Kurzweil PC4
Re: Kurzweil PC4
Pokud by to znamenalo zpětnou kompatibilitu s K25-26 , byla by to super zprava:
Kurzweil K2700 únik:
O nejnovějším Kurzweilu dochází k úniku informací. Atmosféru umocňuje skutečnost, že jde o nástupce slavné řady K. K2700 obdrží ovladač Ribbon, vstup zvuku s ovládáním hlasitosti na panelu a dynamické podložky. Ovladač dechu bohužel již nebyl vrácen. Strukturálně jde o Forteho dvojče, tj. Stejnou obrazovku, stejný počet ovladačů.
Zatím si to můžeme přečíst z fotografií, které vyšly z webových stránek Kurzweila.
Kurzweil K2700 únik:
O nejnovějším Kurzweilu dochází k úniku informací. Atmosféru umocňuje skutečnost, že jde o nástupce slavné řady K. K2700 obdrží ovladač Ribbon, vstup zvuku s ovládáním hlasitosti na panelu a dynamické podložky. Ovladač dechu bohužel již nebyl vrácen. Strukturálně jde o Forteho dvojče, tj. Stejnou obrazovku, stejný počet ovladačů.
Zatím si to můžeme přečíst z fotografií, které vyšly z webových stránek Kurzweila.
Naposledy upravil(a) Vla-sta dne 16 led 2021 10:53, celkem upraveno 2 x.
Budem rad, ked sa Kurzweil vrati k svojej opodstatnenej slave, ale to co sa deje poslednych 15 rokov je na zaplakanie. Ocividne dosadeny managment z uplne inej oblasti v rukach tabulky s cislami a skusaju pokus, omyl a sleduju cisla. Cista dehonestizacia znacky.
Napriek tomu co pisem, mam Forte, ktore mam velmi rad, ale popritom si uvedomujem amaterske rozhodnutia pri vyvoji.
Ked uz sa vratia k rade "K', ktora bola posledny skutocny Kurzweil, tak snad, neurobim dizajn, pubertalneho typu a poplatne dobe tam dam konecne audio streaming, alebo aspon digitalnu konektivitu, kedze sme to uz mali pri KRZW v prvej polovici 90'. Je tu naznak posunu, ale nechajme sa prekvapit a mozno to ani nebude.
Napriek tomu co pisem, mam Forte, ktore mam velmi rad, ale popritom si uvedomujem amaterske rozhodnutia pri vyvoji.
Ked uz sa vratia k rade "K', ktora bola posledny skutocny Kurzweil, tak snad, neurobim dizajn, pubertalneho typu a poplatne dobe tam dam konecne audio streaming, alebo aspon digitalnu konektivitu, kedze sme to uz mali pri KRZW v prvej polovici 90'. Je tu naznak posunu, ale nechajme sa prekvapit a mozno to ani nebude.
Len ta podsvietena guma v podobe tlacitok zrovna nie je moj favorit. Neposobi to na mna dost profi. Nechcem do toho kecat - neviem ako to na vas posobi ako na majitelov PC4 a neskusal som to. A ked tam daju nedajboze mechaniku Medeli, tak to uz totalne poseru... Forte je super stroj a sklbenie s radou K, integrovanym dlhym Ribbonom a dynamickymi padmi, audio in atd. naznacuju uspech!
Ja som ocakaval, ze novu vlajkovu lod prinesu tak o rok, o dva, s dotykovym displejom a rotacnymi enkodermi s ledkami. Nesplnilo sa to, ale audio in a dynamicke pady tam su. Vraj aj audio cez usb. Snad bude aj podpora pre viacere class compliant midi zariadenia cez usb host.
Predpokladam, ze updaty OS budu chvilu pre PC4 a K2700 podobne. A potom K2700 vystrelia so speci updatami na najvyssie priecky.
Len spekulujem nad tym, preco zrusili ledky pri faderoch. Tiez preco okresali ROM. Zeby rezerva pre samplovanie?
Boky su dizajnovo paradne, len tie cervene, modre a zelene sekcie mi vadia. Lepsia by bola jednotna farba alebo nie takyto mix kontrastov, sak to je zakladna nauka o kombinovani farieb. Ale snad ten nastroj vyzera s reali lepsie...
Predpokladam, ze updaty OS budu chvilu pre PC4 a K2700 podobne. A potom K2700 vystrelia so speci updatami na najvyssie priecky.
Len spekulujem nad tym, preco zrusili ledky pri faderoch. Tiez preco okresali ROM. Zeby rezerva pre samplovanie?
Boky su dizajnovo paradne, len tie cervene, modre a zelene sekcie mi vadia. Lepsia by bola jednotna farba alebo nie takyto mix kontrastov, sak to je zakladna nauka o kombinovani farieb. Ale snad ten nastroj vyzera s reali lepsie...
