ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 04 říj 2009 19:16

EXCOM: to jsem nezkousel, FG editor na PC nepouzivam, ma to nejaky specialni vyhody? co jsem na to kdysi koukal tak mi to prislo takovy trochu zbytecny, sice to setri tlacitka na klavesach ale jinak nevim nevim, nenasel jsem zadnou vyhodu kvuli ktery bych to pouzival, snad jen nastavovani midi kanalu ARX karty je na tom jednodussi nez ve FG, ale arx01 uz nepouzivam, ale jeste jsem ji neprodal, furt tak nejak naivne ocekavam ze se stane nejakej zazrak ze strany vyvojaru :roll:
to co nabizi FG na displeji mi na upravu samplu uplne staci, ale je fakt ze po abgrejdu na posledni verzi OS 1.0000001a :twisted: jsem uz editor nezkousel

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 04 říj 2009 19:22

Jabba: tak to prodej a uz si zadnej hardwerovej syntak radsi nekupuj, jestli nemas cas se v nastroji hrabat, zkus treba foukaci harmoniku, na tu se naucis za vikend a uz nikdy nic nemusis nastavovat ani ladit a kdykoliv ji muzes mit u sebe a vzdycky vis ze si na ni dobre pred spanim zahrajes, vejde se ti do supliku na nocnim stolku, vejde se i do kapsy a pokud nezmokne, dela presne to co od ni ocekavas, no a daj se na tom udelat veleslavny melodie, viz "Tenkrat na zapade"

PS: to neni ftip, na kazdym syntaku musis neco nastavovat ku obrazu svymu, bez vyjimky na kazdym, pokud na to nemas cas, pak se neda nic delat, ale nastrojem za 50t to nevyresis zcela urcite, to ses mozna mohl zeptat predtim nez si FG koupil, top by ti asi rekl kazdej

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 04 říj 2009 21:31

Neural_I : no ja som ho prave vcera skusil, a priznam sa, ze ked si ho hodis do Sampling Modu, tak vlastne vsetko co mas nasamplovane na Fantome, vidis v PC a je to velmi pohodlne na editovanie, tiez na pomenovavanie suborov.. za test by to stalo, a ak robis so samples, tak o to vacsi komfort..

napriklad ked mas dlhy sampel, tak pekne mysou si ponatahujes zonu start, end a loop.. ( sice, toto som neskusal robit na Fantom-G mysou :) ) ale mam obavy ze tam je to disabled ako aj piano roll a 80% screenov kde by to malo byt k dispozicii :)

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 04 říj 2009 22:01

Neural_I píše:Jabba: tak to prodej a uz si zadnej hardwerovej syntak radsi nekupuj, jestli nemas cas se v nastroji hrabat, zkus treba foukaci harmoniku...
...nastrojem za 50t to nevyresis zcela urcite, to ses mozna mohl zeptat predtim nez si FG koupil, top by ti asi rekl kazdej
Za prve jsem se ptal (a ne jednou - mluvili jsme tu o tom dost dlouho), a za druhe si myslim ze nemas pravdu. To je asi jako kdyby te nekdo presvedcoval ze nejaky auto je nejlepsi, jen si ho musis cely predelat. To co rikas je nesmysl a mam pocit zes' to vypustil jen tak v afektu.
To, ze zrovna ty Fantoma pouzivas jako trosku vybavenejsi sampler s efektama jeste nic neznamena. Stejne tak na ovladani tady kazdej nadava a nakonec ti stejne kazdej rekne ze si zvuky dela sam. Kurzweilistum se za to kazdej smeje, ale u Fantoma je to vyhoda? Naprosto nechapu smysl tvejch argumentu. Na poci si delam vsechno sam a nevidel jsem duvod to delat na HW syntaku, kterej mam "na odreagovani".

Jediny dve veci, ktery jsem prohlasil jsou, ze je pro me Fantom zbytecnej luxus a ze ma k hovnu piano roll, diky kterymu jsem ho chtel. Kdyz vezmes v potaz vsechny moznosti co ten HW nabizi.... ma to mys a hires display. Nechapu, jak to guicko mohli takhle podelat.

Nechapu co te tak nasralo. Ja jen rikam, ze nekomu udela lepsi sluzbu, a ze na nej nemam cas. To te tak sere uprimnost? Mam tu delat ramena jakej sem bozan a ze na nem "pracuju" 25 hodin denne? To urcite delat nebudu :) Nekoupil jsem si ho pro praci, ale pro radost.

