Kurzweil PC4

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
martinrx
Příspěvky: 323
Registrován: 04 bře 2007 22:07
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od martinrx »

MDudas píše:
22 bře 2020 03:45
Tak to je zaujimave.
Pri akych zvukoch konkretne ? Ak to neni tajne. Master EQ a kompresor v PC3 si mal na nule ?
Ja som naposledy mal tento zazitok, ked som Kontoxom ocistil konektory... :lol:
master efekty samozřejmě na nule a bavím se o továrních zvucích.

Nejde o jen o jednotlivé zvuky - je to slyšet na všech. Samozřejmě hlavně piana, nebo orchestrální zvuky, ale taky hammondy - ty se na PC4 opravdu přiblížily pocitu z originálu - zejména tou dynamikou v basech.
Asi tam budou jiné převodníky, ale mě se zdá, že to nezní jen jako lepší převodník.
Je to teda slyšet hlavně na dobrých bednách - ve sluchátkách (k701) ten rozdíl tak propastný nebyl.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3664
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od MDudas »

Vla-sta píše:
22 bře 2020 09:51
Tak on je obrovský rozdíl v zadání vzorku, musí být rozdíl i ve výsledku. Vždyť starší modely měli hromady vzorků ve 22 KHz-33KHz, pokud jen naladuji do mašiny vzorek ve 44kHz, tak je to sto a jedna
Ano. A toto vieme len o novych pianach a e-pianach. Cize tato sekcia zvukov zrejme je vyrazne lepsia. :palec+:
Zatial som sa nikde nedocital, ze by sa to tykalo aj dalsich zvukov.

martinrx píše:
21 bře 2020 22:10
Nejde o jen o jednotlivé zvuky - je to slyšet na všech. Samozřejmě hlavně piana, nebo orchestrální zvuky, ale taky hammondy - ty se na PC4 opravdu přiblížily pocitu z originálu - zejména tou dynamikou v basech.
Hammondy ? Tie predsa su modelovane syntezou. Nikde ziadna info, ze by ju prerobili/vylepsili. Jedine tak polyfoniu zvysili.
martinrx píše:
21 bře 2020 22:10
Je to teda slyšet hlavně na dobrých bednách - ve sluchátkách (k701) ten rozdíl tak propastný nebyl.
Toto je skutocne zaujimave. Tie AKG 701-ky hraju slabsie basy ? Fakt to nemas napojene na dvoch roznych aparatoch.
Inak nevidim dovod, preco by kvalitne studiove AKG701 neodhalili rozdiel pocutelny na bedniach...

martinrx
Příspěvky: 323
Registrován: 04 bře 2007 22:07
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od martinrx »

Toto je skutocne zaujimave. Tie AKG 701-ky hraju slabsie basy ? Fakt to nemas napojene na dvoch roznych aparatoch.
Inak nevidim dovod, preco by kvalitne studiove AKG701 neodhalili rozdiel pocutelny na bedniach...
Neříkám, že to na nich není vůbec slyšet. Ale mi přijde logické, že na sluchátkách střední třídy toho slyším míň než na bednách za 10x víc peněz. Na dvou aparátech to opravdu nemám :mrgreen: Ale to sem nepatří. Rozdíl tam prostě je velmi zajímavý, ačkoliv nevím čím je způsobený.
Hammondy ? Tie predsa su modelovane syntezou. Nikde ziadna info, ze by ju prerobili/vylepsili. Jedine tak polyfoniu zvysili.
Ale o tom právě píšu. Já si teda představuju, že každý nástroj má svoji vlastní nějakou (charakteristickou) zvukovou engine. Ta se skládá z nějakých věcí - od převodníků, přes různé algoritmy kterým já nerozumím až po např. výchozí zvukové nastavení toho nástroje. Vždycky je to určitě alchymie. A zvuky zní prostě jinak než z PC3.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3664
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od MDudas »

Tak super. Zlepsenie zvuku bez udania dovodu. :palec+:

Vla-sta
Příspěvky: 642
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Vla-sta »

MDudas píše:
22 bře 2020 22:07
Hammondy ? Tie predsa su modelovane syntezou. Nikde ziadna info, ze by ju prerobili/vylepsili. Jedine tak polyfoniu zvysili.
Právě že ve většině videí slibovali zlepšení Hamoundů bez Aliasing - nebo jak se to píše. Takže to zlepšení muselo přijít.

