ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 17 říj 2009 15:52

Jabba: sorry, ani sem to nedocet to se hned priznam, stacilo mi to cos napsal v uvodu, zkus si po sobe precist predesly prispevky, kde brecis jak sis predstavoval ze FG zapnes a nebudes muset nic resit, pak si psal ze ses programator nebo co a ze si vzdycky programoval i beepr na ZX spektrum ci co a najednou mas problem nastavit si svuj zvuk na FG? brecis ze ti FG nevyhovuje ze se ti zvuky nelibej a ja ti pisu at si je upravis podle sebe, co ty na to odpovis? ze chces samohrajku co bude mit nejakej sekvencer a jinak nic nepotrebujes, pak pises jak ses vyplesklej z arpegiatoru na junu, hele sorry, ale podle tvych prispevku se fakt nedalo moc poznat ze ses ostrilenej muzikant co je pro nej editace zvuku brnkacka, za cas co si tady probrecel si uz mohl mit davno svych par rhodesu atd nastavenych a neresit to furt dokola a vis proc ti nikdo neodpovida? protoze pokladas otazky typu "jaky se vam libej zvuky", to je uz samo o sobe otazka o nicem to je ti snad jasny, kazdej hraje jinou muziku a kazdymu se libi jinej nastroj a jiny zvuky, ja furt nevim co te nuti psat tady kilometrovy romany, prodej to a bez uz do jinyho klubu proboha kdyz se ti ten nastroj nelibi, co mi tady s tim asi udelame???

edit: cituji: "Samozrejme ze ve Fantomu si udelas milion rifu a das si je na pady, pak to vsechno krasne provazes a nakonec to najednou nahrajes do 152 stop" takhle si ty predstavujes skladani? ja tedy ne. onehda si tady lomil rukama jakej je problem editovat frazi v mikroskopu v pianorollu, muzes mi prosim te ukazat jak je to na junuD jednodussi a lepsi? podle me proste meles blbiny a sorry ze to tak musim rikat, evidentne nevis co chces, tak sorry ze ti tady asi nikdo nerozumi, jen ja sem ten blbec co to napise, jinak mi ver ze by se tady asi s tebou nebavil nikdo, nebo si snad sam prisel nekdy s otazkou "kluci hele mam problem, potrebuju upravit blablabla na zvuku blablabla, jak se to dela?" ver mi ze na tohle by si tady odpoved nasel, je tady dost lidi co uz do FG vice ci mene proniklo a nerikaj ze meny ve FG je slozity, jednodussi sem snad na zadnym syntaku nevidel
Naposledy upravil(a) Neural_I dne 17 říj 2009 16:05, celkem upraveno 1 x.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 17 říj 2009 16:02

tak aby to nezapadlo, jeste jednou moje konkretni otazky:
1) je librarian k necemu? pokud je to o neustalym presunovani nejakyho souboru mezi FG a PC tak to nevyuziju, pokud si umi PC sahnout na dotycnej soubor ve FG tak prosim jak na to, z librarianu jsem to nepochopil, chapu ho jako offlajn editor coz mi neni k nicemu moc dobry
2) jak prejmenuju v PC editoru jmeno sampolu? a jde to vubec? ve FG to ale znamena pak dotycny sampl znovu nastavit do programu chapu to spravne nebo mi neco unika?

edit: eeej nic, uz sem to zas odinstaloval, seznal jsem ze soft k FG neni nic pro me

dekuji, s editorem ani librarianem neumim a pravdepodobne ani jeden nebudu vyuzivat, na FG mi jde tak nejak vsechno rychlejc, krome vypisovani nazvu, na to by se hodila PC klavesnice, ale to asi nejde zejo? ani bezdratova? umi FG bezdratovou mys? nekde jsem zaznamenal ze by to mel umet, jak je to pak s ovladacema mysi? na PC maji takove hracky obcas i dost velke instalacni soubory
diky

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 17 říj 2009 18:49

Neural_I : bezdratovu mysku mozes pouzivat, ja to tak mam a je to parada, ziadne blbe kable a funguje to super... mam Logitech Nano
Obrázek

librarian je dobry k tomu, ze si spravis svoj set zvukov, a potom ked treba tak si posielas do roznych projektov uz povyrabane zvuky.. len momentalne mam pocit ze editor este nepodporuje multisampling, comu fakt nechapem a zatial som nezistil ako poslat wav do FG cez USB( pravdepodobne aj toto tam chyba, aj ked tam je kopy sample set ale asi len interny, ale aj napriek tomu sa mi ho nepodarilo nijak aktivovat ) musime si asi pockat na verziu editora 1.3 kde to uz bude...

