ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 28 črc 2008 13:10

Neural_I píše:to s tou zamenou bici sady za ARX je v tom PC editoru nebo tto najdu nekde primo na nastroji ? trochu uz se v tom orientuju ale je toho tam desne moc, muzes me prosim te trochu navyst ? pr ome je to zasadne dulezity, mam dost starych skladeb ktery potrebuju vyexportovat z cubase do G-cka
ja som to nasiel prave len cez ten editor pre PC, porobim nejake screene a hodim ich sem

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 28 črc 2008 13:14

Neural_I píše:jo a jeste jedna vec, neprisel sem na to jestli roland umi vyexportovat SMF, ale vzhledem k ty nepochopitelny architekture sekvencru kdy prakticky na jednom radku muze byt nekolik ruznych midi frazi hrajicich kazda neco jinyho, by to asi neslo.... tohle me ale hodne stve sakra ... jestli to nezmenej (jako ze asi ne) tak si na to budu dlouho zvykat a hodne nadavat
no co som cital tak su tam nejaky 3 typy SMF a som z toho jelen priznam sa.. ale toto mozes v pohode robit cez PC, otvoris si normal midi file a nechavas ho prehravat cez fantoma.. a v PC editore si nastavujes priamo channels v Studio mode.. je to velmi pohodlne.. akurat pred dvoma dnami som sa s tym hral a hraje to skvelo.. potom si to savnes ako studio preset a ked narves smf(mid) do fantoma tak si len zavolas ten studio preset a mas to nastavene presne ako potrebujes...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 28 črc 2008 13:20

musim nejak prijit na to na jakym kanalu hraje ta ARX, chci k tomu pripojit i pady

jeste otazka, je mozny v realnym case pustit na live zaklady, dohravat nejaky klavesovy zvuky nebo bici pres pady a jeste posilat do audio IN jinej nastroj (treba druhej syntak) a primichavat to vsechno v rolandovi ? proste tak aby G-cko bylo centralni mozek (CML :o) a zbytek sel pres nej, teoreticky by to melo jit ne ?

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 28 črc 2008 13:24

jj to jak pises je reseni, udelat si skladbu v cubasi treba, vyexportovat do SMF a odnyst na lajfko treba na flashce a tam to jet s fantoma, to jo, jen prijit na to jak na to ARXko aby to hralo misto bicich... no ale pak pribyde casem druha karta (jestli udelaj nejakou zajimavou) a to bude dalsi midi problem, jak resit v ramci 16ti midi kanalu jeste pridavny karty. dneska se na to zamerim a zkusim to zjistit, to je pro me momentalne nejdulezitejsi vec kterou nevim a potrebuju nutne vedet

btw kdy maj vyjit nejaky dalsi karty ? nechlubil se roland ?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 28 črc 2008 13:34

toto sa raz objavilo na rolandclan, ale nie je to oficial info, mozno nejaky leak ale zjavne len spekulacia

ARX-03 — 24-voice, 4-part, 3-oscillator analog modeling synth board with supersaw and full mod matrix

ARX-04 — Vocoder/Voice FX board to take advantage of the super-cool, super hidden "EXP 1/2" output destination on the Input Settings page.

ARX-05 — B3 tonewheel modeling board with full slider implementation

ARX-06 — Strings/Brass/Woodwinds board with advanced articulation switching via pads (pad 1 for legato, pad 2 for marcato, pad 3 for stacatto, pad 4 for half-step trills, pad 5 for whole-step trills, pad 6 for tremolo, pad 7 for drops and effects)


k tomu arx, mam pocit ze to funguje ako samostatny device...
Internal = device 1
Exp1 = device 2
Exp2 = device 3
External = device 4
a kazdy ma 16 channels..

v pripade ARX je to len jeden part cize by mal vysiela na device 2 na kanaly 1, lebo rozsirovacie karty mozu mat az 16 partov cize 16 channels..
musim si to pozriet konecne v manualy :D

inak jednu stranu dozadu som linkol videa a mam pocit ze tam prave do live nahrava bicie, si to pozri

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 28 črc 2008 13:38

Neural_I : prejdi si inak cely tento thread od zaciatku, je tu kopec veci polinkovanych...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 28 črc 2008 14:34

supr diky

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 28 črc 2008 19:07

EXCOM: btw muzes me prosim te nejak vysvetlit jak se nastavuje napriklad v cubasi apod na midi kanalu ID nastroje ? chapal bych kdyby se mi po nainstalovani drajvru objevily treba dva midi kanaly v cubasi apod, ale je tam jenom jeden midi kanal roland fantom G = 16 kanalu, netusim jak prepnout na dalsi ID, vubec nechapu a to delam s midi asi 15 let :)
diky

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 28 črc 2008 21:57

Neural_I : asi som to zle uviedol, ja som to niekde precital to id17, mal som skor na mysli midi porty, cize by mali byt normalne 4 nieco ako port1=internal, port2=exp1, port3 exp2, port4=external.. v manualy som aj nasiel nieco podobne ale nejednalo sa o porty, ma to interne napavno zjavne... a ked sa z instaluju drivre tak je len jeden driver usb a to Fantom G In a Out.. takze asi som to zle pochopil... neviem ci to id17 sa nespominalo v novom pdf k novemu OS ale radsej to pozriem..

