ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 21 kvě 2008 17:24

EXCOM píše:Poshook : mozno pre Fantom-G spravia update kde pozenu cez USB 16 channels... tak ako to ma XS cez FW...
v tom pripade uz je to na zamyslenie aj pre mna :lol:

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 21 kvě 2008 19:55

Kdyby byl alespoň EQ na každé šavli, tak by se to dalo nějak umíchat, ale bez EQ a individuálních výstupů do DAW v tom vidím "menší" zádrhel.

Jeden inzert na šavli by snad stačil ale musí k tomu být ještě EQ.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 21 kvě 2008 20:53

Martin píše:Kdyby byl alespoň EQ na každé šavli, tak by se to dalo nějak umíchat, ale bez EQ a individuálních výstupů do DAW v tom vidím "menší" zádrhel.

Jeden inzert na šavli by snad stačil ale musí k tomu být ještě EQ.
ono treba povedat, ze zvuky v tychto masinach uz su tak predpripravene, ze nevyzaduju zdaleka tolko roboty ako VSTi/sample v PC, aby hrali v mixe dobre. obvykly problem kick/basa tu v podstate nie je a aj vacsina ostatnych zvukov (pokial clovek trochu pri aranzovani rozmysla) pomerne lahko a dobre sada dokopy. okrem toho mas pre kazdy pouzity zvuk rozsiahlu editacnu engine a napr. nedostatok EQ sa da casto velmi uspesne riesit filtrami.

samozrejme 22FX nie je bohvieco, ak by clovek chcel trochu viacej blbnut

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 21 kvě 2008 21:02

prijemne videa prezentacne na Gecko.. potom z panelu si vyberte dalsie party, davam sem len Part01
http://www.youtube.com/watch?v=tMjhXCkp ... re=related

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 22 kvě 2008 00:46

EXCOM píše:Poshook : mozno pre Fantom-G spravia update kde pozenu cez USB 16 channels... tak ako to ma XS cez FW...
Ale naco ? Ked system je stavany ako samostatny kombajn .. Naco by mu bolo 16 I/O cez USB ? nikto to nepotrebuje podla mna .. snad adat I/O , alebo daky iny digitalny multi I/O .. Paradne by bolo 64kanalov MADI ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 22 kvě 2008 07:54

Pytkin : no ja to nepotrebujem, ale ako Poshook pise tak prenho je to mierny deficity tohoto nastroja, kedze XS tym disponuje... ja s tym problem nemam, ja som aj pisal ze je to tak preto lebo je to uz taka filozofia, kedze to ma v HDR v sebe..

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 22 kvě 2008 09:25

XS má 14xOUT do Cubase po jednom FW kabelu, a na každé šavli má EQ.

U Fantomu jsou zvuky hodně předpřipravené - to je pravda, ale velkou měrou se na celkové podobě zvuku u Rolandu podílí právě skvělá efektová jednotka! Insert efekt už je na presetu v drtivé většině využitý a v momentě, kdy insert zaměníte za EQ, tak preset jde do kopru.
Právě proto bych EQ na každém tracku uvítal, abych se nemusel zbavovat Insertu.
Madi by bodlo :-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 22 kvě 2008 13:23

Mne sa zda lepsie multikanalovy vystup .. ADAT , MADI .. neni clovek odkazany na dake blbe drivery , ktore nikdy nefunguju ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 22 kvě 2008 17:30

mne filozofia IN dost sedi.. myslim ze to spravili velmi dobre.. a hlavne ma tesi Extarnal Part ktory je vymysleny dokonalo... Gecko sa takto stava centralou systemu, co je pri jeho ergonomii len dobre

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 22 kvě 2008 20:46

A jak funguje External Part?

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Příspěvek od COBOLT » 22 kvě 2008 20:54

2EXCOM Co řikáš na efektovou jednotku mě dostal asi nejvíc step-ring modulator a step lo-fi compresor :)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 22 kvě 2008 20:55

Martin : ak mas povedzme externy modul tak ho ovladas cez External Part..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 24 kvě 2008 20:47

COBOLT : efektova jednotka je skvela, ma skvely routing a super sa edituje, zatial som na tejto masine nenasiel nic co by bolo nevyhovujuce 8)

tu jeden obrazok routingu
Obrázek
Naposledy upravil(a) EXCOM dne 24 kvě 2008 23:52, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 24 kvě 2008 20:52

zopar dalsich peknych fotiek
a jedno prijemne Review aj so 4mi ukazkami k tomu

Obrázek
Obrázek
Obrázek

marfil
Příspěvky: 74
Registrován: 08 lis 2007 21:33

Příspěvek od marfil » 25 kvě 2008 08:50

Taka mala otazka..

Kolko kanalov mozem naraz vytiahnut z Gcka do DAWu? Teda funguje to tak ze jednu stereo cez USB + 2x stereo cez individulane audio vyystupy?

Odpovědět