Kurzweil PC4

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Vla-sta
Příspěvky: 455
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Vla-sta »

Tak to prostě odnes do kytar a když to do měsíce nespraví, musejí vrátit prachy. Z tohoto důvodu Thomann přestal prodávat PC3 a tam takový problémy nebyli

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3458
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od MDudas »

Chlapci od Kurzweilu sa trochu spamatali ... a do noveho OS 1.06 vraj zaradili stovku FM programov od nasho oblubeneho Stephane Garganiga alias BARB-a.

Vla-sta
Příspěvky: 455
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Vla-sta »

Já mám FM zvuky od DLN a je to nejlepší co mám a už na K2661 to hraje mega výborně od Barb jich tam pár mám taky, ale to nebylo ono. Na PC4 to ale zní dobře

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 381
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Benqo »

FM od DLN je robené vo VAST, PC4 je čisté FM. Hm... každé má svoje plusy a mínusy. Ale super zvuky spravili :D

Vla-sta
Příspěvky: 455
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Vla-sta »

Ono, to je co nechápu. Pokud DLN naprogramovalo zvuky ve VAST, ale využili algoritmy, které fungují podobně jako FM, proč by to mělo být výrazně jiné? Neboli v čem je vlastně FM jiný? Já to zatím chápal tak, že u Kurze prostě jen seřadili bloky, tak jak je používal FM, nebo se pletu?

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3458
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od MDudas »

VAST nema feedback ... a to je u FM syntezy dost podstatna zavada...
Navyse ta simulacia pomocou standardnych VAST blokov dost zrala vrstvy.

Vla-sta
Příspěvky: 455
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Vla-sta »

3 vrstvy si to bere u K26, to není tak tragický , Accordeon je přes tripl a to jsou zase tři vrstvy

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 381
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Benqo »

Vla-sto, hod sem printscreeny z jednotlivychh vrstiev toho akordeonu a mozme to rozpitvat 😉

Vla-sta
Příspěvky: 455
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Vla-sta »

Poslal jsem ti fotky jak jsou poskládané bloky na Email, takhle to neumím vložit, aniž bych to někde ukládal na webu

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 381
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Benqo »

Ok, pozriem to.

martinrx
Příspěvky: 321
Registrován: 04 bře 2007 22:07
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od martinrx »

Upgradoval jsem operační systém a ty nové FM zvuky hrají v PC4 skvěle - začínají se odhalovat zvukové možnosti tohoto nástroje.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3458
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od MDudas »

Jasne. Pretoze nie su filtrovane nad 10 alebo 12kHz (co je bohuzial aj u Kurzweilu bezne).
Je to pocut uz aj na VAST zvukoch generovanych pomocou DSP blokov. :palec+:

martinrx
Příspěvky: 321
Registrován: 04 bře 2007 22:07
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od martinrx »

To netuším jak to je, ale při přímém porovnání oproti PC3 - myslím stejné zvuky face to face jsem si všiml obrovského zvukového rozdílu. Především ve výškách a basech. basy jsou pevnější, hlubší a jednoznačnější, výšky čistší a preciznější. Až jsem se lekl, jestli tan není málo středů - ale to asi ne. Spíš mám ten dojem že u PC3 jsou ty středové frekvence nějak trochu zvýrazněny - protože vykazuje širší stereobázi.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3458
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od MDudas »

Tak to je zaujimave.
Pri akych zvukoch konkretne ? Ak to neni tajne. Master EQ a kompresor v PC3 si mal na nule ?
Ja som naposledy mal tento zazitok, ked som Kontoxom ocistil konektory... :lol:

Vla-sta
Příspěvky: 455
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Vla-sta »

Tak on je obrovský rozdíl v zadání vzorku, musí být rozdíl i ve výsledku. Vždyť starší modely měli hromady vzorků ve 22 KHz-33KHz, pokud jen naladuji do mašiny vzorek ve 44kHz, tak je to sto a jedna

Odpovědět