Roland FA-06 a FA-08

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
€X•74
Příspěvky: 194
Registrován: 07 srp 2015 23:02
Vybavení

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od €X•74 » 29 led 2018 14:40

hubert kolko stop audio vie ist von po usb z FA?

hubert
Příspěvky: 1307
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od hubert » 29 led 2018 15:43

Tu je jediná možnosť použiť už správne naeditovaný zvuk uložený ako USER a ten potom v potrebnon momente vyvolať pomocou PC. Samozrejme pokiaľ ide v priebehu skladby len o subtílne zmeny na zvuku resp efekte, stači zadať potrebný parameter vo forme CC na správnej pozícii v seq. ALebo ako som už písal, zmeniť tento parameter v reálnom čase počas záznamu seq. Takto urobená zmena ale zapíše do stopy seq celý priebeh kontinuálnej zmeny. Teda tých CC tam bude dosť v prípade veľkej zmeny daného parametru. Takže v takomto prípade je lepšie to urobiť pomocou vloženého CC, pokiaľ teda nie je práve tá počuteľná kontinuálna zmena žiadúca.

hubert
Příspěvky: 1307
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od hubert » 29 led 2018 20:46

Výstup z FA do USB je 1x stereo

leonv
Příspěvky: 27
Registrován: 13 říj 2010 20:38

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od leonv » 30 led 2018 14:46

Jde provest i export nastaveni zvuků a studia? Pomoci sysex nebo nejak avlozit tento kod do midi na prislusne misto? Nektere moduly od yamahy to umely . Napsat podle manualu bych to asi nezvladl. Proste bych nastavil vse co potrebuji, pak exportoval do midi a ve skladbe to nacetl .

hubert
Příspěvky: 1307
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od hubert » 30 led 2018 14:56

Jasne v Menu je funkcia Bulk Dump, ktorá pošle všetko z dočasnej pamäte vo formáte Sysex do MIDI. Táto funkcia bola skôr potrebná v čase keď bolo v nástrojoch málo pamäťových miest na uloženie vlastných zvukov resp Vlastných Performace nastavení. Dnes je ich ale v nástrojoch viac než dosť a ďalšie kompletné banky môžeš naťahovať z pamäťovej karty, takže v prípade FA v tom veľký zmysel nevidím, ľahšie a rýchlejšie je vložiť do skladby len PC príslušného Studio Setu ako vysiaelať celý výpis. ZA druhé, zakaždým keď niečo chceš vo zvuku daného songu zmeniť, musíš Dump urobiť znovu a znovu uložiť skladbu.Ale samozrejme je to na tebe či to použiješ alebo nie. BTW: Ty nemáš manuál k FA?

leonv
Příspěvky: 27
Registrován: 13 říj 2010 20:38

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od leonv » 30 led 2018 17:07

Mám ten přeložený , ale je to tam napsané tak stroze bez vzájemných souvislostí.
Díky za informace

Lukáš D.
Příspěvky: 1
Registrován: 21 kvě 2018 20:37

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od Lukáš D. » 21 kvě 2018 20:47

Zdravím!
Minulý týden jsem si pořídil FA-06 a nahradil tak svoje staré EXR-5. Mám český manuál, ale pořád nemůžu přijít na to, jak uložit více oblíbených zvuků do banky. Vždy se mi uloží jen jeden, ale v manuálu stojí, že jich můžu uložit až 10 do každé z devíti složek...

Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 340
Registrován: 04 led 2014 00:48
Vybavení

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od petermikuláš » 21 kvě 2018 21:14

Hubert to iste bude vedieť, ten je v tom expert.

Uživatelský avatar
giom
Příspěvky: 116
Registrován: 28 říj 2008 14:58

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od giom » 07 srp 2018 03:14

Ahojte chlapci, chcem sa spýtať Roland Fa06 má rovnaké klávesy ako Roland VR09 ? Ďakujem za info

hubert
Příspěvky: 1307
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od hubert » 21 srp 2018 14:16

Žiaľbohu ano

ToPi
Příspěvky: 21
Registrován: 03 říj 2014 11:11

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od ToPi » 26 zář 2018 10:16

Čtu tady cosi o českém návodu k Roland? Před pár dny jsem si koupil FA 07 a český návod by se mi náramně hodil, protože s tím anglickým jsem totální analfabet (mnoha věcem budu mít potíže porozumět i v té češtině) :-)
Byl by někdo ochoten ten návod poskytnout (poslat)? Nějak bych se odměnil.

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 461
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od TAP » 26 zář 2018 22:33

http://roland.sk ve slovenštině.

ToPi
Příspěvky: 21
Registrován: 03 říj 2014 11:11

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od ToPi » 27 zář 2018 11:30

Moc děkuji, vypadá to srozumitelně :-) Teď už je to jen mezi mnou a mou schopností rozumět návodu jakéhokoli druhu :-)

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 461
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od TAP » 15 lis 2018 21:14

mám svoji fa-06 moc rád. umožňuje mi na place provádět co chci a nebát se že to "spadne".
Trochu mě obtěžuje, že když chci soubor dostat z počítače do fa-06, musím vytahnout SD kartu a přenést to. Nemáte na to nejakou fintu?

SynThony
Příspěvky: 1
Registrován: 11 úno 2019 14:50

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od SynThony » 11 úno 2019 14:55

Poříd si SD kartu co má wifi :-D
Např
Transcend 32GB Wi-Fi SDHC Class 10

Odpovědět