ROLAND FANTOM-G
Osobně nevím do jaké míry můžeme brát informaci o připravovaných nových boardech vážně (ARX-03 až ARX-06). Pochází tato informace od někoho z Rolandu? Dík. Jinak bych velmi uvítal ARX board se simulací JUPITERA (mají ho už pro VariOSe), D50 (mají ho už pro V-synt) a případně FM (ale toho se od Rolandu asi nedočkáme, i když Korg Oasys FM, přestože je to záležitost hlavně Yamahy, má). U Géčka mi velmi vadí možnost použití pouze 2 boardů (ale chápu to - za 3 roky tady bude nový Fantom se 4 sloty por ARX).
synt : ono mozno bude aj nieco ako sonic cell ale pre ARX... ono tie 2x ARX je zjavne aj koli narocnosti vypoctov, su to dalsie syntaky, cize aby bolo G efektivne asi viac ako 2 nezvlada.. respektive mozno je vykon adekvatny aj na viacej boardov, ale to by uz mohlo byt na hranici vykonnosti samotneho G a lepsie je ma vykon predimenzovany ako poddimenzovany
možná ano, možná ne
Možná ano, možná ne. Nevím. Mám ale zlé tušení (a dopředu prohlašuji, že nejsem zaujatý proti Rolandu), že se jedná zase o umělou podvýživu trhu. Nezdá se mi, že by v roce 2008 nemohli našlápnout mašinu procesorem, který by hravě zvládal 4 ARX boardy (tím se snad mohlo argumentovat na začátku 90. let, kdy např. taková Yamaha EX měla určité problémy tohoto druhu). Tzn., že když budu chtít víc než 2 ARX boardy budu si muset dokoupit nějakou další škatuly a nebo (pomalu teď už staré) Géčko prodat a koupit si Fantoma třeba P, který ty sloty bude mít. Chápu firmu, ale jako zákazník to nemohu omlouvat. Co se mi zdá taky jako úspěšná finta je absence slotů pro SRX boardy (říkají, že v Géčku je the best z těchto boardů, což není tak úplně pravda - proč tam tedy není komplet vzorkový obsah všech SRX boardů jako interní paměť - no protože si hezky zákazníku koupíš další krabičku (sonic cell) a pak teprve budeš mít co si chtěl). Jinak ovládání Géčka je super. To se hodně povedlo. Škoda, že Yamaha nepokračuje v integraci Plug-inů. Hodně tím ztratila. Čekal jsem, že Plug-iny vylepší a rozšíří a oni to zatím zařízli. Smůla.EXCOM píše:synt : ono mozno bude aj nieco ako sonic cell ale pre ARX... ono tie 2x ARX je zjavne aj koli narocnosti vypoctov, su to dalsie syntaky, cize aby bolo G efektivne asi viac ako 2 nezvlada.. respektive mozno je vykon adekvatny aj na viacej boardov, ale to by uz mohlo byt na hranici vykonnosti samotneho G a lepsie je ma vykon predimenzovany ako poddimenzovany
Naposledy upravil(a) synt dne 04 led 2011 16:16, celkem upraveno 1 x.
synt : no ale SRX je nieco uplne ine ako ARX... to su dve nezrovnatelne veci...
co sa tyka procesora v G tak ten je teda dost vykonny.. a je to vidiet aj s pracou s Geckom..
mne napriklad vobec neprekaza ze su len 2 ARX boardy.. myslim ze je to v pohode, a urcite je to tak preto lebo maju na to dovod.. inak by to nerobili.. vsetko co bolo vzdy predimenzovane bolo nepochopene..
dolezite je si uvedomit ze najdolezitejsie v takomto systeme je stabilita a permanentne dostatocny vykon..
co sa tyka procesora v G tak ten je teda dost vykonny.. a je to vidiet aj s pracou s Geckom..
mne napriklad vobec neprekaza ze su len 2 ARX boardy.. myslim ze je to v pohode, a urcite je to tak preto lebo maju na to dovod.. inak by to nerobili.. vsetko co bolo vzdy predimenzovane bolo nepochopene..
dolezite je si uvedomit ze najdolezitejsie v takomto systeme je stabilita a permanentne dostatocny vykon..
Synt: SRX boardov bolo 12...x 64 MB samplov.......mno to by bolo sice fajn....ale ukaz mi jednu firmu ktora to spravila.......ziadna a ziadna to ani nespravi....to je nezmysel......a to ze dali to najlepsie z SRX boardov nuz....pouzili vyber samplov z tychto boardov a ten vyber robil nejaky clovek alebo tim ludi.....nie kazdemu sa to moze zdat najlepsie, kazdy ma iny vkus.....ale taky clovek si tento "problem " nevyriesi ani Sonic Cellom.....tiez tam nieje vsetko, takze nechapem ako si to myslel. Inak k tym spravam o ARX boardoch sa tiez radsej nevyjadrujem. Je pravda ze za tie roky ma Roland vyvynutych kopec technologii a syntez , ktore by mohol do tych kariet pouzit a bolo by to fajn.....ale zatial su to naozaj len spekulacie. Ale ako sa hovori: neni takoveho sprochu.....