PS: harmoniku nekde na chate jeste mam.. jen na ni nemam uz asi od 13 let cas hrat...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 04 říj 2009 22:09

Jabba : :) Neural_I len tvrdi, ze to chce cas..
ja na tvojom mieste by som ho skoval do skrine a nechal ho chvilu tam... nakoniec, aj tak chces niecim G nahradit, cize zas by si bol tam kde si teraz.. to chce klid kamo :)

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 05 říj 2009 10:28

EXCOM píše:Jabba : :) Neural_I len tvrdi, ze to chce cas..
ja na tvojom mieste by som ho skoval do skrine a nechal ho chvilu tam... nakoniec, aj tak chces niecim G nahradit, cize zas by si bol tam kde si teraz.. to chce klid kamo :)
Jenze porad je tu jeste jedna vec, a tou je fakt, ze je mi blby ho mit jen proto ze je to Fantom. Kdyz ho schovam do skrine, nebude slouzit ani me ani nekomu jinymu. Radeji ho tedy prodam, na blbnuti koupim neco starsiho (tezko rict co ... triton? ;) a hlavne levnejsiho, zena me prestane prudit ze jsem vyhodil 50 litru a jen to tam stoji a az bude cas, tak se k tomu vratim .. tou dobou uz bude Fantom XY10 a mezitim udelam nekomu radost, ze mu G6 prodam levne ;)

Uprime se priznavam k tomu, ze jsem si myslel, ze kvalita zvuku = vyssi cena. Samozrejme to plati technicky a tak trochu i prakticky, ale ja ted evidentne k posteli potrebuju nejakou samohrajku co ma super zvuky a trosku nejakej sequencer ale jinak nic neumi (neznate nekdo neco takovyho?)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 05 říj 2009 10:43

Jabba : tak do postele potom toto :)

Obrázek

je tam vsetko co si popisal :)
a dnes to kupis za par susnov

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 05 říj 2009 17:00

Jabba: hele, klidek 8) ja jsem v afektu urcite nejednal a nastvanej rozhodne nejsem, protoze je mi zcela srdecne ukradeny na co si doma hrajes po vecerech :P jen jsem se ti snazil sdelit, ze tezko najdes nastroj kterej splni po zapnuti hned a bez prace tvoje predstavy a ze neni zadna velka prace si nastroj pretvorit k obrazu svemu, bral jsem tvoje zpravy jako smutek nad tim ze te fantom nevozi do prace a nevari ti kafe (pozor, pokus o ftip :twisted: ) a v zadnym pripade se nezastavam fantoma a jeho pojebanyho OS, jen za sebe rikam, ze nez to prodavat a vyhazovat penize za jinej ne o moc lepsi syntak, tak je mozna lepsi si k tomu na par hodin sednout a tech par zvuku ktery chces si proste nastavit, pises ze s nastavovanim nemas problem, tak co tedy vlastne chces? ted uz tomu vubec nerozumim, chces syntak kde nebudes muset nic nastavovat a jen tak si na nem budes po vecerech brnkat, oukej, ale myslim si ze i kdyz ses predem ptal, urcite ses neptal takhle:
cituji:
"
ja ted evidentne k posteli potrebuju nejakou samohrajku co ma super zvuky a trosku nejakej sequencer ale jinak nic neumi
"
hele ja fakt nemam potrebu resit tvy problemy, jeste to vypada ze misto radoby dobrych rad nejak prudim, takze k tvymu tematu se odmlcuji a doufam ze svuj problem brzy vyresis, drzim ti palce abys nekoupil zas nejakej nastroj co neni uplne dokonalej, protoze takovymi se trh jen hemzi a sam jsem jich vyzkousel tolik a tolik sem na nich prodelal penez, az to hezky neni a ver mni ze sem tady psal zezacatku taky podobny veci ze FG prodam a ze to je sracka, pak sem si k tomu na par veceru sednul a sice si furt myslim ze to je nedotazenej nastroj atd ale aspon uz sem se zbavil nazoru ze je k nicemu

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

ROLAND FANTOM-G HEADiNG NEWS

Příspěvek od EXCOM » 06 říj 2009 09:26

Obrázek
OS:
v1.50 : FantomG678_150.zip
v1.31 : FantomG678_131.zip
v1.30 : FantomG678_130.zip
v1.20 : FantomG678_120.zip

Editor: obsahuje aj Librarian verziu 1.30
Windows : FantomG_Editor_v120_win.zip
Mac OS : FantomG_Editor_v120.dmg

Obrázek

Sinevibes Free Sounds
Obrázek

Fantom-G Patch Archive

ROLANDFANTOM-G USERS MAP

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

[ ViDEO ] ROLAND FANTOM-G GUiTAR SOLO

Příspěvek od EXCOM » 07 říj 2009 20:02

vcelku prijemne gitarove solo na Fantom-G
[flash=425,344]http://www.youtube.com/v/rJOh6tnO3Mg[/flash]

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: [ ViDEO ] ROLAND FANTOM-G GUiTAR SOLO

Příspěvek od Neural_I » 11 říj 2009 13:46

EXCOM píše:vcelku prijemne gitarove solo na Fantom-G
ano, casto je to vic o rukach nez o nastroji :!:

