Mal som micro a koncept modularu mi sedel, preto som sa rozhodol upgradnut na G2. Mam 3 okt. klavesovu verziu. Tu je niekolko prvych povrchnych dojmov, este som nemal velmi cas na hlbkovy prieskum. Moj unit prisiel z USA takze prva vec bola prerobit ho z 115 na 230 V. Myslel som ze budem musiet izt cez trafo, pretoze som nevidel nikde voltage switch ale na moju otazku som dostal odpoved z Clavie /asi do pol hodiny/ s prilozenym pdf s navodom. Stacilo otvorit synth, prepnut swich ktory je vnutri pri trafe a vymenit poistku z 250mA na 125 mA /zohnal som iba 100 ale zatial drzi

/ Ked som uz mal synt otvoreny, urobil som jedno custom vylepsenie. Modulacne kolecko je masivny pieskovany kov a ked pride do krajnych poluoh, dost to klepe. Su tam dorazy ktore zastavuju kolecko o vrchny panel, tiez kovovy, samozrejme na dorazoch su gumicky ale aj tak to netlmi uplne super. Nalepil som zo spodu pod mieto dotyku s dorazmi kusky penovej obojstrannej pasky a tvrdy papier, vyrazne prijemnejsie sa to chova. Celkovy dojem z hardwaru - velmi solidna konstrukcia. Keyboard ma najsirsie klapky zo vsetkeho co bolo poruke na porovnanie /evplution, juno60, rhodes/. Kvalita kezboardu myslim ok. Bol som zvedavy ako mi sadne Claviacky "pitch stick", a je naozaj super, uplne krici ohni ma, ohni ma

Instalacia - namiesto dalsieho midi G2 uz pouziva na komunikaciu s editorom USB. Instalacia driveru bez problemu, instalacia editoru dtto, update synthu na aktualnu verziu dtto, toto cele trvalo max 5 minut. Sound - v porovnani s micro na prvy pocuv ziadny velky rozdiel ked si odmyslim reverb ktory je takmer na vsetkych firemnych presetoch. Zda sa mi ze to trochu lepsie drzi pokope v basoch, skusal som jednoduche jednooscilatorove sinusy a bolo to ok. Multioscilatorove zvuky velmi hutne, samozrejme ako ktore...velmi zalezi na tok ako je ktory patch naprogramovany. Bol som prekvapeny aky krasny az realisticky snare som nasiel v presetoch, to som necakal, kicky som dostal pekne aj z micra ale k ostatnym perkusivnym som bol dost skepticky. Audio in ani vocoder ani zabudovany mic preamp som este neskusal. trochu sklamanim bola polyfonia, myslel som ze to utiahne viac, vzhladom na cenu... ked mam naladovane vsetky sloty priemerne zatazujucimi patchami, dostanem sa +- na 2hlasy na slot. Po uvolneni vsetkych slotov som sa dostal na 8 hlasov pri priemernom electro piane. /BTW aj el piana zneju o dost lepsie ako na prvej generacii/. Sound je v porovnani s virusom studensi /predsa len svedsko je severnejsie:), co pri niektorych typoch zvukov je nevyhodou a naopak. Ale s tym som pocital. Dnes skusim ohriat fatmanom.)
K ovladaniu / teraz mam na mysli synth ako standalone/ klobuk dolu pred Claviou. Myslim ze pri sikovnom naprogramovani by sa dal z G2 ky odohrat cely electrominimalovy koncert. Nastavenie kontrolerov je jednoduche a logicke, 120 parametrov na 8 mich knoboch pomocou matrixu 3riadkyx5stlpcov. Bal som sa ze to bude mishmash hlavne pre mna ako malo matematicko/logickeho typa ale je to pohodaaa. Pribudol jednoduchy arpegiator /nezavisly na saoftware/. Celkovo uz je mozne uz nakablovane zvuky editovat aj bez editora, co je obcas celkom vhodne. Editovanie je momentalne mozne /okrem klasickeho mysovania/ hardwarovo-softwarove, po kliknuti na ten ktory modul sa daju automaticky knobmi ovladat parametre aktivneho modulu, velmi prijemne. Resp. da sa medzi modulmi pohybovat pomocou navigator buttonov na G2. Velmi dobra vec su Variations - kazdy patch ma v sebe 8 variacii ktore mozu byt kompletne inak znejuce /samozrejme v ramci jedneho nakablovania modulov/ cize mozem mat vramci jedneho zvuku napr. 8 uplne rozdielnych sekvencii s uplne inak znejucimi perkusiami, alebo 8 padov s uplne inym lfo, filtrami, uplne inym priradenim kontrolerov, s aktivnym fx alebo bez fx atd atd. okamzite dostupne cez 8 buttonov na prednom paneli.
K jednotlivym modulom som sa este velmi nedostal, snad si najdem cas este sem nieco postnut. Vceta som sa viacmenej zoznamoval s ovladanim.