MC707 a MPC
MC707 a MPC
Dobrý den, neporadíte mi - koupil jsem Akai MPC Key a rád bych do něj dostal zvuky z Roland MC707. Nemohu najít na netu žádný takový balíček (za který bych i zaplatil) a samplovat každý pěkný zvuk je práce na rok… možná nějaký export z MC707, nevím…
Předem moc děkuji za jakoukoliv radu či směr “kudy”…
Radek
Předem moc děkuji za jakoukoliv radu či směr “kudy”…
Radek
Re: MC707 a MPC
Myslíš tovární zvuky Roland? Ono platí že Kurzweil , Roland i Korg umí načítat Akai formát S-1000. Ten je 16 bitů 44,1KHz myslím . Takže existují programy co umí převádět samply. Dále pro S-1000 bylo vydáno haldy hotových samplů. Navíc Roland používá 16 bitové zpravováni samplů. Jediná špatnost je, že Roland na SRX kartách šel až na formát 16 bitú-122KHz(to bylo jen u snyčců myslím) Pokud to umí Akai zpracovat, tak se vším tím se dá něco udělat. Ve finále půjde jen o najití kontinuity těch kterých zvuků, protože 707 je jejich “nova” mašina, ale většina zvuků pochází z minulosti
Tady toto jsem řešil v části fóra pro K2 sérii :
Další možnost je použít jejich cd jako třeba tady;
https://www.mpc-samples.com/product.php ... expansion/
Tady toto jsem řešil v části fóra pro K2 sérii :
To byla CD pro samplery Roland, z kterých udělali SRX karty
Další možnost je použít jejich cd jako třeba tady;
https://www.mpc-samples.com/product.php ... expansion/
Děkuji, ano - jde mi o tovární zvuky Roland, které bych rád dostal do MPC. Z MC707 ale zvuky ven těžko dostanu, budu se muset rozhlédnout spíš po nějakém Expansion packu pro MPC - potřebuji totiž nasamplované normální živé nástroje (kontrabas, trubka, metalová kytara apod.) a standard MPC skoro žádné nemá. Opět děkuji za případnou radu 
Radek
Radek
Napadlo mě lepší řešení …viz muj prispěvek pod.
Naposledy upravil(a) 303 dne 05 lis 2024 14:54, celkem upraveno 1 x.
A nebo si to propoj prez midi stim mpc a všechno je vyřešený
) Budeš synchronizovat sequencer z rolanda s mpcčkem ….takhle bych to vyřešil .Leta jsem používal takle MC 909 a MPC 1000 k naprostej spokojenosti.
Jestli hraješ na klávesy ,tak toho rolanda když nastavíš jako mastr ,tak ho můžeš ještě ovládat prez midi klaviaturu …což může bejt lepší než sázet noty do sequenceru někdy a furt to bude propojený stim mpc .Mačkneš play na rolandu -všechno se spustí společně a ty můžeš do toho nahrávat realtime melodie do toho rolanda jestli mi rozumíš .
Díky - Roland MC 707 už mám připojený přes MIDI na externí klaviaturu a mohl bych takto použít i MPC, jenže to pak nahrávám a používám workflow rolanda, ne MPC... jde mi o to, abych svůj novej krásnej MPC stroj s jeho workflow mohl použít jako primární na vytváření hudby a stop (ne MC 707) a přitom v MPC mohl využít super zvuky z rolanda. A to úplně nejde myslím anebo jo??
předem díky, trochu tápu 
Ovládáš rolanda přez midi jasně .Můžeš i mpc ok.Moje idea byla mít ty dvě mašiny spojený přez midi (master -slave) synchronizovaný sequencery a využít možnosti obou světů.Groovebox s mpc funguje dobrě ,může to bejt bohatší a přinaší to víc možností a jinej zvuk.
Mpc workflow může bejt různá …novy mpcčka už toho umí hodně,takže težko řict jakým stylem chceš pracovat nebo co od toho čekáš a jak máš nastudovaný ty stroje abys stim moh bejt kreativní…to je základní předpoklad se stim naučit .Minimalně to co stim chceš dělat .
Když bys chtěl dělat jen na tom mpc ,tak z toho rolanda můžeš vysamplovat jen co se ti libí třeba do dawu nakýho a nasledně to tam natahneš ,nebude to trvat tak dlouho.Otazka hodiny -dvou to vysamplovat.No a pak ho můžeš prodat
Mpc workflow může bejt různá …novy mpcčka už toho umí hodně,takže težko řict jakým stylem chceš pracovat nebo co od toho čekáš a jak máš nastudovaný ty stroje abys stim moh bejt kreativní…to je základní předpoklad se stim naučit .Minimalně to co stim chceš dělat .
