybat koleckom.
Ine mi nenapada....
Skusal som to doma na Forte, tak nic zvlastne sa nedeje, z Logicu menim Multi setupy a vsetko hraje normalne, pisal som aj na Mastering VAST forum do PC4 sekcie o tomto probleme, 36 ludi si to precitalo a ziadna reakcia.
Ono by to hlavně chtělo nahrát co po tom MIDI posílá, aby tam nebyla nějaká věc navíc. Já třeba odpískal přepínání přes masterkeybord, protože ten tam vždy vecpal MIDI inicializaci a kanál se vždy přepl do GM midi normy
Ahoj, ještě jednou děkuji za všechny reakce. Po posledním "pátrání", kde že je zakopanej ten pes jsem zjistil následující - transpozici o oktávu níž mi provádí nějaký kontroler, který jsem ale zatím nenašel. Přepínání Multis prostřednictvím MIDI provádím na kanále 16, někdy se to házelo o tu oktávu níž (pokud jsem zvolil konkrétní Multi, kterej "zlobil"), pak už všechny vyvolané Multis byly o oktávu níž. Zkoušel jsem povel, který jde do PC4 prohnat přes MIDI monitor (MIDI-OX), tam nic navíc než změna Banku a Program Change neleze. Zkusil jsem přes MIDI po projevení problému poslat MIDI CC 121, Reset All Controllers a to jen na 16 kanálu a vše se srovnalo... Tak zatím řeším tímto způsobem - před zavolání každého nového Multis pošlu CC 121. Funguje to, ale stejně mi to vrtá hlavou...Kontrolery a jejich nastavení jsem procházel, žádný podezřelý jsem ale nenašel. Třeba na to jednou přijdu, zatím vyřešeno výše uvedeným způsobem. Ještě jednou díky.
A ještě doplněk - pokud pokaždé před Program Change posílám CC 32 = Bank Select (LSB) s hodnotou 32 (v této bance mám své user MULTIS), tak se problém projevuje, pokud pošlu CC 32 jen jednou při volání prvního Multis a pak už měním v rámci této banky Multis pouze pomocí příkazu Program Change, problém se neprojevuje, vše ok... Prozatím vyřešeno - viz má zpráva výše, snad na to někdy přijdu... Děkuji.