Jinak mají nyní k dispozici 2GB vzorků, PC3A jich měla k dispozici max. 3x128MB, pokud je nainstalovaný Core a Piano. Takže je jasné že mají větší možnosti. Tam ti stačí, když do vzorků vloží jeden vzorek v lepším rozlišení, který zabírá právě tu důležitou část nástroje. Tobě se to zdá stejné, ale to vyšší rozlišení v jedné oktávě je právě důležité

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 769
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od concord »

Právě že ve většině videí slibovali zlepšení Hamoundů bez Aliasing
Mam taky pocit ze nielen na hamondoch ale vseobecne. asi maju nejaky cip ktory dokaze tento aliasing odstranit- ak sa to da. :mrgreen:

Vla-sta
Příspěvky: 642
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Vla-sta »

Tak je to nová mašina srovnatelná s Forte, určitě je tam vyšší rozlišení zpracování oproti PC3

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3664
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od MDudas »

concord, zakladna metoda znizenia aliasingu je vzdy spracovanie pri vyssom rozliseni - t.j. nadvzorkovanie + spracovanie pri vyssej frekvencii + nasledne podvzorkovanie na konci - cize to potrebuje vela vykonu - toto naznacuje Vla-sta.
Ak je moznost mat povodne vzorky samplovane vyssie, aj tak dobre - usetri sa vykon vypustenim niektorych operacii.
Samozrejme, potom operacie, ktore nadvzorkovanie nepotrebuju, zase ten vykon pri zbytocne vyssom rozliseni zozeru. :wink:

Mimochodom, jednu moznost zlepsenia som nasiel - PC3 Musician´s Guide str. 6-59 :
Upper Tone Wheel Keymap
Use this parameter to indicate the keymap (and thereby the samples) to use for the upper tone wheels. You can use any keymap from ROM, though you must specify a keymap that uses looped samples for KB3 Mode to work correctly.

Cize ano, Hammondy na PC3 su sice generovane matematicky, ale uplne horne tony nie... :(
Ak to na PC4/Forte zmenili, tak by to teoreticky mohol byt zdroj pocutelneho zlepsenia.

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 769
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od concord »

No pozeram ten editor pc4. kurzweil pre pc4 spravil 6 vrstve piano zo samplov z artisu. Hm.ok sedi vec. Takze forte ma ovela kvalitnejsie sample ako pc4. Co je skoda. Ale maju len 2 GB miesta tak museli ist cestou kompromisou.Forte ma 8 vrstiev a vsetko su to 48 kHz samplerate na 1 klavesu.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3664
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od MDudas »

Dalsi spion. Hned za Benqom ! 8) :lol:

Asi to tak, bude. Robia to tak vsetci velki producenti - lacny nastroj= slabsie sample.
Iba firmy, ktore este neobjavili krasu zakernosti dlhodobej cenovej politiky to tak nerobia.
(= nechaj si dobre zaplatit za kazdy prd. Nikdy nevies, kedy to budes v buducnosti potrebovat)

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 520
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Benqo »

concord píše:
12 dub 2020 10:57
No pozeram ten editor pc4. kurzweil pre pc4 spravil 6 vrstve piano zo samplov z artisu. Hm.ok sedi vec. Takze forte ma ovela kvalitnejsie sample ako pc4. Co je skoda. Ale maju len 2 GB miesta tak museli ist cestou kompromisou.Forte ma 8 vrstiev a vsetko su to 48 kHz samplerate na 1 klavesu.
Concorde, to mi ani nehovor, ze si na to prisiel az teraz!!! :P
Sak sme o tom uz davnejsie pisali. SP6, Artis, PC4, Forte SE maju rovnake sample pian.
Chcem si aj ja stiahut ten PC4 editor, len sa bojim, ze na mna vyskoci ten strasny 15 rokov stary dizajn... aaaaaaaaaaaa.

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 769
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od concord »

:mrgreen: Treba ho porovnat z forte se .Co sa nepredalo vo forte se tak predame v pc4. No velebnosti...

Vla-sta
Příspěvky: 642
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Vla-sta »

Za mě PC4 na Live , protože je lehký. Pokud to někdo chce do studia, nebo domů, tak jednoznačně Forte. Ten cenový rozdíl není velký oproti kvalitě.

asterix1
Příspěvky: 8
Registrován: 12 led 2020 14:56

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od asterix1 »

Zdá sa, že sa nakoniec dočkáme verzie PC4 s 76 alebo 61 klávesami. Objavujú sa prvé náznaky, že sa niečo pripravuje. :-) Včera som veľmi váhal, či na poslednú chvíľu u muzikera nekúpiť PC4 na live, ktorá bola za "vírusovú" cenu 1424,-€. No pokiaľ teda naozaj bude v ponuke PC4-61, neváham a prikupujem k FORTE8 parťáka.:-)

Uživatelský avatar
48cube
Příspěvky: 169
Registrován: 14 úno 2013 13:36

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od 48cube »

Kde se objevujou náznaky? PC461 by byla pecka!

Odpovědět