Kurzweil PC4

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Vla-sta
Příspěvky: 641
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Vla-sta »

Z Frontman:
Kurzweil PC4: ochutnávka připravovaného modelu
Firma Kurzweil přivezla na hudební veletrh Musikmesse prototyp připravovaného modelu PC4. Hotový je asi z 80 až 90 % a zanedlouho již zamíří do prodeje. Na jeho hlavní funkce jsem se zeptal jednoho ze zástupců společnosti.
Velkou novinkou bude dvěstěpadesátišestihlasá polyfonie, což je dvojnásobek oproti předchozí generaci. Nový model také nabídne 2 GB továrních zvukových samplů (celkem více jako 1000 zvukových programů) a úložiště stejné velikosti pro samply uživatelské. Díky technologii V.A.S.T. půjde následně detailně jednotlivé zvuky upravovat.
Za zmínku určitě stojí i nový FM Engine, který umožní importování FM Sys Ex souborů z osmdesátých a devadesátých let. Součástí bude i šestnáctistopý sekvencer, podpora MIDI CC a nově také k 9 posuvníkům přibude 9 otáčivých potenciometrů, díky nimž bude snažší kontroler ovládat.
Keyboard bude mít dva 6,3 mm a jeden stereo 3,5 mm vstup s efekty a dva páry stereo výstupů. Připojit půjdou až 4 pedály přes 2 stereo jacky a 2 CC pedály. V neposlední řadě nový model nabídne i vstup pro ribbon kabel. Cena není ještě pevně stanovená, ale předpokládá se, že se bude na americkém trhu pohybovat okolo 2200 dolarů.

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 769
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od concord »

4 pedale cez 2 vstupy - to bude nejaka vychytavka?

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 519
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Benqo »

4 mono do 2 stereo 😎

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 769
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od concord »

Alebo 1x Stereo Half pedal + 2 mono :wink:

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 241
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od gari »

concord píše:
06 dub 2019 21:48
4 pedale cez 2 vstupy - to bude nejaka vychytavka?
Mozno daju na trh trojpedal jak Nord... to mas hned tri pedale na jeden :wink:

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 769
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od concord »

To som netusil ze sa da aj takto cez jeden vstup.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 519
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Benqo »

concorde, info od cloveka z Kurzweilu:
2 pedal input, that are balanced, allow 4 pedals if used the right adapter or right dual pedal. That's standard in the last Kurzweil keyboards like the Forte SE or the SP6.

Vla-sta
Příspěvky: 641
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Vla-sta »

Mě spíš není jasná jiná věc. PC3 řadu uvedli v roce cca 2008, PC3K cca v roce 2012, tím by řada PC4 byla logickým pokračováním řad PC. Ale Artis a Forte jsou přeci podobné nástroje, které na sobě budou parazitovat

Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 358
Registrován: 04 led 2014 00:48
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od petermikuláš »

Ja osobne vnimam Artis a Forte ako stage piana, kdezto PC3 a PC3K beriem ako plne workstation. Takto by mi to aj sedelo.

Ja osobne by som ako novu vlajkovu lod u PC4 privital mašinu s plnou VAST (tak ako to mali v K2000, K2500 a K2600 ), plus to co ponukaju v PC4. Ak obavam sa, ze ak bude nahodou z plastu (lebo vraj ma len 13 kg) co pri 88 klavesovke s kladivkami, zrejme tolko cca bude vazit len ta klavesnica, takze zvysok bude asi plast. A ak by to bolo nakoniec plastove telo, zrejme to bude problem. Ale uvidime, nepredbiehajme.
Kurnik, ale neda mi: to je fakt taky problem vyrobit jednu poriadnu K3000 s peknym telom, plnou VAST, farebnym poriadnym displejom , niekolko GB pamate, samplerom a vstavanym ribbonom, plus sada otocnych gombikov na rychlu editaciu zvuku, namiesto tlacitok? Kurňa veď to všetko malu už v k2600 ke, tak by stacilo to len takto prisposobit dobe a mali by znova podla mna celne miesto na trhu a hrali by prve husle. Ved zvukovo a moznostami editacie su tie Kurze furt jednoznacne suverejne najlepsie!

Vla-sta
Příspěvky: 641
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Vla-sta »

Tam je otázka jestli s firmou koupili i všechna práva to tak udělat, co se duševních práv tyče, tam je to složitější jež když jen koupíš firmu. Jinak tohle cos psal nechápu taky, to že klavíristi v Koreji chtějí klavíry, to chápu, ale to je takovej problém tam dát zbytek 2600?

