PLG-AN150 a Yamaha CS6X

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
honzarezna
Příspěvky: 13
Registrován: 23 bře 2010 08:51

PLG-AN150 a Yamaha CS6X

Příspěvek od honzarezna » 05 srp 2019 07:55

Zdař, jsem tu ještě jednou s touto Yamahou, používá někdo tuto kombinaci?
Má to trochu složitější koncept práce s pamětí, tak jsem ho snad trochu pochopil. Yamaha používá pro tuto kartu kousek své interní paměti, pak má samotná karta 2 bloky presetů a ještě kus XG vzorků a pak tu máme ještě "operační paměť", tzn. patche, které jsou v tu chvíli v paměti, po vypnutí zmizí, ale lze je vždy při startu naloudovat ze souboru AUTOLD1.S2B Snad je to správně.
A otázka je, jestli lze tyto uživatelsky přístupné paměti nějak uložit do souboru a pracovat s nimi, přeskládat si je atd?
Interní pamět jsem se pokoušel uložit na kartu v Yamaze, ale nikdy se mi to nepovedlo obnovit...
Zkouším požívat AN1x Editor a moduly v XGWorks, ale žádný z nich neumožňuje přístup ani do "operační", ani do interní paměti...

Díky za pomoc.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3166
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: PLG-AN150 a Yamaha CS6X

Příspěvek od pavlii » 05 srp 2019 08:31

Honzo - a co Bulk Export - jiná cesta nebude. Takhle se ti do MIDI souboru vykopíruje kompletně paměť, takže pak bys jí tam jen cestou editoru zase "naládoval". Plus uložit v rámci editoru vždy aktivní "dokument", což bude myslím to uspořádání zvuků v paměti (to je zase soubor *.an1).

P.
Naposledy upravil(a) pavlii dne 05 srp 2019 08:33, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Doplnění textu.

honzarezna
Příspěvky: 13
Registrován: 23 bře 2010 08:51

Re: PLG-AN150 a Yamaha CS6X

Příspěvek od honzarezna » 07 srp 2019 08:08

Díky moc, ten bulk je asi jediná možnost. Ale štve mě, že nejsem schopen uložit interní paměť z PLG karty, to bych moc potřeboval, ale přestože to dělám podle návodu, neobnovím to. Je na to nějaký fígl?

honzarezna
Příspěvky: 13
Registrován: 23 bře 2010 08:51

Re: PLG-AN150 a Yamaha CS6X

Příspěvek od honzarezna » 19 srp 2019 10:08

Tak ten dump každého patche funguje , ale nezjistil jsem, jestli AN1x editor umí SYX importovat a udělat z toho kompletní balík, který bych mohl poslat do paměti. Dá se to? Teď v podstatě můžu poslat jenom jeden SYX a uložit ho do interní paměti CS6X.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3166
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: PLG-AN150 a Yamaha CS6X

Příspěvek od pavlii » 19 srp 2019 11:35

Hmm - no koukám na to, a možná by to šlo cestou, že máš uloženo .an1 soubor, kde jsou jednotlivé hlasy/patche a nastavení. Můžeš si pak všechny označit, aktivovat tlačítko "Select All" a potom "Send" pošle všechno do nástroje (tj. PLG karty).

Pokud máš ale odněkud jen .SYX soubor a chceš ho tam naládovat, tak osobně nevidím cestu přes AN1x editor :-( použil bych nejspíš MIDI-OX třebas, do něj nahrál ten .SYX soubor a doplnil ho o SysExy týkající se Dump dat (mělo by být někde v MIDI implementaci PLG karty, případně AN1x, to bude asi stejné). Holt je to starej kus HW no :-D

P.

honzarezna
Příspěvky: 13
Registrován: 23 bře 2010 08:51

Re: PLG-AN150 a Yamaha CS6X

Příspěvek od honzarezna » 04 lis 2019 11:21

Tak jsem tu zas s tímto problémem. Uložil jsem si pár patchů jako sysex a pak jsem zjistil, že většina z nich nefunguje... Když je pošlu do Yamahy (BomeSX), pošle se jméno, ale leze z toho pazvuk, jako kdyby tomu chyběl sampl (blbost, co...?)
Taky jsem zjistil, že AN1x editor sice umí posílat do Yamahy celý obsah paměti ze souboru an1, ale neumí request, kterým bych mohl naopak z paměti uložit. Když mám zapnutou volbu PLG150AN, tak tlačítko request na férovku zmizí...
Podle všeho to vypadá, že v této konfiguraci si prostě nemůžu udělat-seřadit svoje vlastní komplety patchů a ty potom načítat do RAM z karty...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3166
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: PLG-AN150 a Yamaha CS6X

Příspěvek od pavlii » 07 lis 2019 00:33

Hmm - tak jo, vrátil jsem se o kopu let zpět, chvíli laboroval a měl bych zjištění:

Bulk Dump nebude s PLG-150AN fungovat ani jedním směrem, protože to je "Dump AN1x", takže to bude podle mého havarovat na SysEx úvodu celého databloku. Nebo aspoň mě se to rozchodit nepodařilo (PLG instalována v MOTIF ES). Editor s kartou normálně pracuje, v reálném čase upravuju ten který program, ale uložit ho musím už lokálně (tj. jak na straně počátače, tak na straně nástroje - čili do PLG karty nebo na USB Flash).

Celý management je tak dost otravný, teda když ho napasuju na moderní dobu, ale tak to prostě je. Protože už zase nejsem u stroje, tak jen střelím od boku, jak na to, když bys upravoval program rovnou na nástroji a ne v AN1x editoru - buď pak uložit na USB Flash a naimportovat do AN1x editoru nebo pomocí jiného softu (MIDI-OX třebas) zachytit Bulk Dump z nástroje a tenhle .SYX soubor naimportovat do AN1x editoru. Obě možnosti teď ale nevím, jestli by fungovaly (jestli AN1x editor přečte jeden nebo oba formáty).

P.

honzarezna
Příspěvky: 13
Registrován: 23 bře 2010 08:51

Re: PLG-AN150 a Yamaha CS6X

Příspěvek od honzarezna » 07 lis 2019 15:14

Díky moc za snahu. Snažil jsem se vyhledávat informace, ale moc se toho zjistit nedá, asi není už tolik uživatelů. Podle všeho se ani do jedno z těch programů (zkoušel jsem moduly v XG works) sysex importovat nedá...
Přišel jsem na jediné řešení, blbé jak štoudev, ale fakt jediné: Naimportuju nějaký (pro mě zajímavý) patch z AN1x editoru a uložím ho na kartu v nástroji s názvem Superbass. Pak další s názvem Deepbass atd... Takže pak na kartě budu cca 200 souborů, které nebudou obsahovat celý dump paměti, ale pouze jeden patch a v případě potřeby je načtu do paměti.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3166
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: PLG-AN150 a Yamaha CS6X

Příspěvek od pavlii » 07 lis 2019 18:39

Jojo, to bude asi jediná možnost. Editor s kartou pracuje jen přes SysEx, ale Dump má trochu jiné zákonitosti. Je to krásně odsledovatelné na monitorovacím programu.

Ještě mě napadá varianta prostě si to jako "balík" vydumpovat sám, ale musel bych víc kouknout do SysEx MOTIFa (a ty do CS6x). Nevím, jestli jde zadat Dump dat z oblasti mimo interní paměť, tj. z PLG karty. Pokud ano, dělal bys tyhle věci akorát mimo Editor. Ale je to jen střela od boku....

P.

Odpovědět