Kurzweil PC4

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
pipe
Příspěvky: 31
Registrován: 01 úno 2010 01:03

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od pipe » 03 říj 2019 11:25

Mě by třeba zajímalo, jestli má PC4 takový ten dynamicko-frekvenční puls, co se používá v elektronické taneční hudbě na 2. a 4. taktovou dobu, jako kdyby člověk v tu chvíli hudbu zesílil nebo zesvětlil její barvu otočením nějakého frekvenčního filtru. Mám tušení, že to vymysleli DJové při tom svém kroucení knoflíkama na diskotékách a pak se to rozšířilo jako lavina. Neznám terminus technicus, někdo možná ano, any answer will be appreciated :lol:. Má to třeba Montage, už jsem to u ní na videu slyšel. Má/měl to vůbec nějaký Kurzweil?

Vla-sta
Příspěvky: 336
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Vla-sta » 03 říj 2019 12:00

Měl by mít interní samply 24 bitů/96KHz, klavír i víc, čím dříve to udělají tím blíže budou super naturálnímu zvuku :mrgreen:

Podle mě by šel ten impuls udělat resonančním filtrem, to znamená možnost zařadit VAST i do nějaké podskupiny zvuků...

pipe
Příspěvky: 31
Registrován: 01 úno 2010 01:03

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od pipe » 03 říj 2019 12:47

Zvuk by tak jistě šel upravit, ale jde o to, aby se ta změna naprogramovala nastálo a pak sama od sebe zapínala na 2. a 4. a vypínala na 1. a 3. taktové době při drženém akordu. Na videu s Montage to borec prezentoval jako nově implementovanou vlastnost nástroje, tak z toho dedukuju, že Motivy XF/XS to asi ještě neměly, o starších Motifech nemluvě. Nevím ani, jestli to umožňuje Genos nebo Korg Kronos. Ale teď mě zajímá PC4. Soudím, že dosavadní Kurzweily to asi neměly. Jde to pak s nimi dohonit nějakou efektovou krabičkou? Já vím, že PC4 zatím zvukově neznáme, tak se ptám na ty starší modely PC3(K) a Forte. A pokud ty tuhle vlastnost nemají, tak u PC4 ji vidím jako žádoucí. V písničkách to používají např. Coldplay a pak ještě asi milion dalších bandů.
Naposledy upravil(a) pipe dne 03 říj 2019 13:06, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
judik
Příspěvky: 200
Registrován: 08 říj 2007 11:22
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od judik » 03 říj 2019 12:51

Měl by mít možnost nasazení firemního notového pultíku, který bude součástí balení ... Je to na první pohled prkotina, ale potěšila by :-)

Vla-sta
Příspěvky: 336
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Vla-sta » 03 říj 2019 13:30

"Měl by mít možnost nasazení firemního notového pultíku, který bude součástí balení ... Je to na první pohled prkotina, ale potěšila by :-)" - pokud to presentují jako stage piano, tak ano souhlas. Mám sice stojánek na noty přidělanej na stojanu, ale tohle by bylo fajn...

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 578
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od concord » 03 říj 2019 13:57

:mrgreen: Tak ako Yamaha ma Superknob , tak Kurzweil by mal mat tiez nejaku dizajnovu vychytavku. Napr. pod logom K3000 by bola elektronka za okrasnym sklom. A moznost volby zafarbenia zvuku.
2. A vo VAST pri kazdom nazve by sa dalo stlacit info aby kazdy vedel co to robi...+ obrazok vlny pred a po. Samozrejme aj realtime vizualna pomocka. No a nebolo by na skodu vyhladavacia lista. Tj. Zadam napr. Atak a hodilo ma to porad do kompresora.
3.
No a smer signalovej cesty sa neda vratit spat na zaciatok.tzv. nekonecny loop. Toto by som tam pridal pre vytvorenie dalsich fx. Shimer efekt...atd. Takto by vznikli krasne zvuky.
4.
Ano a 96/24 ako samozrejmost. :mrgreen:

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 307
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Benqo » 03 říj 2019 14:06

pipe píše:
03 říj 2019 11:25
Mě by třeba zajímalo, jestli má PC4 takový ten dynamicko-frekvenční puls, co se používá v elektronické taneční hudbě na 2. a 4. taktovou dobu, jako kdyby člověk v tu chvíli hudbu zesílil nebo zesvětlil její barvu otočením nějakého frekvenčního filtru. Mám tušení, že to vymysleli DJové při tom svém kroucení knoflíkama na diskotékách a pak se to rozšířilo jako lavina. Neznám terminus technicus, někdo možná ano, any answer will be appreciated :lol:. Má to třeba Montage, už jsem to u ní na videu slyšel. Má/měl to vůbec nějaký Kurzweil?
pipe, pravdepodobne myslíš sidechain kompresiu. Toto sme riešili vo vlákne Kurzweil PC3. Pozri tam. Väčšinou to býva tak, že bubon kick/kopák je ako input do kompresora na synťákovom zvuku a keď "kopne" kick, tak sa kompresor stiahne podľa jeho obálky - to vytvára pulzujúci efekt na synthe. Sorry, trošku neohrabane som to napísal.
Montage a Fantom to majú premakanejšie, na Kurzweili treba trošku vedieť, ako to ofaulovať.

