Zdravim, máte někdo zkušenosti jaký je rozdíl mezi těmito master keyboardy?
Kromě lehce jiného designu, bych řekl, že ten axiom má navíc polovyváženou klaviaturu. Ten cenovej rozdíl 8700Kč vs 4700 (prodejna disk.cz) mi však přijde hodně vysoký.
Poprosil bych vás o radu, jestli pro mě má smysl kupovat ten dražší model, když piáno sice budu používat, ale těžiště hraní bude v syntetických zvucích, kde se jak domnívám ta polovyvážená klaviatura zase tolik nehodí.
M-audio axiom 61 vs oxygen 61
Re: M-audio axiom 61 vs oxygen 61
ja mam axiom 61 uplna spokojnost, co s atyka klaviatury a vybavenia. Pouzivam ho na live hranie s pripojenim na Fantom Roland
Ja mel axiom 61, ale nevyuzil jsem snad ani 15 procent jeho moznosti... umi toho spousta, za celou dobu sem se ani nedostal k tomu, abych pochopil, na co jsou vsechny ty cudliky, ty bici pady jsem nakonec taky vubec nepouzival, i kdyz jsem si predtim myslel, ze bez nich nemuzu zit. Prodal sem ho... rikam to jen proto, abych te pripadne varoval, je skoda platit za neco, co clovek naplno nevyuzije (nerikam, ze to je tvuj pripad! ale co kdyby)...
axiom ma after touch, a ta klaviatura je zrejme o neco lepsi,. ne, ze bych byl nejakej klavirni virtuos, ale jenom srovnavam axiom, s radium od m-audio (oboji jsem mel). co je na axiomech ale totalne naprd, jsou ty knoby, ktery maji zoubky, takze se s nima defacto neda poradne pracovat... fadery ok, pady jsem moc nepouzil, takze nevim jaka je jejich citlivost/kvalita.
Tak jsem si nakonec koupil Axiom 61. Celé zařízení je pěkně kompaktní, žádný zbytečný kus plastu , designově slušně provedené. Na klaviaturu si teda budu ještě muset vzniknout. Citlivost kláves je úplně jiná než na mé staré dynamické klaviatuře a piáno to taky neni. Hra je zatím taková nejistá. Zatím prostudovávám jeho možnosti a snažím se rozumně namapovat jeho ovládací prvky. Knoby mě trošku zklamaly. Jak už psal BS, jsou zoubkované, mají malou citlivost (snad to půjde přenastavit) a nehodí se proto pro klasické ovládací parametry. Maximálně pro ty, které vyžadujou jemnou jednorázovou úpravu(Balance..). Vše se dá ale nahradit fadery, které nejsou špatné.
Až se s tím pořádně naučím a získám větší zkušenosti, tak to zde ještě aktualizuju.
Až se s tím pořádně naučím a získám větší zkušenosti, tak to zde ještě aktualizuju.