Počítač-klávesy

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Zdenekkolin
Příspěvky: 1
Registrován: 08 dub 2019 12:51

Počítač-klávesy

Příspěvek od Zdenekkolin »

Propojení: Počítač s WindowsXP-interface UX16 (usb/midi)-klávesy Yamaha PSR E313/YPT-310. Fungovalo bez problémů (přenos záložního souboru 07PK3.BUP z kláves do adresáře v počítači a opačně - pomocí doporučené verze Musicsoft Downloaderu).
Počítač letos zkolaboval a nahradil jsem ho notebookem s Windows 10 home - 64bit. Stáhnul jsem Downloader doporučený pro Windows 10 - 64bit. Na klik "Connection check" odpovídá, že je "Music instrument" správně připojen, ale na klik "Electronic musical instruments" se nerozbalí jako dříve (System drive a Flash), ale napíše, že není kompatibilní.
Může za to interface UX16, nebo je závada jinde? Nerad bych přišel o téměř 100 adresářů s nahranými skladbami v počítači.
Díky předem za každou radu !
Zdeněk, Kolín

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3853
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Počítač-klávesy

Příspěvek od MDudas »

Moze za to Microsoft a ich tzv "pokrok". Kazda dalsia verzia Win ma nove chyby a funkcie, ktore funguju nejak inac, nez by si to user predstavoval. Mne na jednom pocitaci USB port bez upozornenia blokoval tzv. UAC - user account control = aj ked si prihlaseny ako admin, nie vsetky aplikacie a procesy maju opravnenia admina. Skus problematicky software spustit v mode Admin - prave tlacitko mysi + Run as Administrator.

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 254
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Počítač-klávesy

Příspěvek od gari »

Moze to robit neplechu cez usb 3.0. Pripadne dalsia moznost je, ze aj nejake posledne bezpecnostne updaty win10 to blokuju. Nepamatam si to cislo toho updatu, neviem ci dokonca neboli dva. Mne to napriklad blokovalo NI Komplete Kontrol S88 midi controller a tak nefungoval spravne az do vydania updatu od NI. Proste soft zblbol. Docasne pomohlo tieto updaty odinstalovat.

Odpovědět