ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 27 říj 2009 02:55

Neural_I píše:stejne je tady jeste jeden zadrhel (a znova uz dneska parametry system meny davat nebudu, mozna zitra) a to ten, ze kdyz chci do cubase nahrat nastroj 1 ze studiomodu, tak musim jit do externiho midi tj o dve stranky stranou, abych mohl nahravat midi, protoze primo z okna mixeru studiomodu mi neleze po midi nic ven, tohle ale asi celkem i chapu, jinak by musel mit fantom dvoje midi (jako akai s5/6000 apod.) kdy by jel studiomod na midi okruhu A a externi masiny na okruhu B, tady je ovsem jenom jedno midi a to nemuze byt pro oboje najednou, no zas takova tragedie to neni, naucim se s tim zit, pokud nekdo nevite jestli to nahodou nejde nejak zmenit
ja mam pocit, ze cela filozofia stoji a pada na Geckovom sequencery.. cize External je prioritne urceny prave pre dalsie zariadenia a noty zaznamenavas do G

inak velmi dobre funguje editor s Cubasom, aj ked mam pocit, ze ty to chces hlavne opacne, zvuky zo syntakov v cubase a synchronizovat s Fantomom...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 28 říj 2009 01:20

EXCOM: no puvodni moje predstava byla a je, ze si budu v cubasi editovat slozitejsi fraze, tj ze mi midi editor v cubasi nahradi pri slozitejsich pasazich nedokonalej editor ve FG kde bych se asi nimral s notickama dost dlouho a mozna bych se ani nedobral zdarneho konce, obcas potrebuju s notickama udelat maly rošambo a ne vzdycky to jde nahrat zive, nekdy nestaci ani deset pokusu 8) tohle uz umim a jde to fakt jednoduse a je to na par kliknuti mysi, takze tady jsem spokojenej.
Dalsi level by byl presidlit co se tyce midi kompletne do cubase, programovat v ni sekvence pro interni zvuky FG a obcas prihodit nejakej figl v ramci cubase, hlavne z myho oblibenyho vstcka karma fx modular, bylo by super aby sekvencr FG jel podle cubase a bylo zaroven mozny v synhcronu nahravat do FG audio stopy, ja se ale spokojim s tim, ze si prislusny zvuky nahraju po USBcku do FG jako samply, tenhle zpusob prace mi uplne vyhovuje, jedin y co opravdu teda potrebuju (a to uz mi chodi bezchybne) je ta editace midi frazi v cubasi, uz sem si na to zvyknul a muzu tedy prohlasit, ze uz vic nepotrebuju, synchro sekvenceru s cubasi ozelim, ale kdyby na to nekdo mel navod jak co nastavit, zlobit se nebudu

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Pytkin » 28 říj 2009 07:27

Ak by cubase nenahraval audio, tak rozumnejšie by bolo aby fantom bol master a cubase slave. Čo na tej synchronizacii nefunguje?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 28 říj 2009 21:26

Neural_I : tu je fajn video, ako pracovat s G a externym editorom a pouzivat Internal cez External

[flash=425,344]http://www.youtube.com/v/ByNLp8S-cA4[/flash]

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 29 říj 2009 00:13

Pytkin píše:Ak by cubase nenahraval audio, tak rozumnejšie by bolo aby fantom bol master a cubase slave. Čo na tej synchronizacii nefunguje?
ano to by bylo po vsech strankach rozumnejsi reseni, jen bych rad ovladal sekvencr FG z DAWu nebo externiho remote controleru, nechci si na FG znicit transportni tlacitka :mrgreen: behem skladani jedny skladby si uzijou asi tak 666tisic kliku, buchvi kolik toho vydrzej :twisted: a kdyz uz chci vyuzivat DAW na editaci midi frazi a obcas nejaky to specialnejsi VSTcko, tak proc ne rovnou jako remout. ja vim ze asi blbnu, jen bych rad tohle rozchodil, pres vsechno mozny cachrovani s nastavenim synchra MTC MMC atd a pomeru master-slave mezi cubasi a fantomem to proste nebezi, nevim jestli to vubec jde aby se rozbehnul sekvencr ve FG podle cubase, ale nevadilo by mi kdyby to fungovalo
EXCOM: diky za video, je to fajn, ale tohle ja umim, jediny co jsem prakticky nevedel je ze FG nevysila ve studiomodu primo ze studiomodu midi ven, ze se musi do externalu, ale dava to smysl, uz je mi to jasny, midi uz mi chodi, kdyz neco zkusebne spacham v cubasi tak to jede v pohode, jenom nevim jak rozpohybovat sekvencr ve FG, midi mi hraje ale sekvencr stoji, ale na to nejak prijdu, ted nemam cas se v tom hrabat, zas az o vikendu, navdory krizi mam sakra furt nejak moc prace 8)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Pytkin » 29 říj 2009 00:24