Navíc, prodeje Kurzweil jsou podle mě hodně malé a ještě se jim to bude tříštit mezi Forte a PC4. Při tom dnes vládnou softwarové pluginy, kde mají třeba daleko lépe zvladlé žestě, klavíry než u reálných klávesových nástrojů

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 241
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od gari »

Podla mna idu v pohode s dobou a zaroven chcu ostat sami sebou, to si na nich cenim. Tento nastroj napriklad bude o par stoviek drahsi ako MODX8, ale moznostami ho o dost presiahne. Vahovo bude este o kilo lahsi. Ten displej, ci grafika rozhrania su trosku pozadu, to je fakt. Ale napr. Montage aj MODX rada maju dotykove displeje dost male a to kazdy uzivatel oznacuje za dost vazny minus! Ja osobne by som uvital v PC4 moznost si urobit a zoradit najpouzivanejsie zvuky do samostatnej sekci ako to maju spominane Yamahy alebo aj Kronos. Vyvolat sa tak da konkretny zvuk, kombinacia ale aj skladba zo sekvencera - je to na nezaplatenie. Clovek nemusi rozmyslat ako si tie setupy ukladat do radu aby ich potom lahko pocas hrania vyvolal... Polyfonia a FM synteza v PC4 je fakt supa!

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 241
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od gari »

No a este nieco z osobnych pracovnych skusenosti: Korejci uvazuju uplne odlisne ako zbytok sveta, takze prekvapenia sa podla mna budu diat. Ked si nieco zaumienia, tak to tam daju. Su hodne na “cost down” a zaroven maju radi mnozstvo funkcii a vyuzitelnost - proste prakticky zmyslajuci. Ale v tom odhodlani, nasadeni a tempe, akym pracuju urobia aj nejake chyby, takze som zvedavy :)

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 519
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Benqo »

S tymi korejcami je to pravda. Uvazuju inak ako zapadny svet. Mozno aj preto niektore veci v nasom zapadnim ponati brzdia.
Dalej: podla mna bolo vydanie Artisu zaroven s Forte (v povodnej stage-piqno verzii) fail. Stale premyslam, naco je tu tiez SP a Artis, ked su takmer totozne len Artis na viac kontrolerov. Artis asi pojde kade-lahsie.
Ale mam jednu otazku: Preco chcete (takmer) vsetci K3000? V com by bolo lepsie nez Forte? Teda okrem samplingu? Ja som ho nezazil, no akoby ludia chceli ozivit dinosaura. Ved je jedno, ako sa to vola, len nech spravia stroj so vsetkymi svojimi doterajsimi vychytavkami, plus hardware hodny 21. storocia 😉. Niektori si pytaju aj zjednodusenie VASTu, no mne napr. vyhovuje.
Som velmi zvedavy na to PC4 (a FM), snad si slovenske hudobniny daju tolku namahu a nejake kusy budu mat v kamennych predajniach 😎.

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 241
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od gari »

VAST je dost pracny a tazky na pochopenie. Ak potrebuje clovek nieco zlozitejsie urobit, musi sa v nom dokonale vyznat. Inak stravi nad tym vecnost. To je pre mnohych muzikantov otravne, najmä ak nemaju na to cas. Na druhej strane je to do hlbky premakany system, ktory nema obdoby... kazdy si musi vybrat co mu vyhovuje. To s tym K3000 nechapem moc ani ja. Nemal som K2xxx ani PC3K, len PC3x. Tak to neviem posudit. Ale v tych casoch som snival o 2600vke to je fakt :D Hraval na nom vtedy Rudess. Kurzweilu aj preto stale fandim :D. Prijal by som sampler aj ja, ale spolu s dynamickymi padmi, aby sa dali sample, riffy atd spustat cez ne.

Vla-sta
Příspěvky: 641
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Vla-sta »

Takhle mám stále K2661, mám přímý digitálný výstup v ADAT, jedinou slabinou nástroje je polyfonie a tehdy použité samply. Pokud tam ale natáhnu samply ve vyšším rozlišení (myslím že max 48kH) tak to zní bombasticky. Jenže Kurzweil se na tyhle nástroje úplně vy...l, poslední operační systém 1.3

Odpovědět