ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

ARX-04 Strings ?

Příspěvek od EXCOM » 18 zář 2009 07:55

pani, tak vcera som si trosku "zadzemoval" s AX-Synth a musim povedat ze je to kus super hw.. je pravda ze na moj chrbat to moc nie je( asi to chce trening ), ale co som chcel...
na AX-Synthe je integrovana SuperNatural sekcia.. su v nej dychy no a to druhe su stringy.. tak, je to len take moje male podozrenie, ze nasledujuca karta a to ARX-04 by mohla byt prave Strings 8)

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 18 zář 2009 20:59

Tak me napada.... byl jsem se podivat na Muzice. Vzdycky mi bylo lito ze jsem tam nebyl, tak ted jsem se tam vypravil.
Byl to jeden z nejotresnejsich zazitku, co jsem mel (nechci rikat za celej zivot, tak to necham jen tak bez udani casovy souslednosti).
Byl jsem tam asi 20 minut a pak jsem utekl - kdyz jsem odjizdel z parkoviste a postezoval si panovi, co me kasiroval, ze to bylo strasny, tak se smal a rikal, ze nahodou narozdil od jinejch lidi sem tam byl jeste docela dlouho...

Ale k veci - kdyz uz jsem tam byl, koukam, a Fantom tam nebyl ani jeden. Chvilku jsem tam obchazel dokola (na AXko jsem tam taky koukal, ale na vystave nema smysl si neco zkouset) a pak jsem se ochomejt kolem Korgu a zrovna nikdo nestal u M3, tak jsem se alespon koukal na menu a zkusil si klaviaturu (kdyz uz mam s cim porovnavat) a najednou sem si vsimnul, jak je ten display HNUSNEJ JAK PRD*L ;) Normalne vyblednej v takovejch pruzich, skoro jako carovej kod - od shora dolu. Fakt blitka. A vzpomnel jsem si, ze jsem si kdysi zkousel M50 a mela presne stejnej odpornej rozblitej display jako tahle M3, tak jsem tam odchytil cloveka, co se tvaril ze tomu desne rozumi ale hlavne mel na sobe triko s logem Korgu, a ptam se ho, jestli je to vystavni kousek co uz toho pamatuje hodne, ze jsem vzdycky videl jen takhle hnusny a rozbity displaye a jestli proste kdyz na to smata milion lidi denne, tak jestil se to takhle rozbije a ukazuju na ty hruzu na ktery nejde kazdy druhy pismenko precist, a on na me udivene kouka a povida "ne... to je skoro uplne novy - takhle to vypada novy... to tam takhle uz montujou. Vam se to nelibi? Vzdyt na tom nic neni!" a vytahnul kontrast takovym zpusobem, ze byly videt jen cerny kontury a jinak to bylo bily jak snih. Treba u tech sipek v koleckach jste si mohli o koleckach nechat jenom zdat ;) Proste to vytah uplne jak to slo ;) ...

Tak jsem cestou k autu vzpominal na display od Fantoma ;) Sice se na nej neda smatat, ale alespon je na nem neco videt.

Je to normalni? Ja zatim videl dva ze dvou co vypadaly takhle prdelne ... to je porad 100%

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 18 zář 2009 21:10

Jabba : pruser je ten, ze ked si raz uz videl display na Fantom-G, tak uz je problem pozerat na iny :) Motif XS ma tiez uplne na <'>u display.. to je katastrofa, ze na taky stroj dali uplny lacak LCD.. to je fakt des, to KORG je mile daleko od XS v display, pretoze je aj touch..

Gecko ma fakt fantasticky display, velmi kvalitny, je to v podstate display ala notebook.. tu Roland vobec nesetril a dal tam kvalitny LCD...

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Amorph » 19 zář 2009 09:03

Jabba: teda ja nevim, utect z hudebni vystavy kvuli tomu, ze se ti nelibi display na syntaku... ;)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 19 zář 2009 09:54

co se tyce korga M3, muj nazor jsem uz tady psal, ve zkratce, je to desna mrdka a nejen co se tyce lcd ale i zvukove, totalne dementnim ovladanim, silenym meny a vubec, hlavne ale zvukove to je pruser, mel jsem to doma kdyz jsem se rozmejslel mezi M3 a FG a to se vubec neda srovnavat :roll:
co se tyce vystavy muzika... naposledy jsem tam byl je to asi 3 nebo 4 roky zpatky a uz tenkrat to bylo peklo, kolem syntaku se motaly bandicky cikanat a nedalo se protlouct skoro k zadnymu z tech mala nastroju co tam byly, no a obsluha? kdyz se clovek na neco zeptal tak jen kroutila hlavou a cpala mi katalog, uz tam nepachnu :cry: a to to pred ja nevim deseti lety bylo super a mnohokrat vetsi, pruser ale asi je, ze spousta lidi uz po hw syntakach nejde, staci jim m-audio dvouoktavovej kontroler a načórovaný vstcka, ted navic lidi ani nemaj moc prachy na rozhazovani, ale zas o to vic by se mely firmy snazit jinak to muzou zabalit a zalozit si jen e-shopy...

