ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
synt
Příspěvky: 135
Registrován: 05 čer 2008 13:51

Příspěvek od synt » 06 čer 2008 10:03

EXCOM píše:synt : no ale SRX je nieco uplne ine ako ARX... to su dve nezrovnatelne veci...
co sa tyka procesora v G tak ten je teda dost vykonny.. a je to vidiet aj s pracou s Geckom..
mne napriklad vobec neprekaza ze su len 2 ARX boardy.. myslim ze je to v pohode, a urcite je to tak preto lebo maju na to dovod.. inak by to nerobili.. vsetko co bolo vzdy predimenzovane bolo nepochopene..

dolezite je si uvedomit ze najdolezitejsie v takomto systeme je stabilita a permanentne dostatocny vykon..
ano, vím že SRX a ARX boardy jsou něco naprosto rozdílného, ale to nic nemění na faktu, že samply a syntézy mohou a hlavně už existují vedle sebe či spolu. Hlavní dúvod proč byl tento Fantom vyroben jak byl - je to, aby mohl být vyroben Fantom další (následující)

synt
Příspěvky: 135
Registrován: 05 čer 2008 13:51

Příspěvek od synt » 06 čer 2008 10:18

hubert píše:Synt: SRX boardov bolo 12...x 64 MB samplov.......mno to by bolo sice fajn....ale ukaz mi jednu firmu ktora to spravila.......ziadna a ziadna to ani nespravi....to je nezmysel......a to ze dali to najlepsie z SRX boardov nuz....pouzili vyber samplov z tychto boardov a ten vyber robil nejaky clovek alebo tim ludi.....nie kazdemu sa to moze zdat najlepsie, kazdy ma iny vkus.....ale taky clovek si tento "problem " nevyriesi ani Sonic Cellom.....tiez tam nieje vsetko, takze nechapem ako si to myslel. Inak k tym spravam o ARX boardoch sa tiez radsej nevyjadrujem. Je pravda ze za tie roky ma Roland vyvynutych kopec technologii a syntez , ktore by mohol do tych kariet pouzit a bolo by to fajn.....ale zatial su to naozaj len spekulacie. Ale ako sa hovori: neni takoveho sprochu.....
Jak jsem to myslel? Souhlasím, že tam dávat komplet SRX ROM je dost nereálné, ale myslel jsem si, že mohli dát alespoň 2 sloty pro nejoblíbenější SRX karty toho či onoho (vím že řada lidí pokládá třeba 6 a 7 SRX kartu za nejoblíbenější). Nic víc, nic míň. Vem si, že když se končilo s kartami SR-JV tak u nových mašin byl jeden či dva sloty pro tyto starší karty (i když si uvědomuju, že ARX-ka jsou o něčem jiném - ale přesto).

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 06 čer 2008 10:30

synt píše:Hlavní dúvod proč byl tento Fantom vyroben jak byl - je to, aby mohl být vyroben Fantom další (následující)
a co ARX? vsetko je to ruka v ruke.. neda sa to takto jednoznacne tvrdit.. vyrobime dalsie BMW5 len aby bolo dalsie BMW5? to je nezmysel...
G rada je podstatne dalej ako predosly Fantom... a je to Workstation ktory ma co povedat...

synt
Příspěvky: 135
Registrován: 05 čer 2008 13:51

Příspěvek od synt » 06 čer 2008 11:06

EXCOM píše:
synt píše:Hlavní dúvod proč byl tento Fantom vyroben jak byl - je to, aby mohl být vyroben Fantom další (následující)
a co ARX? vsetko je to ruka v ruke.. neda sa to takto jednoznacne tvrdit.. vyrobime dalsie BMW5 len aby bolo dalsie BMW5? to je nezmysel...
G rada je podstatne dalej ako predosly Fantom... a je to Workstation ktory ma co povedat...
tak dobře, ale slotů pro ARX tam mohlo být víc ... říkám mohlo, protože si myslím, že by je člověk využil ... i když nevím kolik těch karet bude a co budou umět. Vem si jak to dopadlo s kartami pro starý V-synt (velká reklama, velký boom a byly pouze 2 a pak velké ticho). Třeba vůbec nechápu proč u nového V-syntu G nedali k dispozici možnost rozšíření o D50-tku. U staré D-50-ka šla, ale zase si nemohl současně používat V-synt jako takový. Záhada? Náhoda? Bohužel záměr. Ale znova opakuju - z pozice firmy to chápu.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 06 čer 2008 11:15

synt : no do noveho GT to nedali zjavne preto lebo to nezozalo uspech pri prvej verzii V-Synth.. ono by to bolo asi nezmysel tam cpat ked to vlastne nikto nepotreboval... zjavne sa to stretlo s nepochopenim a este to nebolo ani dobre vymyslene kedze si musel restartovat syntak aby si mal bud D-50 alebo V-Synth ako som pocul...

synt
Příspěvky: 135
Registrován: 05 čer 2008 13:51

Příspěvek od synt » 06 čer 2008 11:41

EXCOM píše:synt : no do noveho GT to nedali zjavne preto lebo to nezozalo uspech pri prvej verzii V-Synth.. ono by to bolo asi nezmysel tam cpat ked to vlastne nikto nepotreboval... zjavne sa to stretlo s nepochopenim a este to nebolo ani dobre vymyslene kedze si musel restartovat syntak aby si mal bud D-50 alebo V-Synth ako som pocul...
s tím restartem souhlasím - s dalším názorem méně: pokud by se D50 neosvědčila ve V-syntu (jak píšeš), pak bych nechápal proč byla integrována do V-synt XT. Ty jo? D50 je legenda jako DX7, nevěřím, že ji nikdo nepotřebuje, znám dost lidí kteří uvítali možnost nové D50. Mezi náma - dělali jsme test s kámošem a nenašli jsme zvukový rozdíl mezi originální D50 a kartou, což se u většiny klonů nedá říct ani náhodou. Ta karta je hodně povedený výrobek, ale chtělo ji integrovat tak, aby s ní mohla současně běžet i hostitelská mašina - něco jako jsou ARX karty, nebo jako byly Plug-iny u Yamahy