premenovanie samozrejme ide a je to velmi pohodlne, prave ked mas mrte samplov tak si to krasne vies popremenovat cez editor, tu davam obrazok, je to Sample Name v pravo hore :
fge.jpg
fge.jpg (269.57 KiB) Zobrazeno 242 x
ked dokopu ten editor tak to bude parada, uz teraz je skvely.. fakt si sadni nanho na par hodin a pohraj sa s nim, velmi dobre sa edituju aj sample, lebo mozes sa v ramci celeho samplu pohybovat mysou a natahovat si start,loop, end pointy.. tiez v AMP mode si mozes pekne nastavit rychlo obalku..

ale s tym editorom je to ako s OS, tiez to maju nedotiahnute, uz len ten multi sampling je nepochopitelny.. tak v masine je, v editore nie :)

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od JamezX » 17 říj 2009 21:45

Neural_I píše:tak aby to nezapadlo, jeste jednou moje konkretni otazky:
1) je librarian k necemu? pokud je to o neustalym presunovani nejakyho souboru mezi FG a PC tak to nevyuziju, pokud si umi PC sahnout na dotycnej soubor ve FG tak prosim jak na to, z librarianu jsem to nepochopil, chapu ho jako offlajn editor coz mi neni k nicemu moc dobry
Librarian slouží ke kopírování patchí, livesetů, studiosetů mezi jednotlivými projekty. Kopírovat nemusíš nikam nic - pokud máš Fantoma připojeného k PC, tak to můžeš kopírovat rovnou ve Fantomu. Librarian neumí kopírovat samply a hlavně multisamply. To umí pouze jedinej program na světě a ten mam já doma v jedinym exempláři :D
Neural_I píše: 2) jak prejmenuju v PC editoru jmeno sampolu? a jde to vubec? ve FG to ale znamena pak dotycny sampl znovu nastavit do programu chapu to spravne nebo mi neco unika?
Možná to jde přes ten editor - nevím. Nebo sampl překopírovat znovu do složky IMPORT, tam ho přejmenovat a znovu naimportovat.
Naposledy upravil(a) JamezX dne 17 říj 2009 22:12, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 17 říj 2009 21:51

JamezX : cez editor ide premenovavat sample..

co si si nieco vlastne nakodoval? 8)

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od JamezX » 17 říj 2009 22:22

EXOM: Jo. Prográmek, kterej umí kopírovat patche a drumsety mezi projekty včetně samplů. Dokonce dokáže rozeznat, pokud v cílovém projektu již kopírované samply jsou a ty nekopíruje. Myslim, že to by měla být zcela základní funkce toho librarianu. Nechápu, jak bez toho může někdo Fantoma používat jako sampler.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 17 říj 2009 22:56

JamezX píše:EXOM: Jo. Prográmek, kterej umí kopírovat patche a drumsety mezi projekty včetně samplů. Dokonce dokáže rozeznat, pokud v cílovém projektu již kopírované samply jsou a ty nekopíruje. Myslim, že to by měla být zcela základní funkce toho librarianu. Nechápu, jak bez toho může někdo Fantoma používat jako sampler.
pri FG je viac nepochopitelnych veci.. ja nechapem ked sa updatne OS a nasledne editor, ktory novu featuru nepodporuje :)
maju tam USB a nevedia posielat wavka do G a spat.. nechapem tomu, stale.. ale radsej to ani neriesit, lebo jedneho by jeblo...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 17 říj 2009 23:06

aj na rolandclan existuje nieco ako pracovni koutek[/b] tu u nas na HEZOUNE ;)
len tam je to podmienene Fantomom-G.. tu zopar obrazkov

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 17 říj 2009 23:53

diky za odpovedi. co se tyce prejmenovavani samplu v editoru, nejde mi na ten radek kliknout, nemuzu se do toho dostat, nereaguje to, asi uz sem unavenej :cry:
JamezX: FG pouzivam jako sampler a librarian ani nic jinyho vlastne nepotrebuju a to proto, ze delam jen v jednom projektu, mam na svoji kapelu proste jeden projekt a vsechno delam v tom, vsechny samply i patche i songy atd atd, kdyz se to tak vezme, tak vlastne "presouvaci" soft nevyuziju
RXCOM: dik za tip na mys, do toho pujdu, skoda ze to neumi i nejakou tu klavesnici (to bylo dobry treba na S6000 akai), ale ten editor teda jeste prubnu, uz jen proto ze si nechci moc brzo znicit cudliky na fantomovi, staci ze uz mivam obcas trochu strach o cudliky play-stop-rec atd, kdyz je pouzivam asi tak tisickrat za vecer :roll:
k ty otazce loudovani samplu z PC po USB, clovece ja myslim ze to jde, je jen nutny mit v PC v korenovym adresari slozku IMPORT, jako na flashce, pak to mam takovej pocit jde, myslim ze sem to kdysi zkousel, ale pak jsem si nejak moc zvyknul nemit uz ani PC u nastroju takze ted to nevyzkousim, ale zitra vezmu notes a testnu to, fakt mam pocit ze to nejak slo, ale je taky mozny ze si to pletu s MC909 ten to umi urcite

