Myslel som si, ze si urobim nejaku rychlu excelovsku tabulku s grafmi na FM experimentovanie ...
MDudas, si makač!
Ono to nie je sranda, lebo každý operátor môže mať (po novom) rôznu vlnu, ako sme tu už písali, plus rôzne frekvencie, dokonca aj tie ešte ako ratio a fixed. Plus stĺpcovanie modulátorov a feedback...
Na webe je kopec grafov a štúdií na FM (napr. John M. Chowning - The Synthesis of Complex Audio Spectra by Means of Frequency Modulation... uh, ani som to napísať nevedel...).
Ale nedepkujme sa, parádne zvuky z toho polezúúúú (synthpady so širokým reverboooom, do toho delayove cinkaniceeeee a reverznute sampleeeeee... uahaaaaaaaaaa)
concord, vo VASTovských algotirmoch zaberá jeden FM box dve DSP, takže ak spravíme: PITCH (none) - FM napr. SINE - FM napr. SINE - AMP, tak na filter potrebuješ kaskádu. Iba ak by si mal: PITCH (Keymap - modulátor) - FM xy - filter (1-2 DSP) - AMP.
Ale táto moja teória ešte nie je potvrdená, zisťujem to

Pravdou je, že vo VASTe sa nedá spraviť feedback, iba ak "nafaulovať" pridanými modulátormi, lebo feedback je vlastne, že modulátor moduluje sám seba 0-7x podľa nastavenia parametra Feedback.