Kurzweil PC4
- petermikuláš
- Vybavení
Re: Kurzweil PC4
Ja si myslím, že Kurzweil sa vybral pomaly ale isto na cestu stage pian (čo si myslím je zlý krok, pretože v toto segmente nemôžu preraziť) a VAST postupne opúšťajú (pretože podľa mňa nevedia čo s ním majú robiť). Čo mám informáciu tak aj Forte dali na trh bez VASTu ako stage piano a až následne VAST tam dopĺňali, lebo majitelia si to vyžadovali, aby boli kompatibilný so staršími kurzweilami. A čo viem tak aj sequencer dodatočne pridávali do Forte. Začalo to už tým, keď uviedli na trh po dlhom čase PC3 a tam už dali len okresanú VAST a nie tú plnohodnotnú, ktorá bola vždy v nástrojoch rady K2XXX. A od vtedy je to s VASTom a synťákovým Kurzom len horšie a horšie. Veď sa pozrite na minulosť a súčasnosť. V minulosti história mega synťákov K2000, K2500, K2600, K2661 a v súčasnosti vyrábajú čo: SP6, SP1, SP4, SPS4, Artis, Forte všetko v prvom rade stage piana PC3A v podstate znovu dôraz na piano s vloženou piano kartou a oproti tomu čo jediný PC3K ako worstation, ale bohužiaľ aj s tým končia a už ich len vypredávajú, aby sa na miesto nich predávali Forte. Takže je to orientácia firmy v prvom rade na stage piana alebo nie? Chlapci obávam sa, že synťáky ich už dávno prestali zaujímať a nebyť donedávna výrobcov synthi zvukov na Kurzweily ako napr. aos-pro.com a Barb tak by proces zániku kurzov ako synťákov bol ešte rýchlejší. Títo tvorci zvukov pre kurzweil ako tak držali ešte kurzweil nad vodou, ale už aj to sa mení.
A teraz novinka PC4 je ako SP6. Jasná orientácia na pianá a nie na synťáky a samplery.
A teraz novinka PC4 je ako SP6. Jasná orientácia na pianá a nie na synťáky a samplery.
Hm...podľa mňa bude PC4, tak ako tvrdia, workstation kv kategórii strednej triedy, teda konkurencia MODX, Roland FA, Korg Krome. Samozrejme, že VAST je omnoho ďalej ako ponúkajú ostatné značky v tejto kategórii.
Čo by mali v Kurzweili spraviť, je dočistiť jednotlivé série - poslať do dôchodku Artis, PC3A/K, SP4,5 a vytvoriť len tri: flagship (Forte 2
), stredná trieda (PC4 a vyššie), stage piána (SP). Hoci SP1 je podľa mňa tiež nejaký omyl. Nová generácia stage pián by mala byť v štýle Korg Grandstage alebo Yamaha CP73/88. Na druhej strane RD2000 je stage piano a tiež akoby v Rolande narazili na mantinel, že nevedia, čo ďalej. Mal som RD700SX, ktorého mi teraz pripomína SP6.
Chlapci, čo máte K2xxx, vedeli by ste napísať, v čom je VAST plnohodnotnejší oproti PC3? Ja len viem, že ten Live Mode bol (je) super a mali by ho dať naspäť (prehnanie live audio-in cez VAST). O ostatnom netuším. Možno si cez leto pozriem manuál k K2xxx...
Čo by mali v Kurzweili spraviť, je dočistiť jednotlivé série - poslať do dôchodku Artis, PC3A/K, SP4,5 a vytvoriť len tri: flagship (Forte 2

