Kurzweil PC4

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Ivan.ps

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Ivan.ps »

Otázka je, či sa s nejakou radou PC5 ešte vôbec počíta. Pretože keď vidím aktuálnu ponuku nástrojov tejto firmy, tak neviem, či sa mám smiať, alebo plakať.

nunu

Příspěvek od nunu »

Brecet , jednoznacne brecet. Mne osobne to velmi mrzi.

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

Já nevím jestli někdo z Vás sleduje dění u kytarových efektů. Nejlevnější přístroje za 80-90USD jsou 24 bitů 48KHz, ty dražší 24 bitů 196kHz. Ve světě kláves jde dopředu opravdu asi jen ta Yamaha. Ostatní tak nějak rezignovali. A nejenom Kurzweil, ale i ostatní. Budoucnost tam je midi klávesnice a MacBook se zvukovkou

nunu

Příspěvek od nunu »

ty zvuky co lezou z VSTI jsou natolik vyspele ze HW syntaky proste tezce zaostavaji. Alespon nektere pokud ne vetsina. Jen netusim nakolik je to robustni na live hrani. Ted projizdim omnisphere 3 a jsem z toho dost uneseny.

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Suhlasim, software vyhrava vo vsetkom, orchestralne kniznice, obycajne syntaky a kniznice v Logicu, zopar VA syntakov a vybavene, emulacie analogovych syntakov su uz take dobre, ze realny hardwarovy analogovy syntak uz znie ako digital.

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

Ja mám z toho softwaru pri živom hraní obavy. Je to natoľko spoľahlivé, že to nezamrzne?
(viem, toto je téma pre inú kategóriu na fóre...)

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Zive hranie je velmi sirokospektralny pojem, ja skor myslim na domace komponovanie. Ludia ako Kebu alebo Madis donesu na stage mrte syntakov, ale valna vacsina je trigerovana z midi, oni obsluhuju mozno dva naraz.

Zase ked si pozriem koncert Kraftwerku, tak oni stoja s notebookmi nie?

Za mna mozem povedat, ze moj Mac a Logic/Ableton Live mi za 6 rokov este nikdy neskapal a to som zvyknuty obcas fakt stvarat psie kusy na hranici skapania.

Pametam si situaciu pred 25 rokmi, ked som si urobil nejaku sekvenciu vo FL, vacsinou bicie, potom som zavesil na kanal taky waldorf dpole filter, potom dalsie inserty, dal to v pozadi nahravat v SoundForgi, a uz som iba pri kruteni cakal, kedy to uz skape, bol to riadny adrenalin ale aj vzruso :-)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Můj osobní názor je, že pro live hraní je software úplně v pohodě, ale vyžaduje to pro stabilitu srovnatelnou s klasickým hardwarem i speciální přístup, určitou formu disciplíny a taky trochu geakovství. Není to pro každého lojzu klávesáka, když to řeknu hodně pejorativně.

Obrázek

A hlavně, ve většině případů půjde vždycky o nějakou funkční kombinaci a to i třeba ve smyslu záložních řešení.

nunu

Příspěvek od nunu »

Ja to hodlam nyni vyzkouset jak brutalne moc to bude narocne na vypocetni vykon a jak dalece to bude pouzitelne pri vrstveni a hrani. Vcera jsem do rana prochazel piana na netu a musim rict ze to na sluchatka z ytb hraje fakt dobre. Nasel jsem tam srovnani nekolika top pian a jako bonus tam mezi pianoteq, claire, synchron a nekolik dalsich narvali i novy vst yamaha modx a spadla mi brada kdyz to ukazal co je to zac protoze to nebylo nejak ukrutne vzdalene od tech brutalnich knihoven. A stejne znejici piano je i v syntaku... Faziolli F308 od Synchronu ma pres 100GB v samplech jen na piano, jeden jedinny zvuk na hodne mikrofonu v prostoru, ja mam 2GB na vsechno a tim je receno vse... Minimalne to chci zkusit a realne porovnat s PC4. Byl jsem stastny kdyz jsem ziskal German D, ale nic netrva vecne -)) A jak cumim na videa, mnohde tam ten macbook sviti a na texty to tam nebude... Jen mne vrta hlavou proc nikoho nenapadlo zaintegrovat do tech nastroju NVME rozhrani, prdnout tam 2TB disk a prodavat do nej zvuky. Mozna proto ze na to lidi berou notas a funguje to... Nemam poradnou zvukovku, ty co mam pro ne uz nejsou drivery, tak uvidime zakratko, urcite poreferuju jak dalece jsem nadseny nebo zklamany.

Odpovědět