ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 01 srp 2008 17:43

no stereowavky to sem uz taky psal to jim tam urcite prdni at se poucej, to si myslim ze je dobry aby se zobrazovalo, nebo aby se to aspon nejak zvyraznilo v popisu stopy, ale myslim ze vsechny ty upravy ktery si tak hezky graficky pojal nejsou z hlediska programatorskyho zadnej problem a byli by vylozene blby a sami proti sobe (a hlavne proti nam) kdyby to neudelali.

jinak EX5 mam uz docela dlouho a je to supr nastroj i kdyz hromada lidi na to nadava, vzdycky se najde nekdo kdo bude nadavat (ja treba nenavidim vajruse a vsichni ho zerou :) no nevim no, dnesni prodejni cena je minimalni a nestoji moc za rec, ja sem teda po koupi G-cka, ktery je uz tretim kejbordem co mam, zauvazoval ze exku strelim, ale jeste si to dobre rozmyslim, sice mam supr basy z novation supernovy, ale ty ANkovy z EXky sou megaluxusni a tvrdy jak svina (ty samy zvuky znam z ANka a tam to tak dobre neznelo, patrne zapracovaly prevodniky Ex5ky ktery jsou podle me vyborny), no uvidim, fakt sem myslel ze bude G-cko totalni ultrastrojovna a ze budu moct vsechno ostatni prodat, ale mam ho uz tyden, pricemz sem se k nemu dostal sotva obden na pul hodiny zatim, mam ted desne prace, ale uz ted vim ze to neni spasitel sveta, je to jen dalsi nastroj, moderni a naslapnutej, ale ...
Ja na piano hraju dost casto jen tak pro sebe i kdyz ve svych skladbach ho nepouzivam, klaviatura EX5ky je dost dobra a o malinko lepsi jak u G-cka (ale mam G6 u G7 muze byt lepsi klaviatura) kazdopadne programovat EX5ku do hloubky neumim to priznavam. asi si ji nakonec precejenom necham, kdyby me mrzelo ze sem ji prodal tezko bych nejakou zas sehnal, u nas se moc nevidej. taky sem chtel diky G-cku strelit digipult a taky uz vim ze to neudelam, at sem delal s bicima z ARX-01 ve fantomovi co sem chtel, furt to nejak nebylo ono, tak sem to prohnal yamahou 01v96 a ziskalo to jeste uplne jinej rozmer, skoro bych rekl ze nic lepsiho uz ani nepotrebuju :)

trochu se bojiím novych nastroju, par novych hracek sem si projizdel a vzdycky sem musel usoudit ze ty starsi hardwery znej nejak tvrdejc a tlustejc, prijde mi ze v novych syntakach sou proste zadratovany nejaky VSTcka :)

nevis jestli se da sehnat flash ram do exky ? takova otazka na okraj a sorry za OT

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 01 srp 2008 17:54

nevis jestli se da sehnat flash ram do exky ? takova otazka na okraj a sorry za OT
obcas je vidiet na ebay... ale fakt ze obcas :) uz som po nich patral, a ked som nasiel zas boli stale drahe, furt si to nejakym zazrakom drzi svoju cenu...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 01 srp 2008 17:55

jaka je cena ?

ale ono je to uz asi jedno kdyz mam ted G-cko jako sampler, asi si necham EX5ku na piano a jako syntak na FDSP a AN

... to abych pomalu upravil svoji hlasku ze cim vic toho clovek ma ..... :)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 01 srp 2008 18:08

Neural_I : no ale ty ju ani predat nemozes :) citaj dolu uvedene a pozri si aj datum :D
Neural_I Zaslal: 2005-10-13, 15:14 | Thread: Yamaha EX5 - - - píše:EX7 je uplne jinde nez EX5, ma polovicni hlasy u vsech syntez, polovicni efektovou vybavu, klaviaturu jste uz rikali a tak dal, do EX7 bych rozhodne nesel, otazka ale byla jina, EX5 ma takovy ty klasicky klavesovy veci navic oproti EX5r, jinak je to nemlich to samy, na EX5r by mi chybelo morfovani scen, prezil bych ji jedine do tandemu s EX5 kou klavesovou, tu rozhodne neprodam uz jenom kvuli vytecny klaviature, zvukove ale taky solidni, 90% zvuku co jedu sou ANkovy zvuky :o) znej mi dokonce pevnejc nez ANko samo, skoda omezeni na hlasech ale na basovky to nevadi.
Kdybych si mel vybirat znova, vzal bych EX5ku + TG77 (pokud bych chtel FMko) ale ja bych asi bral spis tu FS1r ta je mi symplasticka celkem dost

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 01 srp 2008 18:12

EXCOM: :):):) dostal si me :o) ... to byla sice doba pred fantomem G, ale budiz :) to bude mit kamos co sem mu ji slibil radost az se vrati z dovoleny :)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 04 srp 2008 13:50

tak sem se porejpal dost dukladne v ty ex5ce vs fantomas G6 a je to dost nepochopitelny, ale stara ex-ka ma z mojeho pohledu fakt o dost lepsi piano, vyrazne lepsi varhany, trosku lepsi nektery smycce, dokonce i el.kytary (nastesti je ze syntaku nepouzivam takze je mi to jedno), basy ma tvrdsi (zvlast ty ANkovy sou kruty) a snad jediny co ma fantomas lepsi jsou bici, akusticky basy (ktery nepouzivam) a supr efektak a sekvencer ... klaviaturu ma ex-ka taky lepsi jak G6 i kdyz ne o moc (ale u G7 asi bude lepsi klaviatura tam se to asi vyrovna)

hmmm ... moc hezky 8) takze celej muj sen o "totalnim reseni" bude muset asi jeste par let pockat jak se zda, ted jeste nakonec zjistim ze tahle vec (plne 24bitova na 5DVDcek) http://www.toontrack.com/s20.asp bude lepsi jak ARX-01 a bude vymalovano :twisted:


haha sem dneska slusne depresivni :mrgreen: ale kdyz mi 10 let stara masina kterou za 15t nemuzu prodat rozstipe ve vetsine zvucich novou masinu za 60t je to na povazenou... po trpke zkusenosti s korgem M3 se pomalu ja hardwerista zacinam novych hardweru trochu bat :lol:

