Roland FA-06 a FA-08
Re: Roland FA-06 a FA-08
hubert kolko stop audio vie ist von po usb z FA?
Tu je jediná možnosť použiť už správne naeditovaný zvuk uložený ako USER a ten potom v potrebnon momente vyvolať pomocou PC. Samozrejme pokiaľ ide v priebehu skladby len o subtílne zmeny na zvuku resp efekte, stači zadať potrebný parameter vo forme CC na správnej pozícii v seq. ALebo ako som už písal, zmeniť tento parameter v reálnom čase počas záznamu seq. Takto urobená zmena ale zapíše do stopy seq celý priebeh kontinuálnej zmeny. Teda tých CC tam bude dosť v prípade veľkej zmeny daného parametru. Takže v takomto prípade je lepšie to urobiť pomocou vloženého CC, pokiaľ teda nie je práve tá počuteľná kontinuálna zmena žiadúca.
Jde provest i export nastaveni zvuků a studia? Pomoci sysex nebo nejak avlozit tento kod do midi na prislusne misto? Nektere moduly od yamahy to umely . Napsat podle manualu bych to asi nezvladl. Proste bych nastavil vse co potrebuji, pak exportoval do midi a ve skladbe to nacetl .
Jasne v Menu je funkcia Bulk Dump, ktorá pošle všetko z dočasnej pamäte vo formáte Sysex do MIDI. Táto funkcia bola skôr potrebná v čase keď bolo v nástrojoch málo pamäťových miest na uloženie vlastných zvukov resp Vlastných Performace nastavení. Dnes je ich ale v nástrojoch viac než dosť a ďalšie kompletné banky môžeš naťahovať z pamäťovej karty, takže v prípade FA v tom veľký zmysel nevidím, ľahšie a rýchlejšie je vložiť do skladby len PC príslušného Studio Setu ako vysiaelať celý výpis. ZA druhé, zakaždým keď niečo chceš vo zvuku daného songu zmeniť, musíš Dump urobiť znovu a znovu uložiť skladbu.Ale samozrejme je to na tebe či to použiješ alebo nie. BTW: Ty nemáš manuál k FA?
Mám ten přeložený , ale je to tam napsané tak stroze bez vzájemných souvislostí.
Díky za informace
Díky za informace
Zdravím!
Minulý týden jsem si pořídil FA-06 a nahradil tak svoje staré EXR-5. Mám český manuál, ale pořád nemůžu přijít na to, jak uložit více oblíbených zvuků do banky. Vždy se mi uloží jen jeden, ale v manuálu stojí, že jich můžu uložit až 10 do každé z devíti složek...
Minulý týden jsem si pořídil FA-06 a nahradil tak svoje staré EXR-5. Mám český manuál, ale pořád nemůžu přijít na to, jak uložit více oblíbených zvuků do banky. Vždy se mi uloží jen jeden, ale v manuálu stojí, že jich můžu uložit až 10 do každé z devíti složek...
- petermikuláš
- Vybavení
Hubert to iste bude vedieť, ten je v tom expert.
Ahojte chlapci, chcem sa spýtať Roland Fa06 má rovnaké klávesy ako Roland VR09 ? Ďakujem za info
Čtu tady cosi o českém návodu k Roland? Před pár dny jsem si koupil FA 07 a český návod by se mi náramně hodil, protože s tím anglickým jsem totální analfabet (mnoha věcem budu mít potíže porozumět i v té češtině) 
Byl by někdo ochoten ten návod poskytnout (poslat)? Nějak bych se odměnil.

Byl by někdo ochoten ten návod poskytnout (poslat)? Nějak bych se odměnil.
http://roland.sk ve slovenštině.
Moc děkuji, vypadá to srozumitelně
Teď už je to jen mezi mnou a mou schopností rozumět návodu jakéhokoli druhu 

mám svoji fa-06 moc rád. umožňuje mi na place provádět co chci a nebát se že to "spadne".
Trochu mě obtěžuje, že když chci soubor dostat z počítače do fa-06, musím vytahnout SD kartu a přenést to. Nemáte na to nejakou fintu?
Trochu mě obtěžuje, že když chci soubor dostat z počítače do fa-06, musím vytahnout SD kartu a přenést to. Nemáte na to nejakou fintu?
Poříd si SD kartu co má wifi 
Např
Transcend 32GB Wi-Fi SDHC Class 10

Např
Transcend 32GB Wi-Fi SDHC Class 10