Kurzweil PC4

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Benqo
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Benqo »

Ten Kaskádový mód je asi schopen nahradit jakýkoliv algoritmus, jestli jsem to dobře pochopil. Ale může se použít víc partů najednou kombinující kaskádové módy a vast?
Čo je "part"? Myslíš Setup a viacerými "Zónami"? V kaskádovaní Layerov si v PC3/K obmedzený "len" počtom vrstiev 32, ktoré môžeš hocijako vrstviť a kaskádovať. A v Setupe "len" počtom Zón 16. A polyfóniou 128 u PC3 a 256 u PC4.

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

Part = layer - je vrstva tónu asi ve Vašem názvosloví. 32 kaskádové by mělo stačit. Aby se i popř obešlo něco ze starších serií ( pozůstatek Rolanda v mém názvosloví)

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

Takže abych to shrnul: PC3K8 je určitě solidní volbou pro hráče, co nemají na Forte a nechtějí plastovou PC4. Je tam dobrá klávesnice a je elegantní

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

Ale má staré sample a len 128MB na user sample... a len 16fx units a len 128 hlasú polyfóniu a bla bla bla :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

karta Core má dalších kolik MB ? - 128?

To jsme porovnávali spíš proto, aby jsme ukázali že není rozumný kupovat K2600X, když za podobný peníz může být PC3K8 - pokud tedy všechny ty věci s kaskádou skutečně fungují. Nástroje se samplerem jsou vždy výhodné i když dnes začíná být problém ty samply vůbec sehnat, když ty dobré se dnes nahrávají jen ve 24 bitech/44Khz a výš....
Naposledy upravil(a) Vla-sta dne 01 říj 2019 11:27, celkem upraveno 1 x.

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

Zpět k PC4, četl jsem první dojmy nového majitele PC4 (má i Forte)
1. obrovské plus za váhu, na tom se všichni shodují
2. Klávesnice se moc neliší pocitově od Forte
3. zlepšení samplů (neklavírních) oproti Forte. Tam kde Forte mělo samply jen do počtu, tak prý nyní jsou daleko lépe použitelné
4. Oproti Forte ale zkazili QA (Quick acces), musí se zmáčknout o 1-2 víc - za to veliká kritika
5. Programování funguje stejně jako na Forte - to hodnotil kladně
Nepíšu čemu co jsem přesně nepochopil, byla tam nějaká kritika podsvícení tahových potencioemtů a tonewheel že se nedá použít na hlasitost... nevím v jakém smyslu

DX7 - nejsou banky zatím a je potřeba zkusit originál sysex od Yamahy

concord
Vybavení

Příspěvek od concord »

V Muziker maju PC4
https://www.muziker.sk/kurzweil-pc4-controller

Na moju otazku ," kedy ho budu mat na predajni " odpovedal
ze na toto mi nevie odpovedat :mrgreen:
Kazdopadne pred kupou si ho budem chciet poriadne osahat. Chce to pocut cez kvalitne bedne nazivo.

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

Je tam napísané, že naskladnenie koncom októbra. Aj ja na to čakám :mrgreen:
Verím, že v Auparku nejaký potom bude ;)

concord
Vybavení

Příspěvek od concord »

To by bolo super si tam ist zahrat. :mrgreen:

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

Oproti Forte ale zkazili QA (Quick acces), musí se zmáčknout o 1-2 víc - za to veliká kritika
Vla-sto, Forte má "Favorites" s priradenými tlačítkami pod displejom, séria PC3/4 má "QuickAccess", kde číselná klávesnica funguje na výber predvolených zvukov. Pozrite toto kórejské ( :shock: :shock: :shock: ) video, kde ukazujú QA v PC4 a dosť ho zjednodušili - netreba sa preklikávať, ukladať a neviem, čo. Stačí dlhšie podržať tlačítko na numerickej klávesnici a samo sa to uloží;

od 2:35min

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

No on psal že u PC3 to nepoužíval, u Forte si zvykl na to že to bylo snadné a u PC4 se mu to nelíbilo. Jestli to má Forte nazvaný jinak přeci není podstatné

