Kurzweil PC4

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 553
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Benqo »

Jaaaaj, uz chapem. Musis editovat algoritmus a vytvorit si ho tak, ako to ma on vo videu. Niekde na webe su tie jeho Programy aj s predpripravenymi layermi pre jednotlive frekvencie, ale neviem, kde.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3676
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od MDudas »

concord píše:
30 říj 2019 15:19
Ak chcem nastavit frekvenciu tej pily tak v ktorom bloku ju chces nastavit?
To + znamena ze je pridana frekvencia?....
+ znamena, ze box generuje vlastny signal a pripocitava ho k vstupnemu = ak nieco do neho vojde, tak na vystupe bude to iste plus pila. normalna SAW (bez +) vstupny signal "premaze" svojim. SAW+Shaper - teda "pripocitavacia" pila a k tomu Shaper v jednom boxe.

concord píše:
30 říj 2019 16:43
Benqo nikde som nenasiel ten alg. Asi som slepy.
Je to na videu cas 13, 36.
ma hviezdicku a cislo nad 1000 - je to custom algorithm :wink:

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 774
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od concord »

Edit je zazracne tlacitko aj pri algoritmoch. :mrgreen: :mrgreen:


Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 553
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Benqo »

Frekvenciu Saw nastavis na DSPCTL:
Pitch: 0ST (toto nechaj volne, ak nepouzivas Keymapu, toto nic nerobi)
Saw+Pch: tuto zadas frekvenciu v poltonoch a doladis ju napravo pomocou Tune a Hz. Pripadne na DSPMOD pouzijes FUN, ako to spravil vo videu.
ShpAmt: 1,000 (toto zabezpeci, ze vysledkom bude sinuovy operator)
Gain: ja davam -96dB a na DSPMOD nastavis napr. ENV2 (ak ju pouzivas) na 96dB. Ak chces realtime obalku, tak daj Src2: AMPENV, DptCtl: kontroler, MinDpt:0 dB, MaxDpt: napr. 70dB (pri 96dB mi slo usi odtrhnut)
None: nic
Level: pri modulatoroch (vrchne operatory) to daj -96dB, posledny Layer v kaskade (carrier) daj podla uvazenia, nech to nereve.

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 774
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od concord »

V spolupraci s Benqom sme vytvorili Farfisa 60s organ. :mrgreen:
MIDI27- CHORUS LEVEL
MIDI28-REVERB
stiahnut mozno tu https://www.facebook.com/groups/kurzweilpcseries/

FARFISA 60s 2 je nas 1 pokus a feedback je modulovany samplom
FARFISA 60s je nas 2 pokus kde sme vrstvenim napodobovali feedback.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3676
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od MDudas »

No ked toto sa nepresadi v country-metalovej kapele, tak uz nic... 8) :lol: :palec+:
Mne sa paci viac ta jednotka - poriadne to reze aj basuje.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 553
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Benqo »

Aktualizoval som nasu Farfisu. Je to na facebuku https://www.facebook.com/groups/kurzweilpcseries/
Pridal som simulaciu Leslie (Vibrato) cez LFO. Na LE sa to zapina Switchom 2. Na PC3/K neviem, musim kuknut premapovanie, pripadne kuknite ASR2 Trigger a dajte si to, ako vam vyhovuje.
Od G5 zacinaju frekvencne sialenosti... - concorde, o tom si hovoril?

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 774
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od concord »

Ano, od G5 uz nemame stupnicu ale len aliasing v plnej parade. Robi to 3,4. Treba tam LPF.
Triger mas na CTRL F - to je switch2? A este vypni si dynamic range.
Na PC3 je SWITCH2 Midi29.

Vla-sta
Příspěvky: 658
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Vla-sta »

PC4 má také nový operační systém 4.18: http://kurzweil.com/product/pc4/downloads/


Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 774
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od concord »

jeee... Yamaha DX7 sa od teraz vola Kurzweil PC4
mohol prebehnut viac zvukov z FM. To su tovarenske alebo importovane?

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3676
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od MDudas »

Asi importovane. Jedine tak ma panko istotu, ze su 1:1. (inak naladovat tych 32 tovarenskych z DX7 do PC4, to je mega robota :lol: )

Aaale jak mi to pripomenulo hity z 80-tych rokov.... :D :D

Vla-sta
Příspěvky: 658
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Vla-sta »

Každopádně je tam rozdíl , PC4 zní lépe :mrgreen:

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3676
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od MDudas »

PC3 vs PC4 porovnanie z rovnakej dielne.
" ... Tutaj juž mame taky eF-eM, jak Pan Bug přykazau.... :D :D

Odpovědět