Když bys chtěl dělat jen na tom mpc ,tak z toho rolanda můžeš vysamplovat jen co se ti libí třeba do dawu nakýho a nasledně to tam natahneš ,nebude to trvat tak dlouho.Otazka hodiny -dvou to vysamplovat.No a pak ho můžeš prodat
Jenže jeho zajímali klasický nástroje, to máš úplně jiný svět než svět samplů v moderních stylech . Jednodušší je už koupit hotový samply než to smyčkovat. I když to vysmyčkuješ tak nevystihneš chování těch nástrojů....musíš přidat filtry, správně je zvolit...
Vlasta : Nevim co je svět samplů v moderních stylech .Původně psal ze chce pouzivat ty zvuky z toho rolanda…nechtěl kupovat žadný packy …v tom případě by mu byl ten roland uplně k ničemu .
Nepsal jsem nic o žadným smyčkovaní .Syntáky /grooveboxy vysampluješ tak ,že vysampluješ jeden ton a pak si to rozhodíš chromaticky na pady na 16note v mpc nebo to pak ovladas midi klaviarurou ty samply tech nástrojů .Zřejmě si mě nepochopil vůbec co jsem mu radil.
Me to přijde ,ale zbytečný samplovat do toho mpc kdyz stim vlastně bude dělat zo samý co by dělal v tom rolandu …hrál samply z kláves prostě .Nebo at si prostě vysampluje treba trumpety(nebo ja nevim co vsechno chce ) z toho do toho mpc a může na to hodit funkci 16 level velocity což je jedna z mpc technik ,kdyz uz tady byla predtim řeč o te workflow.
Nepsal jsem nic o žadným smyčkovaní .Syntáky /grooveboxy vysampluješ tak ,že vysampluješ jeden ton a pak si to rozhodíš chromaticky na pady na 16note v mpc nebo to pak ovladas midi klaviarurou ty samply tech nástrojů .Zřejmě si mě nepochopil vůbec co jsem mu radil.
Me to přijde ,ale zbytečný samplovat do toho mpc kdyz stim vlastně bude dělat zo samý co by dělal v tom rolandu …hrál samply z kláves prostě .Nebo at si prostě vysampluje treba trumpety(nebo ja nevim co vsechno chce ) z toho do toho mpc a může na to hodit funkci 16 level velocity což je jedna z mpc technik ,kdyz uz tady byla predtim řeč o te workflow.
Hlavně mě zajímá jestli nějak lze využít sound banku MC 707 v MPC, nevím jestli to vůbec jde (nějak propojit stroje přes midi?) ale vidím, že asi ne a nezbyde než koupit nové zvuky přímo pro MPC anebo nasamplovat jeden zvuk a rozhodit, jak ted kolega pise… Propojit ty strojky aby MPC “viděl” sound banku rolanda, to kdyby šlo, to bych si mohl rolanda i nechat 
To samozřejmě nejde aby mpc vidělo banku z rolanda ,ale jak jsem psal -můžeš ty mašiny mit propojený a synchronizovaný midi clock ,ale to už se opakuju .Budeš moct pracovat sevším v tom rolandu a kořenit stim to mpc z kterýho tí pojede hlavní základ treku a budeš mit ve svej produkci jak zvuk rolanda ,tak mpc ,což může bejt zajimavejší než zvuk jedný mašiny..Je to o kreativiťe všechno.
Vysampluj zvuky co se ti libí z toho rolanda a pak si mužes treba koupit ještě nakej ten pack .Jak jsem psal mpc a groovebox spolu je fakt zábava ,ale je na tobě jak budeš tvořit svoje treky .
Klasická mpc workflow se používala hlavně v hip hopu občas na tom někdo dělal drum n bass nebo house .Večinou se krájely samply -vytvarely se z toho nový programy (pgm),upravovalo lazení ,hrátky s velocity ,filtrovalo se to a další věcy ….defakto stim az tolik nešlo manipulovat a bylo na tvej kreativitě jak udělat hustej beat .Ty nový mpc už jdou používat ruzně ,je tam toho fakt hodně.
Máš představu jak chceš dělat technologicky tu svoji produkci s tim mpc ? Co chceš vlastně dělat stylově ?
Vysampluj zvuky co se ti libí z toho rolanda a pak si mužes treba koupit ještě nakej ten pack .Jak jsem psal mpc a groovebox spolu je fakt zábava ,ale je na tobě jak budeš tvořit svoje treky .
Klasická mpc workflow se používala hlavně v hip hopu občas na tom někdo dělal drum n bass nebo house .Večinou se krájely samply -vytvarely se z toho nový programy (pgm),upravovalo lazení ,hrátky s velocity ,filtrovalo se to a další věcy ….defakto stim az tolik nešlo manipulovat a bylo na tvej kreativitě jak udělat hustej beat .Ty nový mpc už jdou používat ruzně ,je tam toho fakt hodně.
Máš představu jak chceš dělat technologicky tu svoji produkci s tim mpc ? Co chceš vlastně dělat stylově ?
Hraju si takhle a roland ma super nasamplovaný nástroje ale i ruchy - jenže nejde dobře udělat celej song, to sem pak musel sesadit v dawu. Tak jsem myslel, že MPC bude jak roland a moderní stroj… no 
https://m.
https://m.