Novation Remote SL

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 08 úno 2008 16:18

Jásný, klapky jsou nutnost, já jen že klaviaturu mám anebo bych koupil jinou. Proto jsme uvedl ZERO... ale pokud i klapkám můžeš přiřadit funkce, tak je to pak jasný "+"

ambivalence
Příspěvky: 53
Registrován: 12 pro 2005 19:46

Nocturn

Příspěvek od ambivalence » 08 úno 2008 16:48

delay: Pokiaľ potrebuješ len enkodery a nie klapky, tak odporúčam počkať na Novation Nocturn. Na ňom je prepínanie ovládania medzi mixerom a VST pohodlnejšie. Prípadne si môžeš kúpiť aj dva kusy a ešte ušetríš. Jedným budeš ovládať mixer a jedným VST. Jeho enkodery sa ľahšie priraďujú, vyzerajú byť ďalej od seba a ušetríš aj miesto na stole. Ale ešte by som si na tvojom mieste počkal aj na názory na Automap 2.0, pretože pri Nocturn je veľmi dôležité jeho nové GUI. Ja budem asi zvažovať ku Compactu prikúpiť neskôr ešte jeden Nocturn.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 08 úno 2008 17:18

Aha... no je to mazec. Ale podle toho co říká ten týpek v závěru předváděčky, tak to GUI bude i pro Remote serie, takže pak nevidím moc rozdíl a důvod kupovat menší Nocturn nebo hned dva, ale možná se mi snažíš vysvětlit něco, co porád nechápu... U mě je výběr spíše stížený tím, že v podstaě se SW - VSTi tak nějak začínám. Doteď jsem používal spíše klasické nástroje HW sekvencer, čili je to pro mě trochu neprobádaná oblast a může to vypadat jako že nevím co chci :-)

Věřím, že novou verzi ty nebo Ondrash dobře pousoudíte a napíšete své postřehy. Do té doby rád počkám.

ambivalence
Příspěvky: 53
Registrován: 12 pro 2005 19:46

Příspěvek od ambivalence » 09 úno 2008 18:45

Takže mám za sebou deň testovania Remote SL Compact a tu sú postrehy:
Klávesy - oproti Evolution veľké zlepšenie, čo ma teší.
Drum pady - spočiatku som sa bál, lebo reagovali až na veľmi silný úder. Neskôr som našiel kalibračné nastavenia a dal som drumpady na najcitlivejší režim. Po kalibrácii už idú presne tak ako by som očakával.
Enkodery - chvíľu mi bude trvať, kým sa zorientujem v rôznych nastaveniach, ale keď sú správne nastavené, tak sa s nimi pohodlne pracuje. Pri bežnom dolaďovaní efektov je fakt lepšia myš. Na automatizáciu sú enkodery vyhovujúce.
Pitchbend - ten môj má nejakú vadu. Keď zapnem Cubase, tak mi vyskočí na hodnotu okolo 180 (namiesto 128) a lieta hore dolu. Keď ho nakalibrujem, tak sa správa normálne, ale stačí že dám znovu play mode a pitchbend znovu vyskočí hore. Divné. Kým to nevyriešim, bude deaktivovaný. :(
Ovládanie Cubase - bude mi chvíľu trvať kým si zvyknem na to, že keď zavriem VST, musím znovu nalistovať mixer. Dá sa nastaviť, aby pri otvorení VST zostal naďalej namapovaný mixer. Fakt by sa hodil ešte ten Nocturn čisto len na ovládanie mixera a s Remote budem automatizovať VST. Alebo naopak :)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 09 úno 2008 23:02

ambivalence: Díky. já osobně ještě nespěchám s koupí. Bude fajn pokud napíšeš další postřehy... Ale už takhle je to super...

