pipe píše: ↑29 zář 2019 22:21
Tak teď těžce bojuju s pokušením prozatím zapomenout na PC4 a Forte a koupit si radši second hand klávesovou verzi K2600, která má v sobě tu klasickou krásu a solidnost. Zase ale nevím, jestli by mi fyzicky vydržela bez poruchy, když má nebo bude zanedlouho mít svých 20 let. Co je lepší – 20 let starý Kurzweil 2600 nebo nový „gumový“ PC4?

To je katastrofa, že člověk ve vlákně o novém výrobku dojde až k těmto absurdním úvahám. O tempora, o mores.
No veď toto je presne to. Presne jak píšeš Pipe, to je tá dilema, kvalita prevedenia, krásna mašina, trvanlivá, spoľahlivá, plný VAST, ale zas na druhej strane dnes už dosť technicky zastaralá (USB, polyfónia, pamäť, atď.) a 20 ročná mašina u K2600, a potom je tu na druhej strane nová PC4 technicky nová, aktuálna, ale horšia kvalita prevedenia a šetrenie pri výrobe (gumové tlačítka a pod.), plus okresaný VAST a Made In China výroba. Ale zasa záruka na servis a pod. Hold je to fakt dilema, ktorú si musíme každý z nás vyriešiť. Ja osobne mám aj K2600 aj nový PC3K. Mohol by som popísať dlhé porovnania, keby to niekoho zaujímalo, ale asi poviem všetko tým, že som si nechal oba. Každý má svoje plusy a mínusy. Napr. na PC3K7 mám také organy, že neskutočné. Dokonca sú origoš v Setupoch, v živote som sa nestretol s vernejšími simuláciami organov. A tak by som mohol pokračovať. Kvalita spracovania je však horšia ako pri K2600. Niekde dokonca niekto na nejakom fóre písal, že technik keď otvoril PC3K tak bol zhrozený kvalitou spracovania vnútri mašiny a tuším to prirovnal k tomu, že ako by to vyrábali čínske deti. No neviem ako to je. Ono totižto v dobe keď vyrábali K2600 dávali do nej všetko vtedy najkvalitnejšie komponenty, čo sa samozrejme odrazilo aj na neskutočne vysokej cene vtedy. Dnes sa mašiny robia tak, aby výrobci mohli ísť s cenou čo najnižšie a to bohužial sa odráža na kvalite prevedenia a použitých materiáloch.
A hej súhlasím s Tebou, že je absurdné ak človek vo vlákne o novom výrobku, príde až k týmto úvahám, ale čo už taká je doba. Všetko za niečo. Treba sa len rozhodnúť. Ja viem, že je to pre mnohých ľudí hovadina nejaké gumové tlačítka, ale pre mňa proste je to dosť závažné, že keď dám za nástroj 2100 eur, tak kurňa nechcem na ňom lacné gumové tlačítka a pod. Tie oželiem v pohode ak si kúpim nástroj za 500 eur, ale inak nie. Je to samozrejme všetko veľmi individuálne. Ja osobne som sa na začiatku veľmi nadchol z novej PC4, potom keď som zistil neskôr technické záležitosti, tak som od svojho prvotného úmyslu kúpiť si ju, odstúpil. Ale určite je to super stroj, to bezpochýb.