ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 25 kvě 2008 10:24

marfil : su tam 4x individual out... ale uz sme to tu rozoberali, G ma ako keby DAW v sebe, mas tam 24 stopy audio tracker.. ak by to Roland chcel aby to slo cerz USB kabel, tak cez neho pozenu 16xOut... ale tento klaves je o tom ze vsetko robis v nom...

marfil
Příspěvky: 74
Registrován: 08 lis 2007 21:33

Příspěvek od marfil » 25 kvě 2008 11:40

EXCOM.. to mi je jasne ze ma super sequncer v sebe.. mne sko ide o to ako fantoma skombinovat s inymi syntami trebars virus + nejake SW instumenty, samplery, konkretne v logicu napriklad..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 25 kvě 2008 12:12

marfil : je tam external part kde si namapujes Vira a ovladas ho cez midi sequencer z Gcka.. popripade si ho priamo recordujes do stopy do Gecka...

marfil
Příspěvky: 74
Registrován: 08 lis 2007 21:33

Příspěvek od marfil » 25 kvě 2008 18:43

Vsak to mi jasne.. ale ked som zvyknuty placat sa v logicu?..)..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 25 kvě 2008 18:53

marfil : tak to potom G-cko asi nebude moc pre teba ked vsetko radsej v logicu :) aj ked je to diskutabilne.. G-cko si mozes zavolat ako VST do Cubase trebars...

marfil
Příspěvky: 74
Registrován: 08 lis 2007 21:33

Příspěvek od marfil » 25 kvě 2008 21:02

No pisu ze by to malo mat aj AU plugin, takze by sa mal dat zavolat rovnako do logicu..).. teda len teoretizujem.. ci ist do Gcka alebo sonic cell..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 25 kvě 2008 21:53

marfil : jasne ze do G-cka :) Fantom G6 stoji 69.990,- v ON BOARDe.. nic ine by som neriesil :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21267
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 kvě 2008 21:57

marfil : Gcko vs. Sonic Cell .. To su trosku ine cenove kategorie ne ?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 25 kvě 2008 21:59

Pytkin : len polovica.. to je v pohode... 8)

marfil
Příspěvky: 74
Registrován: 08 lis 2007 21:33

Příspěvek od marfil » 26 kvě 2008 19:06

samozrejme ze viem ze su to ine cenove kategorie.. mne skor ide o to aby som mal zvuk rolandu do mixu.. tazke ci vyuzijem vsetko co g ponuka alebo vecsinu alebo mi staci zvukovy modul typu soniccell..

synt
Příspěvky: 135
Registrován: 05 čer 2008 13:51

Příspěvek od synt » 05 čer 2008 14:16

Osobně nevím do jaké míry můžeme brát informaci o připravovaných nových boardech vážně (ARX-03 až ARX-06). Pochází tato informace od někoho z Rolandu? Dík. Jinak bych velmi uvítal ARX board se simulací JUPITERA (mají ho už pro VariOSe), D50 (mají ho už pro V-synt) a případně FM (ale toho se od Rolandu asi nedočkáme, i když Korg Oasys FM, přestože je to záležitost hlavně Yamahy, má). U Géčka mi velmi vadí možnost použití pouze 2 boardů (ale chápu to - za 3 roky tady bude nový Fantom se 4 sloty por ARX).

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 05 čer 2008 14:40

synt : ono mozno bude aj nieco ako sonic cell ale pre ARX... ono tie 2x ARX je zjavne aj koli narocnosti vypoctov, su to dalsie syntaky, cize aby bolo G efektivne asi viac ako 2 nezvlada.. respektive mozno je vykon adekvatny aj na viacej boardov, ale to by uz mohlo byt na hranici vykonnosti samotneho G a lepsie je ma vykon predimenzovany ako poddimenzovany

synt
Příspěvky: 135
Registrován: 05 čer 2008 13:51

možná ano, možná ne

Příspěvek od synt » 06 čer 2008 08:44

EXCOM píše:synt : ono mozno bude aj nieco ako sonic cell ale pre ARX... ono tie 2x ARX je zjavne aj koli narocnosti vypoctov, su to dalsie syntaky, cize aby bolo G efektivne asi viac ako 2 nezvlada.. respektive mozno je vykon adekvatny aj na viacej boardov, ale to by uz mohlo byt na hranici vykonnosti samotneho G a lepsie je ma vykon predimenzovany ako poddimenzovany
Možná ano, možná ne. Nevím. Mám ale zlé tušení (a dopředu prohlašuji, že nejsem zaujatý proti Rolandu), že se jedná zase o umělou podvýživu trhu. Nezdá se mi, že by v roce 2008 nemohli našlápnout mašinu procesorem, který by hravě zvládal 4 ARX boardy (tím se snad mohlo argumentovat na začátku 90. let, kdy např. taková Yamaha EX měla určité problémy tohoto druhu). Tzn., že když budu chtít víc než 2 ARX boardy budu si muset dokoupit nějakou další škatuly a nebo (pomalu teď už staré) Géčko prodat a koupit si Fantoma třeba P, který ty sloty bude mít. Chápu firmu, ale jako zákazník to nemohu omlouvat. Co se mi zdá taky jako úspěšná finta je absence slotů pro SRX boardy (říkají, že v Géčku je the best z těchto boardů, což není tak úplně pravda - proč tam tedy není komplet vzorkový obsah všech SRX boardů jako interní paměť - no protože si hezky zákazníku koupíš další krabičku (sonic cell) a pak teprve budeš mít co si chtěl). Jinak ovládání Géčka je super. To se hodně povedlo. Škoda, že Yamaha nepokračuje v integraci Plug-inů. Hodně tím ztratila. Čekal jsem, že Plug-iny vylepší a rozšíří a oni to zatím zařízli. Smůla.
Naposledy upravil(a) synt dne 04 led 2011 16:16, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 06 čer 2008 08:57

synt : no ale SRX je nieco uplne ine ako ARX... to su dve nezrovnatelne veci...
co sa tyka procesora v G tak ten je teda dost vykonny.. a je to vidiet aj s pracou s Geckom..
mne napriklad vobec neprekaza ze su len 2 ARX boardy.. myslim ze je to v pohode, a urcite je to tak preto lebo maju na to dovod.. inak by to nerobili.. vsetko co bolo vzdy predimenzovane bolo nepochopene..

dolezite je si uvedomit ze najdolezitejsie v takomto systeme je stabilita a permanentne dostatocny vykon..

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 06 čer 2008 10:02

Synt: SRX boardov bolo 12...x 64 MB samplov.......mno to by bolo sice fajn....ale ukaz mi jednu firmu ktora to spravila.......ziadna a ziadna to ani nespravi....to je nezmysel......a to ze dali to najlepsie z SRX boardov nuz....pouzili vyber samplov z tychto boardov a ten vyber robil nejaky clovek alebo tim ludi.....nie kazdemu sa to moze zdat najlepsie, kazdy ma iny vkus.....ale taky clovek si tento "problem " nevyriesi ani Sonic Cellom.....tiez tam nieje vsetko, takze nechapem ako si to myslel. Inak k tym spravam o ARX boardoch sa tiez radsej nevyjadrujem. Je pravda ze za tie roky ma Roland vyvynutych kopec technologii a syntez , ktore by mohol do tych kariet pouzit a bolo by to fajn.....ale zatial su to naozaj len spekulacie. Ale ako sa hovori: neni takoveho sprochu.....

Odpovědět