Kurzweil PC4

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 553
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Benqo »

Este musim upravit jeden moj vyrok. Vo VAST algoritmoch pri pouziti Keymapy ako modulatora treba za PITCH dat GAIN blok.

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 774
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od concord »

Este musim upravit jeden moj vyrok. Vo VAST algoritmoch pri pouziti Keymapy ako modulatora treba za PITCH dat GAIN blok.
Toto ale nieje pravda. :mrgreen:

Pozri si najma to moje video. FM engin je modulator a operator.
Jedna vlna moduluje druhu. Keymapa je modulator a DSP BLOK SINE je operator. Toto je najjednoduchsia FM.

No a tvoj vyrok ma iba 1 vlnu. - tj Keymapu. Frekvencia PITCH alebo hlasitost GAIN nie su vlny. Takze aby si moduloval tvojou keymapou potrebujes k tomu dalsiu vlnu inac to nieje FM. :mrgreen:

Takze ked chceme FM engin tak najmenej 2 vlny.

No a to sme este len na zaciatku.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 553
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Benqo »

Ale je to pravda,len sa nechapeme. Myslel som to takto:
Modulátor (PITCH (Keymap) - GAIN (1 DSP)) - Carrier (FM xy (2 DSP)) - filter (1 DSP) - AMP.
A nekric na mna! :P :P :P :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3676
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od MDudas »

Tak ja si ten manual dovtedy precitam aj 3x. A este aj dymka miru k tomu... :D :D :D

Cize mame jeden univerzalny FM block, ktory zabera 2 pozicie ? Na vstupe moze mat modulator a sam je pritom nosicom?
T.j. aj toto bude fungovat ?
Keymap - FM block - FM - block - AMP ?

Edit: Aha, si ma predbehol.... jeden prispevok som pisal 3 hodiny... :lol:

A ten Gain block je tam naco ? Aby maximalizoval resp. lepsie nastavil amplitudy, ktore idu zo samplov ?

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 774
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od concord »

Ok :mrgreen: Benqo teraz je to spravne.
MDudas
Vlna - Vlna - Vlna ano toto je VAST FM. Tretia vlna v poradi je nosic.

Benqo ma v tom retazci 2 vlny.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 553
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Benqo »

Tak ja si ten manual dovtedy precitam aj 3x. A este aj dymka miru k tomu... :D :D :D
V manuáli k PC4 nie je FM vysvetlené, na to je povinná iná literatúra :)
A ten Gain block je tam naco ? Aby maximalizoval resp. lepsie nastavil amplitudy, ktore idu zo samplov ?
Áno, aby si mohol nastaviť Level operátora + prípadne upraviť obálku.

Takže výsledne by to bolo:
Keymap - GAIN (1DSP) - FM blok (2DSP) - None (1DSP) - AMP

Ak by sme chceli naskladané ("stacked") 3-op FM, tak treba kaskádu (preto som "opravoval" môj pôvodný výrok):
Layer1: Keymap - GAIN (1DSP) - FM blok (2DSP) - None (1DSP) - ........................................................................ AMP
Layer2: Keymap ......................................................|- FM blok (2DSP) - 2POLE LPF (alebo štvrtý operátor) (2DSP) - AMP
Potom je už len na užívateľovi, či Keymapa v Lyr2 bude None alebo tá istá ako v Lyr1 ;)

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 774
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od concord »

V manuáli k PC4 nie je FM vysvetlené, na to je povinná iná literatúra
nahodis prosim link.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 553
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Benqo »

Po tretíkrát a naposledy :P

The Complete DX7

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 774
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od concord »

Layer1: Keymap - GAIN (1DSP) - FM blok (2DSP) - None (1DSP) - ........................................................................ AMP
Layer2: Keymap ......................................................|- FM blok (2DSP) - 2POLE LPF (alebo štvrtý operátor) (2DSP) - AMP
Jedna dolezita vec,tento retazec neplati :!:

pri kaskadovani nieje vystup AMP ale predposledny blok v danom retazci.
Takze ked chceme nastavit volume-AMP bud
1. pridam DSP GAIN
alebo
2.kaskadujem dalej kde sa posledny box AMP uz da nastavit a pripadne ovladat. :mrgreen:

spravne potom je nasledovne
Layer1: Keymap - GAIN (1DSP) - FM blok (2DSP) - None (1DSP) - ........................................................................
Layer2:....................................- FM blok (2DSP) - 2POLE LPF (alebo štvrtý operátor) (2DSP) - AMPh

ak sa nemylim tak potom aj v Layer2 je Keymapa- sampel nefunkcna. :idea: :wink: 8)

Este doplnim v layer1 sa 2 operator tj. FM blok neda ovladat.
Naposledy upravil(a) concord dne 18 říj 2019 21:44, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 553
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Benqo »

Vidis a takto vznikaju manzelske hadky... jeden nechape druheho :oops:
Jasne, ze v Layer 1 je Amp (takmer!!!) nanic. Preto sa dava Level v Layer 1 na -96dB. Ja som sa to snazil napisat nie ako retazec, ale ako Layer 1 prechadza pred AMP1 do Layeru 2, ale v tomto editore sa to neda az tak presne. Skor obrazok by bol presnejsi.
:!: ALE :!:
Kukni si tento moj prispevok, kde sa som sledoval, ako sa daju "prepoziciavat" obalky, AMP1 a Keymapa 2 nie su az take nepouzitelne:
https://forums.godlike.com.au/index.php ... 3#msg51063

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 774
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od concord »

Kurzweil urgentne potrebuje vetsi displej Benqo. Teraz mi to z tvojho image doplo preco AMP v layer1 na -96.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3676
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od MDudas »

Benqov obrazok... :wink:
cascade.jpg

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 553
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Benqo »

Dolezita info, ze kaskadovanie funguje len mono. Pri stereo keymapach to treba zduplikovat a rozhodit na L a R.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3676
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od MDudas »

Benqo píše:
16 říj 2019 20:00
Po tretíkrát a naposledy :P
The Complete DX7
Toš, som to niekde našiel .... a začítal sa... a skoro som sa pocikal. Najlepsie su body 5 a 6. :palec+: :mrgreen:

EXERCISE 1
CVICENIE 1 - prehravanie niektoreho interneho zvuku

1/ stlac tlacitko Internal memory
2/ stlac jeden z 32 hlavnych prepinacov (* jedno samostatne tlacitko na kazdy zvuk :lol: )
3/ POZORUJ : LED zobrazuje cislo zvoleneho zvuku
4/ POZORUJ : LCD zobrazuje Internal Voice + cislo a meno zvoleneho zvuku
5/ POCUVAJ : zvuk, ktory si si zvolil, je tu !
6/ VYSKUSAJ : zvol kazdy z 32 zvukov ulozenych v internej pamati tvojej DX7 (* trening robi majstra ! :lol: )

Vla-sta
Příspěvky: 658
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Vla-sta »

To byla doba, co ? Ne jako dnes vyzkoušejte jeden z 6000 tónů. Než dojdeš na konec nevíš so bylo na začátku :mrgreen:

Odpovědět