FG moc nepoznam .. ale to je zakladna funkcia kazdeho sekvenceru , ze vie ist ako slave .. ak ma ale FG aj audio , tak by som videl problem .. ale je kopa HDR krabic , ktore vedia ist ako slave .. takze asi maju porieseny clock , ze sa prisposobuje ..

V principe v FG nastavis SLAVE na MTC , v cubase das MTC vysielat .. a malo by to ist .. Ak to fakt nefunguje , tak sa na to mozme dakedy pozriet u huberta ..

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 29 říj 2009 00:30

ono to fungovat asi bude, chce to s tim stravit cas a poladit vzajemny konflikty v parametrech, logika je jasna, cubase musi vysilat a FG prijimat synchro tajmkod, sranda pak jeste nastane s vyladenim hodin, aby se to nerozjizdelo s audiem, ale ja moc audio stopy nepouzivam, vetsinu veci co nahraju do audia stejne nakonec naperu do presetu jako do sampleru a spoustim po midi, fantom neumi efekty na audiostopach, jenom na midi nastrojich, takze kdyz chci neco efektovat a mam to v audiu, musi to jit ze stopy do sampleru abych tomu mohl dat nastrojovej efekt, takze audiohodiny me tak netrapej

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Pytkin » 29 říj 2009 07:15

No. Včera som sa na to pýtal Excoma. Písal mi, že to skúšal s AW4416 ako mastrom. Fungovalo to. Ale vadilo mu, že FG musí byt v móde PLAY, a vtedy sa na ňom nedá nič robiť. Nedá sa editovat ziadny parameter. To už je zrejme obmedzenie OS fantomu a s tým sa asi nedá nič robiť.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 29 říj 2009 21:39

aha, tak to je pro prakticky pouziti zabity, diky za zpravu, aspon se nemusim vysilovat marnym hledanim a zkousenim. diky

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 29 říj 2009 21:41

Neural_I : len so sequencerom v PC som to neskusal priznam sa(len s AW4416).. ale dnes na to mozem pozriet, mam pocit ze v tedy je akokeby Gecko v remote mode.. cize teoreticky vsetko by si si mohol riadit cez cubase...
ja sa na to dnes mrknem

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 29 říj 2009 22:41

diky, ja se k tomu dostanu az v nedeli, ale neni to nic vyrazne dulezityho, jen me to zajima
jeste jedna otazka, umi FG nacitat nejaky sample CDcka? myslim ne jenoim jednotlivy samply ale cely udelany zvuky, doted me to nenapadlo a nepotrebuju to, delam si svy zvuky sam, ale uvedomil jsem si ze sem to nikde nezaregistroval, vetsinou se u sampleru pise jestli umi akaie nebo rolanda atd, FG asi bude umet prdlajs co?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 29 říj 2009 23:47

Neural_I : program YASE dokaze komplet AKAI CD z konvertovat zo vsetkym do formatu Fantom-G, ale funguje to offline, cize si to najskor vsetko prekonvertujes v PC a on to zkopriuje uz ako hotove patch banky na kluc, ktore uz len loadnes ...

http://www.nexoe.de/
Obrázek

a tu je video ako YASE vyzera v akcii( to ze tam je Fantom-X neber do uvahy, proces je rovnaky aj pre Fantom-G )
[flash=425,344]http://www.youtube.com/v/nREgddrLNZo[/flash]

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od JamezX » 30 říj 2009 01:16

