ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Martin : otazka je ci na tom nastroji spravis hudbu.. to si myslim ze je podstata... a ak ano, tak v podstate nepotrebujes uz nic ine... tak chapem aspon Workstation...

Martin

Příspěvek od Martin »

Excom: Jasně máš pravdu - vím jak to myslíš.

Člověk se prostě musí naučit žít s tím, co nástroj nabízí a nebo nekupovat workstationy.
A další fakt je ten, že nástroj začne nabízet "své možnosti" až po dlohoudobějším poznání a pochopení a jistém splynutí s jeho "pánem"
Každopádně G bude dobrý (pro mě drahý) nástroj.
Ale uznej ... těch výstupů je fakt málo a ARX mít pouze na dvou partech ... hmm :-(

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Martin : mna tento model zaujal na ukor prave XS, a pre mna nepochopitelne ze Yamaha vzdy pride s vecami co ma Roland o dost neskor... ako napriklad velky display.. ale inak to co si spominal s tym LCD, tak to aj mne dost chyba.. uvital by som dajaky SUB-D vystup alebo rovno DVI z toho workstaitionu... to by bola skvela vec... aj sa cudujem ze to takto nerobia...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

excom : podla mna to je preto , lebo muzikanti chcu hrat .. a nemaju cas pozerat televizor :)

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

pytkin : tiez pravda, ale ta koncepcia je tiez ako aj studiovy gear, cize by mohli zacat na tom rozmyslat...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

excom " roland to mal kedysi na sampleroch .. rada S .. mozno sa to neosvedcilo ..

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

pytkin : prave som pozeral hubertov roland news na rok 2007 co ma na stranke a tam je MV-8800 a ten ma vystup na LCD... asi s tym este rataju chlapci z Rolandu..... co ma teraz tak napada, neni tam na Fantom G nejaky skryty SUB-D ? :)

Obrázek

hubert

Příspěvek od hubert »

Co sa tyka ARX boardov tak neviem ale nevidim nikde info o tom ze sa daju pouzit ich zvuky len na dvoch partoch....Ale mozno ze zle pozeram. ARX boardy niesu len ROM sample rozsirenie ale kazda z nich je kompletny samostany synth engine. Nieco podobne ako mala Yamaha PLG boardy. Toto vidim ako velke plus.....ci by ich malo byt viacej...neviem. Je fajn ze sa venuju formou samostanej pridanej syntezy prave bicim kde je kompletny engine z V Drums....a tam sa daju robit so zvukom bicich fakt divy. A rovnako aj v pripade EL. pian. Vlastna sample ROM ma 256 MB kde je spraveny aj vyber tych najlepsich samplov z celej SRX serie. Myslim si ze to bude slusne. Ohladne displaya......no kazdy moze mat na to svoj nazor, ale som presvedceny ze muzikanti na zivakoch privitaju radsej velky display integrovany v nastroji nez vlacit a stavat dalsie LCD.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

hubert : k tomu LCD.. jasne na zivaka niet diskusie.. ja som skor mal na mysli studio.. tam by sa to mohlo zist.. netvrdim ze pre mna je to nutne.. ale ako featura ak to maju aj inde, by to nemuselo byt zle...

hubert

Příspěvek od hubert »

Jasne nemuselo by to byt zle.....ale predstav si studio....min. jedenr vleky LCD ak nie dva.......potom vsetky zasadne nastroje s LCD.....lebo vsak to je treba.....no neviem neviem. Ked to mas v studiu a robis na kompe je ti to jedno. Zivaky sme uz prebrali. Jediny kto by to 100 percent ocenil je ten co chce vsetko robit v nastroji v ratane sequencingu a audio recordingu. No a tych uz zrejme je len velmi malo.....takze orientovat sa na tuto skupinu asi nieje az tak dolezite.....To sa mozrejme nemeni nic na veci ze ako option by to mohlo byt......ale pockajme si na realny kusok......trosku ho presmejdime a mozno prideme na to ze ext. lcd nieje treba....

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

hubert : aka je vlastne presna definicia co je to Workstation? ked sa pozrem na Fantoma a V-Synth tak mam pocit ze len inak vyzeraju.. aj EX5 je definovana ako Worsktation, ale ked pozriem na seriu MOTIF tak mam pocit ze EX5 je prave nieco ako V-Synth a MOTIF ako FANTOM....

hubert

Příspěvek od hubert »

Nuz co si pod tym pojmom predstavuju ludia a vyrobcovia dnes....uz je tazko povedat....ale podla mna povodna myslienka bola.....nastroj v ktorom je synth /neskor sampler/ sequencer, efektova jednotka a nejake pamatove medium. Dnes uz tam pribudli audio stopy, TI s DAW a cojaviemcovsetkoeste.
Mne osobne sa koncept workstation velmi paci.....a hoci robim s PC stale mam nutkanie proste robit muziku v prvotnej faze na HW sequenceri alebo teda workstatione. PC so vsetkymi tymi oknami a preklikavanim VSTi mi nejako nepripada inspirativne. CLovek hodiny klika cez tisice zvukov a syntov a h.... urobi. Aspon teda u mna je to tak.....

jo a V synth GT to je samostatna kapitola.....to treba mat pod rukami....pisat o tom je zbytocne.

marfil

Příspěvek od marfil »

najlepsie je ich mat oba pod strechou..).. ozaj hubert ten v-synth co ste mali v muzikery ste uz predali?

hubert

Příspěvek od hubert »

Sorry ale ja niesom z Muzikeru. Moja predajna sa vola On-Board. www.on-board.sk

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

uz sa neviem dockat ked to bude u nas na SK.. tazky abstak na odskusanie mam 8)

Odpovědět