Kurzweil PC4

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Vla-sta
Příspěvky: 643
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Vla-sta »

To srovnání PC3/PC4 vychází tedy tak, že klavíry a el. klavíry jsou na PC4 jasnější a čitelnější u PC3 jsou temné a zastřené. Smyčce a podle mě i dechy zůstali úplně stejné tam změna není.....takže PC4 je super investice pro klavíristy a školené hráče, amatér to asi moc nevyužije :mrgreen:

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3664
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od MDudas »

To, ze vacsinu zvukov nezmenia, len zdedia, sme predsa cakali. Na zasadnu zmenu soundware by potrebovali team tak 10 ludi.
PC4 ma navyse 8 koleciek, step sequencer, viac FX units, vacsiu polyfoniu, FM syntezu, sample RAM - to urcite nie su veci "len pre klaviristov." :wink:

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 771
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od concord »

MDudas uplny suhlas.
Tato PC4 mi pripada coraz viacej ako masina do studia ako nahrada za DX7. Ma plno vybavenia na experimentovanie a to vyuziju pri tvorbe novych zvukov+ ta polyfonia to len podciarkuje.

Vla-sta
Příspěvky: 643
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Vla-sta »

No nevím jestli tohle srovnání přináší něco nového, ale pro pobavení , když střední třída, tak proti střední třídě

martinrx
Příspěvky: 323
Registrován: 04 bře 2007 22:07
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od martinrx »

Je tu ještě někdo, kdo reálně pracuje s PC4?
Problémy s nedodělaným FW jsou větší nž jsem čekal... tedy ehmmm - mnohem větší. :palec-:
Jedině, že by ten můj kus byl vadný. Poprvé v životě jsem se rozhodl někam napsat, a to bohužel na kurzweil support. Reagují rychle, ale jestli se něco vyřeší, je ve hvězdách.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 524
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Benqo »

V čom je problém v tvojom PC4?

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3664
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od MDudas »

Mnoho veci sa minulosti vyriesilo novymi updatmi OS. Kurzweil je v tomto hodne aktivny, maloktory vyrobca vyda tolko novych verzii OS. Nielenze vychytaju bugy, ale casto pridavaju uplne nove funkcie - vid v poslednej dobe na Forte sequencer, CC step sequencer, FM synteza. Zdarma...

Ja osobne som si PC3 updatoval aspon 2x. (mozno aj 3x). Takze urcite pisat na support a vydrzat. Za 5-6 rokov bude OS vyladeny ... :lol:

martinrx
Příspěvky: 323
Registrován: 04 bře 2007 22:07
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od martinrx »

:D Si mě rozsekal!!!

Vážně: Pc3 jsem měl jeden z prvních kusů v republice. Ano, bylo tam pár nedoladění, ale takovéto závažné problémy nikdy.
Mínusy se kterýma jsem zatím smířen:
- migrace z pc3 funguje částečně jen pro single zvuky, multi setupy si načtou jen názvy, ale tím to končí, jinak je to celé mimo.
-aftertouch - ten zabírá až v případě stisku, až mám strach že se ten nástroj rozbiju. A to nemluvím o tom, že některé klávesy víc a některé o hoooodně méně.

Ale nepoužitelné je toto:
Editace v modu Multi přináší pocit zoufalství.
Někdy nelze přepnout zvuk - hraje stále stejný i když display ukazuje něco jiného - většinou to řeší PANIC. Jindy nefunguje nastavení volume jednotlivého rejstříku - neřeší ani PANIC - Musím vymazat setup a začít znovu. Zoufalství je práce s efekty, občas i když všechno vypnu tak se mi tam dere nějaký delay, opět musím vymazat celý rozdělaný setup a udělat nový. OK, peru se stím a doufám, že tyto bugy nějak vyřeší upgrade. Ale nejhůř co se mi stalo, tak se najednou při rejstříku Voice komplet ozvalo takové obrovské digitální zkreslení, že by to na live stage zbořilo aparát a lidi utíkali od podia. nepomohl PANIC - pouze restart přístroje.

Vla-sta
Příspěvky: 643
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Vla-sta »

To co píšeš mě vyděsilo, to z toho dělá nepoužitelný nástroj.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3664
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od MDudas »

Firmware casom doladia. Ale toho slabeho aftertouchu sa bojim aj ja. :shock:

martinrx
Příspěvky: 323
Registrován: 04 bře 2007 22:07
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od martinrx »

Zatim nepanikarim. Podpora se mnou komunikuje. Čekám na syna az prijede na vikend. Umí perfektně anglicky tak mi pomuze s komunikaci a navrhy od kurz jak je presne resit s nástrojem Jinak pozitivni je ze pc4 hraje opravdu dobre. Jsou tam urcite lepsi prevodniky a mozna i jine nastaveni a zvuk je proste o level jinde. Větší hloubka prostor cistejsi vysky. Je to znat hlavne na pianech a brutalne na hammondech - i dechy zni lip. Zvuk je proste plastictejsi.

Vla-sta
Příspěvky: 643
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Vla-sta »

U klávesnice by měl být problém v gumových kontaktech, vyndat, vyčistit a nandat - to by mohlo pomoci, nebo je případně vyměnit za silikonový

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3664
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od MDudas »

Preco by sa na novom PC4 mali cistit kontakty ?
Ja si myslim, ze hlavny problem je Medeli - je to zjavne "Value" kategoria, cize asi druha najnizsia kvalita v ramci rozumnych klaviatur. (ano, uz aj to Casio nas predbiehlo :( ) ... Performance Controller s lacnou klaviaturou, to je cisty omyl. Asi by to mali premenovat.

Vla-sta
Příspěvky: 643
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Vla-sta »

Tam stačí i malá necistota a děla to neplechu, někdy to i dobře usadit je časově náročné. Navíc hodně firem začalo dávat gumu místo silikonu a to je taky krok zpět. Ale ta mechanika je furt lepší než u Rolanda FA8. Bohužel na mě je strašně tvrdá, já bych chtěl synťákovou polovyváženou 76 klapek

martinrx
Příspěvky: 323
Registrován: 04 bře 2007 22:07
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od martinrx »

:D
myslím že klávesy které mají být ještě skoro 2 roky v záruce rozmontovávat nebudu :mrgreen: .

Přechod z polovyvážené na full je také trochu otázkou zvyku - i když tahle je ještě o malinko "těžší" než na mém pianu od Kawai, ale dá se s tím žít. Asi pro podiové hraní je opravdu ideál nějaký takový hybrid co má NORD piano - to by se mi líbilo asi nejvíc. Bohužel nejsem klávesák, který si vystačí na koncertě s tak málo flexibilním nástrojem. :|

Odpovědět