musim si postesknout, strasne me stve ze nejdou na FG ukladat presety efektovek a nastaveni vstupnich efektu atd pro ruzny nastroje, docela uz na tom vazne funguju a kdyz takhle behem vecera dvacetkrat prehazuju nastroj na vstupu a pokazdy musim hrabat do nastaveni v samplingu a pak jeste preskladavat multiefektovky pres ktery externi masiny honim, je to fakt na zblbnuti, uz jsem oproti ted uz zapomenutym dobam na cubasi s tunou vstcek vyrazne zefektivnil svoji praci, tak si jeste budu muset odvyknout neustaly preskakovani mezi nastrojema a bude to dobry doufam, zatim to beru ze mam na svy strane jeste co vylepsovat a ze mne nastroj "omezuje"? to se rict neda, omezeni ktery vedou ke zlepseni efektivity pri praci s nastrojem beru, nicmene aspon par presetu s kompletnim nastavenim pro kytaru, basu, zpev, syntakovy smycce, externi el.bicmen atd by se fakt myslim hodily, no hlavne aby panackove u rolanda nehodili FG za hlavu a misto oprav OS nedelali na necem uplne jinym, zatim to tak bohuzel vypada, mam FG uz rok a za celou dobu zadna vyraznejsi uprava krom povoleny 1GB RAMky, coz prislo asi tyden pote coi jsem si koupil 512ku :twisted:

no nic, moc mi to keca a venku je hezky, jdu delat neco smysluplnyho 8)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 19 zář 2009 10:13

Neural_I : :)
ani si nevies predstavit ako ma toto sralo ze to tam nie je... je to zakladna vec.. tak som si spravil vizual ako by to mohlo vyzerat, este dost davno... tak ta potesim aspon touto formou :)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 19 zář 2009 11:33

Amorph píše:Jabba: teda ja nevim, utect z hudebni vystavy kvuli tomu, ze se ti nelibi display na syntaku... ;)
To vubec ne - naopak jsem u M3 zustal nejdele. Utekl jsem protoze tam bylo 6 stanku a nikde nic. Proste stejnym tempem jakym jsem sel od brany k hlavni budove jsem tu jednu mistnost prosel v osmicce, zastavil se nachvili u M3 a stejnym tempem jsem zase dosel k autu. Uz dlouho jsem tak zbytecne nevyhodil penize. Treba jsem cekal ze tam bude spousta stanku s nejakejma modularama nebo tak (byl tam jeden s takovym malinkym stolnim necim co uz si nepamatuju jak se jmenovalo) atd...
Neural_I píše:co se tyce korga M3, muj nazor jsem uz tady psal, ve zkratce, je to desna mrdka
Hmm... Musim rict ze jsem byl docela zklamanej.

EXCOM píše:ani si nevies predstavit ako ma toto sralo ze to tam nie je... je to zakladna vec.. tak som si spravil vizual ako by to mohlo vyzerat, este dost davno... tak ta potesim aspon touto formou :)
Teda ty si drak ;) Ale ten inherit button by byl bozi. Naprosto nechapu, proc je nenapadlo ze by clovek chtel menit nastroje bez toho aby se mu tam nacpaly cizi efekty ...

Mimochodem.. zacinaj me desne srat takovy ty malickosti.. jako treba ze si hraju, a najednou by se mi hodil muj vlastni arpeggio motif. Nechapu, proc musim neco nahravat do sequenceru a pak to importovat. To je tak idiotsky vymysleny. Ja chapu ze to predtim nebylo a tohle je bastl a zaplat panbu' za nej, ale prece bych cekal ze rovnou v tom arpeggiu si ho muzu nahrat a editovat a nemusim si kvuli tomu zasvinit sequencer...
Stve me to hlavne proto, ze vim, ze ho diky tomu pouzivam daleko min nez bych mohl. Tim, jak je to kravsky udelany je to proste nepohodlny a clovek to nepouziva ;(

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

[ ViDEO ] ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 19 zář 2009 22:17

velmi prijemna prezentacka F-G, sice uz starsieho data ale o to viac potesi

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od JamezX » 20 zář 2009 02:06

Neural_I píše:musim si postesknout, strasne me stve ze nejdou na FG ukladat presety efektovek a nastaveni vstupnich efektu atd pro ruzny nastroje, docela uz na tom vazne funguju a kdyz takhle behem vecera dvacetkrat prehazuju nastroj na vstupu a pokazdy musim hrabat do nastaveni v samplingu a pak jeste preskladavat multiefektovky pres ktery externi masiny honim
Nastaveni efektu (vcetne nastaveni na ARX) lze ulozit jako sysex zpravy. "System->MIDI->Transmit Edit Data nastav na ON, spust nahravani, pote se ti vsechny zmeny parametru ukladaji do MIDI jako sysex zpravy. Lepsi je to nahravat na nejpomalejsi tempo (5) ... a vubec nejlepsi je to nahravat do Cubase a tam pak upravit. Takto vytvorene MIDI fraze muzes ulozit pod RPS a jednotliva nastaveni menit jednoduse pomoci padu.

