Kurzweil PC4

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 555
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Benqo »

KAYKO, s tymto s tebou suhlasim. Mali by nechat uplne volne ruky chalanom v USA na stage piana a workstationy/synthy a zvysok nechat v Korei. Ved Young Chang je prvy korejsky vyrobca pian, tak nech si necha aj tie plastove... Kamaratstvo s Medeli je fail. Hoci musim priznat, ze som pred par rokmi skusal MPS10, ci co to bolo a uplne som sa zalubil do tej mechaniky. Prevadzkovu kvalitu vsak neviem posudit.
Nemate niekto par melonov, ze by ste odkupili Kurzweila? 😎
Slubujem, ze kazdych 5 rokov kupim novy stroj.

Vla-sta
Příspěvky: 661
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Vla-sta »

:mrgreen: Možná by stačilo vyvinout československou software verzi 24bitů /196KHz a pak u Medeli nechat udělat šasi s možností naistalovat software :mrgreen:

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 774
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od concord »

Myslim Benqo ze nie si prvy koho to napadlo. Pockaj pozrem do penazenky. :mrgreen:

Vla-sta
Příspěvky: 661
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Vla-sta »

Mám takový dotaz, tady https://www.amazona.de/kurzweil-erweite ... n-angebot/ tvrděj, že PC4 již obsahuje VA1 , to má PC4 od počátku?

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 774
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od concord »

VA ma aj PC3 tak aj PC4 .

Vla-sta
Příspěvky: 661
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Vla-sta »

Aha, u K2700 tomu udělali ikonku na hlavní straně, u PC4 to je jen ve specifikaci, už to vidím. Myslel jsem že to je nějaká novinka :D

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3679
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od MDudas »

Novinka to rozhodne neni. Maly problem bol mozno kedysi v polyfonii. Dnes uz pri 256 hlasoch neni, tak sa to asi rozhodli viac propagovat. (ked uz mame ten analog-revival). A maju pravdu - dynamic VAST je podla mna najmenej vyuzivana cast Kurzweila. A pritom jedna z jeho silnych stranok... Akurat, ze by bez prehladneho a FUNGUJUCEHO editora to pojde tazko. :roll:

Ale samozrejme je mozne, ze je vsetko inak ... a pre potreby FM syntezy museli tie VA oscilatory vylepsovat. 8)

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3679
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od MDudas »

Vla-sta píše:
01 úno 2021 07:59
:mrgreen: Možná by stačilo vyvinout československou software verzi 24bitů /196KHz a pak u Medeli nechat udělat šasi s možností naistalovat software :mrgreen:
Co porad mas s tym 24bitů /196KHz ? :wink: Kurzweil pracuje na 24bit/96kHz.... to neni zas az tak malo.
Problemom su tie 20 rokov stare sample. Ved podivaj, ako sa na novych strojoch zlepsili piana. Generacny rozdiel iba tym, ze lepsie vyuzili 16bit/44kHz...

Vla-sta
Příspěvky: 661
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Vla-sta »

Myslím to jako samply - nactes vzorky jen 16/96 a ty si musí firmy upravovat pracně sami,protože většinou CD se zvuky 96kHz je automaticky 24 bitů . A ten zbytek je rezerva do budoucna. Pokud uděláš konverzi tak ztratiš všechny smyčky a dělat to znovu je šílenství. Akai CD jsou zase 24/41kHz, to je taky nepoužitelné a Roland má některé vzorky už na 122KHz a možná i víc . Věř ze je to znát, hlavně u akustických zvuků. Prostě, pokud nevyřeší načítání vzorku vyšší kvality, tak se většina hráčů podívá jinam . Sám Kurzweil řeší jen klavíry, protože zjistili že je to strašně pracný. Při tom by stačilo udělat software, který by to uměl načíst a převés a nebyl by problém. Já co mám AVAVE se to myslím jmenuje, tak to moc terno není pro nové formáty

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 555
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Benqo »

Už se zase perou!
Chlapci, ale veď venujme sa vážnejším problémom ako sa dohadovať o vzorkovaní. Aj tak vam tie špekulácie nepomôžu, pokiaľ to nedoriešia v Kurzweili.

Čo ste naposledy vytvorili alebo naprogramovali na svojom Kurzovi? 😁 A odpovede prešupnime do PC3 vlákna 🥰

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 774
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od concord »

No nemal ten Kurzweil zaspat na vavrinoch a v K2700 mali mat najaku tu novinku. Ja som tiez cakal 96ku a .....nic.
Pokial sa nedostane nastavenie obalky pod 0.02 s. tak o 96ke nemoze byt rec. :idea:
Premna zamna nech stoji aj nad 4000 eciek ale nech si zakaznik povie pockat toto ma iba K 2700.

Vla-sta
Příspěvky: 661
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Vla-sta »

Právě, malá firma by měla dělat top nástroj, nikdo neočekává že synth 24/96 bude levný, ale na druhou stranu nikdo po nich nechce aby dělali 20 let stejný zvuk jen s mírnými zlepšeními. To si můžu nechat co mám , nebo se dát na software řešení

Uživatelský avatar
R F
Příspěvky: 49
Registrován: 06 pro 2013 15:38
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od R F »

Zdravím ve spolek pánové po delší časové odmlce. Po nějaký zdravotních peripetiích za poslední 3 roky a konstatování v září 2019 jsem se konečně dopracoval k této PC4, zatím co někteří z vás se už klepou na K2700.
PC4 mi dorazila včera, po prvním zapojení a zevrubné kontrole po přepravě se chystám o víkendu „do ní položit“. SY77 jde na nějaký čas do skříně, ARTIS SE „do světa“.
Mno , pedálnice s 3 pedály na 2 stereo jacky + VOLUME pedal + sinálový L a R kanály - mám zakončený - lomenými jacky TRS Neutrik“.
1. potíž oproti Artisu musím tyto konektory buď „debilně natočit“ nebo je vyměnit za rovné, díky vybrání – zapuštění na PC4, nelze zapojit normálně a kabel svěsit dolů.
2. Mám dotaz na Vás časově delší praktiky s tímto nástrojem. Je schopen software nastavení za určitých podmínek z ARTISE SE přenést do PC4, mám se připravit na nějaké záludnosti, či mám smůlu, domnívám se, co jsem pohltal na internetu, že by mělo jít, pokud si to špatně nevykládám. Jde mi o cca 22 MULTi, jinak je budu muset hold rúčo-fúčo ponastavit opětovně.

3. To samé i u práce s SysEx files z DX7 – nějaké praktické rady od Vás zběhlejších?

Případné Ď za reakce.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 555
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Benqo »

Ahoj,
pravdupovediac asi je tu málo užívateľov PC4. Hlavne kvôli tomu, že z PC3/K sa nechce každému prejsť na PC4. Napr. ja osobne čakám na PC4-7.
Ad.1) nuž, to je daň za "dizajn". Asi si povedali, že aj tak väčšina používa priame konektory a nie lomené...
Ad.2) ideálne je, ak máš v tých Multi všetky použité Programy uložené ako user. Skús to loadovať po jednom Multi a vždy skús, či ti to loadlo všetko. Ak nie, tak si to v PC4 priamo nastavíš.
Ad.3) ono sa odporúča najskôr otestovať tie sysexy softwarovo napr. v Dexed-e. Čo otvorí Dexed, otvorí aj PC4.

Uživatelský avatar
R F
Příspěvky: 49
Registrován: 06 pro 2013 15:38
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od R F »

díky, hrabu se v manuálu, když tak pak písnu

Odpovědět