Kurzweil SP7
Re: Kurzweil SP7
To asi ano. Spíš by mě zajímalo, jestli ten rozdíl bude slyšitelný a za jakých okolností (předpokládám hlavně různé práce s dynamikou). A taky jestli v tom budou hrát roli převodníky.
Hlavní rozdíl u klavírních zvuků ti udělá paměť a kvalita klávesnice, tam se nic neschová
U klávesnice (a nastavení "curve") souhlasim.
S pamětí je to složitější. Hodně lidé preferuje Nord, I když ty klavíry jsou relativně malé. Záleží, jak SP7 bude pracovat s dynamikou a ve hře jsou i efekty. Jsem docela zvědavý.
S pamětí je to složitější. Hodně lidé preferuje Nord, I když ty klavíry jsou relativně malé. Záleží, jak SP7 bude pracovat s dynamikou a ve hře jsou i efekty. Jsem docela zvědavý.
Nord dlouhodobě nabízí solidnost, jednoduchost a osvědčené zvuky. To je trh lidí co mnohdy nevyzkouší nic jiného. Kolega mu řekne Nord je nejlepší a on jde a koupí Norda. Do takového trhu se ostatním moc těžko proniká
Smutné je, že dříve do tohoto segmentu patřil i Kurzweil, ale po prodeji do Koreji z toho vypadl, není dost důvěryhodný pro ortodoxní hráče
Smutné je, že dříve do tohoto segmentu patřil i Kurzweil, ale po prodeji do Koreji z toho vypadl, není dost důvěryhodný pro ortodoxní hráče
Mozno stale plati to, ze Kurzweil predava viac v Amerike nez v Europe, urcite su na tom dobre, kedze maju peniaze na vyvoj. Pockat ale ta cena SP7, to je teda riadny skok oproti SP6, co sa zblaznili? Tu stoji SP6 900 eur a v US SP7Grand 2499$, to je brutalny skok pre Kurzweil, predpokladam, ze si lezu do cesta, kedze valna vacsina ludi si kupi SP lebo je pre nich PC4, Forte, K2700 alebo Nord Stage alebo tie dalsie stage piana od Yamahy/Rolanda/Korgu drahe.
Korejci maju teraz promo na SP7 za cca 1400,-EUR. Zvysok sveta ho ma za 2400,-
Ten hlavní rozdíl asi bude v klávesnici, SP6 má takovou čínskou napodobeninu kladívka bez aftertouchu, SP7 Grand vypadá daleko robusněji. Je to TP100LRG od Fataru (Artis) ten nástroj musí být dražší
Chapem, vopravte me jestli se mylim (ako by povedal Sam Hawkins), ale ta TP100LRG tiez nema aftertouch, nie som si isty, ale zda sa mi, ze aftertouch skodi alebo sa nehodi do tych klaviatur na echt digitalne piano.
Akurat som preluskal rozne fora ohladom tych kladivkovych mechanik, no teda vyzivne informacie su to! Clovek by necakal take rozdiely. Su o tom velke thready aj s fotkami, masox.
Akurat som preluskal rozne fora ohladom tych kladivkovych mechanik, no teda vyzivne informacie su to! Clovek by necakal take rozdiely. Su o tom velke thready aj s fotkami, masox.
Je to asi otázka vkusu, ale ještě jsem nehrál na TP100, která by mi sedla, ať už je na Nordu nebo na Studiologic. Možná LRG úprava bude lepší.
Arturia Keylab II 88 aftertouch prý má. Jen nevím, jestli je nějký zásadní rozdíl mezi verzi LRG a LR.
https://www.arturia.com/products/hybrid ... ii/details
Arturia Keylab II 88 aftertouch prý má. Jen nevím, jestli je nějký zásadní rozdíl mezi verzi LRG a LR.
https://www.arturia.com/products/hybrid ... ii/details
Oni tie modely inovuju, co som sa docital, tak TP100LR je uz dlho na trhu, urcite ale cas od casu urobia reviziu, ja som mal Fatar Studio 1100 uplne na zaciatku (kupil som ju od Juraja Tatara :-) a ta mala velmi tvrdu mechaniku, tak ale to bola z roku 1994, hadam prvy masterkeyboard od Fataru, potom som mal Fatar TP40 GH (graded hammer) vo VMK 188 plus, ta sa mi zdala kapanek lepsia nez TP40L v PC3 a Forte.
