Pedál na digitálnom piane
Pedál na digitálnom piane
Dobrý deň prajem. Mám otázku ohľadom digitálneho piana Yamaha Clavinova CLP-430. Mám ho už nejaký ten rok a všetko zatiaľ fungovalo výborne. V poslednom čase mi ale začal pri hraní vynechávať pravý pedál. Nedeje sa to pravidelne iba občas, ale je to tam veľmi rušivé. Nemáte niekto s takýmto niečím skúsenosti a nevedeli by ste poradiť, čo s tým? Ďakujem.
Re: Pedál na digitálnom piane
Zhruba 3 moznosti:
- pedalu konci zivotnost - spinac vnutri uz odchadza... bohuzial, taka je doba. Da sa to opravit, ale neoplati sa to.
- poskodeny kabel alebo konektor (alebo aj zoxidovany konektor)
- poskodena alebo zoxidovana zdierka konektoru
Prve by som skusal rozne hybat kablom a konektorom a testoval, ci to ma vplyv.
Edit - aha, nevsimol som si, ze je to drevena chasis. Takze elektroopravara.
Rozobrat a zistit, ake su tam suciastky. Ak by sa nedali zohnat, mozno sa daju premontovat z nejakeho obycajneho Yamaha pedala.
Mozno v prvom kroku tzv. Kontox - spray na zaoxidovane potenciometre atd.
- pedalu konci zivotnost - spinac vnutri uz odchadza... bohuzial, taka je doba. Da sa to opravit, ale neoplati sa to.
- poskodeny kabel alebo konektor (alebo aj zoxidovany konektor)
- poskodena alebo zoxidovana zdierka konektoru
Prve by som skusal rozne hybat kablom a konektorom a testoval, ci to ma vplyv.
Edit - aha, nevsimol som si, ze je to drevena chasis. Takze elektroopravara.
Rozobrat a zistit, ake su tam suciastky. Ak by sa nedali zohnat, mozno sa daju premontovat z nejakeho obycajneho Yamaha pedala.
Mozno v prvom kroku tzv. Kontox - spray na zaoxidovane potenciometre atd.
Vďaka za odpoveď. Bál som sa, že to bude zrejme tá možnosť, ale skúsim to rozobrať a pozrieť, či nezbadám nejaké poškodenie. Ďakujem ešte raz.
Kedze tu moc nehrozia poskodene kable ani konektory, najpravdepodobnejsie problemy budu zoxidovany alebo zosuchany potenciometer. Oba problemy nie su viditelne okom. Prvy sa da vyriesit pomerne lahko - tym sprejom.