k tym PHRASE a Sequenceru.. dnes som sa bavil s hubertom o tom.. ja som s rolandom nikdy extra nepracoval a vravel mi ze tam to bolo bezne v rolandackych sequenceroch.. ta PHRASE je vlastne komplet informacia o 16 midi channels.. cize 1 track v G seq. je vlastne 16 midi channels... takze ak si tam hodis normalny mid subor a insertnes ho na jeden track tak ti bude hrat 16 midi channels.. je to takato filozofia.. a v konecnom dosedku sa tam pracuje s projektom cize vsetky udaje ma zapisane tento projekt..
ale toto by som radsej nechal vysvetlit huberta lebo on uz s tymto pracoval a ma v tom lepsi prehlad,... ja sa to zatial snazim spravne pochopit ako to presne funguje...

to G je predsa len brutal fabrika, kym si na vsetko zvyknem a naucim sa tak to nejaky cas potrva... ja moc do cubase nechcem ist, rad by som sa naucil pracovat priamo na Gecku... vyhovuje mi ze mam len klaves ako jeden mozog a na external zavesim dalsie devices co mam...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 28 črc 2008 23:37

zacal som si konecne aj citat ten manual.. 8) fakt ze sa to oplati :D

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 29 črc 2008 00:13

ID sa vacsinou pouziva pri SYSEXoch .. Tie totiz nemaju midi kanal .. su vysielane akoby na vsetkych kanaloch (resp. to nie su kanalove data) .. a ID odlisuje nastroje , aby bolo jasne , pre ktory syntak su urcene ..

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 29 črc 2008 12:39

jj taky sem se snad poprvy v zivote musel zacist do manualu :)
a s tim midi a frazema v sekvencru uz sem to taky tak pochopil uplne nahodou kdyz sem si vyexportoval z cubase starej SMF ve formatu 0 tj vsechno v jedny stope. ma to svoje vyhody i nevyhody a uz si zvykam, myslim ze si zvyknu rychle, taky chci co nejdriv opustit cubasi, omezit pocet syntaku a jet vsechno z fantomase :) jeste aby se dalo posouvat tema notama v pianorollu a bude to fajn.
jeste jsem nezkousel samplovat zpev, nevim jestli se bude dat upravit a efektovat zpev primo v G-cku, ale celkem pochybuju, takze jedine vylejt do PC, upravit a nalejt zpatky a tam jen dohalit pripadne trochu delaye, uvidim, vyzkousim dneska.

daj se sehnat ty pameti na rozsireni ramky ? u rolanda mi rekli ze je roland chysta (provereny) ale jeste nejsou, nechce se mi moc experimentovat s PC ramkou prapodivnych pochybnych vyrobcu a nutne potrebuju co nejdriv plnou ramku (a i tak to bude pro me malo 544 mega, bvelka velka skoda ze je to tak malo... minimalne giga by se hodilo a neverim ze by to moc prodrazilo nastroj, sou to paka, setrej kde nemaj...)

v abdejtu OS hodnotim kladne multisamply a undo (nechapu jak je mozny ze takovy zakladni veci tam v zakladu nebyly, tomu fakt nerozumim, neco jako zapomenout v novym aute namontovat radici paku :)

tak dneska k tomu zas sednu, tak sem zvedavej na kolik toho zase prijdu, je to brutalni tovarna fakt ze jo, desne se chci naucit delat jenom v G-cku, pokud pujde hrat do G-cka po audiu druhej syntak a v G-cku to michat budu spokojenej, pokud by to melo jit jenom v samplovacim modu budu nasranej

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 29 črc 2008 12:39

btw by me zajimalo jestli fakt vypustej nejakou ARX kartu se syntezou nebo jestli si budu muset koupit V-synth :)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 29 črc 2008 12:42

Neural_I píše:btw by me zajimalo jestli fakt vypustej nejakou ARX kartu se syntezou nebo jestli si budu muset koupit V-synth :)
no celkom fajn varianta je V-Synth XT rackova verzia.. ale je to prva verzia V-Synthu nie V-Synth GT, ale mas v tom uz rovno aj D50 kartu...

samozrejme V-Synth GT je dobry tandem :)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 29 črc 2008 12:43

daj se sehnat ty pameti na rozsireni ramky ? u rolanda mi rekli ze je roland chysta (provereny) ale jeste nejsou, nechce se mi moc experimentovat s PC ramkou prapodivnych pochybnych vyrobcu a nutne potrebuju co nejdriv plnou ramku (a i tak to bude pro me malo 544 mega, bvelka velka skoda ze je to tak malo... minimalne giga by se hodilo a neverim ze by to moc prodrazilo nastroj, sou to paka, setrej kde nemaj...)
ja ju mam, max 512MB sa da dat.. len neviem presne ten model, hubert by vedel povedat...
jeste jsem nezkousel samplovat zpev, nevim jestli se bude dat upravit a efektovat zpev primo v G-cku, ale celkem pochybuju, takze jedine vylejt do PC, upravit a nalejt zpatky a tam jen dohalit pripadne trochu delaye, uvidim, vyzkousim dneska.
toto by malo ist, na audio stopu mozes pridat efekt.. strana 150 v manualy :)

Odpovědět