Kurzweil PC4
Re: Kurzweil PC4
Haha, otázkou je, čo je "drevená mechanika" (bez ohľadu na značku nástroja) alebo je to plastové telo a len bočnice klávesu majú tenký drevený pásik 

Takže tam ta váha asi není, co?
Učitelům jde o to, abys bez problémů ovládl koncertní klavír, chování klávesnice musí být identické, jinak děti přijdou do hodiny a nezahraji nic. Proto chválí jeden model Rolandu, ale jinak el. klavíry ignorují a vyznávají klasiku . To je vlastně co mi sdělil, ještě uznávají Norda a to je tak všechno
Roland má některé obstojné mechaniky. Ale Nord? To je vcelku bída (snad jen Nord Grand má mechaniku Kawai), to už je lepší Yamaha, o Kawai nemluvě.
Přijde mi to trochu přehnané, i akustické nástroje se dost liší.
Abych zůstal u tématu, těším se, až se PC4-7 objeví na pultech. Docela mě to láká.
Přijde mi to trochu přehnané, i akustické nástroje se dost liší.
Abych zůstal u tématu, těším se, až se PC4-7 objeví na pultech. Docela mě to láká.
No, já taky zastávám nástroj, že el. klavír je praktičtější, ale podle něho prý ne. GEWA má nyní také Fatar dřevěné mechaniky a resonanci strun udělali tak, že na zadní straně je fakt natažených pár strun s tlumením..
PC4-7 mě láká, ale nedám za něj víc než za co se dá koupit KRONOS. Můj známý kapelník docela slušné kapely má kontakt na distribuci a sehnal 73 klapkovej za 48.000. Takže pokud Forte nyní stojí ma Muzikeru 51.000, PC4 50.000 tak nevím jestli PC-4-7 bude stát 45 tak za tu cenu ne. Za 35 bych se nechal zvyklat
PC4-7 mě láká, ale nedám za něj víc než za co se dá koupit KRONOS. Můj známý kapelník docela slušné kapely má kontakt na distribuci a sehnal 73 klapkovej za 48.000. Takže pokud Forte nyní stojí ma Muzikeru 51.000, PC4 50.000 tak nevím jestli PC-4-7 bude stát 45 tak za tu cenu ne. Za 35 bych se nechal zvyklat
Vlasto, nemichej hrusky s jablkama.
Srovnavat distribucni cenu Kronose a trhovou cenu PC4 je trochu mimo, ne? Sezen distribucni cenu PC4
Srovnavat distribucni cenu Kronose a trhovou cenu PC4 je trochu mimo, ne? Sezen distribucni cenu PC4
100% potvrdzujem - oni to umelci nevedia spravne pomenovat, lebo moderne technologie su ich dusevny nepriatel.
Tie klavesy samozrejme nemusia byt drevene, ale maju pripominat standard.
Stardust tu spominal Roland - musim priznat, ze som nejaky len tukol v Muzikeri BA - neviem ktory, ale STRASNE velice pripominal stare CSSR pianina. Daleko viac, nez vsetko ostatne, co tam mali.
Co sa tyka protivahy na ten korejskej AWT III - tak IMHO nato su tam tie plechy vlavo dole - cez to spodne plastove rameno sa prevedie uder klavesy na zavazie. A tie otvory su montazne - aby sa tam dali dat rozne tazke zavazia. Mozno sa mylim, ale takto som to uz niekde videl... Kto mi neveri - je tam telefon (02-7420809) - staci tam zavolat a spytat sa. (02 je predvolba Bratislava, takze rozumet budu...

Ved ked si kuknete stanku Fatara s fotkami ich klaviatur, tam to vsetko tiez pekne vidno. Akoze najnamakanejsie to ma asi Kawai, jestli se nemylim. Dajte si do google obrazkov vyhladat Kawai keybed a kukajte 
Tohle je hlavní problém PC4 co na Facebooku popisuje by Norman D Austin a není sám, kdo si na to stěžuje: "I sent my PC4 back because after-touch response was erratic at best, needing mucho finger pressure to make it happen throughout most of the keybed. I just received a brand new replacement and have been running a test on mono-pressure (after-touch) using a Midi Monitor app. It's showing the same god-damn symptoms! Unbelievable. This Medeli keybed is garbage. I specifically wanted a hammer action to replace my beloved PC3K8 which I find too heavy to cart around to gigs comfortably. So what now? ...Do I put up with it or send it back and forget all about it? Or perhaps wait for the PC4-7 and forego the hammer action? God I'm pissed!"
A to je ten problém s hammer mechanikou, než dělat klávesy se špatmou mechanikou, tak měli udělat zvukový modul, nebo jen 66 klapek, jak to mám já u K2661 a muzikant pak ví, že na cvičení bude používat masterkeybord. Ale udělat 88 klapek na PC4, to není snadno přenosný nástroj, mechanika na hovno a stejně potřebuješ na cvičení masterkeybord, nebo třeba i el. klavír....Na kšeftě to přežiješ, ale tohle není cesta
A to je ten problém s hammer mechanikou, než dělat klávesy se špatmou mechanikou, tak měli udělat zvukový modul, nebo jen 66 klapek, jak to mám já u K2661 a muzikant pak ví, že na cvičení bude používat masterkeybord. Ale udělat 88 klapek na PC4, to není snadno přenosný nástroj, mechanika na hovno a stejně potřebuješ na cvičení masterkeybord, nebo třeba i el. klavír....Na kšeftě to přežiješ, ale tohle není cesta
Vsimni si Benqo kde dali ten otocny bod - nenechaj sa zmiast tou dierkov v tom plaste - ta paka tam je obrovska. Ten senzor je tam aj tak najdolezitejsi. Konecne 3. Este keby ho dali obratene nad to kladivko tak by to bolo dost zaujimave. no a vahu asi upravili tymi dierkami.
Pekna je ale klavesy z touto mechaniku za cenu PC4 nebudu predavat.
Senzory nad kladivko iba ak u profi digitalnych pian. U workstationov to nepredpokladam.
Jedna vec je ista, maju svoju mechaniku a snad ju zacnu viac promovat.
Jedna vec je ista, maju svoju mechaniku a snad ju zacnu viac promovat.
Akurat Februar-Marec skonci snad lockdown a mozme si to ist vyskusat