Microkorg Midi/audio setup in Fl studio
Microkorg Midi/audio setup in Fl studio
Ahoj , tvorím hudbu pomocou Daw : Fl studio 12 a nedávno som si poriešil Microkorg synth . Nato aby som ho prepojil s Pc ,tak som kúpil midi prevodník : Bespeco BMUSB100 . Nastavenie midi v Fl 12 som zvládol podľa tutorialu na YT ,midi zvuky su viditeľné , akurát mi to nehrá . Nevie niekto prosím , či je potrebné Microkorg prepojiť ešte so zvukovou ex. kartou? Alebo v čom je problém? ( V mojom pripade je to M-audio M-Track 2x2 C-series)
Re: Microkorg Midi/audio setup in Fl studio
No samozřejmě - pokud chceš slyšet, co ti Microkorg hraje, tak jej pochopitelně musíš propojit ještě audio cestou se zvukovou kartou.
P.
P.
A viete mi prosím poradiť jak nato?
Ďakujem pekne za každú odpoveď som vďačný
Šmankote - a manuály k nástroji a zvukovce se píšou proč? Jak v mateřské školce, pardon...
Audio výstup(y) z Microkorg propojit s audio vstupem/vstupy na zvukovce. A správně pak nastavit buď jen odposlech na zvukovce nebo audio stopu ve FL.
Přesně do těhle úrovní vedou YT tutoriály. Potenciální uživatelé si z nich vezmou zhusta naprosté prd; ano - bez ohledu na to, že se jim podle toho něco povede udělat, tak je to naprd, neboť tomu nerozumí ani za mák.
P.
Audio výstup(y) z Microkorg propojit s audio vstupem/vstupy na zvukovce. A správně pak nastavit buď jen odposlech na zvukovce nebo audio stopu ve FL.
Přesně do těhle úrovní vedou YT tutoriály. Potenciální uživatelé si z nich vezmou zhusta naprosté prd; ano - bez ohledu na to, že se jim podle toho něco povede udělat, tak je to naprd, neboť tomu nerozumí ani za mák.
P.
Zjednodušeně řečeno. MIDI ti ovládá chování nástroje, ovládá co hraje, ale s výstupním zvukem nemá nic společného. Takže ano, musíš toho Korga propojit se zvukovou kartou , tak jak píše pavlii
Zato Vy ste všetci profesionáli, už neni treba pomohol som si aj sám,uplne ste tu vsetci total milý ľudia trubky a korg som prepojil cez instrument in keby som to najebal do audia tak asi nemam kam zapojit studiove repro ale uplne k hovnu som pisal o pomoc dakujem pekne trubičky,predstavoval som si to asi takto do korg L mono propojis mono jack do zvukovky instrument in a v flku nastavis/povolis vstup v mixe...ale najlepšie je napísať daku povrchnu pičovinu aby som si zdvihol svoje primitivne egíčko že ano?
Pane kolego - nikdo si tu ego nehoní, to bude nějaká mýlka. Nejsme tady mateřská školka, ale docela znalostně na úrovni diskusní fórum s pěkně dlouhou tradicí!!
A jsem opravdu rád za obsáhlou reakci popisující vyřešení původního dotazu. Jako místní trubka tam ale spatřuji pár poněkud nedostatků:
- studiové repro se opravdu zapojuje do jiných zdířek na zvukovce, než kam by tě zjevně napadlo zapojit Korg (alespoň přesně takhle to vyznívá - tj. je zde zřejmý chaos v pojmech vstup a výstup, jinak bys něco takového nemohl napsat).
- použití nástrojového (Instrument) vstupu je v zásadě chybné, protože ten je určen impedančně a úrovňově pro zcela jiné věci (konkrétně kytarové snímače).
- ohledně detailů v DAW v daném případě nemohu sloužit, protože ve FLS nedělám, ale opět tady pomůže manuál (nebo oblíbený YT tutoriál).
Ale pokud takto vyhovuje funkčnost, tak samozřejmě proti gustu....... A držíme palce a poněkud více empatie by neuškodilo (a opravdu nespatřuji žádnou útočnost v mém příspěvku).
P.
EDIT: a navíc jsem ti poradil, takže poněkud bych očekával spíš vděčnost
Naposledy upravil(a) pavlii dne 02 zář 2024 10:46, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Doplnění textu.
Důvod: Doplnění textu.
Korg Mikrokorg je prostě velmi klasický přístroj. Moderní přístroje umí propojení přes USB a pak fungují komplexněji. Tady co jsem se díval je to prostě takto. Aby toho nebylo málo, tak to má ještě audio vstup, kdy do toho můžeš připojit další nástroj a Mukrokorg ti upraví i tento vstupní signál. Nebo připojíš mikrofon a máš vokoder, nebo jsem se díval že s nim jseš schopen ovlivňovat vystup. Prostě je to komplexní hračka
Ja som zase stara skola, cez zvukovu kartu len nahravam, ked uz mam dokoncenu skladbu. Takze na to, aby si pocul co ti hraje FL Studio a microkorg, plus nejaky ten dalsi nastroj a pripadne mikrofonny vstup, tak velmi prakticky je nejaky mixer, su aj velmi lacne od behringera, alebo potom nejaky mackie za 100-200 eur.
Úvaha (protože to stejně asi umřelo): vždycky mě zajímalo, co pak dělá takový uživatel, když ho - třeba zde - takhle "nachytáme na švestkách" ohledně znalostí, on se tady názorově vyjádří......a následně už nic nepíše
Jestli to takoví lidi prostě vzdaj nebo jestli se snaží vytěžit znalostoi jinde nebo jestli je jiná varianta..? Vlastně jsem nad tím nikdy pořádně nepřemýšlel, ale teď se to po letech konečně hodí si na to téma třeba trochu pokecat
Dík za názory, P.
Naposledy upravil(a) pavlii dne 05 zář 2024 09:22, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava překlepu. :-)
Důvod: Oprava překlepu. :-)
Plácají se v tom dál, protože to jsou lidi neschopní strukturovaně řešit problém.
Vždy je zvláštní pozorovat když opelíchané kuře učí orla lítat.
No, bohužel tyhle neskromná nedochůdčata bez zkušeností, bez znalostí, bez respektu, bez sebekritiky a soudnosti vidím každý den.
Po šesti letech registrace tady na fóru a šestileté "tvorbě" hudby by ale mohl člověk něco pochytit sám a pochopit elementární věci.
No, bohužel tyhle neskromná nedochůdčata bez zkušeností, bez znalostí, bez respektu, bez sebekritiky a soudnosti vidím každý den.
Po šesti letech registrace tady na fóru a šestileté "tvorbě" hudby by ale mohl člověk něco pochytit sám a pochopit elementární věci.
muzikant