Oberheim

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Hombre

Oberheim

Příspěvek od Hombre »

Zdravím :)

Chci se zeptat, jestli někdo nevíte o nějakým zahraničním eshopu , kde by byl k dostání masterkeyboard Oberheim MC 1000 (popř 2000) a možnost dovozu do ČR. Zkoušel jsem něco málo najít, ale většinou to byl jen popis, bez možnosti koupě anebo bazar. A ceny co jsem kde našel na českých stránkách mi příjdou hodně přemrštěný.

Díky šílenci :twisted:

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Hombre : u nas to tu predava Hubert vo svojom shope www.on-board.sk .. Aspon MC3000 tam mal vystavenu ..

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

Hubert mel na krame MC2000. skvelej master. Ja mam ve studiu MC3000 a miluju ho, nejlepsi master co mi prisel pod ruce. Za kolik ho vlastne Hubert prodaval? ja myslel ze uz je oberheim prestal vyrabet. Ten muj jsem musel dlouho shanet a sehnal jsem ho nadherne za 16 z druhy ruky, novej stal snad 60 tak to byl skvelej kauf :)

Hombre

Příspěvek od Hombre »

díky za info :)
to ECSON WALDES:
uz jsem to cetl od Tebe tusim v jakesi predchazejici reakci a musim rict , ze Ti zavidim :oops:
Nevis jak je na tom MC2000 s vrstvenim zvuku? 1000ka ma jen dva a tusim, ze ten Tvůj bych jich mel mit az osm, pokud je na 2000ka stejne, myslim, ze bych se na ni nechal snadno zvyklat :shock:
Doufam, ze půjde sehnat po nemeckych netshopech, pze po prepocitani ceny z Euro je to proti cene u nas docela sranda.

Hombre

Příspěvek od Hombre »

...kdybych nemel obav, co se tyce kvality, tak saham po inzeratu z druhe ruky taky hned. Inzeratu jsem na to nasel par, ale mimo cr a tezko rict v jakym stavu by se mi to dostalo do ruk :?

hubert

Příspěvek od hubert »

Mam ho na predajni za 28900,- SK.......a neviem neviem ci sa mi podari este nejaky dostat od dodavatela. Skoda lebo je to fakt skvely produkt......a v tejto vybave nema konkurenciu......vyrobcovia sa na to vyflakli.....inak je to 8 zonove do 4 x MIDI OUT.

aum generator

Příspěvek od aum generator »

tie midi keyboardy sa uz nevyrabaju a vyrobca uz ani nema ziadne na sklade (teda aspon taky bol stav ked som zhanal svoj zaciatkom roka)
ja som svoj (mc2000) chcel kupit v music-store.de za 550 ale kym som sa rozhodol tak uz ho mali vypredany, tak som ho musel kupit za 600 eur zo spanielska (+krutych 150 eur posotvne...ale stale o kus lacnejsie u nas...
jihad on riaa & soza.

DaTa

Příspěvek od DaTa »

ahojte,
nechcel som zakladat novu temu, tak len sa pokusim na chvilu ozivit tuto, pretoze by som mal na Vas (predovsetkym na majitelov MC3000) dve otazocky:
- vedeli by ste porovnat klavesnicu oberheimu mc3000 s nejakym stage pianom od yamahy?
- mc3000 sa vyraba len v jednej "konfiguracii" - s 88 kladivkovymi klavesami (hlavne ci neexistuje nejaka verzia mc3000 len s polovyvazenymi klavesmi)?

chystam sa kupit tento klaves, a vela som toho uz tu, na fore, ale aj mimo, o tom masterkeyboarde pocital, akurat na toto som este nevidel zodpovedane
Diki, cafte

fova

Příspěvek od fova »

K prvni otazce:

Klavesnice MC2000/3000 je dost odlisna od stage pian od Yamahy. Zatimco u Oberheimu se klapky rychle vraci a mechanika je dost lehka (neni treba silneho uhozu), Yamahy maji tezkou mechaniku a o neco pomalejsi. Na trenink pro pianistu jsou lepsi stage piana, na studiovou praci Oberheim.
Oberheim ma jednu obrovskou vyhodu a to je univerzalnost jeho mechaniky. Da se s primhourenim oka pouzit jak na pianove zvuky, tak na synthy a organy. Mechanika stage piana je na ty synthy a organy nevhodna a tak bys musel mit krome stage piana ve studiu jeste jednu polovyvazenou mechaniku.
Na druhou stranu mechanika Oberheimu nemusi sedet klasickym pianistum, protoze je prilis lehka a uhoz muze casem degenerovat.
Ja mam doma krome Oberheimu jeste stage piano Casio Privia, na ktery obcas trenuji hru.

K druhe otazce:

Pouze MC1000 se delala ve dvou provedenich - polovyvazenem a kladivkovem. MC2000 a 3000 se delaly pouze jako kladivka.
Vzhledem k tomu, ze vyroba Oberheim masteru je kompletne ukoncena, da se dnes sehnat uz jen nejdrazsi MC3000. Zasoby MC1000 a 2000 jsou vyprodane. VIm to pro to, ze jsem nejakou dobu shanel po cele Evrope MC1000 a dokonce jsem psal primo majiteli firmy, kde bych ho mohl koupit. Nakonec jsem vzal ten MC2000, co mel Hubert na prodejne (viz prispevek vyse)
Co ja vim, tak pred par mesici meli posledni 3 kusy MC3000 na www.musicstore.de. Jestli ho chces, tak si pospes. Podle me je to vyjimecny master pro studiovou praci a stoji za ty penize.
Jedina zajimava alternativa, o ktere vim, je CME UF80. Hral jsem na nej ale jen chvilku, takze nevim, jestli opravdu je s Oberheimem porovnatelny.

Odpovědět