Forte už vyprodávají, PC3 se už taky zbavili. Takže je otázkou jestli budou pokračovat v konstrukčním stylu PC4 jen přidají vlastnosti a zvednou cenu . Podle mě ze rady K si vezmou tak možná jen název K27 a nyní vypustili obrázky, aby zjistili odezvu
concord píše: ↑08 říj 2019 15:25
A toto som zkopiroval z jedneho fora
K2000 - 1990
K2500 - 1996
K2600 - 1999
K2661 - 2004
PC88 - 1990
PC2 - 2000
PC1 - 2005
PC3 - 2008
PC3K - 2010
Artis - 2013
Forte - 2014
PC4 - 2019
- 2020
mam takeho tusaka ze Kurzweil si tentokrat pocka na noveho KRONOSA a az potom sa rozhodne z cim pojde do boja.
Presne tak ako to urobil KORG v 2011 - vyrobil KRONOSA *2011 rok po vydani PC3K.
Prajem si nech je u kazdeho softveroveho tlacitka info+ graficke zobrazenie.
PS - Co pride skorej ? Novy Kronos alebo K2700.
Taky si myslím, že vyčkávají s čím přijde Korg, je to velmi rozumné
Vlasto, keby pesimizmus kvitol, je z teba hezka kytka.
Videl si komplet specifikacie? Nie. Niekto ich nevidel. Tak nedepkuj a pockaj
Ma to dokonca dva nezavisle audio vstupy, takze samplovanie a Live Mode to bude mat urcite tiez.
Nechcem sa opakovat, ale s hentymi gumennymi gombikmi a dizajnom snad ani nad 3.000 nepojdu... ale teda na tu masinu som ovela viac zvedavy ako na PC4. Aj ked cakal by som aj ja ako pisal benqo uz vacsi a dotykovy displej a otocne knoby s ledkami by boli tiez pecka. Tie sice pri velkych displejoch nie su az tak potrebne, pretoze ich odozvu moze uzivatel vidiet aj na tom displeji, ale urcite hodne pomahaju v pritmi a na koncerte vidiet uroven parametru okamzite... hi-Z vstupy a fantom power naznacuju pritomnost zvukovky na priame spojenie s DAW, co je super pre domace studia a na stage spolu s pouzitim notebooku! Konecne Kurzweil!!!
Presne tak, gari.
Inak vsimli ste si, ze pisu, ze to ma Vector Synthesis Waveforms? Ak to tak bude, tak Kurz zasa zakiluje vsetky hardwarove workstationy aj s tymi ich smiesnymi syntezami. Teda... pri vsetkej ucte k inym znackam, cez sviatky som trosku studiroval sposoby syntezy Fantoma a Montage a stale mi z toho vychadza nas stary VAST ako leader.
Inak vsimli ste si, ze pisu, ze to ma Vector Synthesis Waveforms? Ak to tak bude, tak Kurz zasa zakiluje vsetky hardwarove workstationy aj s tymi ich smiesnymi syntezami. Teda... pri vsetkej ucte k inym znackam, cez sviatky som trosku studiroval sposoby syntezy Fantoma a Montage a stale mi z toho vychadza nas stary VAST ako leader.
Vectorova synteza? Vsak ju tu oficialne mame od 86'. Takze o kilovani konkurencie by som asi nehovoril. Korg ju pouziva od konca osemdesiatok, kde presiel vyvojovy tim od Dave Smitha. A takisto Waldorf s tym ma bohate skusenosti.
Vyvoj u KRZW okresal stary VAST a marketingovymi recickami sa snazi zamaskovat neschopnost firmy rozvijat smer povodneho Kurzweila.
A vobec fuzia s Medeli poukazuje co sa tam deje.
Vyvoj u KRZW okresal stary VAST a marketingovymi recickami sa snazi zamaskovat neschopnost firmy rozvijat smer povodneho Kurzweila.
A vobec fuzia s Medeli poukazuje co sa tam deje.
Asi si nerozumíme. Live mód a Ribon jsou ty věci co má smysl si brát z K26. Ještě kdyby tam ke kaskadovemu módu PC3 přidali algoritmy z K26 tek. Jinak v ničem jiném nebyla PC3 horší než K26, u K26 byl navíc problem poměrně malého počtu firem co pro ni dělali zvuky. Většinu zvuku co si kupuji je ve formátu K25, tam u K25 byl jeden model s luxusní efektovou jednotkou, na to by se dalo ještě navázat. Jo a mám u K2661 Medeli mechaniku tak tam bude kontinuita určitě

A Forte je úplně někde jinde, řada K2 je prostě legendární jméno hlavně