Nord Electro 1 versus 2 versus 3
Nord Electro 1 versus 2 versus 3
mate niekto skusenost s roznymi verziami? je tam nejaky dramaticky rozdiel?
verzia 1 je discountinued ale vraj OS z 2ky ke kompatibilny...
pokukavam po jednej 61key v.1
verzia 1 je discountinued ale vraj OS z 2ky ke kompatibilny...
pokukavam po jednej 61key v.1
ja by som si ich na tvojom mieste ak je to co len trochu mozne niekde vypocul ... lebo ak je to tam podobne ako v nord lead rade, tak tam napriklad medzi 2jkou a 3jkou je tak diametralne velky rozdiel v zvuku (napriek tomu ze parametricky by mala byt 3-jka iba rozsireny model 2-jky) ze napriklad NL3 by som nechcel ani zadarmo ale NL2 by som nepustil z ruky za nic na svete ...
clavia obecne mam pocit ze v radach toho isteho modelu robi to ze okrem pridavania funkcii aj komplet prekopava algorytmi takze kazdy dalsi model znie dost inak akNo ten predchadzajuci.. (sak vid modular 1 vs. modular g2)... dokonca medzi NL2 a NL2x je celkom pocutelny rozdiel a to len koli tomu ze do NL2x dali ine ("lepsie") prevodniky .. pritom OS uplne ten isty ..
u clavie je proste najlepsie pocut
sorry za uvahu, musel som lebo clavia je asi moja najoblubenejsia firma (teda ich produkty) vobec
clavia obecne mam pocit ze v radach toho isteho modelu robi to ze okrem pridavania funkcii aj komplet prekopava algorytmi takze kazdy dalsi model znie dost inak akNo ten predchadzajuci.. (sak vid modular 1 vs. modular g2)... dokonca medzi NL2 a NL2x je celkom pocutelny rozdiel a to len koli tomu ze do NL2x dali ine ("lepsie") prevodniky .. pritom OS uplne ten isty ..
u clavie je proste najlepsie pocut

sorry za uvahu, musel som lebo clavia je asi moja najoblubenejsia firma (teda ich produkty) vobec

ja som pocuval ukazky uz davno este ked vybehla 1ka ...myslim ze co sa tyka piana, rhodesov a pod. to nie je velky rozdiel oproti pluginom/samplom. clavinet som ale lepsiu emulaciu nepocul. ide ale aj o to ze potrebujem aj master keyb a rad by som mal aj standalone piano/elpiano na komponovanie - vypnut vsetko a iba si hrat. rhodes my na toto vyhovuje ale kedze som zly hrac, bez midi recordingu +oprava chyb sa nezaobidem
napriklad dramaticky lepsie hra v basoch ...
http://files.dendy.sk/index.php?dir=nord_modular_G2
vypocuj si napr. tie emulacie 303 .. alebo "bassline.mp3" a "bassline2.mp3" - taketo pekne basy sa mi nikdy na micromodulare nepodarilo "natocit" ...
abu: sorry za offtopic ale ked sa pytal odpovedam
http://files.dendy.sk/index.php?dir=nord_modular_G2
vypocuj si napr. tie emulacie 303 .. alebo "bassline.mp3" a "bassline2.mp3" - taketo pekne basy sa mi nikdy na micromodulare nepodarilo "natocit" ...
abu: sorry za offtopic ale ked sa pytal odpovedam

-
K původnímu tématu - porovnal někdo Electro 2 a 3?
Mám v úmyslu jít do Electro 3 Rack - snad ho dají, ne? Ale předpoklad je, že bude mít lepší zvuk než v2. Tak by mě něčí zkušenost ze srovnání potěšila
...me tenhle reverb prijde v pohode za tu cenu a je stereo ... staci dat malej dozvuk a hnedle je ten zvuk o necem jinym, na rhodesky bych to nedaval ... asi jenom lehce na hammondy a ak. klavir...Stardust píše:Chystám se obohatit svoje NE 2 o Digital Reverb DR100 od Behringera. Myslíte, že je to veliká blbost? Prodavač v hudebninách mi vehementně vnucoval Verbzillu od Line 6, která je o tři litry dražší, ale ten zvukový rozdíl mi tak rapidní nepřišel. Máte nějaké zkušenosti?