ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 26 črc 2008 22:44

Amorph : ja som tu neni od toho aby som nieco dokazoval :) ja som len pridal linky na demo ARX, myslim ze to kazdeho potesi si to vypocut.. kartu mam 3. den, tak moc machrovat nemozem.. vsetko chce svoj cas.. najskor sa s tym musim naucit poriadne robit a az potom uvidim vysledky.. teraz nemam ziadne tak ziadne ani nemozem dat..

naozaj si to treba vypocut niekde v predajni, omakat si ten system, je skvelo navrhnuty, je to modeler z V-Drums, mozes si drum nastavit v podstate ako tebe vyhovuje, umiestnenie mikrofonu, pevnost blany, hlbku bubna atd. mas k dispozicii 24 bicych a na kazdy mozes aplikovat zvlast EQ/COM a efekt.. tieto potom si mozes popriradovat do 8mych grup a vysledok je posielanie do stereo stopy uz hotovy z mixovany zvuk bicych.. a hlavne je to velmi dobre editovatelne a prehladne...

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 27 črc 2008 11:03

EXCOM píše:dano : co teba kedy zaujalo 8)
Bracho ja som onanoval na Rolandoch ked si ty este nevidel za roh Yamahackej tovarne 8) Toto bolo ale naozaj slabe. Tot vsjo. Dufam ze si mozem dovolit mat taky nazor.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 27 črc 2008 11:11

dano píše:Bracho ja som onanoval na Rolandoch ked si ty este nevidel za roh Yamahackej tovarne Cool Toto bolo ale naozaj slabe. Tot vsjo. Dufam ze si mozem dovolit mat taky nazor.
dano : je prijemne vediet ze si onanoval na Rolandoch... 8)

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 27 črc 2008 11:26

excom vidim ze si zas vo svojom zivle. no nic, tak si to tu teda uzivaj. sorry ze som sa z tych ukazok neposral. kny den maj.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 27 črc 2008 12:51

dano : mas recht, onananovanie staci, este sa na Roland posrat, to by bolo :)

ked to hubert niekedy nainstaluje do masiny tak si to mozes omakat, ten system je fajn, ukazky nie su az tak smerodajne.. dobre je navrhnuta struktura a hlavne si mozes bicie nastavit ako potrebujes.. ten ARX vyslovene ulahcuje pracu a menezovanie do mixu, je to skvelo navrhnute.. porobim dajake screne, bude to jasnejsie... z piatich ukazok tazko robit usudok...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 28 črc 2008 09:10

Tutorialove videa, velmi poucne pre pracu s G-eckom :

PLAY - Part 1: Patches
PLAY - Part 2: Studio Mode
PLAY - Part 3: Creating MIDI & Audio
PLAY - Fantom-G & Ableton Live

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 28 črc 2008 11:38

EXCOM: ahoj, tak aspon mi dva si pokecame o vecech technickych, treba to nekomu kdo vaha s koupi pomuze se rozhodnout at tak ci tak, kazdopadne machrovani nekoho kdo neslysel neni na miste, nema ani moc smysl si to jit vyzkouset do obchodu kde to nepustej na bedny ale daj vam nejaky sluchatka za petikilo, dyztak si vemte do obchodu aspon svoje vlastni ktery mate naposlouchany, kazdopadne slyset ARX-01 na bednach a poradne nahlas je jako stat 5 metru od zivyho bubenika, kdyz se to dobre nastavi a posteluje (coz se musi u zivych bicich taky). vysledek zni hodne dobre, na to ze to je syntak u nas v CR za 50t + 8t ARX, je to hodne dobry, pred lety kdy se hur vydelavaly penize a syntaky umely min veci a pomer cena vykon byl uplne jinde, by tekovejhle zvuk byl nepredstavitelnej.

