Kurzweil PC4

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
petermikuláš
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od petermikuláš »

Ja si myslím, že Kurzweil sa vybral pomaly ale isto na cestu stage pian (čo si myslím je zlý krok, pretože v toto segmente nemôžu preraziť) a VAST postupne opúšťajú (pretože podľa mňa nevedia čo s ním majú robiť). Čo mám informáciu tak aj Forte dali na trh bez VASTu ako stage piano a až následne VAST tam dopĺňali, lebo majitelia si to vyžadovali, aby boli kompatibilný so staršími kurzweilami. A čo viem tak aj sequencer dodatočne pridávali do Forte. Začalo to už tým, keď uviedli na trh po dlhom čase PC3 a tam už dali len okresanú VAST a nie tú plnohodnotnú, ktorá bola vždy v nástrojoch rady K2XXX. A od vtedy je to s VASTom a synťákovým Kurzom len horšie a horšie. Veď sa pozrite na minulosť a súčasnosť. V minulosti história mega synťákov K2000, K2500, K2600, K2661 a v súčasnosti vyrábajú čo: SP6, SP1, SP4, SPS4, Artis, Forte všetko v prvom rade stage piana PC3A v podstate znovu dôraz na piano s vloženou piano kartou a oproti tomu čo jediný PC3K ako worstation, ale bohužiaľ aj s tým končia a už ich len vypredávajú, aby sa na miesto nich predávali Forte. Takže je to orientácia firmy v prvom rade na stage piana alebo nie? Chlapci obávam sa, že synťáky ich už dávno prestali zaujímať a nebyť donedávna výrobcov synthi zvukov na Kurzweily ako napr. aos-pro.com a Barb tak by proces zániku kurzov ako synťákov bol ešte rýchlejší. Títo tvorci zvukov pre kurzweil ako tak držali ešte kurzweil nad vodou, ale už aj to sa mení.
A teraz novinka PC4 je ako SP6. Jasná orientácia na pianá a nie na synťáky a samplery.

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

Hm...podľa mňa bude PC4, tak ako tvrdia, workstation kv kategórii strednej triedy, teda konkurencia MODX, Roland FA, Korg Krome. Samozrejme, že VAST je omnoho ďalej ako ponúkajú ostatné značky v tejto kategórii.
Čo by mali v Kurzweili spraviť, je dočistiť jednotlivé série - poslať do dôchodku Artis, PC3A/K, SP4,5 a vytvoriť len tri: flagship (Forte 2 :D ), stredná trieda (PC4 a vyššie), stage piána (SP). Hoci SP1 je podľa mňa tiež nejaký omyl. Nová generácia stage pián by mala byť v štýle Korg Grandstage alebo Yamaha CP73/88. Na druhej strane RD2000 je stage piano a tiež akoby v Rolande narazili na mantinel, že nevedia, čo ďalej. Mal som RD700SX, ktorého mi teraz pripomína SP6.

Chlapci, čo máte K2xxx, vedeli by ste napísať, v čom je VAST plnohodnotnejší oproti PC3? Ja len viem, že ten Live Mode bol (je) super a mali by ho dať naspäť (prehnanie live audio-in cez VAST). O ostatnom netuším. Možno si cez leto pozriem manuál k K2xxx...

petermikuláš
Vybavení

Rozdiel je hlavne v tom, ze mnozstvo algoritmov je okresanych, alebo priamo vypustenych z VASTu. To znamena v novych masinach pocnuc PC3 az po Forte skratka mas limitovane moznosti programovania vo VASTe. A propo toto prave sposobilo a sposobuje slabu kompatibilitu Kurzweilov PC3 s povodnymi K2XXX.

petermikuláš
Vybavení

Tá okresanosť mnohých algoritmov sa prejavuje prakticky napr. v tom, že nenatiahneš mnohé zvuky urobené na K2XXX do PC3K. Napr. v aos-pro majú vytvorených vyše 8000 zvukov (ak sa nemýlim, presne si nepamätám) pre K2500, K2600, K2661 a väčšinu z nich nenatiahneš do PC3K lebo nimi použité algoritmy VAST nové kurzweily už vo VASTe nemajú. To je príklad ukážky tej okresanej VAST. Inak zaujímavé je popozerať si a porovnať si aj manuály napr. K2600 a PC3K a aj tam nájdeš tie rozdiely.

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

To porovnanie aj plánujem ;)
Ok, vezmime si teraz, že kopec kurzweilistov chce updatnutý VAST a UI. Tým pádom to ale vyžaduje znovu nejaký algoritmus, ktorý potom bude vedieť prekonvertovávať súbory zo starších verzií do tej najnovšej - a to v plnom rozsahu. Ďalej: tým, že sa kurze menia po HW aj SW stránke, tie pôvodné zvuky nebudú tak isto znieť. Aby sa o pár rokov neozvali milovníci histórie, že plačú za pomalými obálkami, lebo "tie robili kurzovské zvuky originálnymi" :P
Či sa mýlim?

