Novation Remote SL

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 10 kvě 2007 16:08

... a tak je to i s tou klávesnicí ..

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 10 kvě 2007 16:14

njn, asi se na to vykašlu, ty displeje prostě oželim...

ADM
Příspěvky: 4
Registrován: 16 kvě 2007 22:50

Opravdu je na ***** ?

Příspěvek od ADM » 17 kvě 2007 16:38

Najde se ještě někdo , kdo má zkušenosti s REmotem SL? Jde mi spíš o verzi ZERO.

Žádnou objektivní recenzi jsem nenašel...

Dík

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 06 úno 2008 18:55

Najde se ještě někdo se zkušenostmi s Remote SL?

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 06 úno 2008 19:04

víc starostí než smysluplnosti. Muj nazor. Ale displeje mám rád :-)

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 07 úno 2008 14:17

Ahoj chlapi. Mám Zero SL a bohaté zkušenosti... co chcete vědět?

ambivalence
Příspěvky: 53
Registrován: 12 pro 2005 19:46

Příspěvek od ambivalence » 07 úno 2008 15:25

Ondrash píše:Ahoj chlapi. Mám Zero SL a bohaté zkušenosti... co chcete vědět?
Ondrash: Ahoj. Ja už som rozhodnutý, kupujem Remote 49 SL Compact. Chcel by som to hlavne na ovládanie mixera a VST v Cubase. Podobne uvažuje aj delay, ale ešte sa nerozhodol. (Možno trochu blbé, že sa pýtam aj za neho :D ) Ako ho využívaš ty? Podľa toho, čo som študoval, tak v rovnakej cenovej kategórii som nenašiel iné zariadenie, ktorým by sa dalo pohodlne ovládať mixer v Cubase. Aký je tvoj názor, skúsenosti? Písal si niečo o problémoch s faderami ... a čo si myslíš o enkoderoch? Nevadí ti na nich nič?

ambivalence
Příspěvky: 53
Registrován: 12 pro 2005 19:46

Příspěvek od ambivalence » 07 úno 2008 23:03

delay:
keby si tiež uvažoval nad Compact verziou, tak som našiel jedno porovnanie s klasickým modelom:
http://www.kvraudio.com/forum/viewtopic.php?t=205780
To describe the key action of the SL Compact, I could say it has a somewhat rubbery resistance as I depress the key that feels quite different to the key action of the original SL and original ReMOTE, and this is what put me off the SL Compact.
Pre mňa je to asi nepodstatný rozdiel, keďže prechádzam z Evolutionu, ktorý je trochu nižšia kategória a na živé vystupovanie to nepotrebujem, ale rozdiel to je.
Win XP, M-Audio Delta 1010LT, Cubase 4, Novation ReMOTE 49SL COMPACT, Behringer Eurorack UB1002, Ibanez AF85

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 08 úno 2008 12:25

Ahoj. Novation je fakt super. Líbí se mi jejich podpora. Rozhodně tímhle kontrolerem nic nezkazíš. Předtím jsem měl Evoloution UC33 a tohle je o dvě třídy někde jinde. Nedávno vydali novější verzi. Něco zlepšili něco ne. Co je na Novation dobrý? Ten Automap, to fakt nemá obdoby. Otevřeš si VSTi a hned se ti Novation přepne na ovládání VSTi, programování vlastních template funguje taky na jedničku, to samý dump. Yahoo fórum je fakt živý, denně chodí tak 5 příspěvků. Možnosti naprogramování knobů jsou fakt na úrovni. U tlačítek máš možnost nastavit rozsah (třeba max 5 stisknutí a pak zas na začátek, přepínání tedy průběhů na OSC je paráda) a nebo typ. Uvítal bych třeba možnost editace názvu na displai (Nestačí mi stav On/Off, ale třeba u třístavového bych si dal SINE/PULSE/SQUARE) ale to třeba časem doladí... Výhodou je, že template může mít i víc stránek. V automap režimu všechno dobrý, ale v normálním už to nefunguje, další stránka je vlastně nová template a to už není úplně ideální...