ted par technickych:
1 - ze se nemuze posunovat notickama v pianorolu je zhovadilost a urcite to opravej, nejakej abdejt OS uz na strankach maj, nevim ale co konkretniho popravuje, kouknu na to, zatim sem se rozkoukaval, mam to od patku a celej vikend sem byl na festaku takze toho moc jeste neumim

2 - nechapu na jakym midi kanalu jede ARX (obecne), v souvislosti s bodem 1 sem neco naskladal v cubasi ze to vyexportuju do SMF a naleju do fantoma a neprisel sem na to jak ovladat z cubase stopu ARX

3 - prenost po USB mezi PC a G6 je ultradementni, aspon sem si na to jeste nezvyknul, prijde mi to uchylny a dve vety v manualu ktery to maj popsat mi byly k nicemu, prisel sem na to uplne nahodou kdyz uz sem asi po hodine ztracel trpelivost a nahodou sem prepnul na rolandovi US transfer a neco mi kliklo na PC tak sem si vsim ze mi pribyl roland jako USb zarizeni ... no dobre, je to divny ale da se na to zvyknout, co mi vadi vic je ze do USB zastrcky pro flashku jde narvat jen za pouziti hrubeho nasili, takze si budu muset koupit prodluzku ktera v tom zustane protoze jinak bych si oddelal flashku nebo rolanda asi brzo

4 - PC editor mi prijde naprosto k nicemu, pulka veci mi tam chybi, je to neprehledny a graficky divny, stokrat radsi budu delat operace na masine kde to je prijemny a barevne hezky

5 - neprisel sem na to jak naloudovat konkretni sampl na konkretni pozici (kdyz sampl presunes treba jen o jednu pozici v ocislovany rade samplu, tak ho nastroj proste uz nenajde, coz je ultradementni podle me), neprisel sem taky na to jak vzit jeden sampl a premistit ho, nebo jak naloudovat IMPORT AUDIO ale jen nektere vybrane samply a ne celej adresar najednou, v tom mam slusnej hokej, je to zmatecny, dela to bordel a casto se pouhou nepozornosti nektery samply zdublujou

6 - neprisel sem na to jestli nastroj umi pri editaci UNDO, vymazu si neco omylem treba v sekvencru a co ? jako nenavratne ztraceno ? trochu divny myslim, treba to tam je ale nevim kde a jak

7 - nechapu ze jednotlivy midi stopy v sekvencru nemaj nastaveni kanalu a presetu kterej na ty stope bude hrat (nebo sem na to neprisel), pripada mi to ze kazda fraze si sebou nese informaci o konkretnim nastroji kterej ji hraje a to se nemeni kdyz fraze posunuju ze stopy na stopu, to me vytaci, protoze v tom je desnej zmatek, omylem treba nahraju neco na jinou stopu a uz aby se v tom prase vyznalo, taky nejde naskladat neco treba na klasicky sade bicich a pak to preklopit na ARX-01, proste nechapu proc nemuze mit kazda stopa informaci o midi kanalu, presetu atd, jako je to bezny v kazdym sekvencru uz asi 20 let mozna vic, treba to tam je ale nenasel sem to

8 - efektovky na me zapusobily svoji kvalitou, ale uz ne tolik logikou, je sice moc hezky mit jeden (JEN JEDEN - fakt strasna skoda) insert na kazdym nastroji, ale je to fakt malo, uz o dost starsi nastroje umely i vic efektu na preset, tomuhle fakt nerozumim, taky dva multiefektaky jsou trochu zmatecny, jasne, takze muzu mit 1 insert na nastroj a nastroj pak muzu routovat do dvou spolecnych multiefektaku, globalniho chorusu a reverbu, ale to je proste strasne malo !!!