Hynek
Příspěvky: 9
Registrován: 17 zář 2009 15:57

Potřebuji radu se samplováním...díky

Příspěvek od Hynek » 20 zář 2009 10:36

Dobrý den
Obracím se na vás všechny s žádostí o pomoc. Dosud jsem hrál a skládal hudbu na klávesách Yamaha PSR-S500. Teď jsem si koupil Roland Fantom G7. Řeším problém, se kterým bych potřeboval poradit. Chtěl bych nějakou cestou používat zvuky z Yamahy a chtěl bych je hrát pomocí Rolandu. Zároveň se mi nechce tahat na koncerty obě klávesy a chtěl bych si tyto staré zvuky také zálohovat. Jedinou možnou cestou bude asi je nasamplovat. Je to tak? Máte nějaký jiný nápad, jak se tato situace řeší?
Fantom G7 má v sobě sampler, ale problém je, že pokud je v jednom projektu uloženo moc samplů, jeho načítání trvá dlouho. To znamená, že pro živé hraní je to nepoužitelné. Takže se jako jediná cesta jeví nasamplovat zvuky pomocí nějakého softwaru do počítače a ovládat to poté Rolandem přes MIDI.
Je možné zkombinovat při živém hraní používání interního tónového generátoru Rolandu a ovládání softwaru na počítači, až budu chtít hrát staré (zvuky z Yamahy) i nové (zvuky z Rolandu) skladby?
Jako nejlepší cesta mi bylo doporučeno použití programu Sample Robot a poté Kontak 4. Máte zkušenosti s těmito programy? Doporučili byste mi jiné? Máte někdo zkušenosti s podobným problémem a řešili jste někdo tento problém tímto způsobem, případně jak jinak? Půjde opravdu pomocí Sample Robot nasamplovat jednotlivé zvuky a poté je pomocí Kontak 4 rozložit na klaviaturu, případně je dát do vrstev nebo klaviaturu rozdělit?
Je možné někde si tento postup vyzkoušet? Existují od těchto programů dema?

Děkuji předem moc za jakýkoliv postřeh a radu...moc mi pomůžete, díky

Hynek Celar

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Pytkin » 20 zář 2009 10:39

samplovanie je dost zlozita vec .. a je to strasna kopa prace .. neviem ci fakt neni rozumnejsie si prerobit repertoar na novy nastroj ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 20 zář 2009 10:46

Hynek : nechce sa mi verit ze nenajdes podobne zvuky na Fantom-G ako si ich mal na PSR-S500.. je tam toho naozaj dost, ked si tym prelezes, tak musis najst zvuk ktory hladas...

Hynek
Příspěvky: 9
Registrován: 17 zář 2009 15:57

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Hynek » 20 zář 2009 14:09

Díky moc,
samozřejmě jsem uvažoval o tom, že se pokusím najít tam podobné zvuky nebo použít jiné. Je pravda, že jsem zatím neměl čas prozkoumat celou databázi zvuků na Fantomu. Ale jinak máte někdo zkušenosti s tím samplováním? Je to použitelné potom pro živé hraní? Myslím totiž na dobu načítání těch jednotlivých projektů....co myslíte?

Hynek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Pytkin » 20 zář 2009 15:50

no ved musis to mat tak spravene , ze vsetky zvuky mas nacitane od zaciatku .. a natahujes len songy ..

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od JamezX » 20 zář 2009 19:28

Hynek píše:Díky moc,
samozřejmě jsem uvažoval o tom, že se pokusím najít tam podobné zvuky nebo použít jiné. Je pravda, že jsem zatím neměl čas prozkoumat celou databázi zvuků na Fantomu. Ale jinak máte někdo zkušenosti s tím samplováním? Je to použitelné potom pro živé hraní? Myslím totiž na dobu načítání těch jednotlivých projektů....co myslíte?

Hynek
Velmi rychle lze nasamplovat cely nastroj (hardware i VST) pomoci programu Extreme Sample Converter. Nastavis po kolika tonech (treba i po jednom) a do kolika vrstev - a vse ostatni udela program automaticky. Jak to byva, co je rychle neni kvalitni. Pokud chces kvalitne nasamplovat nejaky nastroj, nemuzes samplovat jednotlive nastroje-patche, ale jednotlive samply. Tzn. vyvtorit nejakou init patch, aby byl slyset pouze cisty sampl bez efektu apod. a ten nasamplovat a patch pote vytvorit. Rozpoznat kde v multisamplu konci nebo zacina dalsi sampl je velmi tezke az nemozne. Ale to uz mozna nevis, o cem mluvim :-) Zkus ten Extreme Sample Converter.

Odpovědět