Roland Aplha Juno 2

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
LUPO

Příspěvek od LUPO »

a.tom.x. : ty chodis na hodne divny akce........... 8)

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Já tam byl nedobrovolně. Byla to jediná otevřená hospoda v okruhu několika kilometrů. Musel jsem se velmi rychle intoxikovat alkoholem abych vydržel opakovaně kladenou otázku: "Proč ta sova tolik houkala" :lol: . Bylo to snad poprvé v životě kdy mi vadila hlasitá hudba.

T.

LUPO

Příspěvek od LUPO »

a.tom.x. je fascinujici, jak takovato hudebni telesa, maji sklon ke zpomalovani prevzatych skladeb...docela mne dostala cover v podani podobnych typu youuuuuaaaaaare aaaaalwayyys on myyyyyyyy miiiiiind :o)

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

pozor je to ještě rafinovanější. Oni během skladby mění tempo a někdy i melodii (podle toho jak jim zrovna nestíhají končetiny)

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

a.tom.x píše:
P.S. onehdá jsem viděl kapelu pochybné kvality ve složení akordeon (neboli držky), Casio CT-XXX (dost hustá rytmická sekce) a Alpha Juno 2 (místo klarinetu, heligonu, suzafonu a dalších dechů) - velmi silný zážitek.
:lol: :lol: :lol:
co je kua suzafon? niezo ako kazoo? znie to tak bzzzzzzucivo :)

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

"...nejdříve mi nájemníky vyháněl hrou na suzafon a teď mi je systematicky vraždí ...."

GoGo :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

LUPO : Ak myslis pod "zvukom 80. let" - ceskoslovensky zvuk 80 let .. tak mozno .. podla mna bol zvuk 80 let velmi pestry .. a juno alfa do neho vobec nezapada ..

LUPO

Příspěvek od LUPO »

Pytkin: ok , mas pravdu.

bodyia
Vybavení

Příspěvek od bodyia »

Tyjo, takovýhle řeči vážně miluju. Mám Juno už pěknejch pár let, koupil jsme ho od maníka, kterej měl ještě doklad z Tuzexu:-) Taky mám JX3P a spoustu dalších hraček, měl jsem 106ku i JX8P.

Jasně, Juno Alpha to levnej nástroj, může si ho koupit kdo chce. Ale kvůli tomu kritizovat zvuk? Možná není přehnaně expresivní, na leady je určitě lepší Pulse, ale dokáže vytvořit příjemný pozadí, který není vyloženě slyšet, ale je ve skladbě cejtit... Podobný umí i basy, jakoby neviditelný, ale hmatatelný. Vždycky je dobrý zamyslet se, jak bude nástroj znít ve společnosti kolegů, který má k dispozici a Juno prostě umí znít dobře.
Vytvořit si v Logicu editor (jestli někdo chce - pošlu) je chvilka a pak na tlačítka nástroje není potřeba ani sáhnout, Juno může být v zadní polici (je dost malej:-) a realtime ovládání není nejmenší problém.

106ka mě nebavila, pro mě nudnej zvuk, možná že "vintage", ale o ničem, během asi tří let, co jsem ji měl, zahrála zhruba ve dvou projektíkách a to jsem pro ni místo musel pracně hledat... Prima ovládání, ale stejně blbej kult jako TB303. JX8P - zajímavý, ale zahuhlaný a... prostě mě moc nechytla, škoda, Jarre na RendesVous z ní vytáhl nádherný zvuky. Z toho jsem vyhodnotil jako nejlepší JX3P, brilatní ostrej zvuk, škoda MIDI, je to docela pakárna, někdy by se RT hodilo...

Teď mě klidně rozcupujte, omlouvám se, že jsem narušil poklidnou pohřební diskuzi.

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

S tim Jarrem bych byl opatrnej. Vzhledem k tomu, že měl nebo má ve studiu snad úplně všechno je občas složitý říct na čem to dělá (já tam třeba dost slyším Korg Polysix a Mono/Poly nebo Trident). Navíc mívá ode všeho několik kusů. Takže když navrstvíš třeba 2 JX-8P (samozřejmě s odpovídajícím namastrováním) nebo je nasampluješ do Fairlighta resp proženeš modulárním ARP tak to může dělat divy.

Jinak obecně souhlas JX-3P je asi nejvýraznější (a co teprve Jupiter-6). Už jsi zkoušel Juno 60?

T.

bodyia
Vybavení

Příspěvek od bodyia »

Já si RendesVous kupoval hlavně kvůli častému použití ElkySynthex, což je takový moje voodoo. Někdy si ji určitě koupím... až ji seženu a nebude stát 100t.

Víš co mi připadá jako maximální neúcta ke stáří? Samplování analogů... brrr. Sampling je fajn pro ruchy, efekty, reálný zvuky, ale proč tohle? No nic, doufám jen, že to Jarre nedělá (nejsem jeho hyperfanoušek, ale předpokládám, že tomu rozumí).

Juno 60 ani 6 jsem v rukou ještě neměl, Jupitery taky ne, bohužel nemohu srovnávat.

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

S tim Syntexem ti držím palce. To se bude blbě shánět.

Jinak já analogy sampluju naprosto běžně, ale obvykle tím způsobem, že si nahraju nějaký motiv jako celou smyčku a dál s tím pracuju.

T.

nigol

Příspěvek od nigol »

Taky si myslim, ze na samplovani analogu nic spatnyho neni. Pokud clovek vysampluje napr. nejakou zajimavou smycku nebo zvuk a pak s tim dal pracuje v sampleru, ziskava treba zvuky, ktery by jenom na tom synthu tezko(pokud vubec) vytvoril...
Ale kazdy ma jiny nazor a zpusob prace :)

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Navic pokud mas analogy bez MIDI nebo CV tak je to rozumna cesta pro jejich, byt zprostredkovanou, integraci do MIDI systemu.

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

Ja analogy jedine sampluju a je to pak v sampleru NAAAAREZ! :D

Ale souhlasim stim co rika BODYIA, nekdy mi je lito je nesprahnout do midi a jen je samplovat - neni to pk uz tak prdcky - ale nekdy zas je a jinak! ja mam jen CV analogy zadnej s midi, mam ted od Cechtickyho pujcenej MIDI / CV prevodnik KENTON PRO2 a pres midi si ted ujizdim CUBASE -- midi/cv -- do Roland SH09 a je to nadhera!! :D "eshacko kmita naprosto presne a prcizne - dokonce mi nabizi 2x tak hlubsi rozsah klaviaturi pre MIDI nez kdyz na nej hraju primo. Planuju nejakej vetsi MIDI / CV prevodnik mam tech CV pekacu 9, ale i tak je hodlam dal znasilnovat v A/D prevodniku sampleru - ten zvuk tam pak pekne DOROSTE :D

Odpovědět