Ale abych nepěl jen samou chválu, tak bych rád zmínil několik neduhů. Přepínání mezi VSTi a mixerem je fakt opruz. Nejde to na jedno tlačítko a už vůbec nefunguje, že když máš otevřené VSTi a zavřeš ho, aby se ti Novation přepnul do režimu mixeru. Další je problém s názvy ovládacích prvků v režimu mixeru. Všude máš zkratku skupiny. Zbytek názvu stopy se ořeže a zkrátí. Myslím, že je tam tak 8 znaků. Takže například máš stopu Moog Bass a řídíš ovladač hlasitosti. Dřív zůstal název třeba MoogBas, teď se tam pořád plete i název skupiny VOL, takže už ti zbývá jen 5 písmen. Automaticky se vynechávají samohlásky, takže výsledný název vypadá MGBSVOL a to ti řeknu, když máš třeba 30 stop tak čert aby se v tom vyznal. Co dál postrádám v nové verzi je indikace aktivních stop. Dřív se ti pod názvem kontroleru ještě zobrazoval symbol EQ, jednoduše si rozpoznal která stopa je aktivní a která ne.

Co se týká knobů. Nepřišel jsem na to, jak nastavit Novation, aby reagoval okamžitě na pozici knobu. Jsou tam dva módy a právě ten skokový nefunguje tak jak má. Kontrolery vlastně zabírají až tehdy pokud překročí svou pozici. V praxi to vypadá tak, že musíš pořád sledovat kontroler a obrazovku. když je Cut off na dvou hodinách, dokud se nedostaneš s kontrolerem na nějakých řekněme 90 tak se nic neděje. Samozřejmě, že jakmile si kontroler chytne pozici, všechno funguje jak má...

Psal si, že nebudeš mít knoby? Jen encodery? Jsou dobrý, ale jak na co. Filtr by se mi tím ovládat nechtělo.

Tak a teď ryze praktické postřehy:

Nedoporučuju dávat na automap úplně všechno, třaba u efektů je mnohem komfortnější ovládání myší. Mohlo by se ti stát, že pak nebudeš dělat muziku, ale jen nastavovat automapy. :)

Doporučuju nově nadefinované mapy ukládat, a nastavovat jako default (aby fungovaly i v jiných projektech)

Automap funguje tak, že si vytvoří z DLL souboru malý soubor a ten pak využívá. Tzn. třeba FM7 (automap). Ani se neptej, co se ti stane s projektem až Novation třeba prodáš. Zahlásí ti, že spousta VSTI s automap nebyla nalezena (tzn. nebude si pamatovat názvy presetů a pod.) na to pozor...

U oblíbených VSTi doporučuju přeprogramovat všechny automapy podle sebe. Sice říkají, že dávají prvky na stejné místo, ale na druhou stranu... Je lepší vymazat přiřazení všech CC a začít od znovu podle sebe...

Spousta pluginů s Automap nefunguje (např. Atmosphere, Trilogy apod.)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 08 úno 2008 13:54

Ondrash: Díky kámo za práci a díky ambivalencemu za to, že se ptal i za mě. Rozhodně jsem se ještě nerozhodl :-)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 08 úno 2008 14:02

CO JE TOHLE?

Going by my experience, the SL Compact is good if you don't like the original pitchbend/mod mechanism of the original ReMOTE series.

But if you like the original ReMOTE pitch/mod mechanism then the original SL is your best bet.

Někdo tady na to nadával ne? Že se pitch vrací zpět... Jestli se teda tohodl ta narážka týká...

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 08 úno 2008 14:48

mam Remote SL 37 a zatim best stuff ever. Pitch se vraci, coz je obcas pekne na hov.... nechapu, ze to takhle udelali, ale co se da delat, na druhou stranu pitch moc nepouzivam, tak je mi to sumak.

Trigger oady jdou kapku tvrdeji, ale stejne nepouzivam, tak je mi to jedno. Kazdopadne podpora, sw, ovladani DAW, proste super masinka, vrele vsem doporucuji.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 08 úno 2008 14:59

Jestli jsem to dobře pochopil z toho článku, tak PADy na novým Compactu jsou ještě horší...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 08 úno 2008 15:02

Tady ten problém s pitch kolečkem nahrává spíš řešení šáhnout po REMOTE ZERO a klaviaturu vyřešit jinak... Nebo je nějaké výrazné "+" to mít all in one (kromě transportu)?

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 08 úno 2008 15:57

No podle me hlavni plus je, ze mas 27 klapek, kterym muzes cokoliv priradit, klaviatura sice neni z nejlepsich, ale pri mem klasickem pouzivani = prochazim VST a hledam ten spravny zvuk + posleze ho masim kroucenim je klaviatura k nezaplaceni.

Ono toho tahle masinka umi desne moc, ja vyuzivam jen zlomek. Do remote zero bych asi nesel, je to totez jako remote, ale bez klapek - a ty se vzdycky muzou hodit.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Odpovědět