ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 24 říj 2009 19:40

Neural_I : ja som skusal synchronizovat len s AW4416, s cubase nemam skusenost, ale na strane 291 v manuale je popis, tak si to tam popripade mrkni..
ak dobre citam tak Sync/Mode v system menu ma byt nastaveny na REMOTE pre pouzivanie Start/Pause/Stop z externeho zadiadenia

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 24 říj 2009 20:03

EXCOM: koukam do toho, zkousim ale nedari se, mimo jine mi to taky obcas vytuhne, asi kdyz se mezi cubasi a FG vyskytne pri mym experimentovani stav ze se snazej vzajemne ovladat a radsi zvolej remizu 8)
posilam z cubase na midi vystup do FG synchro vseho druhu ale nedari se, taky me jeste neposlouchaj ty midi kanaly na interni zvuky FG, ale to je podruzny, pro me je hlavni ze mi hraje aspon ta aktualne editovana midi fraze o to mi hlavne slo a to slape jak ma, tim u slozitejsich frazi nahradim podelanej/nedodelanej pianoroll ve FG a hlavne na bici je to v cubasi precejenom o necem trosku jinym, jinak nehodlam na cubasi prechazet, to bych fakt nic neudelal, touhla fazi uz jsem si prosel a produktivita prace byla temer nulova... uz nikdy vic :evil:

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 24 říj 2009 20:05

jeste otazecka, v editoru na PC asi nejde editovat i nazvy frazi co? koukam ze ten editor umi jenom neco a zdaleka ne vsechno, nebo zase spatne klikam?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 24 říj 2009 21:02

Neural_L : to musim pozriet, az tak som editor neskumal, ale mam pocit ze subory v seq nevidis.. ale mozno sa mylim...
ale rozhodne tomu editoru chyba vela veci co by tam mali byt.. vsetko to mohli posielat cez USB, to by len bola parada, hlavne sampler by bol fasa, tiez songy, proste vsetko...

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od JamezX » 24 říj 2009 22:41

Neural_I : Kdyz chces pouzivat Cubase a Fantom G, musis mit na Fantom G nastaveno External. Tim a jedine tim jsou posilany MIDI data ven z FG. Pokud chces prehravat zpetne zvuky z FG, musis v Cubase nastavit jako vystup z tracku prave Fantom G. MIDI muzes posilat bud pres USB (nutno nainstalovat driver do PC), nebo pres MIDI a jine rozhrani.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 24 říj 2009 22:42

ja povazuju za velkej uspech a velky prekvapeni ze funguje editace midi fraze na PC s primym pristupem na soubor ve FG a bez problemu s ulozenim a znovunactenim, cera operace je otazkou nekolika kliknuti a vsechno slape jak ma. me tohle staci, uz ani nemusej dodelavat pianoroll ve FG :twisted:

stejne mi ale neda spat otazka jak to ze interni zvuky FG nereagujou a nevysilaj na nejakych danych midi kanalech, to je nejaka kokotina mi prijde

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od JamezX » 24 říj 2009 22:51

No pokud posilas na "MIDI IN" FGcka data, tak je FG normalne prehraje. Co je na tom za kokotinu. MIDI je jedna z mala veci, ktera na FG funguje docela normalne. Co mne stve mnohem vic je, ze FG nema "BULK DUMP". Absolutne zasadni vec a nechapu proc to tam neni zvlaste, kdyz externe pres editor ho lze vyvolat.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 24 říj 2009 23:05

nevim co delam blbe, ale me negraje FG v multimodu, hraje mi jen jeden zvuk a to ten kterej mam ve studio modu zrovna aktivni, kdyz preskocim na jinej zvuk, hraje zas ten jinej, ale vzdycky jenom jeden, kdyz menim midi kanaly na stope, nema to vliv, furt hrajhe jen jeden zvuk z celyho studiomodu

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od JamezX » 24 říj 2009 23:10

Tak to taky nevim co delas blbe. Kdyz budes ve Studio Modu (ale i LIVE modu) posilat data na FG MIDI IN na kanal 1, bude ti hrat to, co mas nastaveny na kanalu 1, kdyz na kanal 2 tak to, co je nastaveny na 2 atd. Kdyz na vsechny kanaly, budou hrat vsechny. Jednoduchy :)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 24 říj 2009 23:15

hele tohle "jednoduchy" je sice moc hezky, ale me tady ted hraje dokolecka smyska z cubejsky posilana na nekolika kanalech do FG do studiomodu a misto aby hraly ruzny zvuky tak mi hraje to co mam zrovna zaskrtly a to na vsech kanalech najednou, upozornuju ze nejsem pako co vidi midi poprvy i kdyz to tak asi vypada, tohle se mi jeste nestalo a muj prvni syntak a atarko sem si kupoval kdyz bylo atari pomerne jeste horkou novinkou a odvaznejsim syntakum se zacinalo zdat o sestnacti bitech... grrrr ... asi to vypnu a zapnu ...
Naposledy upravil(a) Neural_I dne 24 říj 2009 23:28, celkem upraveno 1 x.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 24 říj 2009 23:26

tak zahada je vyresena, uz sem si pripadal jak magor... nakonec sem projel vsechno nastaveni v system setupu tam a zpatky az to najendou zaclo fungovat, muze za to parametr SOUND/Remote keyboard switch ON/OFF, takze ja ho mel na ON a ma bejt na OFF .... ja se z toho fantomase vazne poseru...

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od JamezX » 24 říj 2009 23:28

Jo? To ani nevim, ze tam nejakej takovej parametr je :D Tak hlavne, ze uz ti to jede.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 24 říj 2009 23:37

no ja to prave taky nevedel, je toho tady takovy hafo a v manual ... kde mam vlastne ten manual... mozna by to chtelo uz si ho konecne taky precist... mozna bych neprichazel na takovy zasadni a podstatny veci jako je primej pristup na interni pamet FG a flashku z PC jen stylem pokus omyl :oops:
je to neco jinyho editovat samply z FG ve wavelabu a midiky v cubasi, obcas to mozna i vyuziju, jinak az na posuny not a programovani "nehratelnych" pasazi napr. bicich mi FG uplne staci takovej jakej je

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 25 říj 2009 00:01

stejne je tady jeste jeden zadrhel (a znova uz dneska parametry system meny davat nebudu, mozna zitra) a to ten, ze kdyz chci do cubase nahrat nastroj 1 ze studiomodu, tak musim jit do externiho midi tj o dve stranky stranou, abych mohl nahravat midi, protoze primo z okna mixeru studiomodu mi neleze po midi nic ven, tohle ale asi celkem i chapu, jinak by musel mit fantom dvoje midi (jako akai s5/6000 apod.) kdy by jel studiomod na midi okruhu A a externi masiny na okruhu B, tady je ovsem jenom jedno midi a to nemuze byt pro oboje najednou, no zas takova tragedie to neni, naucim se s tim zit, pokud nekdo nevite jestli to nahodou nejde nejak zmenit

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 27 říj 2009 02:52

ak by niekto potreboval novy wallpaper pre svojho milacika, tak tu je zopar :)
Fantom-G Wallpapers - 3.4 MB
Obrázek

Odpovědět