9 - ARX-01 - zvukove dobry, urcite srovnatelny s BFD, EZ atd, bavi me to, to jako jo, je dobrej submix bicich kde na kazdy stope je EQ, comp atd, ale proc je EQ jenom HI and LO, bez parametrickych stredu, bez moznosti presnyho nastaveni, to je taky velka skoda a profesionalni praci to dost komplikuje

10 - mastering - neprisel sem na to jak nastavit limiter aby to neclipovalo, asi sem to malo studoval, kdyz ale chci hrnout vysledny stereo po SPDIFu do PC, nemuze to prece clipovat

uvitam kdyz mi nekdo neco z toho vysvetli, sam budu patrat dal a doufat ze aspon nektery veci v dalsi verzi OS opravej, aspon ty totalne nelogicky kterych tam par je. nicmene tvrdim ze to je nejlepsi nastroj s jakym sem se zatim setkal a to uz sem jich dobrejch par vyzkousel

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 28 črc 2008 11:39

zajimalo by me jestli udelaj nejakou ARX kartu se syntezou, jako "sampleplayer" je G-cko sice dobry, ja ho hodne pouzivam vylozene jako sampler, ale precejenom by to chtelo mit v tom i syntak, zase nepredpokladam ze by si zabili ksefty s V-synthem tim ze by udelali do G-cka syntezu, kdyz G-cko je levnejsi jak V-synth, to uz by si pak kazdej radsi koupil G-cko a V-synthy by mohli rovnou slisovat 8)
btw V-synth by byla asi dobra doplnujici masina ke G-cku, kdyby nestal 60litru...

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 28 črc 2008 12:04

Neural_I píše:... kazdopadne machrovani nekoho kdo neslysel neni na miste ...
No dyt ja bych hrozne rad slysel neco nahranyho od vas, co tu masinu mate doma a poslech bych si to na normalnim poslechu. To je imho celkem smerodatny.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 28 črc 2008 12:10

1 - ze se nemuze posunovat notickama v pianorolu je zhovadilost a urcite to opravej, nejakej abdejt OS uz na strankach maj, nevim ale co konkretniho popravuje, kouknu na to, zatim sem se rozkoukaval, mam to od patku a celej vikend sem byl na festaku takze toho moc jeste neumim
Novy OS to zatial neriesi co je velka skoda, mne to tam hrozne chyba ale uz som to spomenul do wishlistu na rolandclan.info tak dufam si to niekto vsimne :)
tu je potom link na ten novy OS a suhrn co doplna
6/9/2008 - Fantom-G Update Version 1.10
The new Fantom-G version 1.10 update adds many new features including:
  • Powerful multi-sampling feature added to Patch Edit for assigning different
  • samples to each key
  • BPM calculator function for instantly determining the tempo of sample phrases
  • New ?Favorite Play? screen added to the Favorites mode
  • New Undo and Record Cancel functions added to Song Mode
  • New shortcuts added to Single, Effects and Song Modes
  • Other features and general system improvements
The Fantom-G update is available here.