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 16 říj 2009 13:36

Neural_I píše:Jabba: hele, klidek 8) ja jsem v afektu urcite nejednal a nastvanej rozhodne nejsem, protoze je mi zcela srdecne ukradeny na co si doma hrajes po vecerech..... hele ja fakt nemam potrebu resit tvy problemy
Ja to chapu ze nechces resit moje problemy, ale vem si, ze se zeptam na sequencer a odpovite mi, ze je dojebanej a mam mit pocitac. Zeptam se jaky mate oblibeny zvuky a odpovis mi, ze zadny, protoze si je musis stejne udelat sam. Nehodlal jsem cerit hladiny, ale ty ses do me vzdycky tak pustil s tim svym "to sis musis udelat, kdyz se ti to nelibi tak sis to nemel kupovat" - Divis se, ze me prepadla beznadej?

No jinak ... mam ted doma pujcenu JunoG na porovnani a musim rict ze uz chapu rozdil ... JunoG hraje sice pekne, ale prijde mi ze hraje ve srovnani s Fantomem mono ;). Ale co je celkem prijemna hracka je ten arpegiator .. clovek si do nej jen vleze a hned muze editovat. Zadnej import frazi ze sequenceru... prijemny.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 16 říj 2009 22:04

Jabba: predstav si ze bys byl kytarista, to by te cekalo velke zklamani z nastroje pokazdy kdyz bys musel menit struny nebo ladit? kazdej nastroj ma svy a kazdej vyzaduje od hrace aktivni pristup, pokud te bavi zmacknout klavesu a ono to hraje za tebe, pak si uzivej arpegiator, ale vez, ze prvni nadseni z arpegiatoru muzikanta vzdycky driv nebo pozdejc prejde... a co budes delat pak?
fakt sorry jestli ti muj pristup prijde jakoze negativni, ja sem se fakt jen snazil vysvetlit ti ze nema cenu prodavat nastroj jen proto ze se ti na nem nechce nic programovat a snazil sem se ti sdelit ze sem byl v naprosto stejny pozici a taky uz sem mel podanej inzerat, pak sem ale k tomu sednul a nasel sem to v tom nastroji.
howgh, tohle tema bych fakt opustil, nevim jak jinak ti tady muze jeste nekdo s necim nejak pomoct a omilat to dokola asi fakt nema smysl

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 17 říj 2009 15:33

zpatky k tematu FG, mam otazku ohledne librarianu a editoru, ted to zkousim, rok jsem zil slastne bez toho ale rikam si jestli snad o neco neprichazim... :P (pochybuju, ale zkusim to)
takze jestli to chapu spravne, funkce librarianu je v tom, ze si mam stahnout z projektu FG soubor "FANGSND.SVD" kterej nalouduju do librarianu, tam si s nim teda asi muzu delat nejaky hokusy pokusy a aby to fungovalo ve FG tak pak musim dotcenej soubor nalejt zase zpatky do FG? chapu to spravne? jestli jo, pak dekuji, ale nechapu k cemu to je dobry a je to zbytecnej vopruz, sice sem ze starych nastroju zvyklej na disketovej čardáš a zhaveni midi kabelu mezi editorem a nastrojem, ale abych musel vykopirovavat soubory a pak je vracet zpatky, na to se muzu vy.... bodnout
jestli je v tom nejakej figl kterymu nerozumim tak me prosim nakopnete, ja ty softy nak nemam rad (proto sem taky utek k FG zeano)

k editoru jedina otazka, jak muzu zmenit jmeno samplu? jinak mi neni editor naprosto k nicemu, nez se nekam proklikam a nez se mi zaktualizuje synchro mezi PC a FG tak to mam na FG mezitim davno hotovy, snad jen kdyby to pojmenovavani frazi a samplu atd bylo jednodussi, btw neumi nahodou FG fungovat s bezdratovou mysi? a klavesnice by pouzit nesla pro prejmenovavani veci? to by bylo super, ale neco tak straaasne slozityho asi japonci neumej co? :mrgreen: ale bylo by to fakt bozi, to bych fakt ocenil