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 10 úno 2008 18:03

2 ambivalence: diky cece, sem ani nevedel, ze je kalibrace na drumpady - kde to je? Konecne je budu moc pouzivat, zatim sem do nich musel busit jako hluchej do vrat a bal sem se, ze nastroj rozbiju;)
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 10 úno 2008 22:33

Upman: Ahoj, je to Menu Global a pak použij horní šipku nahoře vlevo a pořád ji mačkej až se ti na LCD objeví samé dvacítky a pak už jenom ťukej na pady, dokud nevychytáš správnou citlivost...

ambivalence
Příspěvky: 53
Registrován: 12 pro 2005 19:46

Příspěvek od ambivalence » 10 úno 2008 22:41

upman: kalibráciu nájdeš v záložkách global, posledné dve stránky hore. na tej úplne vrchnej stránke máš citlivosť tichých úderov a na predposlednej máš citlivosť hlasných úderov. udieraš do drumpadu a enkoderom nastavíš citlivosť, aby si dosiahol požadovanú velocity. ja mám spodnú citlivosť 0 a vrchnú som nechal 64. dá sa nastaviť pre každý pad zvlášť.

A ešte jeden tip pre Cubase: Keď robíš so samplerom ako napr. Sample Tank, je dobré používať Drum Maps. Nájdeš ich v nastavení Midi Tracku. Štandardne je tam No Drum Map. Môžeš si vyrobiť vlastnú mapu a priraďovať padom sample aké chceš.
Win XP, M-Audio Delta 1010LT, Cubase 4, Novation ReMOTE 49SL COMPACT, Behringer Eurorack UB1002, Ibanez AF85

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 11 úno 2008 12:56

panove, dik za help - hned to nastavim
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
abuse
Příspěvky: 694
Registrován: 25 zář 2003 09:21

Příspěvek od abuse » 04 srp 2008 09:24

kupil som si SL 25, viac menaj na live ucely, takze automap asi nebudem pouzivat, ale moznost urobit si manualnu template na kazdy song a vidiet na displayi co kde mam je genialna vec. remeselne prevedenie viac nez dobre, design ktori neurazi oko esteta...funkcnost zatial no problem. ten pitchbend joystick - modulator poloha sa da jednoducho prepnut do modu s pruzinou /vracia sa/ a bez pruziny...touchpad reaguje trosku chaosne, kedze ma v podstate 4 osi, ale je to vec customizacie, ja budem asi pouzivat iba 2. drupmady celkom ujdu, daju sa nakalibrovat...akurat su blbo umiestnene blizko tocitiek, mohli ich dat na opacnu stranu - prehodit s transport buttonmi ktore sa tak casto nepouzivaju... chyba mi trochu dedikovane tlacitko na hold, ale to som si namapoval na record button...fakt milion moznosti. som velmi spokojny. lepsi kontroler som nemal v ruke zatial...ta gulova plocha okolo joysticku je z priedhladneho plastu... vola to po kustomizacii niecim to decentne podsvietit:))) lezie mi na nervy to blikajuce svetielko tap tempo, ale da sa to vyplut prestavenim midiclocku

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 04 srp 2008 09:57

2 abuse: hele, jak se da prepnou ten pitchbend joy na rezim bez pruziny? Na moje ambientni veci je to na hov... Dik
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
abuse
Příspěvky: 694
Registrován: 25 zář 2003 09:21

Příspěvek od abuse » 04 srp 2008 10:07

zo spodnej strany unitu pod pitchbendom je taka zarazka, treba ju posunut ako keby naspat, potom stlacit taky jazycek a zasunut do opacnej strany...ale funguje to len na vertikalny smer - modulation... pitchbend smer zostava stale na pruzine

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 04 srp 2008 10:12

No tak hned to testnu - prave ze vertikalni smer me stve, horizont je OK. Dam vedet
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 04 srp 2008 10:16

:D :D :D Facha to, at zije ezone :) Ja to dostal bez manualu, tak sem se blbec ani nepodival dolu :D :D :D Diky moc
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
abuse
Příspěvky: 694
Registrován: 25 zář 2003 09:21

Příspěvek od abuse » 04 srp 2008 10:44

v manuale o tom nepisu... v knowledgebase sa to da najst

Odpovědět