7 - nechapu ze jednotlivy midi stopy v sekvencru nemaj nastaveni kanalu a presetu kterej na ty stope bude hrat (nebo sem na to neprisel), pripada mi to ze kazda fraze si sebou nese informaci o konkretnim nastroji kterej ji hraje a to se nemeni kdyz fraze posunuju ze stopy na stopu, to me vytaci, protoze v tom je desnej zmatek, omylem treba nahraju neco na jinou stopu a uz aby se v tom prase vyznalo, taky nejde naskladat neco treba na klasicky sade bicich a pak to preklopit na ARX-01, proste nechapu proc nemuze mit kazda stopa informaci o midi kanalu, presetu atd, jako je to bezny v kazdym sekvencru uz asi 20 let mozna vic, treba to tam je ale nenasel sem to
Tak toto je dalsia vec ktorej aj ja nechapem preco to spravili tak ako spravili a nedrzali sa povodnej filozofii klasickeho sequencera.. ono to tu funguje tak ze su to TRACKY ale nemaju volanie aky channel je ten track, cize si mozes tam narvat cokolvek ale je to len zbytocny bordel.. uz len to ze sa neda preklikavanim po tracku zavolat zvuk ktory sa hned inicializuje a mozes zacat hrat,.. musis skocit to Studio modu a tam si selektnu sablu.. potom sa vratis spat a hoc ktory track nastavis a narekordujes tak si udrzi tuto informaciu..
je to holy nezmysel a dost ma to vytaca sa priznam lebo som od toho ocakaval klasicky midi sequencer.. oni vlastne povysili audio pracu na midi, je to presne princip recordovania audio stopy do tracku kde je fuk co je to za track, ono to ma svoje data a tie data maju pointer na channel.. je to velmi neprehladne aj pre mna, uz som si vsimol aj na rolandclan ze ludia na to pinndaju....
4 - PC editor mi prijde naprosto k nicemu, pulka veci mi tam chybi, je to neprehledny a graficky divny, stokrat radsi budu delat operace na masine kde to je prijemny a barevne hezky
editor je skor taky menezer patchov aby si to mal pohodlnejsie, iny zmysel v tom nevidim.. mozes si pustit midi subor cez pc a nastvit si prenho vsetko cez tento editor co je vcelku pohodlne.. je skvely na editaciu zvuku ale to same mozes robit velmi pohodlne aj priamo v Gcku... este som neskusal VST modul ktory priamo volas do Cubase.. tam to moze byt zaujimavejsie ako standalone...
9 - ARX-01 - zvukove dobry, urcite srovnatelny s BFD, EZ atd, bavi me to, to jako jo, je dobrej submix bicich kde na kazdy stope je EQ, comp atd, ale proc je EQ jenom HI and LO, bez parametrickych stredu, bez moznosti presnyho nastaveni, to je taky velka skoda a profesionalni praci to dost komplikuje
ARX je zatial vo verzii 1.01 tak prepokladam ze aj sem pridu updaty( ak to bude mozne, neviem ) a doplnia poziadavky uzivatelov...
2 - nechapu na jakym midi kanalu jede ARX (obecne), v souvislosti s bodem 1 sem neco naskladal v cubasi ze to vyexportuju do SMF a naleju do fantoma a neprisel sem na to jak ovladat z cubase stopu ARX
mam pocit ze EXP1 je ako id 17, zatial som neskusal s tym takto pracovat.. co sa da spravit ze si premapujes cez editor normal drum stopu arx stopou, je tam zaklikavatko a vtedy hra arx..

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 28 črc 2008 12:14

"mam pocit ze EXP1 je ako id 17, zatial som neskusal s tym takto pracovat.. co sa da spravit ze si premapujes cez editor normal drum stopu arx stopou, je tam zaklikavatko a vtedy hra arx.. "

aha, to jsem si nevsimnul a presne jsem to hledal, napadlo me ze by to bylo dobry reseni kdyby sla bici stopa zamenit za ARX, zkusim to tam najit, diky

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 28 črc 2008 12:51

Neural_I : a ktoru verziu Gckamas? 6 alebo 7?

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 28 črc 2008 12:56

mam G6 ale kamos ji chce taky tak uvazuju jestli nepujdu do G7, ale zas to potrebuju tahat na lajfka, tak mam trochu dilema

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 28 črc 2008 12:59

to s tou zamenou bici sady za ARX je v tom PC editoru nebo tto najdu nekde primo na nastroji ? trochu uz se v tom orientuju ale je toho tam desne moc, muzes me prosim te trochu navyst ? pr ome je to zasadne dulezity, mam dost starych skladeb ktery potrebuju vyexportovat z cubase do G-cka

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 28 črc 2008 13:01

jo a jeste jedna vec, neprisel sem na to jestli roland umi vyexportovat SMF, ale vzhledem k ty nepochopitelny architekture sekvencru kdy prakticky na jednom radku muze byt nekolik ruznych midi frazi hrajicich kazda neco jinyho, by to asi neslo.... tohle me ale hodne stve sakra ... jestli to nezmenej (jako ze asi ne) tak si na to budu dlouho zvykat a hodne nadavat

Odpovědět