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

Ono , existovala luxusní verze K2500 s drahým Lexikon multiefektem a ty klávesy jsou doteď nepřekonaný, jinak u nastavování tam můžeš dělat závislosti jednotlivých parametru podle vzorců a to jsem třeba nikdy nepochopil, na to musíš být matematik. Ale nej klávesy byly ty luxusní K2500 , ty ale v základu stáli statisíce.

Jinak konvert zvuku je jedine ze si dáš dvoje klávesy vedle sebe a pokud to nejde načíst tak nastavit jedničku algoritmus a pak programovat a programovat. Ono existuje halda materiálu pro K2 série, která by si zasloužila oprášil a třeba za použití programu K26 a PC3 ty samply znovu oživit. O tom by měli být tyhle fora, protože pomoci externích firem se už moc nedočkáme

Podle mě by měli vzít klidně PC3 zvukový engine a už jen přidávat algoritmy. On problém K26 sérii byl, že se nekamarádíi se sysex povelama a MIDI tomu až tak moc taky neříkalo. Podle mě ty změny dělají právě kvůli těmto věcem.

petermikuláš
Vybavení

Benqo píše:
18 čer 2019 18:44
To porovnanie aj plánujem ;)
Ok, vezmime si teraz, že kopec kurzweilistov chce updatnutý VAST a UI. Tým pádom to ale vyžaduje znovu nejaký algoritmus, ktorý potom bude vedieť prekonvertovávať súbory zo starších verzií do tej najnovšej - a to v plnom rozsahu. Ďalej: tým, že sa kurze menia po HW aj SW stránke, tie pôvodné zvuky nebudú tak isto znieť. Aby sa o pár rokov neozvali milovníci histórie, že plačú za pomalými obálkami, lebo "tie robili kurzovské zvuky originálnymi" :P
Či sa mýlim?
Práveže to nie je tak. Ono to nejde práveže takto jednoducho to "updatnutie" poriešiť nejakým novým algoritmom, ktorý to prekonvertuje. Ono sa to musí robiť tak ako písal Vla-sta, teda dve mašiny vedľa seba na K2XXX otvoriť nastavenia a algoritmy a na PC3 to pracne rovnako naprogramovať. Avšak to nie je možné z dvoch dôvodov: 1. je to extrémne pracné a po 2. nenaprogramuješ to častokrát tak isto pretože ti podchvíľou v PC3 chýbajú niektoré algoritmy, na ktorých je zvuk postavený v K2XXX. A to je ten problém.
Inak práve kvôli tomuto som si dokupoval k mojej PC3K7 ešte K2600X a K2661, lebo chcem "pozachraňovať" mnohé super zvuky z K2XXX a poprenášať ich koľko to pôjde do novších PC3K. Teda popregramovať ich do súčasnej podoby. Len ten čas by to chcelo mať na to :)
A presne ako píše Vla-sta, od externých firiem sa to už nedá očakávať, lebo im sa to finančne už neoplatí. Jedine sami si to môžeme porobiť a presne o tom by mali byť takéto fóra.

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

Ještě taková věc, dnes je móda přicházet s reedicí starých nástrojů, třeba když budeme hodně řvát udělají reedici K2661 s multiefektovou jednotkou z K2500
Naposledy upravil(a) Vla-sta dne 19 čer 2019 21:44, celkem upraveno 1 x.

petermikuláš
Vybavení

Pekné video, vidieť, že je chalan zručný.

Zvukovo je to na mňa ale moc ostré (neviem či Forte takto znie, lebo Forte nemám a či je to len nastavením zvukov), ale to je len záležitosť osobnej preferencie zvukov, takže super :palec+:

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

Tak smekám, tohle je plně profesionální práce, za mě zatím favorit č.1

Chceš Kronose, ten je zvukuvě ještě větší kastrát

concord
Vybavení

Příspěvek od concord »

Dobre ale musi mat min 5 minut.

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Ach jo. Nevím, kde jinde ventilovat své zklamání. Toto je možná nejvhodnější místo. Psal jsem do Kytary.cz,kdy budou mít opět v nabídce SP6.

Kytary: "Dobrý den, tento produkt zřejmě již v nabídce nebude. Aktuálně to nicméně není úplně jisté. Pokud by byl, pak nejdříve v listopadu. "

Na dotaz proč, upřesnili:

"tento produkt již zřejmě nebudeme nabízet vzhledem k jeho poptávce. "

Což samozřejmě neni kritika Kytar, asi vědí, co dělají. Ale dost to zamrzelo, hodně to vypovídá o strategii Kurzweilu. Navíc se mi nechce objednávat od Thomanna bez vyzkoušení.

Odpovědět