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 578
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od concord » 03 říj 2019 14:18

Napr. Dynamic range - kym som prisiel na to kde to nastavim musel som prepojit analizer a merat.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 307
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Benqo » 03 říj 2019 14:40

za mňa:
SW:
- USB MIDI HOST
- rytmické patterny na akordy - Arp/VelPatt/Simultaneous je pri hraní akordov naprd
- looping v algoritmoch (podobné ako sce concord)
- FX Chainy na spôsob dynamic VAST (rôzne reťazenie, paralelne, sériovo, looping)
- grafická odozva (podobné ako sce concord) - hlavne by to pomohlo pri FUNs
- prepínanie fyzických kontrolérov v Setup Mode (sorry, po novom je to Multi Mode) medzi napr. "Master" a jednotlivými Zónami (nový Fantom niečo také má)
- Live Mode, kde sa dá Audio Input prehnať ako Keymapa cez VAST (v Kxxx to bolo)
- Vocoder?
- Midi State z PC3K série + morphing medzi jednotlivými Midi State (nie len on/off ale aj continuous) - toto by zakilovalo montageovský SuperKnob
HW:
- nekonečné enkódery s LEDkami
- viacfarebné LEDky, nie len modro-červené (napr. čo Zóna, to iná farba)
- 4x4 Drum Pad
- hm... dotykový displej mi moc nechýba
- upratanie dipleja a pod. - nech je na stred C4 (na Forte7 je dosť vyosený)

Zatiaľ toľko :mrgreen:

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 578
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od concord » 03 říj 2019 14:55

Benqo midi state , a plynuly prechod medzi zvukmi. Tak tak.
:mrgreen: superknob by bol zakilovany :mrgreen: :palec+:

pipe
Příspěvky: 31
Registrován: 01 úno 2010 01:03

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od pipe » 03 říj 2019 23:37

Benqo, díky tobě :palec+: jsem si našel ta anglická pojmenování - sidechain compression nebo EDM ducking/pumping. Na vlákně o PC3 to rozebíráte, jenomže to bych se napřed musel přihlásit do večerní školy a vystudovat na inženýra, abych vám rozuměl :!: :oops: . V DAW by to bylo lehčí, jak jsem viděl tady: Montage to má asi udělané i pro obyčejné lidi jako jsem já, a třeba i MODX, kterou má PC4 pokořit. Mě proto zajímá, jestli nový Kurzweil bude umět i takovéto legrácky.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 307
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Benqo » 04 říj 2019 11:27

Páni a dámy, práve som sa dozvedel, že USB A na PC4 funguje ako USB MIDI HOST! To je paráda, už žiadne prevodníky a somariny. Len napichnúť USB class compliant kontroléry a idemeeeeee :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Toto je featurka, po ktorej túžim už niekoľko rokov! V Kurzweili sú makači.

pipe
Příspěvky: 31
Registrován: 01 úno 2010 01:03

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od pipe » 04 říj 2019 12:00

To je fakt skvělé, Benqo. A prosím tě, jak je to s možností editace VASTu v PC3(K) a ve Forte a) přes větší PC monitor - dá se připojit? b) přes nějaký PC editor (jestli existuje)? A jak to v tomto směru vidíš u PC4?

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 307
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Benqo » 04 říj 2019 12:37

Pre všetky "PRO" modely (okrem SP1) existuje editor. Na Editore pre PC4 sa pravdepodobne pracuje. Blbé je, že tie Editory robí nejaká zvláštna tretia firma a majú veľa chýb. Kurzweilisti dosť tlačia na Kurzweila, aby spravil poriadny Editor. Hm...

MDudas, concord, vaše emócie z Editora? :mrgreen:

pipe
Příspěvky: 31
Registrován: 01 úno 2010 01:03

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od pipe » 04 říj 2019 12:49

Může mi samozřejmě odpovědět i někdo jiný, budu rád. S editorem pro Windows by to bylo prima. Zkusil jsem si to kdysi se SoundDiver 3 u mé Yamahy TG77 a to si tahám za různé přímky a úsečky v programu a zvuk se pořád nějak mění. Když sedím jen před tou plechovou bednou a vejrám na displej, tak nevím, kde, co, proč a jak změnit a za 3 minuty to vypnu. Editor pro PC4 nebo/a možnost připojit k němu samostatný monitor, to by byly pro mě silné důvody pro koupi. Protože klaviatura je OK.

Odpovědět