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 06 čer 2008 11:51

synt : no lebo XT je rackovy V-Synth a nie V-Synth GT, cize tam to uz ako keby bolo, len upravili OS.. cize je to logicke... a v konecnom dosledku je to pre XT pridana hodnota..

synt
Příspěvky: 135
Registrován: 05 čer 2008 13:51

Příspěvek od synt » 06 čer 2008 12:01

EXCOM píše:synt : no lebo XT je rackovy V-Synth a nie V-Synth GT, cize tam to uz ako keby bolo, len upravili OS.. cize je to logicke... a v konecnom dosledku je to pre XT pridana hodnota..
a pro V-Synt GT by to přidaná hodnota nebyla?

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 06 čer 2008 12:06

Z pohladu uzivatela by to rozhodne pridana hodnota bola....o tom niet sporu. tiez sa ma obcas pytaju ludia na to ci vie GT aj tu D50-ku. Neviem preco to tam nedali, asi ich rozhodnutie tiez z niecoho vyplynulo....konieckoncov vela skvelych nastrojov od roznych firiem skoncilo velmi rychlo a je ich skoda. Proste trh to nadiktoval. Ale mozno sa dockame reinkarnacie prave v podobe tej ARX karty......a mozno nie. Ale toto uz spekulujem.....

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Příspěvek od COBOLT » 06 čer 2008 12:21

To jsou teda věci :D spekulace o Roland corporation :D

synt
Příspěvky: 135
Registrován: 05 čer 2008 13:51

Příspěvek od synt » 06 čer 2008 12:23

hubert píše:Z pohladu uzivatela by to rozhodne pridana hodnota bola....o tom niet sporu. tiez sa ma obcas pytaju ludia na to ci vie GT aj tu D50-ku. Neviem preco to tam nedali, asi ich rozhodnutie tiez z niecoho vyplynulo....konieckoncov vela skvelych nastrojov od roznych firiem skoncilo velmi rychlo a je ich skoda. Proste trh to nadiktoval. Ale mozno sa dockame reinkarnacie prave v podobe tej ARX karty......a mozno nie. Ale toto uz spekulujem.....
ano, souhlas ...... taky bych si tu reinkarnaci přál ......

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 06 čer 2008 12:24

synt píše:
EXCOM píše:synt : no lebo XT je rackovy V-Synth a nie V-Synth GT, cize tam to uz ako keby bolo, len upravili OS.. cize je to logicke... a v konecnom dosledku je to pre XT pridana hodnota..
a pro V-Synt GT by to přidaná hodnota nebyla?
ja si prave myslim ze predajne cisla povedali vsetko.. vobec netusim ako sa to predavalo a ake to bolo popularne.. v pripade par jedincou ktorych to nadchlo je to samozrejme sklamanie.. ale prave tyto ludia maju V-Synth a kartu v nom alebo XT...
ak je nieco nerentabilne, nema zmysel v tom pokracovat.. preto si myslim ze to tam nedali..
nikdy nevieme kto su to "vsetci" co to chu .. to mozu byt aj 5 ludia.. koli piatim ludom to nema zmysel... a ja si myslim prave ze to bol tento model.. preto GT tuto moznost nema.. a priznam sa ze mne to tam nechyba..

synt
Příspěvky: 135
Registrován: 05 čer 2008 13:51

Příspěvek od synt » 06 čer 2008 12:49

Ano, čísla neznáme, ale když už to mají vyvinuté, tak to tam šoupnout mohli. Já si osobně myslím, že pokud s tím měl někdo nějaký problém, tak jedině ten, že tu D50 nemohl používat současně s mateřským V-syntem, což je stupidní omezení. To mohlo vzbudit rozpaky - to určitě. Takže spíš než prodejnost bych viděl důvod v tomto omezení a nebo v tom, že se s D50 počítá opravdu jako s nějakým dalším ARX boardem.
Zatím to nechme a nechme se překvapit (vono nám totiž nic jiného nezbývá)

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 06 čer 2008 17:44

Pokud bych věděl o tomto omezení, že nejde současně použít V-Synth a D50 karta, pak bych si D50 kartu určitě nekupoval.
A raději bych pořídil k V-Synthu z ebay originál D50. (mám pocit, že to dnes vyjde skoro na stejný peníze)

Myslím, že takto uvažuje většina zákazníků a na tom prodejnost D50karty troskotala.
Také bych uvítal existenci D50 v podobě ARX.
Ve FantomG Rack bude ARX slotů určitě více.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 06 čer 2008 17:55

Martin píše:Ve FantomG Rack bude ARX slotů určitě více.
to by bolo velmi pekne a tiez by sa mi to pacilo.. otazne ale je ci vobec ma zmysel robit za prve G v rackovej verzii a za druhe, obavam sa ze ARX board je kapanecek vacsi ako SRX..

ale ak by to naozaj bolo tak kludne by tam mohli nacpat take 4 ARX.. mna by to tiez potesilo, ale som mierne skepticky :)
bodaj by si mal pravdu...

Odpovědět