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 04 srp 2008 14:06

totalne reseni asi bude notebook s cubase a na nom napojeny gear :D a ten polozis na worsktation ;)

G6-G7 maju totoznu klaviaturu..

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 04 srp 2008 14:08

noutbuku sem se chtel pokud mozno vyhnout... no nak se s tim poperu, kdyby mel fantom aspon HDR nebo aspon vetsi ramku tak si nahravam doma stopy z externich syntaku do audia ale v tomhle ma dost velky omezeni, coz v dnesni dobe kdy 8-16 a vic giga neni zadna financni zatez proste nepochopim, 544 mega ram je fakt malo

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 04 srp 2008 14:14

Mna by zaujimala ta technologia ARX, napriklad tie bicie, vraj to pochadza z technologie V-Drums a trochu som dneska browsoval po nete, hladal informacie a videa/mp3 dema.

Z toho co som sa dneska dozvedel, tak ten "visual drum dizajner" je v podstate "prepinac" samplov, to znamena, ze nie je tam ziaden fyzikalny model, ktory emuluje realne dynamicke spravanie membrany bicich. A to je teda potom o nicom, mozes kludne ako maniak programovat bicie, nikdy nebudu zniet skutocne (co je vlastne zamer ARX Drums) pretoze aj dynamika je proste jeden sampel ktory sa zoslabuje a vzdycky rovnako doznieva.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 04 srp 2008 14:35

Demsky : tu som nieco nasiel, inak sa to vola SuperNatural technologia.. ARX je len nazov toho boardu, myslim ze je to len nazov interfacu ako je SRX.. nejak to odlisit museli :)

Obrázek
FIG. 1: SuperNatural sounds continuously morph in response to changing Velocity or continuous Control Change messages. This provides greater expressive potential than simple sample-based programs, which rely on crossfading between only a few samples that cannot change their basic sonic character once they start playing.

http://emusician.com/futuretech/goes_around/

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 04 srp 2008 14:38

Excom: aha, diky :)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 04 srp 2008 17:58

Neural_I píše:noutbuku sem se chtel pokud mozno vyhnout... no nak se s tim poperu, kdyby mel fantom aspon HDR nebo aspon vetsi ramku tak si nahravam doma stopy z externich syntaku do audia ale v tomhle ma dost velky omezeni, coz v dnesni dobe kdy 8-16 a vic giga neni zadna financni zatez proste nepochopim, 544 mega ram je fakt malo
notebook som mal namysli ciste len ako sequencer... ja mam teraz ten EeePC901 a je tak malicky, ze ked ho polozis na Fantoma tak vyzera ako odtial :)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 04 srp 2008 18:08

fakt ? ty mas tenhle pidinoutbuk z kindrvajicka ? co na nem jedes za sekvencr ? ja sem se prave predtim nez sem koupil fantoma G rozmejslel jestli tenhle pidinoutbuk nebo nejakej HDR a nakonec vyhral fantom G a nejak furt nevim jestli sem udelal dobre 8) zas kdyz udelam skladbu v cubasi a vyprdnu ji do SMF tak uz to pak muzu nalejt do fantoma a je to v zasade jedno z ceho SMF jede, takhle treba v kapele hrajeme zaklady na lajfka z akaie S6000, k cemu pak mit jeste noutbuk ?

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 04 srp 2008 18:09

jedine ze bys k tomu mel audio prevodniky a jel zaklady z audia, bylo mi teda receno ze to je strasna sragora tenhle noutbuk a ze na tom cubasi ani nespustim, tak nevim, kdyby to fungovalo mozna bych do nej sel, jak rikam uvazoval sem o nem protoze nemam rad takovy ty ntb co "muzikanti" vemou z prace a hura na koncert, tenhle malej je ale v pohode to bych prezil, ma LCDcko v zasade stejne velky jako fantom :o)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 04 srp 2008 18:20

Neural_I píše:jedine ze bys k tomu mel audio prevodniky a jel zaklady z audia, bylo mi teda receno ze to je strasna sragora tenhle noutbuk a ze na tom cubasi ani nespustim, tak nevim, kdyby to fungovalo mozna bych do nej sel, jak rikam uvazoval sem o nem protoze nemam rad takovy ty ntb co "muzikanti" vemou z prace a hura na koncert, tenhle malej je ale v pohode to bych prezil, ma LCDcko v zasade stejne velky jako fantom :o)
no 901 uz ma 1024x600, ale ja to mam namysli len ako MIDI sequencer only, nie audio stopy...
je to len preto ak by nahodou seq v G nepostacoval, tak cubase ma vsetky vymozenosti ;) ale ak ho domakaju dalsimy updatami OS tak nie je co riesit.. uz teraz je v podstate ok, len ho treba vychytat... predsa je to len na zaciatku a verim ze vsetky muchy vychytaju...

Odpovědět