Chlapci, čo máte K2xxx, vedeli by ste napísať, v čom je VAST plnohodnotnejší oproti PC3? Ja len viem, že ten Live Mode bol (je) super a mali by ho dať naspäť (prehnanie live audio-in cez VAST). O ostatnom netuším. Možno si cez leto pozriem manuál k K2xxx...
- petermikuláš
- Vybavení
Rozdiel je hlavne v tom, ze mnozstvo algoritmov je okresanych, alebo priamo vypustenych z VASTu. To znamena v novych masinach pocnuc PC3 az po Forte skratka mas limitovane moznosti programovania vo VASTe. A propo toto prave sposobilo a sposobuje slabu kompatibilitu Kurzweilov PC3 s povodnymi K2XXX.
- petermikuláš
- Vybavení
Tá okresanosť mnohých algoritmov sa prejavuje prakticky napr. v tom, že nenatiahneš mnohé zvuky urobené na K2XXX do PC3K. Napr. v aos-pro majú vytvorených vyše 8000 zvukov (ak sa nemýlim, presne si nepamätám) pre K2500, K2600, K2661 a väčšinu z nich nenatiahneš do PC3K lebo nimi použité algoritmy VAST nové kurzweily už vo VASTe nemajú. To je príklad ukážky tej okresanej VAST. Inak zaujímavé je popozerať si a porovnať si aj manuály napr. K2600 a PC3K a aj tam nájdeš tie rozdiely.
To porovnanie aj plánujem 
Ok, vezmime si teraz, že kopec kurzweilistov chce updatnutý VAST a UI. Tým pádom to ale vyžaduje znovu nejaký algoritmus, ktorý potom bude vedieť prekonvertovávať súbory zo starších verzií do tej najnovšej - a to v plnom rozsahu. Ďalej: tým, že sa kurze menia po HW aj SW stránke, tie pôvodné zvuky nebudú tak isto znieť. Aby sa o pár rokov neozvali milovníci histórie, že plačú za pomalými obálkami, lebo "tie robili kurzovské zvuky originálnymi"
Či sa mýlim?

Ok, vezmime si teraz, že kopec kurzweilistov chce updatnutý VAST a UI. Tým pádom to ale vyžaduje znovu nejaký algoritmus, ktorý potom bude vedieť prekonvertovávať súbory zo starších verzií do tej najnovšej - a to v plnom rozsahu. Ďalej: tým, že sa kurze menia po HW aj SW stránke, tie pôvodné zvuky nebudú tak isto znieť. Aby sa o pár rokov neozvali milovníci histórie, že plačú za pomalými obálkami, lebo "tie robili kurzovské zvuky originálnymi"

Či sa mýlim?
Ono , existovala luxusní verze K2500 s drahým Lexikon multiefektem a ty klávesy jsou doteď nepřekonaný, jinak u nastavování tam můžeš dělat závislosti jednotlivých parametru podle vzorců a to jsem třeba nikdy nepochopil, na to musíš být matematik. Ale nej klávesy byly ty luxusní K2500 , ty ale v základu stáli statisíce.
Jinak konvert zvuku je jedine ze si dáš dvoje klávesy vedle sebe a pokud to nejde načíst tak nastavit jedničku algoritmus a pak programovat a programovat. Ono existuje halda materiálu pro K2 série, která by si zasloužila oprášil a třeba za použití programu K26 a PC3 ty samply znovu oživit. O tom by měli být tyhle fora, protože pomoci externích firem se už moc nedočkáme
Podle mě by měli vzít klidně PC3 zvukový engine a už jen přidávat algoritmy. On problém K26 sérii byl, že se nekamarádíi se sysex povelama a MIDI tomu až tak moc taky neříkalo. Podle mě ty změny dělají právě kvůli těmto věcem.
Jinak konvert zvuku je jedine ze si dáš dvoje klávesy vedle sebe a pokud to nejde načíst tak nastavit jedničku algoritmus a pak programovat a programovat. Ono existuje halda materiálu pro K2 série, která by si zasloužila oprášil a třeba za použití programu K26 a PC3 ty samply znovu oživit. O tom by měli být tyhle fora, protože pomoci externích firem se už moc nedočkáme
Podle mě by měli vzít klidně PC3 zvukový engine a už jen přidávat algoritmy. On problém K26 sérii byl, že se nekamarádíi se sysex povelama a MIDI tomu až tak moc taky neříkalo. Podle mě ty změny dělají právě kvůli těmto věcem.
- petermikuláš
- Vybavení
Práveže to nie je tak. Ono to nejde práveže takto jednoducho to "updatnutie" poriešiť nejakým novým algoritmom, ktorý to prekonvertuje. Ono sa to musí robiť tak ako písal Vla-sta, teda dve mašiny vedľa seba na K2XXX otvoriť nastavenia a algoritmy a na PC3 to pracne rovnako naprogramovať. Avšak to nie je možné z dvoch dôvodov: 1. je to extrémne pracné a po 2. nenaprogramuješ to častokrát tak isto pretože ti podchvíľou v PC3 chýbajú niektoré algoritmy, na ktorých je zvuk postavený v K2XXX. A to je ten problém.Benqo píše: ↑18 čer 2019 18:44To porovnanie aj plánujem
Ok, vezmime si teraz, že kopec kurzweilistov chce updatnutý VAST a UI. Tým pádom to ale vyžaduje znovu nejaký algoritmus, ktorý potom bude vedieť prekonvertovávať súbory zo starších verzií do tej najnovšej - a to v plnom rozsahu. Ďalej: tým, že sa kurze menia po HW aj SW stránke, tie pôvodné zvuky nebudú tak isto znieť. Aby sa o pár rokov neozvali milovníci histórie, že plačú za pomalými obálkami, lebo "tie robili kurzovské zvuky originálnymi"![]()
Či sa mýlim?
Inak práve kvôli tomuto som si dokupoval k mojej PC3K7 ešte K2600X a K2661, lebo chcem "pozachraňovať" mnohé super zvuky z K2XXX a poprenášať ich koľko to pôjde do novších PC3K. Teda popregramovať ich do súčasnej podoby. Len ten čas by to chcelo mať na to