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 17 říj 2009 15:45

Neural_I píše:Jabba: predstav si ze bys byl kytarista, to by te cekalo velke zklamani z nastroje pokazdy kdyz bys musel menit struny nebo ladit? kazdej nastroj ma svy a kazdej vyzaduje od hrace aktivni pristup, pokud te bavi zmacknout klavesu a ono to hraje za tebe, pak si uzivej arpegiator, ale vez, ze prvni nadseni z arpegiatoru muzikanta vzdycky driv nebo pozdejc prejde... a co budes delat pak?
fakt sorry jestli ti muj pristup prijde jakoze negativni, ja sem se fakt jen snazil vysvetlit ti ze nema cenu prodavat nastroj jen proto ze se ti na nem nechce nic programovat a snazil sem se ti sdelit ze sem byl v naprosto stejny pozici a taky uz sem mel podanej inzerat, pak sem ale k tomu sednul a nasel sem to v tom nastroji.
howgh, tohle tema bych fakt opustil, nevim jak jinak ti tady muze jeste nekdo s necim nejak pomoct a omilat to dokola asi fakt nema smysl
Osobne myslim, ze je to jedno velky nedorozumneni. Jsem pro to tohle tema opustit, ale musim uvest na pravou miru jednu vec. Hrat na klavesove (ale i jine nastroje) v celku obstojne umim ;). Fantom mi po zvukovy stranve NAPROSTO VYHOVUJE a naopak jsem vzdycky rikal, ze me Fantom sere jinejma vecma. Zaroven vecma, kterejma me neuveritelne sere, sere vsechny lidi na tomhle foru, takze nema smysl me kvuli tomu krizovat.
Kdyz to shrnu, koupil jsem si Fantoma, parkrat rekl na foru neco o tom ze se blbe ovlada (ostatni jako ostatni) a hned jsem idiot, co je mu za tezko trosku toho nastavovani. Zeptal jsem se jaky mate radi zvuky, a ozval ses jen ty s tim, ze zvuky jsou hnusny jak prdel a vsichni si radeji vsechny delaj samy. Ozval jsem se proti dementnimu arpegiatoru, a hned jsem mantak, co hraje jednim prstem sequence a koupil si, kreten, Fantoma, protoze je to nejdrazsi Roland, takze ted bude hrat jako buh a nejde mu to? Tohle vsechno z tech prispevku cejtim (+to, ze nejsem dostatecne vdecnej, ze mi otvirate oci) a je mi z toho smutno. Rozhodne jsem si to takhle nepredstavoval.
Predstavoval jsem si vecny debaty (jak rychle neco obejit a nastavit, jak rychle udelat to a to, jaky zvuky se vam libej a co jste udelali pro to, aby byly lepsi apod).

Napriklad fakt, ze v novym firmwaru nam roland "dovolil" importovat vlastni arpegio vsichni prijali s nadsenim. Ja jsem jen poukazoval na fakt, ze nechapu, ze kdyz je to vlajkova lod a stoji to majlant, proc to proboha neumi od zacatku, nebo jeste lepe, proc to nejde editovat nejak sikovnejc a lip. Jsem muzikant, ne programator (tedy - ja jsem i programator, ale to je jedno).
Pokud mam napad a potrebuju si rychle pustit basovou linku, rychlejc najdu nebo udelam Live se splitem a tu basu si zahraju do arpegia a rovnou si ji transponuju tak jak hraju abych rozvinul svuj napad, nez abych nekde trictvrte hodiny nastavoval neco v naprosto dementnich menu. To si udelam potom, az uz ten napad chytim a rozvinu..
Mam ted mmj pujceny JunoG od kamarada jen tak na porovnani a v tomhle smeru je s nim PRO MUZIKANTA daleko vic srandy. Samozrejme ze ve Fantomu si udelas milion rifu a das si je na pady, pak to vsechno krasne provazes a nakonec to najednou nahrajes do 152 stop, ale nez to udelas, clovek s Junem uz davno hraje a ma radost.
Samozrejme muzes argumentovat tim, ze prece kecam, protoze si jen nahrajes frazi, importnes ji a mas to. Ale ja si kupoval Fantoma abych nemusel poustet pocitac. Pocitac pro me znamena zdrzovani a jenom nez se nabootuje tak me nalada prejde.

To je samozrejme jen z kontextu vytrzena ukazka, ale presne vystihuje co me na Fantomu stve. Zvukove ho povazuju (napr. narozdil od tebe) uz v zakladu za hodne dobrej, ale porad trvam na svym ze inzenyri od Rolandu si sedli, dali dohromady seznam toho jak to muzou udelat nejhur a kdyz to meli, tak to pak jeste navrh blbe implementovali, takze je to vsechno ve vetsine pripadu kravina nadruhou ;)
Predchozi odstavec samozrejme vubec neznamena ze by ty veci vsechny Fantomas neumel. Jen si dovedu predstavit, ze by byly vsechny proste udelany lidma co maj mozek. Stavi se podivat na mockupy co dela Excom. Dokonce jim k tomu dela i obrazky ;) Ja bejt jim, tak jim to rovnou posilam do Rolandu ;)

Asi vas tu necham s panem bohem, protoze neco hodne podobneho se mi stalo uz v jenom foru o HW na baterky. Byl jsem za blbce a lidi mi doporucovali vybratory. Tady jsem, jak tak koukam, mezi lidi, co z Fantoma pouzivaj jen sampler asi taky nezapladl... ;(

Odpovědět