Mapování kláves nebo tlačítek na loop funkce

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
xZoomer
Příspěvky: 35
Registrován: 03 led 2005 13:37

Mapování kláves nebo tlačítek na loop funkce

Příspěvek od xZoomer » 08 pro 2016 10:37

Zdravím, v MIDI se moc neorientuju, ale potřebuju teď vybrat nějaký keyboard který bude podporovat i loopování. Jestli jsem správně pochopil, tak např. už ty nové produkty ala http://m-audio.com/products/view/oxygen-iv-61 mají pady, kterými se to ovládá (ty oranžové). Přemýšlím ale o koupi starší verze, která pady nemá, ale má plno jiných tlačítek a knoflíků :))). viz. např. https://i.alza.cz/Foto/LegendFoto/474566_2.jpg .

Jde mi o to jestli jde namapovat místo těch padů (když chybí) např. jiná tlačítka, klávesy apod. Jestli někdo víte jak, tak ideálně kdybyste mi prosím popsali jak na to...třeba v kjůbejsu. Případně mi ještě doporučili nějaký šikovný software na live looping, ale to už je asi jiné téma že?
Díky moc
xZmr

Rudys
Příspěvky: 135
Registrován: 18 říj 2015 22:26

Re: Mapování kláves nebo tlačítek na loop funkce

Příspěvek od Rudys » 08 pro 2016 12:03

Měl bych ten samí dotaz jen na studio one 3. Jde ve studiu one 3 napamovat kostky na živé hraní jako to má fl studio? Vím, že klávesy tam napamovat jdou, ale nevím jak docílit stavu, jako je na videu. Prostě abych měl na kostkách namapované zvuky, tudíž když zmáčknu kostku, aby hrál zvuk.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jinak co ti vadí na oxygen 61IV? Myslím si, že to jsou dobré klávesy. Navíc k nim přidávají i Xpand 2+další software právě u té nové řady, což si myslím, že je solidní VST plugin. Jestli chceš přímo něco jenom na loopy, tak si můžeš koupit třeba Novation Launchpad.

xZoomer
Příspěvky: 35
Registrován: 03 led 2005 13:37

Re: Mapování kláves nebo tlačítek na loop funkce

Příspěvek od xZoomer » 20 pro 2016 16:24

Nikdo jiný neodpoví na můj dotaz???
Hlavně tuto část...

Jde mi o to jestli jde namapovat místo těch padů (když chybí) např. jiná tlačítka, klávesy apod. Jestli někdo víte jak, tak ideálně kdybyste mi prosím popsali jak na to...třeba v kjůbejsu.
Díky moc
xZmr[/quote]

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Mapování kláves nebo tlačítek na loop funkce

Příspěvek od biscuit » 20 pro 2016 21:05

ona ta tvoje otazka je trochu spatne polozena. loopovat chces co?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Mapování kláves nebo tlačítek na loop funkce

Příspěvek od pavlii » 22 pro 2016 14:53

Namapovat lze kdeco, ale jak píše biscuit - přesný záměr je jaký? V DAW si otevřeš VSTi, bude-li to nástroj se zvuky, dá se namapovat. Takže obecně: chceš-li zvuk, potřebuješ nástroj (reálný nebo virtuální). DAW sám o sobě hrát nikdy nebude.

P.

xZoomer
Příspěvky: 35
Registrován: 03 led 2005 13:37

Re: Mapování kláves nebo tlačítek na loop funkce

Příspěvek od xZoomer » 02 led 2017 16:42

Upřesnuji dotaz:
Do Cubase jsem nainstaloval TcRegen a Instalooper a chtěl jsem vyzkoušet jak funguje loopování více nástrojů (stop). MIDI snad by tam mělo jít nějak rozchodit, ale mě se to zatím nepodařilo, asi právě kvůli tomu, že nemám namapováno. Momentálně mám keyboard YAMAHA Piaggero NP-V60, který nemá žádné pady jako např. zmiňovaný Oxygen 61 IV. Takže mě napadlo, nebo jsem to tuším někde na živo viděl, že jde místo padů použít i klaviatura, že se asi nějak namapují třeba 4 basové klávesy úplně vlevo co se moc nevyužívají při hraní a těmi se pak ovládají jednotlivé "stopy" VST pluginu. Ale právě netuším, kde a jak se to v tom Cubasu nastavuje, takže pokud někdo ovládá dobře MIDI možná bude vědět a poradí nějaký postup.

Jinak možná to jde krom MIDI i s audiem nějak loopovat, ale to taky nevím jak na to, tak případně loopeři můžete taky něco doporučit, nebo jestli se to už tady někde probíralo pošlete link, já jsem nenašel.
Díky

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Mapování kláves nebo tlačítek na loop funkce

Příspěvek od pavlii » 02 led 2017 17:18

Remote Control. Psal jsem na to téma několik článků a zrovna tyhle jsem reinkarnoval na fader.cz serveru. Akorát pak nebudeš moct hrát (je-li MIDI zařízení použito pro Remote, tak není použitelné pro klasickou MIDI komunikaci na stejném MIDI portu - noty apod. - a naopak; aspoň v Cubase tomu tak vždy bylo).

P.

xZoomer
Příspěvky: 35
Registrován: 03 led 2005 13:37

Re: Mapování kláves nebo tlačítek na loop funkce

Příspěvek od xZoomer » 02 led 2017 19:33

Tak tušení se vyplnilo, že Remote Devices, jak se to v Cubase 8 jmenuje bude to kouzelné slůvko. KAždopádně nastavení Generic Remote tabulky jde zatím mimo moji hlavu. Posílám screenshot. Článek myslíš tento...http://www.fader.cz/2016/11/06/remote-control-ddx3216/¨?
Přílohy
screen1.jpg
screen Cubase
screen1.jpg (551.07 KiB) Zobrazeno 247 x

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Mapování kláves nebo tlačítek na loop funkce

Příspěvek od pavlii » 03 led 2017 00:06

Ano třeba. Tenhle je už zkonkretizován; věkově starší článek je obecnější, ale i tenhle by měl být v pohodě. V Německu se holt programuje každá s prominutím kravina, ale zapracovat na Remote inzerfejsu, který je starý snad 20 let, to ne :-D

P.

Odpovědět