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 18 říj 2009 00:11

Neural_I : no na riadok neklikaj, ale na tu sipky vedla riadku :) aj ja som sa takto odrbal :)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 18 říj 2009 00:40

no ale pozrite aky obrazok som nasiel v editore medzi gui obrazkami ktore si taha do editora... :) to znamena ze to tam maju ale disablovali to, lebo to zjavne asi este nemaju dokoncene... alebo sa da do tohoto rezimu dostat nejakou speci cestou :)
PanelMultisampleEdit.jpg
PanelMultisampleEdit.jpg (83.31 KiB) Zobrazeno 191 x

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od JamezX » 18 říj 2009 00:51

EXCOM: lol, ty přijdeš na všechno :D Tak minimálně to dává naději, že v nějaký další verzi ...snad :)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 18 říj 2009 00:54

koukneme se na ne, kokoti, tak jedinej kdo u rolanda funguje jsou grafici, maj nadelano kluci mizerny prace doslova na rok dopredu :twisted:
EXCOM: dik za tu sipku, to je pakarna, blbej zvyk klikat do pole s textem no :P sypu si popel na hlavu takova blbost...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 24 říj 2009 18:26

Ahoj, tak sem tady zas s par otazkama, jestli nekdo budete vedet, budu vdecnej.
Zkusil jsem nahrat ve FG frazi, vyexportovat ji do SMF, pak jsem pomoci USB storage otevrel flashku ve FG z PC, nasel prislusnou SMF, otevrel ji v cubasi, zkusmo editoval a zase ulozil jako SMF, funguje to skvele (az me to u FG prekvapilo, ze u toho ani nepada apod.), az na to, ze bych byl rad kdybych si prislusnou frazi kdyz uz ji mam v cubasi mohl taky poslechnout kdyz ji edituju, zatim jsem jeste nezkousel propojit FG s cubasi, nevim co je potreba nastavit aby FG fungoval jako master kejbord pro nahravani do cubase a zaroven bylo mozny z cubase hrat interni zvuky FG, kdyz jsem to jenom zkusmo propojil midi kabelama, tak ve studiomodu kdyz hraju nastroje tak to nevysila vubec do midi a kdyz neco poslu z cubase do FG tak to neprehrava interni zvuky, pocitam ze tam bude nejakej trapnej figl nekde v systemu, muzete me prosim nekdo navest at si to zbytecvne nerozesteluju? diky moc!
a jeste jedna vec, co a jak je potreba nastavit aby bylo mozny cubasi nahradit interni sekvencer FG, ale jinak vsechno zustalo pri starym? nejlip kdyby jely oba sekvencry najednou, obcas bych chtel prihrat do FG nejaky zvuky z VSTcek, jak je nemam rad (to sem nepatri) tak obcas bych nejakej zvuk uvital kdybych mohl jet paralelne s FG v midi, zatim jsem vsechny externi zvuky vzdycky samploval primo do audia, je to pro me nejprijatelnejsi cesta abych zas nezabrednul do nimrani se v cubasi, ale chtel bych to zkusit a rozchodit to. diky za rady

btw docela dost mi pada usb ovladac pro editor v PC, zas jsem ho nahodil ze tomu zkusim nejak prijit na chut a kdyz mi to popaty spadlo tak uz fakt nevim, nejvic to pada kdyz dam pres editor ukladat

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 24 říj 2009 19:20

tak k ty uprave frazi na PC jedna novinka, kdyz otevru frazi (SMF do cubase primo z flashky ve FG) a nastavim midi out tak mi bez ohledu na nastavenej midi kanal hraje z FG momentalne aktualni zvuk (?), coz je teda posun proti stavu kdy mi nehralo nic (patrne proto ze jsem mel jako aktualni nastavenej zvuk se stazenym volume, blbej zvyk z dob kdy jsem mel HW mix stahovat nepouzivany savle) takze ted to tedy hraje a muzu si prislusnou frazi vesele upravovat, poslouchat a pak vyexportovat zas jako smf a nacist do FG a to cely bez nutnosti vyndavat flashku z FG a cokoliv slozite nastavovat, takhle mi to vyhovuje, driv jsem to delal tak ze jsem prehazoval flashku a fraze v zasade jenom kvantizoval v PC, kdyz to bylo slozitejsi (specielne bici), takze tohle funguje, v zasade by mi to takhle stacilo, nicmene stejne plati muj dotaz na to co je potreba nastavit na FG a v cubasi aby mi to jelo v synchronu ovladany z cubase, bylo by mozna fajn kdyby slo aby z cubase nehral po midi jen jeden aktualni zvuk (pri editaci fraze je to jedno) ale aby FG reagoval na midi kanaly a poslouchaly je interni zvuky, mam pocit ze ted to jak to mam to asi jede tak ze to posila na externi, jako kdyz z FG pouzivam 16 kanali na externi masiny, tak to ale nechci, chci hrat z cubase interni. diky

Odpovědět