YASE mam koupeny a mohu vrele NEdoporucit. Rozhodne neplati ze " program YASE dokaze komplet AKAI CD z konvertovat zo vsetkym". Jakztakz z nej vyleze nejakej mutisampl. Ovsem ani ten neni jako puvodni, je o oktavu posunuty, nekdy jsou jednotlive vrstvy promichane. Z parametru patche nedokaze zkopirovat prakticky nic. Program pada co minutu. Program je naprogramovan v Borlandu - coz jak odbornici potvrdi je znama platforma pro "klikace" nikoliv programatory. I kdyz ten "programator" si jiste vybral produkty Rolandu spravne - z fleku by mohl u nich nastoupit :) Takze pokud by nekdo nahodou uvazoval o jeho koupi - durazne varuji - pokud ho neodradi ani to, rad mu prodam svou licenci za pulku :D

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 30 říj 2009 01:26

JamezX : tak to je fajn, ze pises.. ja som si stiahol demo aby som si to len pozrel, AKAI cd nemam cize to som nemohol riesit, ale co ma hned zklamalo ze je to offline.. potom ma sice napadlo, ze inak to ani nemoze byt, aj ked som mal z prvu pocit, ze typkovia co robili YASE s tym nejak vyhulili a dokazali to posielat priamo do G :)
mne sa moc ten sposob nepacil a ergonomia mi prisla v celku desna, tak som to po 10 minutach len takeho prezerania odinstaloval a povedal si ze nie...
zatial ale nic ine nie je a ci je to finalne dobre alebo zle, neviem posudit, daval som len link na nieco co existuje..

ale dobre ze pises :)

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Extreme Sample Converter

Příspěvek od JamezX » 30 říj 2009 02:01

Program ktery je skvely na prevod patchi z jinejch nastroju a kterej jsem tu jiz nekolikrat doporucoval se jmenuje Extreme Sample Converter(http://www.extranslator.com). Dokaze pracovat neomezene jak s multisamply tak s neomezenym poctem vrstev (Fantom ma 4).

Obrázek

Dokaze prevadet patche z techto formatu:

■Yamaha TYROS 2 Custom Normal Import and Export
■Renoise XRNI instrument and XRNS song Import, XRNI instrument Export
■Dash Signature Import and Export
VSTi Sampling using VSTi Converter
Hardware Sampling using Hardware Converter
■SoundFont Import and Export
■GigaSampler Import and Export
■GigaStudio 1.0/2.0 Import
■GigaStudio 3.0 Import and Export, full support for accelerated 16-bit and 24-bit files and splitted giga files *.gx01
■Solton MS-40/50/60 Import and Export (special editor included)
■Sampletank 1.0 Import and Export
■DLS Downloadable Sounds Level 1 Import
■DLS Downloadable Sounds Level 2 Import and Export
■SampleFarm Import
■DS-404 Import and Export
■Creamware Pulsar STS Import and Export
Akai S5000/S6000/Z4/Z8 Import and Export
■Halion 1 Import
■Halion 2 Import and Export
■Halion 3* Import (Steinberg Dongle required)
■Kontakt 1/2/3* Import and Export
■Wusikstation 1/2/3/4 Import and Export
■Sfz Import and Export
■EmulatorX* Import and Export
■ProteusX* Import and Export
■Samplelord Import and Export


Co je uplne skvely, dokaze nasamplovat prakticky jakykoliv VST, VSTi ale i jakykoliv hardware. Jako vystup do Fantomu lze samozrejme pouzit pouze samply a jednotlive mutlisamply se musi z techto samplu ve Fantomu znovu poskladat. Coz je trosku pracicka. Na tvorbu a prevod multisamplu do Fantomu nic lepsiho neznam. Velmi jednoduse se s nim delaji napriklad smycky(loopy) diky X-fade funkci (tuto funkci ma samozrejme vice programu, ale ty zas neumi prevadet patche), ktera pracuje i se stereo samply. Pri praci s WAV je treba si udaje o smycce nekam poznamenat a pak je zadat ve Fantomu. Samply lze exportovat i jako AIFF. To je format, s kterym Fantom umi pracovat a ktery si pamatuje i informace o smyckach !

Obrázek

VST converter - za par minut ma VSTcko nasamplovany ve Fantomu. To si clovek proste musi vyzkouset :)

Obrázek

Odpovědět