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

Vlasto, vyprdni sa na to, čo kto píše na nete. Zasa sú to len špekulácie. Keď si nástroj ošaháš, napíš svoje dojmy 😉

pipe

Příspěvek od pipe »

od Benqo » včera, 22:12
Vlasto, vyprdni sa na to, čo kto píše na nete. Zasa sú to len špekulácie. Keď si nástroj ošaháš, napíš svoje dojmy
Já si ale zaspekuluju. :D D. Weiser sice řadí PC4 do střední třídy a v ní slibuje pobít veškerou konkurenci:
  • Twice the user sample memory of Yamaha MODX
  • Twice the number of split/layer zones as MODX
  • Twice the polyphony of Roland FA-08
  • Twice the knobs of FA-08 (and 9 more sliders!)
  • Less than HALF the boot-up time of Korg Krome
  • Twice the polyphony of Korg Krome
  • 9 More sliders than Korg Krome
  • Better EPs and vintage keys than ALL of the above!
  • Better strings and orchestral than ALL of the above!
(https://www.weisersound.com/kurzweil-pc4).

Já si ale pamatuju, jak na jaře, po ohlášení PC4, Weiser na netu vychvaloval PC4 na úkor kláves PC3K, u nichž zdůrazňoval, že už se jen doprodávají. Tedy PC3K, nástroj, který je považován za historického nástupce K2600 (po PC3) byl nemilosrdně odstřelen ve prospěch „Powerhouse Mid-Range Workstation“, která si pro sebe nemilosrdně nárokuje velkou část výdobytků řad PC3 a jeho derivátů, mezi něž počítám i Forte, a v mnohém je dokonce lepší (polyfonie, FM, váha, cena). Takže co se stane, když PC4 zaznamená komerční úspěch a bude se dobře prodávat? Dřív nebo později bude odstřeleno Forte, stejně jako tomu bylo u PC3K. Třeba bude existovat, nebo bude vyvinut jeho nástupce, ale spíš jen pro firemní image a prestiž a firmu bude živit hlavně PC4. No a jeho uživatelé v něm budou samozřejmě chtít mít co nejvíc funkcí, tak se tam budou postupně přidávat. A kdo si potom bude kupovat nějakou vyšší řadu (pokud nějaká vůbec bude), když ta střední toho bude umět až až? Bude to možná něco jako v koncernu VW, kde auta střední třídy Škoda svou vysokou prodejností těžce ohrožují na životě výkonnější nebo luxusnější německé modely téhož výrobce. Pro ty, kteří si koupí PC4, by to byl podle mě dobrý vývoj. Myslím si, že Kurzweil doufá, že by pro něj PC4 mohlo být zlatonosnou slepicí jako kdysi byla pro Yamahu DX7. Takový boom to sice asi nakonec nebude, protože konkurence je veliká. Ale ta kvalitní kurzweilovská zvuková základna by rozvoj a snad i opětný vzestup Kurzweila mohla podržet. Kdoví, třeba bude PC4 hlavním tahounem jen dočasně a z jeho úspěchu by časem mohla vyrůst nová, vyšší řada, něco jako ta vysněná K3000. Ale to už jsem se možná ocitl v říši pohádek. :?

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

no já jsem nespekuloval. Chtěl jsem dopsat ještě druhou část, ale nejdřív musím říct že mě mrzí, že přejdete podstatné věci z toho a řešíte jen QA a to název....

Pointou je, že pán je varhaník v Kostele v USA. Ke své produkci používal ještě varhanní modul, Forte a masterkeybord. Forte podle něj má hrozné varhanní zvuky, proto ten modul. Nyní po nedělní mši to chce vše prodat a nechat si tu střední třídu PC4 s dovětkem: Pokud člověk není klavírista tak PC4 je praktičtější.... Prý v neděli rozbalil jen PC4, začal hrát že to vyzkouší a ostatní už nevytahoval, bylo to vše ostatní zbytečné....

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

pipe, máš pravdu.
V Kurzweili stredná trieda vždy dobehla vyššiu triedu. Forte (pôvodne nástupca Artisu - stage piano) dokonca predbehlo PC3/K na kilometre.
Takže už len dúfať a tešiť sa, že nástupca Forte bude delo, ktoré predbehne Montage a Fantom (hoci podľa mňa je už teraz Forte premakanejšie ako tieto dve) a bude siahať na Kronosa 2 (samozrejme, ak dovtedy nepríde Kronos 3...).

Odpovědět