Nord si tie Fatar keybedy este modifikuje, vraj su dynamickejsie a lepsie na pocit, ale urcite aj Kurzweil ma nejake custom poziadavky na Fatar pre tie lukrativnejsie modely.
Nord si tie Fatar keybedy este modifikuje, vraj su dynamickejsie a lepsie na pocit, ale urcite aj Kurzweil ma nejake custom poziadavky na Fatar pre tie lukrativnejsie modely.
Tak uvidíme, až se objeví na pultech 
Na Fatar TP40 GH jsem asi nikdy nehrál, ale TP40L u Forte mi vyhovuje. Není to věrná klavírní mechanika, ale je lekhá, rychlá a zahraju na ni všechno. Zato je hodně, fakt hodně těžká na nošení. Je to asi nějaká nepřímá úměra - čím lehčí mechanika, tím těžší kladívka.

Na Fatar TP40 GH jsem asi nikdy nehrál, ale TP40L u Forte mi vyhovuje. Není to věrná klavírní mechanika, ale je lekhá, rychlá a zahraju na ni všechno. Zato je hodně, fakt hodně těžká na nošení. Je to asi nějaká nepřímá úměra - čím lehčí mechanika, tím těžší kladívka.
Neviem ako si to presne myslel, ale Krzw je v rukach Korejcov od cias K2000 cize 90'az do teraz. V Amerike maju len programatorov a sound design.Vla-sta píše: ↑14 čer 2022 20:37Nord dlouhodobě nabízí solidnost, jednoduchost a osvědčené zvuky. To je trh lidí co mnohdy nevyzkouší nic jiného. Kolega mu řekne Nord je nejlepší a on jde a koupí Norda. Do takového trhu se ostatním moc těžko proniká
Vaha TP40L je asi 6 kg (75 gramov jedna klavesa x 88, cierne klavesy maju trocha menej) + pcb doska, no a zvysok to sa da predstavit, kontrolery, pocitac, displej. 16,3 kg u SP7 chapem, ako aj 22 kg u Forte, K2600X ma 32 kg, 10 kil pridal kovovy surface.
Tak rozhodne s tymi klavesami sa nechodi na promenadu do mesta popri Dunaji, sups zo stojana do kufra. Ja som 22 kg klaves niesol v ruke 15 minut, ale musel som kazde 3 minuty dat pauzu, zdvihnut to nie je tazke, ale nosit to urcite nie.
Tak rozhodne s tymi klavesami sa nechodi na promenadu do mesta popri Dunaji, sups zo stojana do kufra. Ja som 22 kg klaves niesol v ruke 15 minut, ale musel som kazde 3 minuty dat pauzu, zdvihnut to nie je tazke, ale nosit to urcite nie.
To přesně nevím jak byli přesně vlastnické vztahy ale po uvedení K26 se něco hodně změnilo, nechtěli ve VAST pokračovat (nějaké problémy s autorskými právy) a vrátili se vlastně až s PC3K tam, kde je hráči chtěli mít. Ale jak to fakt bylo bůh ví
Aftertouch u kladívek je problematická věc, prý bez aftertouchu to funguje lépe. Klavír taky nemá aftertouch. Ještě jsem se díval že Forte SE má podobný typ mechaniky. Prostě SP7 řadím jako nástupce řady Artis, Forte SE - tak nějak by to vycházelo
Dobre ranko, pri K26 zacali riesit vypoctovu kapacitu hlavne kvoli polyfonii a navyse uviedli na vypocet narocny triple procesing. Isli cestou vyvoja svojho MARA chipu, ten ale okresal moznosti povodneho VASTU a mal iny sound charakter. Bol tu citit rastuci vplyv Americanov, co neviem ci bolo to spravne. Krzw sa vtedy uz motal dokolecka, kedze nasadili na zaciatku VASTu vysoku latku. Ale ci PC bol ten spravny posun oproti K26...neviem