Nord Electro 1 versus 2 versus 3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
abuse

Nord Electro 1 versus 2 versus 3

Příspěvek od abuse »

mate niekto skusenost s roznymi verziami? je tam nejaky dramaticky rozdiel?
verzia 1 je discountinued ale vraj OS z 2ky ke kompatibilny...
pokukavam po jednej 61key v.1

dendy

Příspěvek od dendy »

ja by som si ich na tvojom mieste ak je to co len trochu mozne niekde vypocul ... lebo ak je to tam podobne ako v nord lead rade, tak tam napriklad medzi 2jkou a 3jkou je tak diametralne velky rozdiel v zvuku (napriek tomu ze parametricky by mala byt 3-jka iba rozsireny model 2-jky) ze napriklad NL3 by som nechcel ani zadarmo ale NL2 by som nepustil z ruky za nic na svete ...

clavia obecne mam pocit ze v radach toho isteho modelu robi to ze okrem pridavania funkcii aj komplet prekopava algorytmi takze kazdy dalsi model znie dost inak akNo ten predchadzajuci.. (sak vid modular 1 vs. modular g2)... dokonca medzi NL2 a NL2x je celkom pocutelny rozdiel a to len koli tomu ze do NL2x dali ine ("lepsie") prevodniky .. pritom OS uplne ten isty ..

u clavie je proste najlepsie pocut :)

sorry za uvahu, musel som lebo clavia je asi moja najoblubenejsia firma (teda ich produkty) vobec :)

emah

Příspěvek od emah »

a v com sa zmenil sound modularu oproti modularu G2?

abuse

Příspěvek od abuse »

ja som pocuval ukazky uz davno este ked vybehla 1ka ...myslim ze co sa tyka piana, rhodesov a pod. to nie je velky rozdiel oproti pluginom/samplom. clavinet som ale lepsiu emulaciu nepocul. ide ale aj o to ze potrebujem aj master keyb a rad by som mal aj standalone piano/elpiano na komponovanie - vypnut vsetko a iba si hrat. rhodes my na toto vyhovuje ale kedze som zly hrac, bez midi recordingu +oprava chyb sa nezaobidem

abuse

Příspěvek od abuse »

g2 ma o hodne viac modulov :)

emah

Příspěvek od emah »

hej ma, ale zvukovo som myslel:)

abuse

Příspěvek od abuse »

pre moje usi zanedbatelny rozdiel...mal som predtym micromodular

dendy

Příspěvek od dendy »

napriklad dramaticky lepsie hra v basoch ...

http://files.dendy.sk/index.php?dir=nord_modular_G2

vypocuj si napr. tie emulacie 303 .. alebo "bassline.mp3" a "bassline2.mp3" - taketo pekne basy sa mi nikdy na micromodulare nepodarilo "natocit" ...

abu: sorry za offtopic ale ked sa pytal odpovedam :)

emah

Příspěvek od emah »

dramaticky lepsie :D hehe
akoze G2 hra lepsie - dobre som pochopil:)

Phamophimo

K původnímu tématu - porovnal někdo Electro 2 a 3?

Příspěvek od Phamophimo »

Mám v úmyslu jít do Electro 3 Rack - snad ho dají, ne? Ale předpoklad je, že bude mít lepší zvuk než v2. Tak by mě něčí zkušenost ze srovnání potěšila

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Chystám se obohatit svoje NE 2 o Digital Reverb DR100 od Behringera. Myslíte, že je to veliká blbost? Prodavač v hudebninách mi vehementně vnucoval Verbzillu od Line 6, která je o tři litry dražší, ale ten zvukový rozdíl mi tak rapidní nepřišel. Máte nějaké zkušenosti?

judik
Vybavení

Příspěvek od judik »

Stardust píše:Chystám se obohatit svoje NE 2 o Digital Reverb DR100 od Behringera. Myslíte, že je to veliká blbost? Prodavač v hudebninách mi vehementně vnucoval Verbzillu od Line 6, která je o tři litry dražší, ale ten zvukový rozdíl mi tak rapidní nepřišel. Máte nějaké zkušenosti?
...me tenhle reverb prijde v pohode za tu cenu a je stereo ... staci dat malej dozvuk a hnedle je ten zvuk o necem jinym, na rhodesky bych to nedaval ... asi jenom lehce na hammondy a ak. klavir...

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Přesně to mám v plánu. Trochu přibarvit hammondy. Hlavně aby to nějak příliš neprznilo signál. Přijde mi, že Behringer je v téhle cenové jediný, kdo nabízí stereo.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

?? Reverb je snad standardně stereo, ne? Pak to nemůže být reverb.....

P.

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Hm, hm, to nemůžu fundovaně posoudit, protože jsem nikdy žádný reverb nevlastnil. Každopádně jsem ale uvažoval například o multiefektu digitech či Line 6, které reverb obsahují a jsou mono. Myslím, že pedál od Danelectra je taky mono. Ale fakt nejsem expert.
Napadá tě nějaká zajímavá volba?

Odpovědět