A presne ako píše Vla-sta, od externých firiem sa to už nedá očakávať, lebo im sa to finančne už neoplatí. Jedine sami si to môžeme porobiť a presne o tom by mali byť takéto fóra.
Ještě taková věc, dnes je móda přicházet s reedicí starých nástrojů, třeba když budeme hodně řvát udělají reedici K2661 s multiefektovou jednotkou z K2500
Naposledy upravil(a) Vla-sta dne 19 čer 2019 21:44, celkem upraveno 1 x.
- petermikuláš
- Vybavení
Pekné video, vidieť, že je chalan zručný.
Zvukovo je to na mňa ale moc ostré (neviem či Forte takto znie, lebo Forte nemám a či je to len nastavením zvukov), ale to je len záležitosť osobnej preferencie zvukov, takže super
Zvukovo je to na mňa ale moc ostré (neviem či Forte takto znie, lebo Forte nemám a či je to len nastavením zvukov), ale to je len záležitosť osobnej preferencie zvukov, takže super

Tak smekám, tohle je plně profesionální práce, za mě zatím favorit č.1
Chceš Kronose, ten je zvukuvě ještě větší kastrát
Chceš Kronose, ten je zvukuvě ještě větší kastrát
Ach jo. Nevím, kde jinde ventilovat své zklamání. Toto je možná nejvhodnější místo. Psal jsem do Kytary.cz,kdy budou mít opět v nabídce SP6.
Kytary: "Dobrý den, tento produkt zřejmě již v nabídce nebude. Aktuálně to nicméně není úplně jisté. Pokud by byl, pak nejdříve v listopadu. "
Na dotaz proč, upřesnili:
"tento produkt již zřejmě nebudeme nabízet vzhledem k jeho poptávce. "
Což samozřejmě neni kritika Kytar, asi vědí, co dělají. Ale dost to zamrzelo, hodně to vypovídá o strategii Kurzweilu. Navíc se mi nechce objednávat od Thomanna bez vyzkoušení.
Kytary: "Dobrý den, tento produkt zřejmě již v nabídce nebude. Aktuálně to nicméně není úplně jisté. Pokud by byl, pak nejdříve v listopadu. "
Na dotaz proč, upřesnili:
"tento produkt již zřejmě nebudeme nabízet vzhledem k jeho poptávce. "
Což samozřejmě neni kritika Kytar, asi vědí, co dělají. Ale dost to zamrzelo, hodně to vypovídá o strategii Kurzweilu. Navíc se mi nechce objednávat od Thomanna bez vyzkoušení.