Novation Remote SL

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Příspěvek od Tranzistor » 18 srp 2008 22:22

Sorry za spam, ale kdyby se tu nasel nekdo kdo o tem zatim jen uvazuje, tak mam tu jeden k mani:

Prodám masterkeyboard/controler Novation ReMOTE 61SL. Koupený v čechách přes klávesy.cz (http://www.musiccenter.cz/Novation-Remo ... ardy:19117). Je ještě 1/4 roku v záruce. Používaný pouze doma v nekuřáckém studiu. Bez problému mi šlapal s ProTools 7.4 nebo s Cubase SX3 nebo Reasonem na PC i MAC. Naloadovaný poslední OS. Mám ho s krabicí + CD. Není ještě registrovaný na novation.com. Možná výměna za Novation ReMOTE Zero SL + doplatek. Důvod prodeje/výměny: koupil sem master se 76 klapkama. Foto: http://www.nnd.cz/crash/vena/Remote1.jpg & http://www.nnd.cz/crash/vena/Remote2.jpg. Cena: Kč 10000,-

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 01 lis 2008 14:19

Znovu se dostávám k nutnosti nákupu kontroleru a měl by to být Novation Remote SL 25.

Mám jedinej problém... Vlastním digi mix Yamaha 01x, kterej má samozřejmě midi, ale je to taky dost sofistikovanej kontroler pro Cubase, Nuendo atd. Jelikož Remote SL 25 umožňuje něco podobnýho, tak nevim, aby se nehádali...

V zásedě by mne zájimalo, jeslti je pro funkci automap nutné mít keyboard zapojenej do PC přes USB nebo jeslti se vše vysílílá i midi výstupem (a v DAW midi setupu mohu nadále mít Yamahu a nemusel bych přepínat na Novation čímž bych asi přišel o možnost ovládat DAW Yamahou). Díky.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 01 lis 2008 14:46

1. midi aj usb su seriove zariadenia. myslim ze by bolo pre vyrobcu pomerne obtiazne zariadit, aby neboli datovo 1:1.
2. musi to slapat aj ked zapojis novation po usb, ked nie rovno v cubase (co si myslim ze tiez, pac v takom FL urcite ano), tak na 100% cez virtualny mid port kam posles jak yamahu tak novation

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 01 lis 2008 15:00

V FL je to jasný, tam si dám 01x pod Mackie protokolem a zbytek jako Generic. Asi to koupím a vyzkouším, co jinýho taky...

stamina
Příspěvky: 74
Registrován: 04 lis 2008 22:16

Příspěvek od stamina » 04 lis 2008 22:37

caute
podarilo sa niekomu rozbehat tie fadre/knoby tak aby reagovali okamzite, a nie az po prekroceni urcitej hranice v konkretnom softe?

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 04 lis 2008 22:45

no me fachaji hned ve VST pluginech (knoby), fadery se musi rozhybat (Ableton)
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 04 pro 2008 09:06

Umi ten Novation napriklad v Cubase kdyz je otevrenej plugin tak mapovat parametr , ktery napriklad oznacim mysi ? a pak aby to namapovani normalne drzel i treba po zavreni pluginu?

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 04 pro 2008 09:39

stamina píše:caute
podarilo sa niekomu rozbehat tie fadre/knoby tak aby reagovali okamzite, a nie az po prekroceni urcitej hranice v konkretnom softe?
Me se to sakra zlepsilo po poslednim update - ale i tak mi zustal grif - potrebuju hnout faderem, pohnu nahoru-dolu tak o 1 mm, tim se fader aktivuje a pak uz tahnu. Vetsinou je to sumak a pokud neni, v Abletonu no problema upravit mysi
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 04 pro 2008 12:43

2ekeaze: pokud vím, musíš mapování ručně nastavit v dialogu Generic Remote; "Learn" na kliknutí myší to neumí.

P.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 04 pro 2008 13:15

aha... ja myslel ze ten novation ma nejaky vuj SW na to mapovani...

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 04 pro 2008 13:28

Jo, ma soft na mapovani - tuknes na virtualni kontroler a pak v softu na co chces a ano se to namapuje, je to v novym OS. Ja ale zatim pouzivam v pohode v abletonu midi prirazeni a pohoda jazz
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 04 pro 2008 15:06

super ... dikes za info... prave ableton to ma poreseny skevele v cubase se to mu si prirazovat ruco... tohle by to krasne vyresilo...

jinak ma nekdo zkusenosti pod Cubase .. slape to jak ma?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 04 pro 2008 16:08

ekeaze píše:super ... dikes za info... prave ableton to ma poreseny skevele v cubase se to mu si prirazovat ruco... tohle by to krasne vyresilo...

jinak ma nekdo zkusenosti pod Cubase .. slape to jak ma?
mne to neslapalo, hned sem to vracel. ale je mozny, ze v nejakym novym update jejich softwaru uz to jde.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 05 led 2009 00:06

Tak mam doma Remote SL 37 ... sic z druhy ruky ale je v naprosto perfektnim stavu...

V cubase funguje naprosto bez problemu... jsem opravdu nadsenej je to genialni kontroler... opravdu mne to prekvapilo... proste promysleny do detailu...
co bych trosku vytknul je to plastovy zpracovani a ty kratky fadery... ale co by za ty penize clovek chtel no...

kazdopadne vrele doporucuji.. ten AUTOMAP je opravdu nejlepci....

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 05 led 2009 11:38

Tak vitej do klubu:) Jo, automap je proste best ever, do ted jsem jeste neobjevil vsechny vychytavky, ale proste je to super masinka. No a to plastovy zpracovani, pod to se podepisuju, naprosty souhlas.

RE automap - bezis pres HW verzi, nebo uz sis customizoval SW? Ja si zatim vystacim s HW, proste v Abletonu sem si to namapoval jako kontroler a od te doby ovladam vsechno pres Novation
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Odpovědět